Bazı Hiphop Terimleri
-
o çok sevdiğiniz türklerin;
hey yow
yo yo
ah ah vs. vs uzayıp gidiyor şu kelimlerin anlamını verinde bizde bilelim.
-
gerekn yok bu tür şeylere zaten biton yöremiz var ve biton agız şivesi var buda girsin amk :)
-
nayt koyum da turat demek istiyorum al sana terim :)
-
AgiL3 bunu yazdı:
-----------------------------sen ne tuhaf bi adamsın zümsük.
rap amerikan markasıysa cep telefonunuz ve pantolonunuz, amerikan vari dizileriniz, hepiniz sex and the citydesiniz.
hoca müziğini dinle, adam gibi de ruhunun gıdasını al, insanların sevdiği şelere dil uzatma. senin rockcın, popçın gidip sahnede uyuşturucu alırken bilmem ne bok yerken, birçok rapçi yardım kampanyalarında çalışıo... ayıp etme...
-----------------------------ajan döktürmüşsn cezadan :)ayrıca aq adam düzgün bi konu açmış ne gelip bok atıosunz sizene konumu kalmadı maydonoz olacak .
nese night saol ajan bi çoğunu biliodm bilmediklerimi öğrendim eyw :) -
Kelv1n bunu yazdı:
-----------------------------o çok sevdiğiniz türklerin;
hey yow
yo yo
ah ah vs. vs uzayıp gidiyor şu kelimlerin anlamını verinde bizde bilelim.
-----------------------------
evet kesinlikle katılıyorum bunların cevabını bulmak umuduyla geldim konuya ama =(( ajsdgjsafjhsdhdf -
rap e sanat diyen zihniyete acıyorum... edebiyat hocam bu ülkenin sorunu ekonomi falan değil bu ülkenin tek sorunu kültür demişti... çok da doğru demşti...
-
Toma2Gm bunu yazdı:
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
Biz ona genelde O.C. dioruz ama :|
Türkçeyi seviyorum kelimeyi nereye çeksen oraya götürüyo harbidende
Bende türkçeyi seviom çünkü başka dil bilmiom :A ama gerçektende çek çekebildiğin kadar ;) -
mimar bunu yazdı:
rap e sanat diyen zihniyete acıyorum...
bende bilmeden bok atan dar zihniyetlere acıyorum... -
hiphop'da güzeldir, anadolu rock'ta güzeldir, rock'da güzeldir, neşat ertaş'da güzeldir, zülfü livaneli'de, aşık veysel'de, tarkan ibnesi de. bu toprağın olmaları güzel olmaları için yeterli. kendi dalların da en iyiler mi? en iyiler. neyi tartışıyorsunuz be e ateşli entellektüel kılıklılar :D
adam konusmus hacilar. tartismaya gerk yok ...
-
Biri çıkar zumsuk gibi saçmalar,mimar gibi bi tanesi çıkar rape sanat diyenlere acıyorum der.Şiir yazmak sanattır,buna sanat diyenlere acıyosan birşey demiyorum.Ben de sana acıyorum ama dinlediğin şeylere değil ona buna b.k atmana;
sagopa kajmer 24;
Yaslanan Birgün Bugün. Bavulu Topluyor Ve Son Vedasi Tipki Dün Gibi, Köseye Çekilip Agliyor, Bense Yarina Penceremden Bakma Gafletindeyim. Gözlerim Dolu Ve Ellerim Tutuklu Yüzüme.
Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün!..Sen De Yolcusun Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani
Saçlarimda Sakli Kar Beyaz Ve Gözlerimde Hep Telas. Panik, Silik Resimler Ortasinda Bir Küçük Çocuktum Hep Konuktu Baska Gün Ve Çok Soguktu Her Geçen Dün. Tipki Sen Gibiydi Giden O Eski Dünler, Geçmisin Karanliginda Anilarimdi Onlar, Bense Bulamaz Oldum Onlari, Hep Selam Gönderdim Geride Kalana Kanitim Yoktu Yarina, Yolcularimla Agladim, Hiç Misafir Olmamisti Kimse Bunu Ben Anladim. Sonbaharda Katil Oldu Rüzgarlar, Öldu Tüm Yapraklar, Yagmur Aldi Gözyasi, Ve Rüzgar Oldu Ruhlar Estiler Yavasça. Sen Misali Aglamisti Her Dünüm Usulca.
(x4)
Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani.
Acimasizca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklarimiz
Aynalarda Bugulu Yüzümü Göremez Oldum, Ve Iyimserlik Mateminde Sari Gül Tuttum. Hayallerim Yok Oldu Koydugum, Yerde Yoktu Hiçbiri, Tek Yabanci Bendim Evde, Ve Bir Yalanci Mumdu,Dogan Günes. Solan Gülümdü, Talan Sonuydu, Kalan Resimdi Bir Vesikalik Gülen Çocuktum Yüzüme Bakarak Agladim, Yüzlesirken Kendimle Hiçkiriklarimla Savasir Oldum Ertelendim Yarina. Reddedildim, Gideni Yolcu Etti Gözlerim Ve Gelene Meraba Dedi Bu Kimsesiz Dilim, Ortalarda Gezinen Oldu, Dilenci Ellerim, Bu Son Demiydi Sonbaharin Son Yapraginda Son Gülümsemekki Nefesi Son Çekisti Içime Sonbahardi. Güz Agirdi Gün Üzeri Bir Tebessüm Etti Yüz, Sakli Kaldi Her Düsende Kirilan Onca Göçebe His, Biz Dünden Olma Yarina Varma Garibeyiz.
Acimasizca geçip giden zamandan geriye kalan sadece yanlizliklar olur
(x4)
Dudaklarim Kilitli, Hosçakal Bugün, Sen De Yolcusun, Dünlerimde Sorgusun Ve 24lük Yorgunsun, Git De Dinlen Gidenlerle Yarinim Kapida Bekliyor Ve Son Veda Zamani.
Yalnizlik Ömrüm Boyunca Tanimadigim Bir Yabanciydi ;Onunla Simdilerde Beraber Uyaniyoruz Her Yeni Güne iki Yalniz Sarkilar Yaziyoruz,Yorgunuz,Çok Yorgunuz,Cok Yorgunuz...sagopa kajmer analiz;
Kralın elleri nasır ve yelleri soğuk günün ve belleri kırık dünün ve gözleri donuk çocuk ve selleri yıkar evim, duvarlarım buruk içim ve pilleri bitik kalplerin yönleri kayıp ara. Yıllatılmış senelerin nöbetçileri değil miyiz? Gardiyan da bendim, hakimin de kendisi ve hapse teslim edilen huzurun gırtlağını ben kestim, katil oldum şirretinden müebbetim hürriyete!...Bu kül tablası kaçıncı kez yattı sigara altına?, söyle her nefeste kaç adım yanaştım tahtıma? Neferin nefesi manevi ve her maneviyatta cesareti sakladın ve cebine tıktın. Bıkıktın, halden anlamazlar ordusuyla aynı yere tıkıktın ah!... Sancılarına karşı sen yıkıktın, hep bakıktın akibetine dürbünle, sürgüne kakıktın, analiz her bedende ayrı ruhtu,sen kayıptın!... Evvelindir mahremin ve örtü örttüm üstüne ve Tanrı, sanrı çekti gözüne bir kalemde gelecek ekti. Körpe kalbim zorba düştü, torba doldu bin yalanla kin üşüştü, din bozuldu, hin doluydu tin hududu bin bıçakla harp yaşandı, sin gömüldü in içine, yaramı tuzla sıvadı her melek ve bin (sagopa)çile, gözümün içine iğneler batırdı bu felek. Analiz ettim her günahta bir kelek, not aldım (red) not edildi, özrü diledim reddedildi, yaşadım yanıldım resmedildi, günahın payını buldum.
KORO
Analiz ettim kimler arkasında kinler ve inlerin karanlığında güneşi kim bekler ve geride kalan o dünler kime gülümser? Kime iyimser? Kime kötümser? Yarının bugünden çıkarı ne?
Ve analiz ettim her duada gerçeğin bir payını buldum, kudretinde puslu kişilik ayarları ve düşene tekme atan o insan kayıpları, çıkara dayalı, pahalı zamanın harcanışı. Bugünün yarından çıkarı ne?
Anlamaktı zor olan ki kolaya kaçmak alınmaktı herşeye. Ben aslı buldum, yaslı kalbin paslı kör durumda ilacı oldum. Hep kiracı kaldım verilen her değerde hancı durdum, yıkılan her güvende yolcu düştüm, üşüdüm yalnızlarda, yıldırımla karaya düştüm,sancı buldum, yankılandı bin acımda her sesim ve analiz ettim. Kimsesizdi ruhum ki; kimsesizdi, kimsesizler hilesizdi tüm görüntüler ve her seferde gerçeğin bir payını buldum. Yorgun oldum, sorgum bitti, durdum baktım yağma etti Tanrı tüm ganimetleri, riya rüyalar anlatıldı gereği yoktu. Martavalla avunan oldu insanoğlu, çukura gömdü arzularını, tüm günahlarıyla onure etti. Ayak yürür,atar yürek, zaman çatar gömer kürek ve her bilek düşer yere. Okka yüzlüm yara bere, korku bir tüfek ufak tefek, felekse avcı gözü pek, analiz ettim,sen tek,hep yek!...sagopa kajmer -tanrı çekti tüm resimleri;
Resmi çekti tanrı koydu önüne
tüm resimleri
hatırla
neydi sebebi yapılan tüm hataların
bağışla
külemi döndü sevgiler hesap ver
ben yok olmadan evel emeller ektim
hasadı çık yıkık
duvarlar
ördü kinin önüne sevgi gömdü
her övgü şımarık etti
100 yılım güz oldu
cevap ver
can aldı canını kanla sıvadı
Tanrı
ben yok olmadan
evel dualar ettim
canını ser
bu bahçelerde kaç çiçek sulandıkaç çiçek sarardı
adını aldı tüm yaşamlar her hayatta bin dikenvar
bu gözler erdi gerçeğin karanlık çizgilerine,
duydu kulağım vardı yaşamım komalı ezgilerine
çakıllı RAP yolunda bohçasıyla Sagopa K.
izdihamla yakıcı tüm ışınlar beynim ortasında ateşi
Külle bezenip gülle kandırıldı tüm hayallerim
ve sen seyirci zoraki değişir sahnesinde kör ebe
ve rahibeydi gün yüzüm
harabey gül yüzümterane hep hüzün
gazabı her üzüm kederdi tüm çözüm
gözüm seyire kaldı yok misafirim
tek elim tek tabanca
yoluma dökerim suyumu
ilerlerim
sudan sebeple kavga çıkaran
insanoğlu yordu aklı kötüye
iyiyi yetime terk ettik akibetime
zerk ettik sefile yol verdik
keklik avına çıktık
sanki avcılarda bizdik
avlar ortasında avlanan da
istemenli etme kalbini
nedeni ne nevaleler havale
komada ezgiler
ve intaharda tüm kadercil yazgılar ki
evcil arzularını nesili dikene durmuş
şiirbazın satırı donmuş
Resmi çekti tanrı koydu önüne
tüm resimleri
hatırla,
neydi sebebi yapılan tüm hataların
bağışla,
külemi döndü sevgiler hesap ver
ben yok olmadan evel emeller ektin
hasadı çık
yıkık duvarlar ördü kinin önüne sevgi gömdü
her övgü şımarık etti
100 yılım güz oldu
cevap ver
can aldı canını kanla sıvadı
Tanrı
ben yok olmadan evel dualar ettim canını sesagopa kajmer-karikatür komedya;
Kaldırımlar ezdik, yıllar aldı başını vurdu duvara, rüşvetiydi kaderin ilk görüşte aşk!... Ve tasmalarda kalbin, yosmalarda şiirin, çok şirinki, sihirin etkisinde zikri, koşar adımla telaşa doğru körpe fikri, ruhsal arbedeyle randevuydu bu, su gibi akarak aldı yolunu, hırsız kaptı tüm kolu ve serüven oldu iki hayat, birisi hırsız rolüne bürünür oldu diğeri hep bakan bir kör, birisi acıyı çekti, öteki acıyı servis etti. Şarkılar yazıldı ikisi üzerine ve birisi bitti diğeri çaldı, şarkılar kesilmedi çok elveda demişti birisi, diğeri yaşama verdi istifa dilekçesi ki tanrı çekti reddi, seddi kurdu kalbine, kalbi sedyelerde taşıdı, harbi tek nefeste yaşadı, zor bir deneyim oldu, kördü yoktu güneşi, zordu, çoktu çilesi (yo!)
Nakarat
Ben zebani tarlasında yabani meleğim, yabancı hancı, sancı evreninde zancı, tutuklu avcı, kolları kelepçeler diyarı, riyalı mutluluklar yadigarı, uğurla bahtiyarları!...
Saç telimde öldü, doğdu, sularda boğdu kendini, güneş yakarken kendini, bir kalemde yazdım tüm şiirleri, nefesi bitti sigaramın, yaşama soktum yenisini,çektim içime!...
VERSE 2
Hangimiz varız(yo!), hangimiz yokuz? Kavalyem olsa öpebilir miyim ölümü? Yıldönümü pembe dünya gezegeninde kışların siftahı, yüzbin akçe meyve verse getiremezki aşkımı, ben yolumda molama hep bir sigara nefesi alarak adımı attım, zilimi çal da uyanayım!... Dün de okulu astım. Duvara çiviler çaktım. Baktım ellerimde hep resimle dolanır olmuşum, hayra yordum. Zorunluyum ki buradayım, kuşatmasında kaldım, hapsim ömre, aldım payıma düşeni, rayına koydum hayatımın tek vagonlu trenini, gitme gelme aleminde tek ve son seferdeyim. Boş mu kalbin? Doldur o zaman ansızın durabilir, defedebilir, hatır konuşmasıyla dile getir. Her satırda çıkarı virgül etme kompozisyona, bin zebani tarlasında tek ve son seferdesin...sagopa kajmer-romantizma;
Çocukluk naftalinle gizli
Hatıralar sarı benizli
Kim kerizdi?
Belki aklım bir denizdi ben boğuldum.
Kim sorumlu?
Gözlerimde hava bulutlu
Yarına sansürü Tanrı koydu
Filmler hep sinemaskoptu
Son yabancım bir maskottu.
Geçmiş her zaman siyah beyaz
Hayatım enstrumental.
Kalendarım duvar süsü
Bulantılarda midem
Çok sebeb ürettim fabrikalarım iflas etti.
Kim samimi? Kim hakiki?...bana cevap verin!...
Özür bir borç gibiydi en zor ödenen hali.
Kalbi hacize verdim oysa borçlu sendin
Bir bahaneden ibaret terkediş.
Bilinen en son halim bir zavallı, yaşıyorum bunu da bil.
Gidiyorum adımı sil, acıyorum yaramı deş!...
Varlığın yoğunla eş ve keşmekeş bu yolda ölüme terk bin leş.
Ve rüzgarımla yüzleş …
Korku içime sorgu tıktı. Satırbaşında kalbim hep kırıktı.
Gözlerimin içine bakamadınız İçiniz hep fesattı.
İçim dışıma çıktı, içimi kemiren her fare için bir kapan yarattım.
Şüpheli paranoyaktım.
Canımı yolda buldum, tuttum kolundan evine soktum.
Yarımı gömdüm, yarımı güneşe döndüm, kedimeydi küfrüm.
Ve dikkat et dilinde hep tükürdüğün.
Sömürdüğün bu ruhta haykırışlar kördüğüm.
NAKARAT (KORO)
Mazeretimdir….
Her suçumda hazretlerimdin yalvarır oldum.
En son halim bi zavallıydı, şimdiki bene beni sorar oldum vallah…
Nezaretimdir…
Karanlıklara bir şiir oldun onca okundun
En son halim bir yabancıydı
Ozan- bedbahtı kalemini kırdı.
RAP2
Sat-ı müdafa zorunlu
Adalet karaman oyunu
Sonunu bildiğim bu yol önüme serdi bilinmez uçurumu.
Gözlerim krater çukuru
Yine de elimde tek düze kalem yazarım karamsar kompozisyonumu.
Getirin artık sonumu!...
Onuru zedeler alaya vurulan her doğru.
Her geçen dakika metabolizma çökerten olgu.
Şıkkı seçti ademoğlu.
Yanlışın gurur bıçaklar, orda o alçaklar yaşamın biberi tuzu.
Huşu içinde yatsın ölü bebeklerim.
Bir buğulu aynanın yörüngesinde, ortalıkta dolaşan bu buğulu yansımalara hipnozum.
Ve uluya anlaşılmaz bir tavırla ‘’yorgunum!…’’ demek neden?
Umutsuzum bugünden
Al ve yerine koy hataları.
Ben her cevaba bir soruyla kafada tuttum.
Bir tiyoyla bir tiyatro kurdum, kendim oynadım ve arenasında bir savaşçı buldum kördü.
Köprü ortadan bölündü sagopa gördü!...
Yokluğun ki; zoraki bir ölümdü. En derin…
Yazarın olsun ellerim.
Aklımın odalarında yangın çıksın beklerim serin.
Ben kimim ki; bilmemekteyim.
Hayat kızgın boğa ben kırmızı pelerin.Hadi mimar bunlar gibi yaz bi tane.sanat değilmişmiş hey allahım sen çok daha iyi kullanıyosun di mi burdakilerden : )