Başbuğdan Özlü Sözler
-
cok hos, güzel ve özlü sözler...maglesef günümüzde ülkücü kesim ve ideolojisi bircok serseri ve zibidi tarafindan yanlis yansitiliyor ve kullaniliyor...
bu arada "basbugu" kelimesi sözlük tevsiri olarak sadece gazi mustafa kemal atatürk icin gecerlidir, fakat rahmetli alparslan türkesin'de rütbeli bir asker oldugunu düsünürsek bu terimin onun icinde kullanilmasi "bana göre" caizdir : )
-
8mm :)))))) anlarsin sen beni :)
Anilirsa,cok büyük bir ideolojik celiski yaratirsiniz kendi icinizde.
Ayrica örnegin bu sözler bana hic hitap etmiyor.
Hatta ben bu adamdan nefret ediyorum.
Burada örnegin nazim hikmet gecseydi bi ton küfür yagdirirdiniz gene.
Ancak biz görüldügü kadarilya saygi ve seviye cercevesi icinde yorum yapiyoruz.
Ileriki dönemlerde sizde biraz özverili olun bu yorum konusunda.
Rastgele.... -
zuhaha koptum komik olan ne derseniz ben bu sozleri daha oncede duymuştum Btp den ulem ne partiler varya birde bazı arkiler btp haydarbas hocayı palavracı bulurdu al işte nerdeyse butun partiler o adamdan alıyor çalıyor konuşma metinlerini :)))))))
-
RedMILITAN bunu yazdı:
-----------------------------8mm :)))))) anlarsin sen beni :)
Anilirsa,cok büyük bir ideolojik celiski yaratirsiniz kendi icinizde.
Ayrica örnegin bu sözler bana hic hitap etmiyor.
Hatta ben bu adamdan nefret ediyorum.
Burada örnegin nazim hikmet gecseydi bi ton küfür yagdirirdiniz gene.
Ancak biz görüldügü kadarilya saygi ve seviye cercevesi icinde yorum yapiyoruz.
Ileriki dönemlerde sizde biraz özverili olun bu yorum konusunda.
Rastgele....
-----------------------------bir KIZIL komunistin Alparslan Türkeş'İ sevmesini ummuyoruz zaten.
senin sevgin de eksik oluversin.
Nazım gibi bir yazar ile Türkeş arasındaki bağlantı kurabilmeni anlayabilşmiş değilim.
birisi tkp nin ünlüüü bir koministi biri mhp nin kurucusu Türk'çülerin ve ülkücülerin lideri,idolü.
Bu arada ne insanlar var Türk bayrağıyla tabutlanan.onlatr şehit mi?
ayrıca Şehadet nedir ? anlamını bilirmisin?
-
amele nikinle cok bütünlesmis bir yapim var sanirim, o yazidan o sonucu cikardin ya helal olsun..
tipik önyargilarla yaklasma.nikimi it yaparim gene bu yaziyi yazarim,iyide gider sanirim ne dersin?
sacmalama..
anlatmak istedigim gayet acik.
biz yazinca dokunuyor galiba.
amac ezmek,proveke etmek degil,birseyi anlatmak....
neyse ben cikiyorum bu mevzudan,cünkü biliyorum yüzde yüz birisi agzina sahip cikamiyacak ve banlanacak,seviyemi korumasini bilen birisi oldugumdan dolayi,bunun ben olmayacagimada eminim...
gereksiz yerede böyle birseyin olmasindan yana degilim.hadi kolay gelsin ;)
-
RedMILITAN bunu yazdı:
-----------------------------amele nikinle cok bütünlesmis bir yapim var sanirim, o yazidan o sonucu cikardin ya helal olsun..
tipik önyargilarla yaklasma.nikimi it yaparim gene bu yaziyi yazarim,iyide gider sanirim ne dersin?
sacmalama..
neyse ben cikiyorum bu mevzudan,cünkü biliyorum yüzde yüz birisi agzina sahip cikamiyacak ve banlanacak,seviyemi korumasini bilen birisi oldugumdan dolayi,bunun ben olmayacagimada eminim...
-----------------------------
bende yazdıklarıma dikkat edebiliyorum ama ağzıma sahip olamıyorum çınlatıyorsam kusura bakma ;) -
ATATÜRKTEN ÖZLÜ SÖZLER
Biz Türkler, bütün tarihimiz boyunca hürriyet ve istiklâle timsal olmuş bir milletiz.
Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben milletimin en büyük ve ecdadımın en değerli mirası olan bağımsızlık aşkı ile dolu bir adamım. Çocukluğumdan bugüne kadar ailevî, hususî ve resmî hayatımın her safhasını yakından bilenler bu aşkım malumdur. Bence bir millete şerefin, haysiyetin , namusun ve insanlığın vücut ve beka bulabilmesi mutlaka o milletin özgürlük ve bağımsızlığına sahip olmasıyla kaimdir. Ben şahsen bu saydığım vasıflara, çok ehemmiyet veririm. Ve bu vasıfların kendimde mevcut olduğunu iddia edebilmek için milletimin de aynı vasıfları taşımasını esas şart bilirim. Ben yaşabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir. Millet ve memleketin menfaatleri icap ettirirse, insanlığı teşkil eden milletlerden her biriyle medeniyet icabı olan dostluk ve siyaset münasebetlerini büyük bir hassasiyetle takdir ederim. Ancak, benim milletimi esir etmek isteyen herhangi bir milletin, bu arzusundan vazgeçinceye kadar, amansız düşmanıyım.
Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar batar, mahvolur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır. Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.
Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir.
Gerçi bize milliyetçi derler. Ama, biz öyle milliyetçileriz ki, işbirliği eden bütün milletlere hürmet ve riayet ederiz. Onların milliyetlerinin bütün icaplarını tanırız. Bizim milliyetçiliğimiz herhalde hodbince ve mağrurca bir milliyetçilik değildir.
Bilelim ki milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlere yem olurlar.
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.
Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.
Bir dinin tabiî olması için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır.
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.
Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.
Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.
Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.
Biz dünya medeniyeti ailesi içinde bulunuyoruz. Medeniyetin bütün icaplarını tatbik edeceğiz.
Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.
Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.
Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.
Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.
''başbuğ kimmiş a.q. ya'' buda benim sözüm hehehe :D
-
RedMILITAN bunu yazdı:
-----------------------------amele nikinle cok bütünlesmis bir yapim var sanirim, o yazidan o sonucu cikardin ya helal olsun..
sacmalama..
-----------------------------gördüğümü yazdım ayrıca sana kişisel bir hakeretim olmadığından seviyeni ne derece koruyarak yazabildiğini de gördük.
nikini it yada çük yapman umrumda bile değil.
kominist olduğunu her yerine yazmışın yüzüne karşı belirtilince nikim de nikim diyorsun.
e ben sana daha ne diyeyim.
sevgin eksik olsun derim tabii ki.
konudan çıkman faideli olur.bilmediğin tanımadığın bir insan hakkında yorum yapmamış olursun.
ben nasıl sınırlı bilgim ile nazım hakkında yorum yapmıyorsam (önceki msj da sadece tkp li olduğundan bahsettim mesela :) )
hade bakam sana da rast gele :D