Başımdan Geçen Bir Olayı Aktarıyorum. [Dersimi Aldım]
-
kardesim ve amca oglu'da şöförlüklerine güvenerek mıcırlı yolda hız yaptılar sonuç 4-7 takla arası araç un ufak ve bir mucize 2 sininde burnu bile kanamadı ama böyle mucizeler her zaman yaşanmayabilir o yüzden daha dikkatli olalım. geçmiş olsun dostum.
-
sayın ahmet faydalı çok geçmiş olsun kardeşim çoğumuz buna benzer durumlarda kaldık dikkat olarak hepimiz iyiydik ama aracın elinden kayması demek çok ciddi bir durum Allah kimsenin başına vermesin verilmiş sadakan varmış bol bol dua et aracına nazar boncugu tak içeri aynalığa arkasına gizli ayetel kürsi yerleştir Allahın selameti üstünde olsun kardeşim
-
Genel olarak denilecekleri demişsiniz zaten. Her zaman temkinli gitmekte fayda var...
Senin dediğin olaya "Aquaplanning" deniyor, Türkçeye çevirirken garip bi isim takmışlardı "Su kayağı" mı ne olacak.
Su ya da tekerleğin bulunduğu zemin diyelim öyle bir film tabakası oluşturuyor ki tekerleği üzerine alıyor, yani kontrol dışında tamamen suyun ya da zeminin götürdüğü yere gidiyorsun. 4 teker girdiğini söylüyorsun bence bu avantajına olmuş, sırf sağ ya da sırf sol tekerlekler girseydi daha kötü olabilirdi.( Yoksa kesin Ya sağa ya sola savrulurdun ya da iyice panik yaptıysan 180- 360 bile dönebilir araba). Direksiyonu o an çevirmemek, frene basmamak önemli yoksa istediğinin sonucun tam tersini elde etmiş olursun. Araba kendini topladıktan sonra hamle yapman önemli.
Gizli buz olayı da buna benzer. Ayrıca motorun çok güçlüyse(normal arabalar harici) ve sen gaza çok yüklenip direksiyonu sertçe çeviriyorsan yağış olmadan da bunu gerçekleştirmen mümkün.
Ayrıca Formulada da belki görmüşsünüzdür, yarı açık yarı yağışlı havalarda yer kuru diye kuru lastiklerle piste çıkan ekipler yağmur yağmaya başladıktan sonra pite girmemeye(zaman kaybetmemek için) inat edip kuru lastikle devam etmeye kalkarlarsa ( yani yağmurlu hava lastiklerine geçiş yapmazlarsa ) büyük ihtimalle patır patır dökülürler pistte, kimi sağa çarpar kimi virajda savrulur, kimi seyircilerle bütünleşir :P O da bu olaydan kaynaklı. Lastik profili de çok önem taşıyor, ama normal kullanıcı olarak senin yapabileceklerin kısıtlı o anda, o yüzden sakin sakin temkinli gideceksin, her zaman gittiğinden 2 kat dikkatli gideceksin...Ayrıca tahmin edeceğiniz üzere "Aquaplanning" den alakasız olarak yol şartları nedeniyle ( tutunma katsayısı düştüğünden diyim ) Fren (Durma) Mesafen de uzar zaten.
Kötü bir deneyim olmuş senin için, Gerekli dersi çıkardığını söylüyorsun o zaman problem yok, Geçmiş Olsun...
-
Allah razı olsun kardeşlerim @BRK35 @Asosyal @Spyware__007 @AnaMuhalefet
@AnaMuhalefet
Hocam araba savruldu zaten sağa sola doğru, en sonunda karşı şeride geçti araba, annem o yüzden şaka yaptığımı sandı sağa sola girince araba, o zaman dört teker yerine iki teker girmiş suya, ehliyeti temmuz 2009'da aldım ama ben 7.sınıftan beri araç kullanıyodum. İlk defa başıma geldi, kötü bir deneyim oldu. Allah kimseye yaşatmasın.
@Spyware__007
Kardeşim dediklerini aynen yapacağım.
-
Çok geçmiş olsun arkadaşım.Gerçekten tam yerinde bi konu olmuş.Keşke herkes senin gibi cana zarar gelmeden bunun önemini bu kadar iyi anlayabilse.Teşekürler
-
flickR bunu yazdı:
-----------------------------
Çok geçmiş olsun arkadaşım.Gerçekten tam yerinde bi konu olmuş.Keşke herkes senin gibi cana zarar gelmeden bunun önemini bu kadar iyi anlayabilse.Teşekürler
-----------------------------Sağol kardeşim, keşke öyle olsa :|
-
Anlattığını çok iyi anlayabiliyorum. Aşırı yağış altında sanki tabakaneye bok yetiştirircesine bastığım bi günde 4 tekerleğin aynı anda yol ile temasını kesmesi sonucu ayaklarımın birbirlerine takır takır vurduğunu hiç unutmuyorum. buzlanma ve yağışlı havada kesinlikle hız yapılmamalı. geçmiş olsun. bir daha yaşamazsın inşallah böyle bir olayı.