Bazı Hiphop Terimleri
-
güzel paylaşım
-
alla alla ben bu terimleri bi yerden çıkarcam
hmmmm
..
..
..
..aha buldum ingilizceye ne kadarda benziyor???Yoksa dilimizin iice aqoymak olmasın bu hiphop terimleri.
feyk diye ing. kullanacağına taklit de.Nev jack diyeceğine fasulye de.
Herşey bitti şimdi rap dilimizede mi koyacak????
Kahrolsun rap, rock, pop, taop yaşasın beyaz giyme, neşet ertaş, orhan baba ve bütün Türk müziğini sevenler.
İşe bak ya özünü bilmeyen adam yeri gelir ülkem için der yeri gelir rap dinler ingilizceyi hiphop terimi der.
söylesene Türk rapcileride tdk gibi orjinal birşey bulamayacak badi gard diye salak şeyleri sözlüğe sokacak kadar aciz mi????
neyshe janım haydin byee.Buddyler rapper olarak inglerin fakeleri olmayın
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------alla alla ben bu terimleri bi yerden çıkarcam
hmmmm
..
..
..
..aha buldum ingilizceye ne kadarda benziyor???Yoksa dilimizin iice aqoymak olmasın bu hiphop terimleri.
Kahrolsun rap, rock, pop, taop yaşasın beyaz giyme, neşet ertaş, orhan baba ve bütün Türk müziğini sevenler.
İşe bak ya özünü bilmeyen adam yeri gelir ülkem için der yeri gelir rap dinler ingilizceyi hiphop terimi der.
söylesene Türk rapcileride tdk gibi orjinal birşey bulamayacak badi gard diye salak şeyleri sözlüğe sokacak kadar aciz mi????
-----------------------------bi siktir gitsene aq
Hiphopçuyum var mı!
bunlar amerikada kullanılan terimlerin türkçesi. Bilgi oLsun diye verdim. Bunları kullanacak değiliz. O çok akıllı zannettiğin aklınlan bana fake make deme, mada faka!
Özünü bilmeyen adam filan demişsin la sen kimsin yarrak beyinli. İşe bak la. Tesadüfen girdim eski açtığım konuma meğer ne yazmışsın bana. Hiphopun içeriğiyle ilgilenirim tüm Türk Hiohopçular gibi. Burda yazdıklarımı hangi Türk Rapçi şarkılarında kullandı? Yanlızca standart-bilinenler kullanıldı
Rap sanattır. Rapteki Diss edebiyatımızdaki Hiciv, Rapteki freestyle edebiyatımızdaki Doğaçlama, rapin kendisi de şiirdir zaten.
bilmeden bok atma -
boş adamın boş konusu :D
hiphop hikaye ROCK 4EVER =] ..
(kafa sallayanlardan değil pek hayko,duman,çilekeş falan :D)
-
hiphop'da güzeldir, anadolu rock'ta güzeldir, rock'da güzeldir, neşat ertaş'da güzeldir, zülfü livaneli'de, aşık veysel'de, tarkan ibnesi de. bu toprağın olmaları güzel olmaları için yeterli. kendi dalların da en iyiler mi? en iyiler. neyi tartışıyorsunuz be e ateşli entellektüel kılıklılar :D
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------
hiphop'da güzeldir, anadolu rock'ta güzeldir, rock'da güzeldir, neşat ertaş'da güzeldir, zülfü livaneli'de, aşık veysel'de, tarkan ibnesi de. bu toprağın olmaları güzel olmaları için yeterli. kendi dalların da en iyiler mi? en iyiler. neyi tartışıyorsunuz be e ateşli entellektüel kılıklılar :D
-----------------------------yürü be marım kim tutar seni :)
ajdarda bu gruba dahilm ?
-
ajdar osurgangillerden. bunların familyasından değil.
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
ajdar osurgangillerden. bunların familyasından değil.
hay a.q ajdar osuruyosa arto sıçangillerden yada gayangiller :) -
e-tolqa sana giren çıkan ne?biz rock konularına girip sıçmıyoruz nasıl bi insansın akm.
diüer konu zumsuk kardeşimiz yine döktürmüş.bilgisi olan/olmayan konuda üstüne konuşmakta yok bu arkadaşın.burda rape laf edersin türkçeye zarar veriyo diye gider ibrahim tatlısesi dinlersin hem ses hem de siyasi açıdan bu ülkeye zarar veren adamı.bi başlıkta ki yazını görmüştüm o zamandan beri biliyorum bilmediğin konular hakkında bile yorum yapma merakını.yok hiphopçılar bütün yo yo diye gezen adamlarmış vs vs saçma sapan konuşmaların üstne glemiş burda laf söylüyorsun.peki sen tam türkçe konuşuyor musun zümsük?forumda arasam sence kaç kez senin bilgisayar yerine pc dediğini bulurum?oturum yerine session dediğini görürüm?neden açtığın free hostingteki sitende şu yazı var;
Gunpowder sitedeki işlemlere bakar bir sorunla karışlaştığında size bildirir
gunpowder türkçe mi zümsük?neden baruttozu değildi zümsükçük?eleştirdiğin değerlerin yerine birşey koyabiliyor musun?asla koyamıyorsun ama maksat sivrilmek olsun muhalefet olsun diye konuşma.eleştirdiğin kültür hakkında ne bilgin var?senin o övdüğün adamlar msülümdü orhan gencebaydı kaçı dil programlarına katılabiliyo söyle bakalım?Sagopa kajmer türk dili ile ilgili programlara katılıyo.ntv de ki bir programda yapılan araştırmada şarkılarda en çok türkçe kelime kullanan müzisyenlerin rapçi oldukları söylendi.ee ? ne iş zümsük?kürtçe şarkılar söyleyen ibo mu savunuyo kültürümüzü?yoksa 2 kelimeyle şarkı yazan müslüm gürses mi?kaldı ki adam terimleri vermiş karşılaştığında yabancı kalma nedir bu ukalalık?sen o laf attığın adamların bi parçası türkçeye katkıda bulundun mu acaba?
sagopa kajmer;
-tabutlara sığmayacak kadar intihar var şeytanın siparişi dünyanın ninnisi olmuş sirenler,ya rab bizi özler,şah damarım attıkça yaşını silerim çeşnin,solar hayat resmin,umut nerdesin yine bittin nerelere gittin ben seni göremeden..-eteğini indirmek istediğin için hayat fahişe sana göre... -saçımı beyaza boyayan hayat ressamının elleri kadar hafiftir tekmasi kaderin... -en güzel şiirlerimde kaleme adını sayıklatırım odamın hayaletisin sessizliğine aşığım -gözlerim sansür perdesi bensiz ruhuma kaç para biçtin hadi git durma görmezden geldim beni beni öni mde yerler bir ettin...
-yaşama hakkımı sonuna dek mi kullanmalıyım tanrım -üfle güneşi sönsün kalbin kara kışın ayazına dönsün azrailim öpsün tek dönümsün ömrüm -mazeretimdin her suçumda hasretlerimdin yalvarır oldum ....ve onlarca söz bunlar sadece bir takımı.ben sadece sagonunkileri yazdım istesem cezanında güzel sözlerini yazardım,abluka alarmında,mt vs vs
hadi zumsuk bi tanesi gibi söz yaz bakalım?hadi zumsuk nerde ingilizce güzelim burda?iki üç eline mikro geçirip kayıt yapan bebeyi anlatma bana burada.bunlardan bahset.yukarıda saydıklarımdan.bilmediğin-dinlemediğin konularda konuşma.kendini komik duruma düşürmekten öte gitmiyorsun çünkü.arabesk türk müziği midir zümsük?değildir.
rap şarkılarının alt yapısında kaç tane türkü var biliyo musun hiç?asla neden çünkü fikrin yok.ve kendini desteklemeyip sitende ingilizce terimler kullanıyorsun.yalan mı zümsük ?
ondan sonra gelip "konuşma sanatına" laf atıyosun.sana bu kadar da kanıt sunuyorum.sagopa kajmer pesimist ep 4 25 dknın da üzerinde sanırım ne kadar uzun bir "şiir" aslında farkında mısın.şarkıyı bi dinle bakalım ne kadar söz sanatı var(cezacılar kızmasın örnek olsun diye verdim ceanında güzel sözleri var tabi ki).
o rapçiler yazdıklarıyla seni sıçtıkları bokta oynatır,türkçeleriyle yerin dibine sokarlar.bir rap şarkısında sözler nakarat dışında asla aynı değildir.bunları bilmeyebilirsin ama bilmiyorsan da konuşmaman gerekir...
arabeskçi şu bu.çok mu güzel konuşuyor müslüm baban?canlı yayında iki kelimeyi ardarda getiremiyor,kelime dağarcığı o kadar dar ki bir kelime bulmak için 2 saat düşünüyor,keza ibrahim tatlıses.programlarını izle bakalım.sürekli van-tu-tıri-foro gibi TÜRKÇE kelimeler kullanan abimiz değil mi bu?sana göre Türk müziği yapanlar sınıfındalar çünkü.
Arabeske Türk müziği diyorsan at kendini camdan aşağıya bence sen :) acaba sen biliyor musun kiBÜYÜK HARFLE YAZIYORUM BURAYI;TÜRKÇE RAPE EN ÇOK DESTEK OLAN SANATÇILARDAN BİRİ ORHAN GENCEBAY.stüdyolarını açma olsun,altyapı desteği,maddi destek olsun...evet zümsük?orhan baba senden daha mı az seviyor türk müziğini pardon türk müziği dedim :)
fake olayı açmışsın,beyaz tahribat kampanyası :) olayında bir başlıkta fake mail yazıyordun zumsuk.hayırdır ne oldu birden niye bu kadar alevlendin?neden taklit e-posta demedin?hadi koçum sen git Türk Müziği sandığın arabesk dinlemeye devam et
not: arabesk dinleyenlere laf söylemedim,arabeski türk mzüiği sanıp diğerlerine bok atanlaraydı bu laf
bi not daha:şimdi gelir buna da bi cevap bulursun sen :) -
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------alla alla ben bu terimleri bi yerden çıkarcam
hmmmm
..
..
..
-----------------------------sen ne tuhaf bi adamsın zümsük.
rap amerikan markasıysa cep telefonunuz ve pantolonunuz, amerikan vari dizileriniz, hepiniz sex and the citydesiniz.
hoca müziğini dinle, adam gibi de ruhunun gıdasını al, insanların sevdiği şelere dil uzatma. senin rockcın, popçın gidip sahnede uyuşturucu alırken bilmem ne bok yerken, birçok rapçi yardım kampanyalarında çalışıo... ayıp etme...