Bedelli Mi Geliyor? 25 Yaş 15 Bin TL !?
-
25 yaş 15 bin bide burda :D güldürmeyin lan adamı.
-
BeyinAdam bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
inşallah çıkar ya 15bin de para mı amk okuldan askere gidiyorum diye izin alırım 6 ayda şöförlük yapsam en az 20bin tl kazanırım 15ini ver 5bini at cebe :D
git askerlik yap geldikten sonra kazanacağın parayı komple cebe at. daha güzel olmaz mı ? sanırım kendini şartlamışsın gitmeyecem diye..
bence bedava bile olsa gidin, o ortamı görün. askerlik erkeği toparlar, olgunlaştırır.
abi sırf para açısından bakıyosak 6 ayda 20 bin zararım var zaten :) demek ki 20bin yapsalar, anca kurtarıyo beni :) bu hesaba göre bedelli yapmak bnm için mantıklı :)
-
HanDSomE bunu yazdı
Belki askerliği komple kaldırırlar. Boşuna masraf yeri askeriye zaten.
:) su cumlen cok gereksiz baskan o asker orda olmasa neler olucagini az dusun rahat uyuyorsan o askerin sayesinde uyuyosun
-
Öyle bir şey yaparlarsa resmen gariban gitsin eşek gibi 12 ay yapsın parası olan normal keyfine devam etsin demiş olurlar.Eğer kaldıracaklarsa herkese komple kaldırsınlar gidecekse herkes eşit gitsin.
-
Yahu ne diye bu kadar kasıyorsunuz anlamadım gidin aöf kayıt yaptırın 4 sene geç gidin 6 ay yapın gelin.
-
3-4 yıl sonra çıksın, 15 bin tl olsun. O zaman yapabilirim.
Şimdilik tecile devam :))
-
h2run bunu yazdıHanDSomE bunu yazdı
:) su cumlen cok gereksiz baskan o asker orda olmasa neler olucagini az dusun rahat uyuyorsan o askerin sayesinde uyuyosun
Hocam uzun cümle yazma gereği duymadım ama sırf şu cümleme doğru gereksiz diye düşünebilirsin. Almanya da askerlik tamamen kalktı. Onlar bunu düşünmedi mi ? Askerlik kalksın derken prof askerliğe geçilsin. Askerlik (bence) zaman kaybı. Kattığı hiçbir değer yok. İnsanı da değiştirmiyor. Vatan - Millet - Sakarya üçlüsüne girmeye hiç gerek yok. Asker başına devlet felaket para ödüyor. 10 asker yerine 1 prof asker olsa sıkıntı çıkmaz. Hayatında eline silah almamış. Mermi sesinden korkan insanlar mı vatanı koruyacak? Terörler kendi alanlarında her metrekareyi avucunun içi gibi biliyor. Memleketinden hiç dışarı çıkmamış insanlar orada gidip vatan koruyor. Uzun mevzular. O yüzden askerlik komple kalkmalı (bence)
-
Çıkmayacak,kesinlikle olmaz artık diyorlardı,her hayırın ardında bir evet yatıyormuş durumu var yine,olan her haükarda garibana olacak.
-
HanDSomE bunu yazdıh2run bunu yazdıHanDSomE bunu yazdı
Hocam uzun cümle yazma gereği duymadım ama sırf şu cümleme doğru gereksiz diye düşünebilirsin. Almanya da askerlik tamamen kalktı. Onlar bunu düşünmedi mi ? Askerlik kalksın derken prof askerliğe geçilsin. Askerlik (bence) zaman kaybı. Kattığı hiçbir değer yok. İnsanı da değiştirmiyor. Vatan - Millet - Sakarya üçlüsüne girmeye hiç gerek yok. Asker başına devlet felaket para ödüyor. 10 asker yerine 1 prof asker olsa sıkıntı çıkmaz. Hayatında eline silah almamış. Mermi sesinden korkan insanlar mı vatanı koruyacak? Terörler kendi alanlarında her metrekareyi avucunun içi gibi biliyor. Memleketinden hiç dışarı çıkmamış insanlar orada gidip vatan koruyor. Uzun mevzular. O yüzden askerlik komple kalkmalı (bence)
hem haklı hem haksızsın. 1 eşitsizlik nedeniyle herkesi ER statüsünde askere almak kolay ayrımcılık 1 kısa dönem uzun dönem er 1 prof asker çıkmıo öle kolay kolay yetişmio burda insanlara öğretilen şeyler farklı da olsa adamların anlayacağı şeye bağlı olarak değişiklik gösterir. bende uzun dönem yaptım çok şey öğrendim hayatımı değiştirdim ama bunda askerlik değilde uzaklaşmanın faydası vardı sen nasıl görüsen öle oluo ama köyden dışarı çıkamış adamın bile biraz açılması şarttır hocam cahilllik zordur çünkü!
hea şölede bişi var hayatı boyunca şehir çcoucğu olmuş üniversite görmüş okumuş cahil değilde biraz kültür sahabı bi adamı oraya almakta ahmaklık amk :| en azından o kadar uzunca bi süre ama prof askerlik daha çok zaman alır. savaş çıksa herkes seferberdir hocam o zaman sıçozlarız zaten.
-
Bu arada bu tip imza kampanyaları etkili oluyor mu bilemiyorum ama, ben yine de ne olur ne olmaz diyip imzamı bastım
http://www.change.org/tr/kampanyalar/tbmm-25-ya%C5%9F-i%C3%A7in-bedelli-askerlik-talebi
adamlar akrep nalan'ın o efsane sitesinin tasarımını değiştirmek için kampanya başlatıp başarılı olduysa, hissediyorum ki askerlikten ücretsiz muaf çıkartabilecek güç de bile olabilirler :D