Balerin Ne Tarafa Dönüyor ?
-
Yanlışsam düzeltin ama: resme ilk baktığımızda sola döndüğünü görüyoruz demek ki dikkatli bakmıyoruz o sırada. sonra başka bir yere bakıp tekrar baktığımızda sağa döndüğünü farkediyoruz
-
slmarlq bunu yazdı:
-----------------------------
Yanlışsam düzeltin ama: resme ilk baktığımızda sola döndüğünü görüyoruz demek ki dikkatli bakmıyoruz o sırada. sonra başka bir yere bakıp tekrar baktığımızda sağa döndüğünü farkediyoruz
-----------------------------ben sürekli sağa döndüğünü görüyorum henüz nasıl sola döndüğünü çözemedim.
-
illizyon sanatı :)
kadının kalcasından itibaren yükarıyı elinizle kapayın.. (kalça dahil) sadece ayaklara bakın.. sağa dönücektir.. asla sola dönmez.. iyi bakın..
şimdide tam tersi ..hatta resmi elinizle kapamadan. ama kadının omuzlarına bakın.. ne yaparsanız yapın kadın hep sola dönücektir.. yani çift taraflı bi dönüş wardır..
ancak herkesin görme ve dikkat ettiği odak noktası değişken.. işin iç yüzü burdadır..
dediğim şekilde kendimi şartlamadan baktığımda ve bi kaç denek üzerinde bu testi yaptığım da sonuç hep aynı çıkmıştır.
yani bacaklar sağa, omuz sola dönmektedir.. bu mantıkla da kadın ortadan cartttt diye yırtılması gerekmektedir..
(ek not : umarım çoğumuz sola dönüş, sağa dönüş, soldan sağa dönüş, sağdan sola dönüş kavramını biliodur :D ))
(x not : Kadının gögsüne odaklanmamak gerek )
-
serwo bunu yazdı:
-----------------------------illizyon sanatı :)
kadının kalcasından itibaren yükarıyı elinizle kapayın.. (kalça dahil) sadece ayaklara bakın.. sağa dönücektir.. asla sola dönmez.. iyi bakın..
şimdide tam tersi ..hatta resmi elinizle kapamadan. ama kadının omuzlarına bakın.. ne yaparsanız yapın kadın hep sola dönücektir.. yani çift taraflı bi dönüş wardır..
ancak herkesin görme ve dikkat ettiği odak noktası değişken.. işin iç yüzü burdadır..
dediğim şekilde kendimi şartlamadan baktığımda ve bi kaç denek üzerinde bu testi yaptığım da sonuç hep aynı çıkmıştır.
yani bacaklar sağa, omuz sola dönmektedir.. bu mantıkla da kadın ortadan cartttt diye yırtılması gerekmektedir..
(ek not : umarım çoğumuz sola dönüş, sağa dönüş, soldan sağa dönüş, sağdan sola dönüş kavramını biliodur :D ))
(x not : Kadının gögsüne odaklanmamak gerek )
-----------------------------
asla asla deme. :) daha önce sola dündüğünü çok kısa süreli görüyor olmama rağmen elimle belden yukarısını kapattım ve hep sola döndü. algılayış şekline bağlı tamamen. üst sayfalarda bir arkadaş caps eklemiş tamamen o noktada arkası dönük mü önü dönük mü algıladığınla ilgili. -
bunun en kolay yolu, ayaklarını ve belden üzerini kapayın, bacaklara odaklanın, sol tarafa döndürün beyninizde, 2-3 saniye icinde sola döndügünü farkedeceksiniz.
ayaklarına baktıgınızda da saga dönecektir kolayca..
-
ne dediyseniz olmadı en son gözlerimi kapatıp yavaşça açtığımda azgın bir zenci kadının elinde kırbaçla sola döndüğünü gördüm
-
Ne solu bea ben daha resimi gördüğüm an karı sağa dönüyordu, nasıl sola dönerken görüyorsunuz siz
-
edit: double post atmışım nasıl becerdiysem...
-
Sola dönüyor, sağa dönmüyor hiç
Sağa döndüğünü görenler, sola döndürsün. Sola döndüğünü görenler, sağa döndürsün Gif programlarıyla. anlayalım :)
-