folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aziz Nesin %60"Da Haklımıydı Yoksa Daha Mı Üst Rakam Söylemesi Gerekiyordu?



Aziz Nesin %60"Da Haklımıydı Yoksa Daha Mı Üst Rakam Söylemesi Gerekiyordu?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek
    Nesin'e değil sırları açıklayan moruğa bakmak lazım.Bu kadarmıymış mesleğine saygısı.Türk istihbaratçısındanda bu kadar olur.

    λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tranceport
    tranceport's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2006
    Erkek
    gluonpower bunu yazdı:
    -----------------------------

    HEYY millet bakın biz burda kimi konuşuyoz!

    adamımız ne işlerle meşgul! hala bu adama aydın diyenlere bu haber! tazze taze!

    http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=579582

     


    -----------------------------
    arkadasım bana zamandan neden ornekler weriosunki.belli bi ideolojiye ait gazateleri..
    zaman hımm biraz bakalım fetto dayı kimdir bu insan amerikan sempatizanı amerikayla kucaklaşmiş ülkemizi bolmek isteyen rejimi yıkmak isteyen anti Kemalizm düşüncesine sahip bi insandan başka bişi dil hani  diorz ya pkk işte al birini vur ötekini.sana cok see sölemek isterimde yetmes cunki anlamak istemessin beni yanlış anlama düşüncelere özgülük ama hadiimizi aşmadan ;)
    hee burda aziz nesini eleştiriorz kaçımız bu adamı araştırp ta okudu hakketten  sadece bu düşünceye sahip dilsin diye  yaz foruma gitsin. her turden düşünceye sahip olda ondan sora yorum yap! tüm olay bu..ama işte yurdum insanı  bilip bilmeden atlıoo ucuzmilliyetçilik işte hani bu konuya cevapta iigitmiştir gene yurdum insanı işte nıolsun

    Atatürkçülük ölmez bir hedef, yükselen bir şereftir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek
    DkN bunu yazdı:
    -----------------------------
    gfb_soldier bunu yazdı:
    -----------------------------
    PIROMANTANRI bunu yazdı:
    -----------------------------

    bir ülkede gençliğin %60'ı milli kültüründen utanırcasına özenecek bir şeyler arıyorsa; evet o ülkenin %60 'ı aptaldır.

    ama doğuştan değil. yani bunu millete mal etmek olmaz tamamen kişiler yüzünden...


    -----------------------------

    katılmıyorum. bu ülke genclıgının yuzde 60ının kulturunden utandgı falan yok.sadece çirkin ördekler göze batar o misal .


    -----------------------------

    bu ulkenin %85 veya 90'a yakını "aptal". ama zeka yetersizliginden veya yaratılıştan kaynaklanan birsey degil bu. burada en buyuk suclu cehalet ve onu tamamlayan yoksulluk. ortak payda memleketin cok uzun yıllardır icinde bulundugu vaziyet. bu durumda olmak hicbir zaman onların sucu olmadı. bu, geriye kalan "akıllı" kesimin sucu. olurda birgun bu memleketin aydınları bu halk icin calısıp kendini bu halkı her yonuyle egitmeye adarsa ve surecin devamı saglanırsa belki birgun bizde şirinleri gorebiliriz. 


    -----------------------------
    sadece 1 soru soracağım sen %15 lik kısımdamısın?

    Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mipodrall
    mipodrall's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Ağustos/2006
    Erkek

    Kelv1n bunu yazdı:

    -----------------------------

    artık yeter kaldırın şu yasağı ben aziz nesin hakkındaki fantezilerimi anlatmak istiyorum ama daha önce o söylediği şeyi şu an siyaset için kullannan kişiler için kullanmak... ben artık bu adamlarla/kadınlarla cinsel ilişkiywe girmek istiyorum çevremde böyle kişiler olmadıgı için ancak böyle tatmöin edebilirim kendimi.. beyaz hoca caizmi bu yazıyı dile getirenlerle cinsel ilişkiye girmem?

    oynama: bu kal**** hale konuşturuyosunuz çok güzel aşağılayabiliyor kansızlıkta bunun üstüne yok ama hala burda. şuna birşey çakında cocacola içerken bırrrrrrlasın.

    -----------------------------

    Kelv1n bunu yazdı:

    -----------------------------

    hangi fantezilerini uygulayacaksın ki ? 100 lük rakı şisesi olanmı ıyyy o çok kötü diğerlerini dene ;)

    -----------------------------

     

    İlk başta şunu demem lazım! Kelv1n çok pespayesin!! Ayıptır kim olursa olsun bu kadar sapık cümle kullanılmaz ki !! Yuh!! Kokot çocukları gibi konuşmuşsun! Bir kişi de bu edepsize bir çift laf etmemiş. Katıl ya da katılma, ama bu kadar hayvanlaşma! Burda çakılması gereken biri varsa o da sensin! İki taşak bi yar.akla erkek olunmaz! Sen s.kinle övün!! Cromognon seni !!


    Savaş herşeyin babasıdır...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek
    gel çak (H)

    Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kelv1n
    Kelv1n's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Eylül/2005
    Erkek
    çakabiliten varsa çakabilirsin (H) sen bilmiyosun bir şey s. et kanka takma beni kafana pespayenin önde gideniyim. hani önde flamayı tutan varya heh işte o benim :)

    Hatalıysam..... aramızda kalsın ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Mart/2007
    Erkek

    Aziz Nesin MİT ajanıydı...(Verilmiş ama olsun)

    http://www.haberturk.com/haber.asp?id=33464&cat=110&dt=2007/08/24


    Her Hakkım Saklıdır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boraks
    boraks's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Eylül/2005
    Erkek
    gluonpower bunu yazdı:
    -----------------------------
    boraks bunu yazdı:
    -----------------------------
    gluonpower bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    DÜNYADA EN ÖZGÜR ÜLKENİN İSMİ?

    CVP: TÜRKİYE

    dünyada aşırı özgür ülke?

    YİNE TÜRKİYE

    HALKINA APTAL DENİLEN TEK ÜLKE?

    MALESEF TÜRKİYE.

    anlayacağımız çok fazla özgür bi ülkede yaşıyoz! dışarda başka bi ülkenin halkına aptal deyinde neler oluyo görün! ama sonucta Allah böle ermeni kırması yahudileri bir başka yahudi sürüsü eliyle nasıl olduysa geberttirmiştir! aziz nesinler tükenmediği gibi bu ülkede hizbullahçılar, radikaller de tükenmez çünkü hepside MADE IN USA.kesinlikle bu iki cepheninde türklükle alakası yoktur ki TÜRKlere aptal deme cüretini kendilerinde bulmaktadırlar! gerisinide siz getirin artık!

    bazı magazin çocuğu tiplemeleri sayesinde TBT sokak karıları muhabbetti yapılan bi mekana döndü Allah TBTnin sonunu hayretsin!

     


    -----------------------------
    "magazin çocuğu tiplemeleri" derken? dikkat... bu konunun altına ben de görüşlerimi yazdım haddini ve çapını bilmek lazım konuşurken.oradaki "bazı"lar kimdir açık ol.biz cevabımızı şiir üzerinden adam akıllı söyledik.

    işi hamasete vurma, mangalda kül bırakmayıp türklükle bunların alakası yok demekle ve başta 2 tane birbirinden anlamsız ve aslında aynı olan önermeyle zaten bitmişsin.

    aziz nesin in bu ülkenin yetiştirdiği yegane aydınlardan olduğu tartışılmaz kardeşim. aziz nesin'in de şüphesiz yanlışları olmuştur "yaban" romanındaki Ahmet Celal gibi zaman zaman halkına yabancılaşmış olduğu da söylenebilir.ama eserlerine bakarsan mizahı kullanışındaki ustalık ve gözlem ile halkı ne kadar doğru yansıttığını anlarsın. aydın halkına yol gösterirken 2 yol vardır.

    1. aydın halkı arkasına alır kendi öndedir. (bana kalırsa olması gereken budur, yoksa sürü psikoloji içinde aydın da aymaz olabilir yoksa)

    2.aydın halkın yanında gider.adım adım an be an. (toplumumuzda bu yöntem sevilir, halkla çatışmadan.ama belli bir yerden sonra açmaza girebilir.insanlar kütle değil kitle halini alır.)

    şimdi aziz nesin in yöntemi elbette 1. seçenektir. o değiştirmek için mizahıyla önce bu salaklıklara aksayan yönlere güldürüyor sonra da makaleyle dank ettirmeye çalışıyor.o halkını beklemiyor, halkının ona yetişmesini istiyor. metodu farklıdır her zihnin anlaması beklenemez.

    "sokak muhabbetleri yapılıyor dediğin yeri" çat çut türklükle alakası yok deyip ve başka mecralara da bağlamasaydın, iki anlamsız laf sokma yerine güzelliştirseydin. ama sen sürüye uy boşver...birileri temizler. kurtlar içinde kalırsan uluyacaksın sen bu psikolojiye devam et...


    -----------------------------

    adam gibi yazmak sorun değil herkez adam, önemli olan doğruları yazmaktır ADAM gibide yarumunu yapmaktır!şimdi şurdan başlayalım;


    aydın ?  ve halkı?!?!

    bir aydın ve halkı (yani %6o'ı aptal olan halkın aydınımı? :)

    bak dostum sana ne diyeyim: HALKI APTAL OLAN Bİ AYDIN!? EN HAKİKİ APTALDIR.

    ama sen açtırdın ağzımı ben burda genel itibarıyle konuşurken sen ise ütopik olarak kendince güzelleştirdiğin?!? düşünce dünyandan bana yorum yapıyon!  kendince güzelliklerden bahsetme bana! sana soran olmadı!

    hem de halkına yabancılaşmış bi aydının hakkında konuşuyoz! ADAMIM NE AYDINI NE HALKI? dalgamı geçiyon sen! bende sana halkını naşırı sevgisiyle yakılmış bi aydın dersem sen nedicen bana?

    hem şu YABAN romanı kime ait onada iyi bak!  :D GÜLDÜRME BENİ!

    zaten aziz nesin in bu ülkenin yetiştirdiği yegane aydınlardan olduğu tartışılmaz demişsin yine akıl vermişin durduk yerde o zaman tartışılcak bi şey yok (senden akıl alcaz ya) ya boş yere elimi yormayım senin için! :D :D


    -----------------------------

      gerçekten ağzını açmışsın ve çooook değerli şeyler söylemişsin. aydın halkını aşmış kişidir.halkının aptal olması onun aptal olduğunu gösteririr mi? ütopik

    konuşmak olmayan şeyleri söylemek, ben ise nasıl olduğunu açıkladım.sende aydın halk ilişikisini farklı açıdan açıkla  da görelim. ben neden aptal dediğinin, halka

    nasıl yaklaşan aydın tipi olduğunun izahını 2 yöntemle açıklayabildim.senden de böyle cevaplar beklerdim. 

       "evet gerçekten halkının sevgisinden yakılmıştır doğru" aydın biri için korkmak diye bir şey yoktur, o söyleyeceğini kimseden icazet almadan söyler.dolayısıyla 

    herkesin sevmesi beklenemez. madımak olayını örnek göstermen bu açıdan üzgünüm ama salaklıktır. orada asım bezirci gibi edebiyatçılarımız ve daha adını 

    sayamadığımız değerli insanlarımız ölmüştür.böyle bir olay kitlelerin ne kadar şuursuzca hareket edebildiğine örnektir.ayrıca orda şu lafı da söylemekte önem vardır.

    tek tek saygı göstermediğimiz insanlara bir araya geldiği zaman niye saygı gösterelim."linç kültürünü seven, gaza gelen" toplumumuzda  birçok insan vardır.

        yaban romanı ile ilgili cümleyi okursan aydın tipi üzerinden orada aziz nesin in bir nevi ahmet celal gibi olduğunu söyledim.ama sen naısl okuduysan bunu sanki

    o kitaptan örnek veren adamın kitabın yazarının y. k. karaosmanoğlu olduğunu bilemeyecek kadar aciz gördün. sen o kitabı okumamışsın belli ki yoksa benimle

    yazarını değil ordaki fikri tartışırdın.

        yorma sen boş yere elini.son kertede ise bilgi eksikliğinden tiye alarak mevzuyu geçmissin eyvallah kardeşim. yegane aydın olup olmadığını anlamıyorsan sana

    ne diyeyim ben."vermeyince mabud ne yapsın mahmut" :) benim en yobaz, en faşist hocalarım bile aziz nesin deyince okuyun toplumu  mizahla çok iyi izah eder 

    diyebiliyor.kimi salaklar sadece ateist o diyerek eserlerine de bakmıyor o ayrı.ama şunu diyorum yadsıyamazsın böyle bir beyni böyle bir "aydın"ı

         salık veririm "bir tutam aydınlık" adlı kitabını aç okumaya başla... 


    gözlerin açıksa göreceksin! Kulağın sağır değilse duyacaksın! Ellerin kesik değilse uzanacaksın! UĞUR MUMCU
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ekim/2005
    Erkek

    konuyla fazla alakası yok ama çok hoşuma gitti baştan sona izleyin türkünün sözlerini değiştirmişler :) güzel çalışma olmuş

    http://www.youtube.com/watch?v=drhCYHe81wc


    Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkblood
    darkblood's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2007
    Erkek
    boraks bunu yazdı:
    -----------------------------
    gluonpower bunu yazdı:
    -----------------------------
    boraks bunu yazdı:
    -----------------------------
    gluonpower bunu yazdı:
    -----------------------------

     

    DÜNYADA EN ÖZGÜR ÜLKENİN İSMİ?

    CVP: TÜRKİYE

    dünyada aşırı özgür ülke?

    YİNE TÜRKİYE

    HALKINA APTAL DENİLEN TEK ÜLKE?

    MALESEF TÜRKİYE.

    anlayacağımız çok fazla özgür bi ülkede yaşıyoz! dışarda başka bi ülkenin halkına aptal deyinde neler oluyo görün! ama sonucta Allah böle ermeni kırması yahudileri bir başka yahudi sürüsü eliyle nasıl olduysa geberttirmiştir! aziz nesinler tükenmediği gibi bu ülkede hizbullahçılar, radikaller de tükenmez çünkü hepside MADE IN USA.kesinlikle bu iki cepheninde türklükle alakası yoktur ki TÜRKlere aptal deme cüretini kendilerinde bulmaktadırlar! gerisinide siz getirin artık!

    bazı magazin çocuğu tiplemeleri sayesinde TBT sokak karıları muhabbetti yapılan bi mekana döndü Allah TBTnin sonunu hayretsin!

     


    -----------------------------
    "magazin çocuğu tiplemeleri" derken? dikkat... bu konunun altına ben de görüşlerimi yazdım haddini ve çapını bilmek lazım konuşurken.oradaki "bazı"lar kimdir açık ol.biz cevabımızı şiir üzerinden adam akıllı söyledik.

    işi hamasete vurma, mangalda kül bırakmayıp türklükle bunların alakası yok demekle ve başta 2 tane birbirinden anlamsız ve aslında aynı olan önermeyle zaten bitmişsin.

    aziz nesin in bu ülkenin yetiştirdiği yegane aydınlardan olduğu tartışılmaz kardeşim. aziz nesin'in de şüphesiz yanlışları olmuştur "yaban" romanındaki Ahmet Celal gibi zaman zaman halkına yabancılaşmış olduğu da söylenebilir.ama eserlerine bakarsan mizahı kullanışındaki ustalık ve gözlem ile halkı ne kadar doğru yansıttığını anlarsın. aydın halkına yol gösterirken 2 yol vardır.

    1. aydın halkı arkasına alır kendi öndedir. (bana kalırsa olması gereken budur, yoksa sürü psikoloji içinde aydın da aymaz olabilir yoksa)

    2.aydın halkın yanında gider.adım adım an be an. (toplumumuzda bu yöntem sevilir, halkla çatışmadan.ama belli bir yerden sonra açmaza girebilir.insanlar kütle değil kitle halini alır.)

    şimdi aziz nesin in yöntemi elbette 1. seçenektir. o değiştirmek için mizahıyla önce bu salaklıklara aksayan yönlere güldürüyor sonra da makaleyle dank ettirmeye çalışıyor.o halkını beklemiyor, halkının ona yetişmesini istiyor. metodu farklıdır her zihnin anlaması beklenemez.

    "sokak muhabbetleri yapılıyor dediğin yeri" çat çut türklükle alakası yok deyip ve başka mecralara da bağlamasaydın, iki anlamsız laf sokma yerine güzelliştirseydin. ama sen sürüye uy boşver...birileri temizler. kurtlar içinde kalırsan uluyacaksın sen bu psikolojiye devam et...


    -----------------------------

    adam gibi yazmak sorun değil herkez adam, önemli olan doğruları yazmaktır ADAM gibide yarumunu yapmaktır!şimdi şurdan başlayalım;


    aydın ?  ve halkı?!?!

    bir aydın ve halkı (yani %6o'ı aptal olan halkın aydınımı? :)

    bak dostum sana ne diyeyim: HALKI APTAL OLAN Bİ AYDIN!? EN HAKİKİ APTALDIR.

    ama sen açtırdın ağzımı ben burda genel itibarıyle konuşurken sen ise ütopik olarak kendince güzelleştirdiğin?!? düşünce dünyandan bana yorum yapıyon!  kendince güzelliklerden bahsetme bana! sana soran olmadı!

    hem de halkına yabancılaşmış bi aydının hakkında konuşuyoz! ADAMIM NE AYDINI NE HALKI? dalgamı geçiyon sen! bende sana halkını naşırı sevgisiyle yakılmış bi aydın dersem sen nedicen bana?

    hem şu YABAN romanı kime ait onada iyi bak!  :D GÜLDÜRME BENİ!

    zaten aziz nesin in bu ülkenin yetiştirdiği yegane aydınlardan olduğu tartışılmaz demişsin yine akıl vermişin durduk yerde o zaman tartışılcak bi şey yok (senden akıl alcaz ya) ya boş yere elimi yormayım senin için! :D :D


    -----------------------------

      gerçekten ağzını açmışsın ve çooook değerli şeyler söylemişsin. aydın halkını aşmış kişidir.halkının aptal olması onun aptal olduğunu gösteririr mi? ütopik

    konuşmak olmayan şeyleri söylemek, ben ise nasıl olduğunu açıkladım.sende aydın halk ilişikisini farklı açıdan açıkla  da görelim. ben neden aptal dediğinin, halka

    nasıl yaklaşan aydın tipi olduğunun izahını 2 yöntemle açıklayabildim.senden de böyle cevaplar beklerdim. 

       "evet gerçekten halkının sevgisinden yakılmıştır doğru" aydın biri için korkmak diye bir şey yoktur, o söyleyeceğini kimseden icazet almadan söyler.dolayısıyla 

    herkesin sevmesi beklenemez. madımak olayını örnek göstermen bu açıdan üzgünüm ama salaklıktır. orada asım bezirci gibi edebiyatçılarımız ve daha adını 

    sayamadığımız değerli insanlarımız ölmüştür.böyle bir olay kitlelerin ne kadar şuursuzca hareket edebildiğine örnektir.ayrıca orda şu lafı da söylemekte önem vardır.

    tek tek saygı göstermediğimiz insanlara bir araya geldiği zaman niye saygı gösterelim."linç kültürünü seven, gaza gelen" toplumumuzda  birçok insan vardır.

        yaban romanı ile ilgili cümleyi okursan aydın tipi üzerinden orada aziz nesin in bir nevi ahmet celal gibi olduğunu söyledim.ama sen naısl okuduysan bunu sanki

    o kitaptan örnek veren adamın kitabın yazarının y. k. karaosmanoğlu olduğunu bilemeyecek kadar aciz gördün. sen o kitabı okumamışsın belli ki yoksa benimle

    yazarını değil ordaki fikri tartışırdın.

        yorma sen boş yere elini.son kertede ise bilgi eksikliğinden tiye alarak mevzuyu geçmissin eyvallah kardeşim. yegane aydın olup olmadığını anlamıyorsan sana

    ne diyeyim ben."vermeyince mabud ne yapsın mahmut" :) benim en yobaz, en faşist hocalarım bile aziz nesin deyince okuyun toplumu  mizahla çok iyi izah eder 

    diyebiliyor.kimi salaklar sadece ateist o diyerek eserlerine de bakmıyor o ayrı.ama şunu diyorum yadsıyamazsın böyle bir beyni böyle bir "aydın"ı

         salık veririm "bir tutam aydınlık" adlı kitabını aç okumaya başla... 


    -----------------------------

    sen kafayımı yedin? benim forumlarda açtığım konulara ve forumdaki konulara bak ondan sonra konuş!

    halktan kopuk aydın kimin işine yarar o artık MADE IN USA olur! ve birlerine uşaklık eder!

    hem bu kadar gerçekleri çekiştiren bir numine ile ilk defa karşılaştımı sölemeliyim!

    aslında sana cvp vermeyip seni cezlandırmam gerekirdi ama olsun yinede seni muhatab aldım işte APTALLIK!

     


    bilenle bilmeyen bir olur mu?
Toplam Hit: 8536 Toplam Mesaj: 55