Be Hey Dürzü Şiirine Karşı Yazılmış Şiirler
-
Hocam, bak anlamadığın şu; kalp güzelliğinin yetip yetmeyeceğine karar verecek merci sen değilsin, ben de değilim...
Kimin nereye gideceğine karar verecek merci Allah ise,
onun adına burada seninde konuşman benimde konuşmam, onun yerine burada karar vermek başka bişey değil...
Yani bunun ispatı vs si yok...
Bilemezsin, söylediğin şeyde günahtır...
Söyleyeceklerim bu kadar...
-
tamam hocam aslında bu konuların yüzyüze karsılıklı konusulması gerekır gün olur işallah ne demeye calıştıgımı anlarsın belkide ben anlatamıyorumdur belkide sorun bendedir selametle
seviyeli tartısman için teşekkür ederim
-
adı üstünde dinci - yani din satan , dini pazarlayarak avanta kazanmaya çalışan.
bu heriflerin fikri bozuk başta , niyeti bozuk sen ne desen boş bundan sonra neyi açıklasan , adamı cahil diye harward a yollasan da beyhude.
herif bi kere din diyip iman diyip beleşe yaşamanın olayını kafaya koymuş. işi gücü milleti rahatsız etmek , yoksa kime ne kim inanmış inanmamış istersen krem peynire inan der cem yılmaz çokta tın yani.
bu lavuklarla tartışmak bile boşuna , he deyip geççen sadece
din, umduğumuz gibi tanrısıyla kişi arasında kalsa zaten sorun yok ama olmaaz! o zaman kendi gibi olmayanları tehdit edemezler, tanrı adına konuşup saftiriklerin sırtından geçinemezler
-
@renegadealien: hoca o tarz menkıbelerde kıssalarda anlatılmak istenen, kişinin yeise kapılmamasını sağlamaktır. allah istedikten sonra böyle basit bir bahaneylede cennete koyar kulunu. seninde dediğin gibi bu kararı verme hakkı yalnız ve yalnız Allah'ındır. bu konuda biz birşey diyemeyiz elbette.
onun için sende "yok efendım neymıs sen koca hayatın boyunca günah işle ondan sonra yetim bir çocugu sevindirdin dıye cennetlik ol yok böle bişey " diyemezsin ;)
-
yani herşey tanrının keyfine kalmış , ömrünü ibadete adamış bir insanda keyfi olarak cehennemin dibine gidebilir ya da tam tersi , yani dünyadaki etki=tepki denklemi gibi bile bir adalet söz konusu değil ? yoksa bunlar birilerinin uydurması falan olmasın sakın ...
conan der ki : "öldüğünde crom un dağına gideceksin ve o sana çeliğin sırrını soracak , eğer bilebilirsen seni yanına alacak eğer bilemezsen sana kahkahalarla gülüp dağından aşağıya atacak "
şahsen bana bu daha mantıklı ve adil bir davranış gibi geldi.