folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Başımdan Geçen Bir Olayı Aktarıyorum. [Dersimi Aldım]

Başımdan Geçen Bir Olayı Aktarıyorum. [Dersimi Aldım]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Ben Ahmet Faydalı. Size başımdan geçen bir olayı aktarmak istiyorum. Umarım hız tutkunu genç kardeşlerimize veya arabasına güvenerek sürattan korkmayan vatandaşlarımıza bir öğüt niteliği gösterir bu yazım.

Türkiye'de her yıl ortalama 8 bin insan trafik kazasında ölüyor. Gerçek verilerde ise 10 yılda 100.000 kişinin öldüğü. Dile kolay 100.000 kişi. Televizyonlarda ya da radyolarda, haberleri dinlerken artık sık duyduğumuz bir şey bu: "aşırı hız" "direksiyon hakimiyetini kaybetti ve üç cana mâl oldu". Ne kadar kanıksadık biz bu sözü öyle, artık duyduğumuzda "vah" "yazık olmuş" bile diyemiyoruz artık. Önemli olan ise direksiyon başındakinin hayatından çok, onun yanında hayata gözlerini kapayan ya da onun sebebiyet verdiği ölümler. Kiminin annesi ölür, kiminin babası; kimin eve ekmek getiren direği ölür, kiminin canından üstün tuttuğu bir sevdiği... Kesinlikle ateş düşer bir yuvaya. Yok yere yitip giden hayatlarsa yanımıza kâr kalır. Ama tek sorumlu vardır ki, o da sürücü hatalarıdır. Affetmez asla, şans vermez asla bir insana. Kimi arabasına güvenir basar gaza, kimi bana bir şey olmaz der, kimi yeni sürmeye başlamıştır heyecanını pekiştirmek ister, kimiyse hız tutkunudur düşer şehir içinde yollara. Bazense çok dikkatli olmak, çok titiz araba sürmek yetmezmiş insana, ne kadar güzel araba kullanırsan kullan, nasıl bir havada nasıl bir araç süreceğini de bilmeliymiş insan. Hızını ona göre ayarlamalı, "HIZ" yapmamalıymış. Bunu anladım.

Dün (27.04.2010) saat 17.30 suları. Bütün ülkede olduğu gibi memleketim Kayseri'de de anormal bir yağış vardı. Bardaktan boşalırcasına bir yağış vardı. Her yeri sel götürüyordu. Akraba ziyaretindeydim. Gittiğimiz yerde annem ve kız kardeşimin dışında bir başka büyüğümüz daha vardı. Sohbetler edildi, bizlere pasta ikram edildi; yani her zamanki misafir adabında olan şeyler. Artık annem kalkalım dediğinde, bizimle birlikte olan diğer büyüğüme de, yollarda ıslanmaması, perişan olmaması için onu da evine bırakmaya davet ettim; çünkü otobüsle gidecekti. Her ne kadar çekinse de, böyle bir hava da kabul etmek zorundaydı. Çıktık yola. Sağımızdan, solumuzdan derede akan su kadar sular akarken, aracımızla ilerlemeye devam ediyorduk. Özümde çok dikkatli araç kullanan biriyim. Trafik kurallarına özellikle uymayı ve emniyet kemeri takmayı kendime bir borç bilirim. Sürücülüğüme ve aracıma çok güvenen biriyim. 2008 model Wolkswagen bir aracım var. Yağmur biraz hafifleyince, aracıma ve sürücülüğüme güvenerek gaza biraz daha fazla bastım. Araçlarla normal seyir halindeyken, onları geçmeye başlamıştım. Aracın ibresi 70-75 KM'yi gösteriyordu. Birazdan başıma geleceklerden habersizdim. Çok dikkali araç kullanırsan kaza yapmazsın olarak düşünen birisiydim. Direksiyonumu iki elimle sıkı sıkı tutuyordum. Normal şeridimde ilerlerken hiç akıl edemeyeceğim bir olay geldi başıma. İlerlediğim yollarda yağmur sebebiyle gölcükler oluşmuştu. Ben farketmiyordum. Hızımı arttırdıkça araç da, yola olan tutuşunu kaybetmeye başlamıştı, bunu da farketmedim. Tek şeritli yolda ilerlerken içerisinde daldığım gölcüklerden bir tanesi aracın 4 tekerini de yerden kesmişti. Şok oldum, hiç beklemiyordum, üstelik 75 km hızla ilerlerken, direksiyon hakimiyetini kaybedince bu çok büyük bir rakam olmuştu bana. Aracın direksiyon hakimiyetini tamamen kaybettim; ama araçtakileri heyecanlandırmamak için çok soğuk kanlı davranmaya çalışıyordum. O gölcük bizi bulunduğumuz şeritten diğer ters şerite atmıştı. Annem kızdı tabi, şaka yaptığımı düşünüyordu. "Yağmurlu havada olmaz oğlum! Üstelik misafir var terbiyesizlik yapma!" diye kızdı birden; ama araç kontrolden çıkmıştı. Hiç beklemiyordum. Her şey bir anda oluvermişti. Daha önce hiç yaşamamıştım böyle bir şeyi. Verilmiş sadakamız varmış ki, karşı yönden araç gelmiyordu ve aracı sonradan kontrol etmeyi başardım. Ama dizlerim titriyordu, içim boşalmıştı. Düşündüm kendi kendime. Kendi canım hiç sorun değil; ama annem, kız kardeşim ve o misafir büyüğünün başına bir zarar gelseydi, bunun vebalinden nasıl kalkacaktım? Ya da karşıdan bir araç gelseydi ve onlarla çarpışıp o aileyi yok etseydim? Yok yere yitip giden hayatlar, yıkılan aileler; hatta arkamdan sitem edecek onca insan? Ne gereği vardı bu kadar sürat yapmanın? Neden acele etmiştim o kadar? Oysaki vakitten çok neyim vardı o an? Bir yerlerde bizleri canı gibi sevenlere bu acıyı yaşatmaya ne hakkım vardı? Ya da kendi zorluklarıyla yaşayan, zorluklarla büyüyen insanların bütün emeklerini elinden almaya ne hakkım vardı? Ders olmuştu bana, Allah'ım sana şükürler olsun diyordum kendime.

Uzun lafın kısası hız tutkunu vatandaşlarımıza, zamanı bol olduğu halde gazın sonuna kadar basan sürücülerimize, sanki bir büyüklükmüş gibi yanındakilere hız gösterisi yapanlara; yani ayağını gazının sonuna kadar götürenlere sesleniyorum. Çok dikkatli araç sürmek yetmiyormuş! Bana bir şey olmaz demeyin, olurmuş; dersimi aldım. Hiç beklemediğiniz anda başınıza gelecekleri kestiremezmişiniz; gördüm. Aracımın maaşallahı var, başımıza meteor düşse bir şey olmaz demeyin; yaşadım. Kendi canınıza değil, sizinle birlikte yitip gidecek canlara, sizi seven insanların yaşayacağı acılara değiniyorum. "HIZ"dan uzak durun. "HIZ" daha "hız"lı bir son getirirmiş, bunu anladım. Dikkat edin, hız yapmayın, yapanları uyarın kardeşlerim...

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Ahmet FAYDALI

28.04.2010

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    7-19
    7-19's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

yunanistandaki daglarda tam onumuzdeki sprinter takla atti ucurumdan o gunden beri arabayla gelmiyoruz

atlatmissin kaza olmadan, ne mutlu

la liberte ne meurt jamais.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun..

Böyle bir pişmanlık bende yaşadım  aracın içinde annem ve kardeşimin olduğu halde alkollü trafiğe çıktım yolda fazla bir şey görmüyordum bulanıktı heryer allahtan yollar boş ve mesafe kısaydı sonradan düşündüm napıyorum lan ben diye ? Senin ki gibi bir kanıya vardım.. Bir daha araçta sevdiklerim varsa alkollüyken trafiğe çıkmıycağım ve hız yapmıycağım diye söz verdim.. İNşallah bir ömür sözümü unutmam ve tutarım.. Hız hala yapıyorum ama araçta kimse yokken.. Bu hız konusunda napıcağımı bilmiyorum millet hava atmak için hız yapar ben kendimi kontrol edemiyorum yol boşsa şehir içinde 60 70 80 kmyi bile ibre görebiliyor .. tehlikeli.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

7-19 bunu yazdı:
    -----------------------------

yunanistandaki daglarda tam onumuzdeki sprinter takla atti ucurumdan o gunden beri arabayla gelmiyoruz

Allah razı olsun kardeşim.

@MUHRIP inşallah sen de sözünde durursun kardeşim. Gerçekten büyük pişmanlık yaşadım. Allah kimseye kaza, bela vermesin inşallah.

Edit: Size de geçmiş olsun.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Paragrafi bunu yazdı:

7-19 bunu yazdı:

Allah razı olsun kardeşim.

@MUHRIP inşallah sen de sözünde durursun kardeşim. Gerçekten büyük pişmanlık yaşadım. Allah kimseye kaza, bela vermesin inşallah.

Edit: Size de geçmiş olsun.

Amen. İnşallah .. Hız yapmanın hiçbirşeye faydası yok olaya bir de şu yönden bak allah korusun kaza yaptın ve annen kardeşin vefat etti sen domuz gibisin bişiyin yok .. Hayatının kalanını nasıl devam ettirirsin ? Yada devam ettireblirmisin ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    barcamanu
    barcamanu's avatar
    Erkek

Allah'tan bişey olmamış.Çok geçmiş olsun hocam.

...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

araba ağırsa 120 ve üzeri bir ibre varsa hele bide yağışlı havada viraja girip ve o gölcüklerden birine rast gelmişseniz sonuc değeri 19.000 tl olan arabanın 21.000 tllik masraf çıkarmasıdır. Tecrübe ile sabittir. 4 taklaya yattı araç hiç bişey olmadıda o tozlu hava yastığı öldürecekti beni... :}}

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

bunun bir benzerini bende yaşadım. gecenin bir vakti kafası bozuk olan arkadasım bana gelmek istedi. gel dertleşiriz dedim. çok sağlam bir yağmur vardı ve bu arkadasım dedigin gibi bir gölcüge girerek kontrolü kaybetmiş. sag ve sol bariyere çarpmış kaç bin liralık jeep hurdaya dönmüş. içinden sağ çıktığına şükrederim hep. sanki o degilde ben yaşadım o kazayı. gel dedigim için pişmanlık duydum. insanın canı yok pahası. bi anlık herşey. herkes dikkatli olsun :)

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

geçmiş olsun hocam.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

dostum çok geçmiş olsun.

başıma böyle bişey gelmedi inş. da gelmez :/

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    feel_me
    feel_me's avatar
    Erkek

geçmiş olsun ahmet ucuz atlatmışsın. bende araba kullanırım ama ehliyetim yok henüz o yüzden kısa mesafelerde kullanırım. yanımda biri varken acelem yoksa sürat yapmam asla. başımdan öyle kazaya ramak kalacak şekilde bir olay da geçmemiştir inşallah bundan sonra da geçmez umarım hiç kimsenin başından böyle bişey geçmez.

Toplam Hit: 3710 Toplam Mesaj: 28