Banka Hesabımdan 7 Bin Lira Çekildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archille
    archille's avatar
    Erkek

abi her bankamatik işlemimde o kartı soktuğumuz yeri sağlam bi yoklarım.şifreyi kapatarakmı giriyorsun?

Bırakın artık kendi haline yeter...edit:Artık kendi halinde...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Daha çok dikkat edeceğim artık. Enparanın derdi neymiş bu kadar yüksek limit mi olurmuş. Adamlar şifre işini nasıl hallediyor? Küçük bir kamera mı koyuyorlar ya da yanında bekleyip şifreye mi bakıyorlar?

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cenk88
    cenk88's avatar
    Erkek
    SeRDaR bunu yazdı

arkadaşlar yeni atmlere kopyalama cihazı yerleştirilemiyor   baktınız atmler eski püskü hiç bulaşmayın en temizi 

Yeni atm lerin özelliği olan bir durum değil bu. Orjinalinde kopyalamayı engelleyen yeni atm ler ülkemizde şuanda pek yaygın değil. Harici olarak bir cihaz takılıyor ve öyle bir durumda kopyalamaya izin verilmeyip cihaz alarm veriyor. Ülkemizde çoğu bankalar NCR, Siemens yada Wincor atm lerini kullanıyor. Bunların arasında en yaygın olanı NCR firmasının atm leridir. Onlardada söylediğim gibi harici cihaz kullanılmaktadır.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wikwik
    wikwik's avatar
    Erkek

Bence atm için çok yüksek limit bunlar. Sonuç itibariyle sorgusuz sualsiz verilen nakit para. 7000TL az para değil. Allah kimsenin başına vermesin dikkat etmek lazım.

Bilgi Güçtür.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cenk88
    cenk88's avatar
    Erkek
    wikwik bunu yazdı

Bence atm için çok yüksek limit bunlar. Sonuç itibariyle sorgusuz sualsiz verilen nakit para. 7000TL az para değil. Allah kimsenin başına vermesin dikkat etmek lazım.

Aslında limit yükseliği bir bakıma iyi olur, bazen acil bir paraya ihtiyacımız olabiliyor ve o 1.500 tl olan limit işimizi görmüyor. Ama bankalar böyle yüksek limitlerde 3 ayrı güvenlikten geçirmesi gerekiyor bence. Kart kopyalansa bile cep telefonuna sms gelmesi gerekli. Yada İş bankası'nda olduğu gibi büyük limitler biyokimlik ile çekilebilmeli diye düşünüyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Ben karti takmdan önce kartin girecegi yeri parmaklarimla once asiliyorum. Gevseme varmi orjinalmi kontrol ediyorum. Sifre girerken zaten 4 rakam ellerimle tus takiminin uzerini tamamen kapatiyorum sag elim altta tuslara basiyor.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    cenk88 bunu yazdı
    wikwik bunu yazdı

Aslında limit yükseliği bir bakıma iyi olur, bazen acil bir paraya ihtiyacımız olabiliyor ve o 1.500 tl olan limit işimizi görmüyor. Ama bankalar böyle yüksek limitlerde 3 ayrı güvenlikten geçirmesi gerekiyor bence. Kart kopyalansa bile cep telefonuna sms gelmesi gerekli. Yada İş bankası'nda olduğu gibi büyük limitler biyokimlik ile çekilebilmeli diye düşünüyorum.

Kolayı var. Herkesin cebinde akıllı telefon ve 3G net var. Yüksek miktarda para çekeceğin zaman uygulamadan limit yükseltirsin. Anında yükseltiyor ve çekebiliyorsun. İşin bitince düşürürsün.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cenk88
    cenk88's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı
    cenk88 bunu yazdı
    wikwik bunu yazdı

Kolayı var. Herkesin cebinde akıllı telefon ve 3G net var. Yüksek miktarda para çekeceğin zaman uygulamadan limit yükseltirsin. Anında yükseltiyor ve çekebiliyorsun. İşin bitince düşürürsün.

Bu söylediğin sistem hangi bankada mevcut hocam ? Bankanın koyduğu günlük çekim miktarını müşteri değiştiremez veya belirleyemez maalesef.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NewwarrioR
    NewwarrioR's avatar
    Erkek

Hocam Akbankda istesende limiti arttıramıyosun :) Bir bakıma koruyor seni bide bu olayından sonra iyice dibe cekeyim ben ne olur ne olmaz sonra uykusuz günler olmasın :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Enpara'da vardı. Online işlemleri kurcalarken gözüme takılmıştı bi ara. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 7489 Toplam Mesaj: 56
kart kopyalama