Bazı Hiphop Terimleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    müzik kültürü hepsi ayrı ayrı sanattır ben metal dinliyorum burası hiphop bana düşen nedir SAYGI göstermek ve görmek... haaa olay nedir madem sewmiosunuz post nie atıosunuz sewenlere bırakın atsınlar kendi arlarında yapıolar bişiler işte fikir alışverişi. hayır anlamıyorum yani az yukarda biride senin rockçıların uyuşturucu çekerken rap çiler yardım kampanyalarında filan. yaa kardeşim bırakın şu zihniyeti ne alaka aq metalciyim bende mi uyuşturucu çekiom. METAL in ne demek olduğunu kaç kişi bilio acaba onuda merak ediom. yardım etmek isteyen herkes yardım ediyor Bknz. Metallica...Nese kardeşlerim hihop terimlerinizi fikirlerinizi yazın ben en azından size saygı gösteriorum...

Living Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimist_98
    pesimist_98's avatar
    Erkek
    eline sağlık dostum ben bunların bir çoğunu biliodum :S hip hop alakam war baya

İmzaya Gerek Yok Adım Yeter..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek
    la tikky tikky laflar bu ne amq delikanlı olun biraz :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek

bende bilmeden bok atan dar zihniyetlere acıyorum...

acını anlıyorum dostum. şimdi sen diyosunki bu adam acaba kaç kere rap dinlemişki, hip hop un
    ne olduğunu biliyomuki bok atıyo diye de ben o yolları çoktan geçtim... eminem ve 50 cent in orjinal
    cd lerini aldım 40-50 milyon hiç düşünmeden veriyodum bu paraları onlar için. dmx keza... sonra türkçe
    rap e geçtik cezayla başladık cd lerini doldurttuk, sonra baktık sago daha güzel söylüyo bi ara sabit
    diskin yarısına yakını sadece sagopanın albümleriyle dolmuştu...

rock metal falan da dinledim, rammstein, marilyn manson, children of bodom ve r.a.t.m. hastasıydım...

şimdi rockun da rap inde kendine ait güzellikleri var. hala da ara sıra hoşuma giden bi parça olur dinlerim.
    ama bi halk veya divan edebiyatının sözleriyle rap in sözlerini, thm veya tsm nin veya tasavvuf müziğini
    rap veya rock ile karşılaştırmam bile. onların yanında kapı gıcırtısı gibi gelir.

hiç dinledinmi bilmiyorum bi kendini vererek bunları dinle o zaman sanatı göreceksin.

gerçi şimdi benim burda yazmam hiçbişeyi değiştirmicek nası olsa zamanla değişeceksin ve sen de rap in
    bi gençlik furyası ve saçmalıktan ibaret olduğunu anlayacaksın... 40 yaşını geçipte-tabi türk olmak şartıyla- rap dinleyen birini gördünmü?

not: pop müziğini hiç bir zaman dinlemedim ve sevmedim, evet rap pop a göre gerçekten sanattır... pop dinleyeceğinize rap dinleyin...

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    e-toLqa
    e-toLqa's avatar
    Erkek
    oksidan seni bu kadar zorlayan ne anlayamadım ?

Böyle bir imza yok yada siz görüntüleyene kadar adminler tarafindan silindi.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

Mimar;18 yaşındayım,gençlik furyası olduğundan da dinlemiyorum.Beğendiğimden dinliyorum,yabancı rapte dinlemiyorum,yalnızca sago da dinlemiyorum.bu lafların özentiler için geçerli olabilir ama benim için değil.Özenti olsam sadece dinler hey yo ben bunu dinliyorum diye gezerim,hiç bu müzikle ilgili çabam olmaz,söz falan da yazmam.Öyle bir konuşuyosunuz ki gençler rap dinler  falan filan,yok gençlik furyası saçmalığın daniskası.4o yaşında rap dinleyen adamlar yok sanki :),sagosu,fuchsu kaç yaşında?evet 4o falan değiller ama olgunlar.undergroundtta yaşı ilerlemiş adamlar yok sanki,

4o yaşı geçipte rap dinleyen türk gördün mü lafında ayrı bir olay.rap türkiyede ne zamandan beri bilinmeye başladı?bunu da söyledim zaten gördüm.Az ama gördüm.rap türkiye için yeni bir müzik türü,o yüzden olgunlar rap dinlemez lafı çok saçma bir laf.ne zaman tanışacak o zaman dinleyebilecke inanlar.bi kaç sene ömncesinde 4o yaşı bırak rap dinleyen genç sayısını bu günküyle kıyaslayabilir misin?tamamen içi boş şeyler söyledikleriniz .yok "gün gelicek beğnmiceksiniz" vs vs nerden iliyoersunuz beğenmeyeceğimizi?evet bi zaman sonra fikir değiştirenler olabilir,belki ben de değiştiririm ama bu bir ihtimaldir.öyle bir konuşuyosun ki rapi sadece gençler dinler,ileri yaştakiler dinlemez,rap çocuk işi falan,rap partilerine falan git,o tür yerlere git ne kadar insan var görürsün o kadar diyorumkaldı ki ben türk sanat müziği vs kötü dedim mi?hayır demedim.

e-tolqa;Sana giren-çıkan ne ki rap/hip-hop konusunda gelip rocktan bahsediyorsun?benim sevdiğim şeyler hakkında bk atılırsa açıklama yaparım anladın?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NighT-7
    NighT-7's avatar
    Erkek

@mimar

1- aklına esen bu güzel fikrini(saygı duyuyorum) yazıp buna fazla inanma bence. Çok eminsin de

2- 40 yaşlarında adam rap dinler mi demişsin. evet Dinliyor. Sagopa'nın babası, eski rapperlerden ve daha sonra graffitici olan Tunç'un babası ve daha birçok kişi rap dinliyor. Rap bir çeşit değil. O yaşa mesela sago gider. Güzel şarkıları var adamın dinleyen dinliyor. Ben hatırlarım; bizim kafede ceza açtım millet sövdü nedir bu aq. ses mes söyleyiş tarzı tam o.çocuğu kimdir bu adam dediler. rape gıcık kapmış oldular gibi yani. Ama birkaç gün sonra sagopayı açtığımda herkes oyununu/işin yaparken dinledi ve hatta şu deminkini bidaha açsana diyen de oldu. Not: hepsi büyük adamdı.

sanılanın aksine...
Toplam Hit: 6082 Toplam Mesaj: 38