Be Hey Dürzü Şiirine Karşı Yazılmış Şiirler
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------
Şimdi şöle bi olay var yanlız...
Neyzenin yazdığı şiirde, oruc tutanlara laf söylemiyor, rakı şarap içmeyenlerede laf söylemiyor...
Onun içtiğine onun orucuna laf söyleyenlere söylüyor...
Kaldıki orada dediği üzere, senin gibi dürzüler yüzünden, dininden soğuyacak bu millet diyor...
Adam dinsizlik propogandası değil, her koyunun kendi bacağından asılacağını söylüyor...
Ama yukardaki yazar arkadaş gibi, görecektin ateşin seni yakan közünü yazarak dindeki en büyük günahlardan birini işleyen, kimin cennete kimin cehenneme gideceğine karar veren cahil elemanlar gibi insanı dininden soğutanlara söylüyor orada...
ama herşey gibi dininide beyninden başka uvuzlarla anlayan arkadaşlar için doğal tabi :)
-----------------------------Hocam o neyzen'in şiiri değil bildiğim kadarı ile..
Bir de şöyle bi durum var ki o şiiri yazan adam "Ben müslüman'ım" diyorsa diğer müslümanların ona karşı sorumlulukları var.
"Küfre rıza küfürdür."
Din bireysel değil çoğunlukla toplumsal bi kavramdır. İslamiyette cemaat'in yeri vs vs..
Fakat adam "müslümanım" demiyosa ne ala, ne halt ederse etsin umrumda değil.
Neyse konudan fazla koptuk...
-
destanition bunu yazdı:
yahu anlayamıyorum. :) yukarıdaki şiiri destekleyici veya yerici herhangi bir şey söyledim mi :D ağzımdan tek kelime çıktı mı ? kesinlikle hayır. hemen nasıl karakter tahlili yaptınız şaşırdım doğrusu. bu şiir de zaten neyzen tevfiğe ithafen. sadece arkadaşların yorumlarını merak ettim o yüzden paylaştım. aşırı derecede tepki gösterecek veya karşı tarafı suçlayacak bir durum yok. ortalığı provokasyona verme gibi bir niyetimiz de yok zaten. e sorun nerede o zaman :)
-----------------------------Hocam, konuyu buraya sen açtığına göre, düşünce tarzına katılıyor olmalısın... Normal insanlar düşüncelerini insanlarla paylaşmak amacı ile açarlar forumlarda konuları... Sorun senin suclanman değil, ben başta onu yazan cahil elemana laf söylüyorum...
-
destanition bunu yazdı:
yahu anlayamıyorum. :) yukarıdaki şiiri destekleyici veya yerici herhangi bir şey söyledim mi :D ağzımdan tek kelime çıktı mı ? kesinlikle hayır. hemen nasıl karakter tahlili yaptınız şaşırdım doğrusu. bu şiir de zaten neyzen tevfiğe ithafen. sadece arkadaşların yorumlarını merak ettim o yüzden paylaştım. aşırı derecede tepki gösterecek veya karşı tarafı suçlayacak bir durum yok. ortalığı provokasyona verme gibi bir niyetimiz de yok zaten. e sorun nerede o zaman :)
:) vallahi sarı arı gibisin he , sokar sonra sokmamış gibi vızzz uçar gider sarı arılar - sende önce bi yapmak istediğini yapmışsın sonra yapmamış yada amacın o değilmiş gibi işi dalgaya alıyorsun :)
Heahheha , yav bu gecenin piyangosu musun nesin kardeş ? :) -
Rene haklı yalnız şiir Neyzen'e ait değil :)
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=268848
Edit: rene haklı derken ilk mesajını kasdettim, ben haberin linkini bulana kadar araya yeni mesajlar girmiş :D onları okumadım
-
rene hoca tamam kimin nereye gidecegini allah biri ama ahiretteki adaletle burdaki adaleti karıstırmayın hoca
bu dunyada ye iç sıç zina yap kötülük yap sonra bi kac tane iyilik yaptın diye bi yetimi sevindirdin diye cennete gidecegini düşün
ve bazı arkadaslarda desınkı onun nereye gidecegini allah bilir ya tamam allah bilirde bi insanda namaz yoksa oruc yoksa yani kısacası amel yoksa
kusura bakmayın ama onun gidecegi yer bellidir hee su ortak fıkırde bulusabılırırz müslümanlar dini islam olanlar elbette cennete gidecekler
ama tabiki cezalarını cektıkten sonra .bu arada ceza dediğimiz şeyi bu zamanın insanları hani ölmekle bayılmayı karıstırıyon lafı varya ona benzetiyolar galiba
-
destanition bunu yazdı:
arkadaşlar gördüm karşı cevap olarak yazılmış maksat hakaret filan değil sadece yorumlarınızı bekliyorum..
BE HEY dürrzü
Hey gidi dürzü şimdi gör bak nerdesin,
*
Sarhoşken geçecektin sıratın köprüsünü,
Göreceksin ateşin seni yakan közünü.
*
Gerici, dinci deyip, hep geçerdin alayı
Dediklerin yüzünden yiyeceksin kalayı
*
Ölene kadar içtin, içip kendinden geçtin
Ey sen bu yolu hep isteyerek seçtin
*
Gittiğin yerde var mıdır meze, rakı, şarap
Yine diyor musundur ulan şerefsiz Arap
*
Sen kimsin demiştin ya dinini savunana
Bak şimdi hesap günü inlersin yana yana
*
Orda da böbürlenip atıp tutuyor musun?
Yoksa pişman oldun da tövbe mi ediyorsun
*
İş işten geçti şimdi çaban boşuna
Bakalım öbür taraf gidecek mi hoşuna
*
laiklik çagdaşlık dedin unutturdun ALLAHIN emirini
*
Yat Kalk sadece ALLAHINA dua et :)Abdest-namaz hiçbirini bilmezsin,
Ramazanda farz orucu tutmazsın,
Oruçluya biraz saygı duymazsın,
Sen kendini ne sanarsın be DÜRZÜ
*
Kur'an der ki, kadın çıplak gezmesin,
Sen dersin ki, türban serbest olmasın,
Kimse sana, 'Bu nasıl iş' sormasın,
Sen bu dînî, ne sanarsın be DÜRZÜ
*
Müslümana çakal gibi hırlarsın,
Laf diyene ateş gibi parlarsın,
Anan soyup, sokaklara salarsın,
Baban kimmiş, bilir misin be DÜRZÜ
-----------------------------hocam yaş kaç?
-
Şiirin kime ait olduğu konusunda bilgim yok
ben sadece şiiri ve ona karşı yazılmış şiiri göz önüne alarak yorum yaptım...
-
adamgibi bunu yazdı:
bu dunyada ye iç sıç zina yap kötülük yap sonra bi kac tane iyilik yaptın diye bi yetimi sevindirdin diye cennete gidecegini düşün
ve bazı arkadaslarda desınkı onun nereye gidecegini allah bilir ya tamam allah bilirde bi insanda namaz yoksa oruc yoksa yani kısacası amel yoksa
kusura bakmayın ama onun gidecegi yer bellidir
-----------------------------Olayı bilenler bilir hadiste geçiyo sanırsam, yıllarca fahişelik yapmış bir kadının sırf çölde susuz kalan bir köpeğe su verdiği için bağışlandığı anlatılır. Böyle bir örnek varken hüküm vermek kimseye düşmez. Yine başka bir olay, yanlış değilsem İmam-ı Azam'a soruyorlar o da cevaplıyor falan özetle şeyle bir şey var; Bir adam babasını öldürse babasının kafatasında şarap içse sonra gidip annesi ile zina etse yine de o adama kesin cehennemlik diyemezsin o yüzden biraz dikkat etmek lazım
-
yazık bu çocuğa
hayata dönmen dileğiyle
niye bişey demiyosun sadece laf atıyosun dersen zaten önceki mesajlarda gerekenler yazılmış
-
çok afedersinizde bu şiiri yazan neyzen teyfiğin bokunu yesin..Kadın dinini yaşayana hakaret etmiyor beyni örümcek ağı bağlamış yobazları yeriyor.İkimizde gelsek kıldan köprüye ben dürüstsem sarhoşkende geçerim lafında ki olgunluk zaten eleştirilemez bile.