Bankaya Hesabıma Yatırdıgım Para Yok
-
kartsız para yatırırken bazen para yattı deyip atmyi hızlıca terk ediyoruz ki atm parayı geri iade yapıyor siz farkında olmadan.
bir sabah
cevizlibağda metrobüsten indim yürüyorum üstgeçitte.elemanın biri finanbank atmsinde işlem yapıyordu yukardan görüyorum.sonra atm den para çekmek için gittim.tabi eleman çoktan gitmiş.baktım para bölmesi açık dıt dıt ötüyor içinde 100 tl var.aldım kenara koydum.elamanın belli acelesi varmış yatırdığını sanmış uzamış ama atm parayı iade etmiş.neyse kendi hesabımdan paramı çektim. kenardaki parayı da atm nın yanındaki simiticiye verdim.belki eleman gelir sorar diye. -
tranceport bunu yazdı
kartsız para yatırırken bazen para yattı deyip atmyi hızlıca terk ediyoruz ki atm parayı geri iade yapıyor siz farkında olmadan.
bir sabah
cevizlibağda metrobüsten indim yürüyorum üstgeçitte.elemanın biri finanbank atmsinde işlem yapıyordu yukardan görüyorum.sonra atm den para çekmek için gittim.tabi eleman çoktan gitmiş.baktım para bölmesi açık dıt dıt ötüyor içinde 100 tl var.aldım kenara koydum.elamanın belli acelesi varmış yatırdığını sanmış uzamış ama atm parayı iade etmiş.neyse kendi hesabımdan paramı çektim. kenardaki parayı da atm nın yanındaki simiticiye verdim.belki eleman gelir sorar diye.Parayı bırakırsan geri alıp hesaba yatırıyor bankamatik
Sayma muhabbetinden sonra
-
Aress bunu yazdıwatervay bunu yazdıe2 bunu yazdı
Öğrenciliğin ilk zamanları kirayı yatırcam deli gibi yağmur yağıyor, bankamatiğe gittim ,yukarıdan tuşların oraya su damlıyor. Tuşlar gecikmeli çalışıyor, bi tuşa basıyorum 2 dakika bekliyorum ,neyse yarım saat sonra yatırma ekranına geldim, koydum parayı girişe bastım, alet dondu, 5 dakika bekledim, siyah ekran oldu ,Mavi ekrana geçti ,windows xp başlatılıyor dedi, parayı yuttu amk aleti. iş bankasını aradım ,dekont istediler ,bende de dekont yoktu ,kayıt oluşturduk incelenecek haber verilecek dedi, 1 hafta sonra yatırdılar paramı. Bu da böyle bir anımdır.
Madem ki eski işletim sistemleri güvensiz bu atm ler neden halen xp ve win7 kullanıyor?
Lisans kurulum vb maliyetlerden dolayı diye biliyorum, ama teyite muhtaç bilgidir
https://www.tahribat.com/forum/atmlerde-neden-xp-kullaniliyor-227824/6
@rAkkoc 'un mesajı teyit ediyor.
-
Aress bunu yazdıwatervay bunu yazdıe2 bunu yazdı
Öğrenciliğin ilk zamanları kirayı yatırcam deli gibi yağmur yağıyor bankamatiğe gittim yukarıdan tuşların oraya su damlıyor. Tuşlar gecikmeli çalışıyor bi tuşa basıyorum 2 dakika bekliyorum neyse yarım saat sonra yatırma ekranına geldim koydum parayı girişe bastım alet dondu 5 dakika bekledim siyah ekran oldu mavi ekrana geçti windows xp başlatılıyor dedi parayı yuttu amk aleti iş bankasını aradım dekont istediler bende de dekont yoktu kayıt oluşturduk incelenecek haber verilecek dedi 1 hafta sonra yatırdılar paramı. Bu da böyle bir anımdır.
Madem ki eski işletim sistemleri güvensiz bu atm ler neden halen xp ve win7 kullanıyor?
Lisans kurulum vb maliyetlerden dolayı diye biliyorum, ama teyite muhtaç bilgidir
eski isletim sistemleri guvensiz degil. sadece siz son kullanici oldugunuz icin update alamıyorsunuz. bankalar ise basiyor parasini extendet support aliyor ve microsoft hala update çıkarmaya devam ediyor. buyuk kurumlar zirt pirt os migration yapmaz. yapamaz. cunku kullanilan yazimlarin ayarlanmasi ayri bir dert, guncelleme islemi ayri bir dert hatta yazilimlarin yeni os'ta sorunsuz calismasi bile ayri derttir.
-
Hocalar yine yapmışım yapacagimi bu dikkat dağınıklığı saklayıp unuttugum paralari bulmanin haricinde hep sıkıntı ya :)
olayi anlatıyorum ben is bankasından parayi cekiyorum gidiyorum finanbank atm ye enpara kartim yerine is bankasi kartini takiyorum ve hesabima yüklüyorum:)
Bu sabah farkina vardim musteri hizmetlerini aramadan gidiyim is bankasından hesap hareketlerine bakayim da kacta çekmişim parayi ona gore saat soyleyeyim dedim ve gercek ortaya cikti
-
1 tl üzeri hertürlü işlemlerde cebe bildirim gelme özeliğini aktif edin.
siz bankamatikte ,pos cihazında, sanal kartta, otomatik ödemelerde işlem yaparken anında bildirim gelir böylece yapılan işlemlerin sorunsuz gerçekleştiğine emin olursunuz.
birkaç sene önce işbankasından maşş yatıyordu böyle bir özelliği yoktu iş bankasının. yapıkredide yıllardan beri bu özellik var. bu yüzden işlemlerin hertürlüsünü yapıkredien yapıyorum.
saniyesinde bildirim geliyor.
-
PEAK bunu yazdı
Hocalar yine yapmışım yapacagimi bu dikkat dağınıklığı saklayıp unuttugum paralari bulmanin haricinde hep sıkıntı ya :)
olayi anlatıyorum ben is bankasından parayi cekiyorum gidiyorum finanbank atm ye enpara kartim yerine is bankasi kartini takiyorum ve hesabima yüklüyorum:)
Bu sabah farkina vardim musteri hizmetlerini aramadan gidiyim is bankasından hesap hareketlerine bakayim da kacta çekmişim parayi ona gore saat soyleyeyim dedim ve gercek ortaya cikti
:)) Olsun. Bence bu konu sayesinde bağzı şeyleri öğrenmiş olduk. :)
-
wordros bunu yazdıPEAK bunu yazdı
Hocalar yine yapmışım yapacagimi, bu dikkat dağınıklığı saklayıp unuttugum paralari bulmanin haricinde, hep sıkıntı ya :)
olayi anlatıyorum; ben is bankasından parayi cekiyorum, gidiyorum finanbank atm ye, enpara kartim yerine is bankasi kartini takiyorum, ve hesabima yüklüyorum:)
Bu sabah farkina vardim, musteri hizmetlerini aramadan gidiyim, is bankasından hesap hareketlerine bakayim da, kacta çekmişim parayi, ona gore saat soyleyeyim dedim, ve gercek ortaya cikti.
:)) Olsun. Bence bu konu sayesinde bağzı şeyleri öğrenmiş olduk. :)
Bence de.
Mesela; zAlimAdam; 1TL üzeri, Ceb'e bildirim özelliği, İşBankası, YapıKredi.
Bu İşBankası'nın bankamatikleri ne kadar hızlı çalışıyor. diğer bankaların kiosk'leri(bankamatik'leri) çok yavaş.
atm bana çöktü finansbank atm soygununa dur diyoruz param yalan oldu param.. param.. paramparamparam paaaa rararam