folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Başımdan Geçen Bir Olayı Aktarıyorum. [Dersimi Aldım]

Başımdan Geçen Bir Olayı Aktarıyorum. [Dersimi Aldım]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SMYRNA
    SMYRNA's avatar
    Erkek

Değerli kardeşim geçmiş olsun ucuz atlatmışsın ...Ama ne kadar kurallara uyarsan uy karşındakinin de ne yapacağı önemli...1997 yılında izmir bornova ambarlar kavşağında kemalpaşaya giderken bize yeşil yanmaktaydı belkahvaye tırmanmaya başlanan yer izmirliler bilir...Biz önümüzde bir araç arkamızda da elmas nakliyetın tırı yeşil ışığa uygun yolumuza devam ederken, sol taraftada  ankara kemalpaşa istikametinden gelip pınarbaşına dönmek için göbekte kırmızı ışıkta bekleyen kamyonlar ve tırlar vardı...Ağır araç olduklarından tek şerit olarak bekleme yapmaktaydılar bunları sollayan klasik bir BMW sürücüsü önünü görmeden kavşağa daldı ve öndeki araç kurtarsada biz kurtaramadık ve göbekten vurduk arkadaki tırda bize bindirdi...Gözlerimi açtığımda sağ kolumu hissetmiyordum 3 tane ameliyat oldum eşim hamileydi beni o durumda görünce çocuğumuzu düşürdü...Kardeşim,yeğenlerim arkadaşlarım karakola gidince bu kazaya sebep olan şerefsizi gülerken görünce dayanamayıp meydan dayağı attılar hepsi mahkemelik oldu...Kısadan hisse trafik aslında pimi çekilmiş el bombası ne zaman nerede nasıl patlayacağı belli olmuyor...

İzmirin denizi kız, kızı deniz Sokakları hem kız hem deniz kokar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ebter
    ebter's avatar
    Erkek

bu tazr bi olayda yapılabilecek tek şey ayağı gazdan çekip frene basmadan arabanın tekrar kontrolüne girmesini beklemektir.

geniş tabanlı lastik kullanımında çok yaşanan bişey, sıkıntılı

//www.radyosu.org\\//Gerçek Yeraltı\\
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aluine
    aluine's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun, gerçekten ucuz atlatmışsın.

Araç kullanırken dikkatli olmak değil, her zaman önce güvenliği düşünmek lazım. Dikkatli bir sürücünün yol durumuna göre sürmesi lazım. Otoyolda 140la da gidersin bişey olmaz ama yağmur, çamur, bozuk yol vs olduğu zaman canından olursun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

Bunun bi benzeride 4 ay önce benim başıma geldi. Arkadaşlarla hamama gidiyoruz, araba Skoda Favorit, direksiyonda ben varım, arka koltuğu dörtledik, bagajda da bi arkadaşı koyduk, öndede ikikişi toplam 7 kişiyiz, hepside çok samimi olduğum arkadaşlarım. 90 la giderken direksiyonu sağa sola çevirmemden hiç etkilenmiyor düz yol yardırıyor. Acaba dedim lastiklerdemi bi sorun var durdurduk arabayı lastiklere falan baktık herşey sağlam tekrar yola koyulduk. Yeniden harekete geçtiğimizde Allah'tan araba önümüzdeki bayırı tam alamadı, bayırın üstüne çıktığımızda 60 km hızdaydık araba yola çapraz gitmeye başladı gizli buzlanma varmış. Arabadaki herkes panik içinde bi sağ bi sol Allah'ın izniyle arabayı yola soktuk. Aranın kaydığı yerin 100 metre ilersindede takla atmış araba yanında duran ambulans var. Verilmiş sadakamız varmış arabanın lastiklerinde bi sorun var diye durdurmasaydık ben o viraja garanti 90 la girer artık arabadaki 7 kişiye nolurdu nasıl hesabını verirdim bilemezdim. Bu arada ben haricimde arabadaki bütün arkadaşların cenabet olduğunu olayı atlattıktan sonra öğrendik. Direksiyon heleki bendeydi.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carnager
    carnager's avatar
    Erkek

çok geçmiş olsun kazasız atlatman çok iyi olmuş.. Hız harbiden çok tehlikeli ve lanet bişey şakaya gelmiyor ve bende hızı sevmeme rağmen gazı açtıkça açasım

geliyor, ne kadar dikkatli olunsada kazaların birçoğu hız yüzünden oluyor.. Kendi canımızı düşünmüyorsak bile başkalarını düşünmeliyiz ve kendimizi onların yerine

koymalıyız...

edit: SMYRNA hocam sanada geçmiş olsun çok acı bişey, benimde babamın çok yakın arkadaşı yola çıkıyor, hızla gelen kamyon bunların arabaya çarpıyor ve babamın arkadaşının hamile karşı can veriyor.. suçun tamamı kamyonda olsada bu karısını ve çocuğunu geri getirmiyor tabiki.. kaç sene geçmesine rağmen ( yaklaşık 8 sene) adam bi daha hiç evlenmedi..

EVERY MAN DIES, NOT EVERY MAN REALLY LIVES ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Matchup
    Matchup's avatar
    Erkek

Geçmiş olsun Allah korumuş. Ben okula otostopla gidip geliyorum sürekli Türkiye de neden bu kadar çok trafik kazası olduğuna kendi gözlerimle şahit oldum geçen zaman içersinde. Neredeyse emniyet kemerini kendi güvenliği için takan yok herkes cezadan korkuyor. Hız kurallarına uyan yok virajlı manisa yolunda 190 180 çok gördüm. Bu adamlar gayet eğitimli takım elbiseli lüks araç sürücüleriydi. Geceleri dersten çıktıktan sonra çok fazla alkollü sürücüyle yolculuk yaptım. Ehliyeti omayan abartmıyorum en az 30 kişiyle gitmişimdir ne cesaret bu anlamıyorum. Bu işin eğitimle alakası yok . Hele otostopta yanınızda bayan varsa bilin ki 150 ye düşmez aracın hızı ne abaza millettir anlamadım arkadaş. İşin özeti araçlara belli bir motor hacmi(cc) ve beygir gücü limiti getirilmedikçe aşırı süratin önüne geçilemez araba gidiyorsa adam bastıkça basıyor hocam .

Bulduğumuzu sanmaktan ziyade , umduğumuzu aramaktayız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

Tüm arkadaşlarımdan çok teşekkür ediyorum. Tek tek geçmiş olsun dileklerine cevap vermek istemedim forumu kirletmemek adına. Herkese teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sağolun hepiniz de

Dediğim gibi Allah kimseye kaza, bela vermesin. Çok kötü bir duygu. Dizlerim o kadar titriyordu ki o olaydan sonra debriyaja basamıyordum o kadar kötü oldum yani. Allah kimseye vermesin, yaşatmasın inşallah.

Oksijen, belki de yavaş yavaş öldüren bir zehirdir...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

SMYRNA bunu yazdı:
    -----------------------------

Değerli kardeşim geçmiş olsun ucuz atlatmışsın ...Ama ne kadar kurallara uyarsan uy karşındakinin de ne yapacağı önemli...1997 yılında izmir bornova ambarlar kavşağında kemalpaşaya giderken bize yeşil yanmaktaydı belkahvaye tırmanmaya başlanan yer izmirliler bilir...Biz önümüzde bir araç arkamızda da elmas nakliyetın tırı yeşil ışığa uygun yolumuza devam ederken, sol taraftada  ankara kemalpaşa istikametinden gelip pınarbaşına dönmek için göbekte kırmızı ışıkta bekleyen kamyonlar ve tırlar vardı...Ağır araç olduklarından tek şerit olarak bekleme yapmaktaydılar bunları sollayan klasik bir BMW sürücüsü önünü görmeden kavşağa daldı ve öndeki araç kurtarsada biz kurtaramadık ve göbekten vurduk arkadaki tırda bize bindirdi...Gözlerimi açtığımda sağ kolumu hissetmiyordum 3 tane ameliyat oldum eşim hamileydi beni o durumda görünce çocuğumuzu düşürdü...Kardeşim,yeğenlerim arkadaşlarım karakola gidince bu kazaya sebep olan şerefsizi gülerken görünce dayanamayıp meydan dayağı attılar hepsi mahkemelik oldu...Kısadan hisse trafik aslında pimi çekilmiş el bombası ne zaman nerede nasıl patlayacağı belli olmuyor...

Hocam naptın ya? Asıl sana çok geçmiş olsun. Valla gözlerim doldu yazını okurken, çok üzüldüm hocam ya Allah sabır versin bir kez daha yaşatmasın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SoloTurk
    SoloTurk's avatar
    Erkek

WALLACEs bunu yazdı:

Bunun bi benzeride 4 ay önce benim başıma geldi. Arkadaşlarla hamama gidiyoruz, araba Skoda Favorit, direksiyonda ben varım, arka koltuğu dörtledik, bagajda da bi arkadaşı koyduk, öndede ikikişi toplam 7 kişiyiz, hepside çok samimi olduğum arkadaşlarım. 90 la giderken direksiyonu sağa sola çevirmemden hiç etkilenmiyor düz yol yardırıyor. Acaba dedim lastiklerdemi bi sorun var durdurduk arabayı lastiklere falan baktık herşey sağlam tekrar yola koyulduk. Yeniden harekete geçtiğimizde Allah'tan araba önümüzdeki bayırı tam alamadı, bayırın üstüne çıktığımızda 60 km hızdaydık araba yola çapraz gitmeye başladı gizli buzlanma varmış. Arabadaki herkes panik içinde bi sağ bi sol Allah'ın izniyle arabayı yola soktuk. Aranın kaydığı yerin 100 metre ilersindede takla atmış araba yanında duran ambulans var. Verilmiş sadakamız varmış arabanın lastiklerinde bi sorun var diye durdurmasaydık ben o viraja garanti 90 la girer artık arabadaki 7 kişiye nolurdu nasıl hesabını verirdim bilemezdim. Bu arada ben haricimde arabadaki bütün arkadaşların cenabet olduğunu olayı atlattıktan sonra öğrendik. Direksiyon heleki bendeydi.

Evet hocam ya verilmiş sadakanız varmış. Size de çok geçmiş olsun. Allah'tan işte her şey, birinin duasını almışınız.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek

Aquaplaning çok sakat bir olay ucuz atlatmışsın hocam geçmiş olsun. Bir arkadaşımın annesinin başına gelmişti. Kadın durumu farkedip panik yapınca hiç yapılmaması gereken birşeyi yapıp direksiyonu kırmış. Spin atıp yolda birkaç araçla çarpıştıktan sonra şarampolde takla atmışlardı. Bu tip bir durumda soğukkanlı davranmak gerekiyor. Fren yada manevra yapmak kontrolden çıkmaya neden olabilir. 

Konuyla ilgili bir video: http://video.google.com/videoplay?docid=6445444380866767388# (ingilizce)

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
Toplam Hit: 3711 Toplam Mesaj: 28