Bedelli Askerlikte Son Durum?
-
son başvuru tarihi nedir acaba ?
-
Elimde Para olsa hiç birşekilde gitmem gerçi daha üniv var kaça bildiğim kadar kaçarım burda gelip yok vatan haini yok adam değil diyenler gitsin kumda oynasın bu ülkede askerlik mi yapılır 3 5 egosu tatmin olmamış gerzeklerin ağız kokunu mu çekiceğim ? 12 veya 6 ayimi neden boş iş birşey için harcıyım ki. 89878798 tane evladım olsa 1 ini göndermem.
bu askerlik bedelli yerine başka bir çözüm bulunup parası olmayip gitmek istemeyenler içinde bir seçenek çıkmalı.
MaxeL tarafından 04/Ara/14 12:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Askerlikden nie korkalım dayılar ?
Askere giden adam antrenmanda tek elle tır mı çektiriyorlarda korkalım ?
-
Cupofcoffee bunu yazdı
İnsan yapamadığının sofusudur. Askerliği gelipte elinde 18000 lirası olan herkes bundan faydalanır. Ben sanmıyorum bir kişi de çıkıp ben bu memleket için gönüllü olarak askerlik yapıcam desin. Bekleyen anneler , kardeşler, çocuklar , eşler varken Türkiyede askerlik yapmanın iyice cılkı çıkmışken. Parası olan verip kurtulur. Olmayan vatan millet edebiyatıyla kendini avutur. Bu durumun eşiktili veya adeletle bağdaşan tarafı varmı yok.
Aynen katılıyorum parası olmayan vatan millet edebiyatı yapıyor gerek yok.. Benim de param yok ve askere gidiyorum şubatta ama bunu kahramanca birşeymiş gibi göstermek ? Askerlik zorunlu olmasaydı (zorunlu olmasaydı derken zaten zorunlu değil tc haklarından vazgeçersen gitmeyebilirsin gibi saçma sapan şeyleri sunmayın önüme ulan tc haklarından vazgeçebilecek kadar rahatsan Tc de işin ne ? Çok mu seviyorsun memleketini derim adama o da evet seviyorum der bende hayır zorundasın ama sevdiğini düşünerek kendini avutuyorsun derim çünkü tarihinle,ceddinle övünmekten başka birşey yapmışlığın yok şu hayatta derim)
Askerlik saçma mı gerekli mi gereksiz mi insanın 1yılını alıyorlar mı orasını bilmem umrumda da değil ben zorunlu olarak askere gidiyorum zorunda olmasaydım terör şu durumdayken yine gider miydim ? Buna cevap vermek "Ulan sayısal bana çıkça ben hiç değişmezdim haa" demek gibi bişey kendinden bu kadar emin olmayı hak edecek kadar kendisini tanıyan çok az insan vardır neyse velhasılı kelam askere gidiyorum ama ne kahraman sanıyorum kendimi ne de söve söve gidiyorum kendinizi kandırmayın yaa şu omik yorumlardan vazgeçin pardonda'da dendiği gibi bilmiyorum siz koşa koşa mı gittiniz ama kimse askere dört nala gitmez,samimi bir şekilde ben gittim,giderim diyen varsa da helal olsun ama dışarıdan görünen teselli ve kendini ikna etmiş cümleler tabi ki kalplerde olanıda biz bilecek değiliz sadece kendi algılayışımı yazdım belki de ben askere gitmeyi o kadar kahramanca birşey gibi görmediğimdendir,bunun nedenini anlayamadığımdandır şu noktada da ufak bir not: Batı da askerlik olmasaydı yada iç anadolu da kısacası askerlik sadee terörn oldğu yerde olsaydı böyle görmezdim terör heryerde olabilir elbette yurdun heryerinde oalcak asker ama işte uygulamayı bilen biliyor bahsettiğim patetes soyma olayı değil askerlik patetes soymak değildir diyenler sanırım özel timde askerlik yaptılar bende kendileri gibi bi askerlik yaparsam ki inşallah nasip olur o zaman ben de onur duyabilirim askerliğimle -
KrypT bunu yazdı
Askerliği bir bok sananlar ve salya saçarak verdikleri gerzek demeçleri arasındaki korelasyon gözlerden kaçmıyor.
erkekliklerini öyle tatmin ediyorlar ne yapsınlar yazık
-
Ben bu yonetimin ak dirourm kiziorlar bedelliyi 1 ocak 1988 li doganlarda yararlaniormus ak oclari geri kalan 88 lilerin sucune ozaman bole sacma is gormedim
-
Absolut bunu yazdı
Ben bu yonetimin ak dirourm kiziorlar bedelliyi 1 ocak 1988 li doganlarda yararlaniormus ak oclari geri kalan 88 lilerin sucune ozaman bole sacma is gormedim
seni tutsa krallardı dimi hocam.
beni tutuyo. ben kaçar bulacam 18bini, vurucam kırbacı vurucam kırbacı..
bekleyebiliyosan bekle. ben önceki bedelliden beri gün sayıyom mk
-
evet birazda bu bir tercih meselesidir
kimisi ataları dedeleri gibi üstüne Düşen görevi yapar başkalarının
onun ailesini kendisini sevdiklerini koryduğu gibi o da gider aslanlar gibi yapar görevini oda
kendi ailesini vatanını sevdiklerinin güvenliği için Çalışır
kimileri de göt korkusunu türlü bahanelerle üstünü örter yok bedelli yok kaçmak yok vicdani red gibi karılar gibi ibneler gibi kaçar
karılar gibi ibneler gibi diyorum onlarda askerlik yapmıyor ya ondan mecburen aynı kefeye giriyor
-
SeRDaR bunu yazdı
evet birazda bu bir tercih meselesidir
kimisi ataları dedeleri gibi üstüne Düşen görevi yapar başkalarının
onun ailesini kendisini sevdiklerini koryduğu gibi o da gider aslanlar gibi yapar görevini oda
kendi ailesini vatanını sevdiklerinin güvenliği için Çalışır
kimileri de göt korkusunu türlü bahanelerle üstünü örter yok bedelli yok kaçmak yok vicdani red gibi karılar gibi ibneler gibi kaçar
karılar gibi ibneler gibi diyorum onlarda askerlik yapmıyor ya ondan mecburen aynı kefeye giriyor
abi sen askerlikten ayrılırken mareşal ünvanı falan mı verdiler :D öyle konuşuyorsun ki vatanın geleceği 12 senedir okul sıralarında büyümüş gençlere bağlı sanki :D hadi 1 ay belli olgunluktaki insana zorlu koşullara yönelik eğitim verirsin asker niteliğinde anlarım da aylarca askerlik nedir allah aşkına işsiz güçsüz müsün :W
-
Lotus bunu yazdıKrypT bunu yazdı
Askerliği bir bok sananlar ve salya saçarak verdikleri gerzek demeçleri arasındaki korelasyon gözlerden kaçmıyor.
erkekliklerini öyle tatmin ediyorlar ne yapsınlar yazık
Username : Lotus ID : 40969 İsim : Lotus Soyisim : Lotus Yaş : 20 Cinsiyet : Top