folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder Bakımsız Arabaların Tamiratı Ve Satımı



Bakımsız Arabaların Tamiratı Ve Satımı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    Hacılar, tv de izleyecek bir şey bulamayınca açıyorum dmax'ı orada da sık sık tamirat tadilat diye bir programa denk geliyorum, adamlar her model, marka, yıl arabayı alıyorlar elden geçirip bir miktar karla satıyorlar. Show programı olduğu için arabaları kaç günde satıyorlar bilemiyorum, yada satıyorlar mı onu da bilemiyorum. Benim kafama bir soru takılıyor, çok fazla arabalara ilgim, hevesim yok o yüzden bu olayı anlayamıyorum. 

    Ama anlamak ta istiyorum çünkü, bu tarz bir hobiye girmek istiyorum. Şimdi şu opel astra gibi bir araba olsun, bu arabayı rastgele seçtim, bu araba biraz bakımsız olsa, orası burası kırık, eski püskü falan, ben bunu bir güzel elden geçirsem böyle bir arabayı satabilir miyim ?

    Merak ettiğim nokta şu, mesela bu arabaya adam 14750 istiyor, diyelim bu fiyata aldım, üstüne 2250 liralık masraf yaptım sonra da 1000 lira da kar koydum 18000 yaptım, insanlar bu arabayı neden almak istesin, hani hayranı olduğu için mi yada parasına göre uygun ve bakımlı olduğu için mi, işte insanlar bu arabayı alır mı, alırsa neden alır?

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-hatasiz-emsalsiz-temizlikte-600073978/detay

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Türkiye'de o dediğin olmaz hocam. Astarı yüzünden pahalıya gelir. Kaldı ki alırken alan adam yok burası değişmiş yok burası boyanmış deyip fiyat düşürmeye kalkacak.

    90 model arabada boya var mı diye soran tipleri gördüm düşün gerisini.

    Not : Arabalarla ilgilenen birisi olarak eski arabaların tamirine hiç girme. Arabanın A kısmını yaptırıyorsun B kısmı sorun çıkartıyor. Orayı yapıyorsun bu sefer C kısmı başlıyor. Yaptırdıkça bir şeyler çıkıyor. Ha ben dolandırıcı olup yalan söylerim dersen iyi para kazanırsın orası ayrı araç işinde.

    mkyb tarafından 05/Eyl/18 21:18 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mayıs/2007
    Erkek

    O programda alınıp satılan araçlar genelde emsalsiz veya nadir araçlar. Ayrıca araç fiyatı ile yedek parça maliyeti çok düşük. Bizim ülkemizde ise herşey inanılmaz pahalı. O işi zarar etmeden yapabilmen için kendinin araç ustası olman lazım.

    Geçende sanırım burada birisi paylaşmıştı videoyu. Japonya da 6k euro ya satılan ikinci el bmw m6, ülkemizde malum sitede tam 330k idi :D

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Eylül/2005
    Erkek

    arabayi komple boyayip satiyorlar Turkiye de sat bakim :)


    İmzalamazsam ne olcak?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    mekanik bilgin varsa, yatak saran, conta yakan, sübap yakalayan nispeten genç arabaları ( 2012 model gibi ) arabaları alacaksın ve tamir edeceksin ancak böyle kazanırsın kayda değer bi para.

    öteki türlü ufak tefek sorunları için millet fiyat kırmıyor


    destination@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek

    aylık kazançları ne kadarki. zengin ülkenin vatandaşı olmak gibisi yok her`alde. bi de anlamadığım, ciklet satın alır gibi parça alıyor. ^^D

    Para, sanırım satın alan elemanda , ara ara garajdaki eleman çok cins bakıyor.

    Garajdan arabanın tamir edilip de 3 tekerlekli araçlara bindikleri bölümler şahane ^^D . bir gün sokak-cadde geçişlerinde devrilecekler gibi ^^D


    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Nisan/2008
    Erkek

    haberi bulamadım ancak bi kanalda haberde izlemiştim bu işi yapan anadoluda bi sanayi ustası vardı eski hurda araçları alıyor (cadillac vs tr de de görülmüş kullanılmış araçlar) bunları restore edip satıyordu hatta 1-2 aracı kıyamayıp kendim kullanıyorum diyordu 

    yalnız o dmaxte ki adamlara baktığında adam işte alıyor 72 model camaro tampona bakıyor diyor bunda 71 model ile değiştirilmiş farlar orjinal değil 69 model farları takmışlar vs vs vs

    yani adamlarda araba üretimi var geçmişi var bizde anadolu mu düzenleme yapıcaksın şahine mi yapıcaksın

    zaten güncel durum ortada herşey almış başını gitmiş şuan bizde bu hobi olarak bile geçmez sanırım bu pahalı bişey


    You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    qoqo bunu yazdı

    O programda alınıp satılan araçlar genelde emsalsiz veya nadir araçlar. Ayrıca araç fiyatı ile yedek parça maliyeti çok düşük. Bizim ülkemizde ise herşey inanılmaz pahalı. O işi zarar etmeden yapabilmen için kendinin araç ustası olman lazım.

    Geçende sanırım burada birisi paylaşmıştı videoyu. Japonya da 6k euro ya satılan ikinci el bmw m6, ülkemizde malum sitede tam 330k idi :D

    japonic diye bırısı var sanırım oyle denk gelıyor arada dedıgın mevzu vardı orada . adamlar 100bın mı 150 bın mı ne kmlı aracı kullanmıyorlardı :D 

    amerıkada olay cok guzel cunku ucuz abı ıngılıterede yapıyorlar programı adam 5 bın euraya araba alıyor 1 bın euro masraf yapıyor 7 bıne satıyor bın euro kar koyuyor. bızde olsa o arabayı duzelttıkten snra adam en az mal ettıgı fıyatın yarısı kadar koymaya calısacak kı masraflarını karsılasın adamın kazandıgı bın euro oranında para kazanabılrsın 


    Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seminerist
    Seminerist's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Temmuz/2016
    Erkek

    yurtdışında millet can sıkıntısına ne yapıcağını şaşırıyor.Bizim gibi faturayı nasıl ödicem diye düşünmüyorlar.O iş den kar edemezsin , aksine zarar edersin.Hobi olarak , can sıkıntısına yapmak istiyorsan yap.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepInside
    DeepInside's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Mart/2014
    Erkek

    Ülkede hayal kurmak bile imkansızlaşıyor ak. 

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_HC
    By_HC's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Eylül/2012
    Erkek

    Bu iş Türkiye'de zor hocam, avrupada adamlar özellikle değişmiş yenilenmiş, yeni boyanmış eski arabaları tercih ediyorlar, bizde boya var diyince kaçarak uzaklaşıyor adam :D  Araç ve parça fiyatları bizde çok pahalı. Pahalı derken onlarda da pound olarak pahalı diyen arkadaşlar için sorunsuz gidebilen bir arabayı kaç aylık maaşlarıyla alabildiklerini hesaplayıp karşılaştırmalarını isticem. 

    Ayrıca koskoca EDD CHINA var hocam. Yeni sezonda ayrıldığı için yeni sezonu izlemiyorum. Programın tarzı da değişti Ant denilen adam gelince.

    Edd China benim gözümde tek başına Bostancı Oto Sanayi :) Fırın boya hariç, bugüne kadar herşeyi yapabildiğini izledim. ( Fırın boya gerektirmeyen kısımları kendisi boyuyor :)  )

    Edd China hk.

    http://www.wikizero.co/index.php?q=aHR0cHM6Ly9lbi53aWtpcGVkaWEub3JnL3dpa2kvRWRkX0NoaW5h

    https://eksisozluk.com/edd-china--1452378

    Önceki bölümleri kesinlikle senaryo değil, gerçekti ama amerikaya taşınıp Edd China ayrıldıktan sonra artık senaryo gibi geliyor.


    HC
Toplam Hit: 2591 Toplam Mesaj: 13
araba alım satım tamirat tadilat