Bedelli Mi Geliyor? 25 Yaş 15 Bin TL !?
-
haci valla gotu yemek degil de simdi ben de gidip gelsem ben de ayni bu iki gotu daha once yemis de gitmisler gibi konusurdum :D ama simdi gotmeyen icin zor hele bi de isi olan adama daha zor o yuzden bu gotu daha once yiyenleri maruz gorun yapacak bisey yok :)
-
KaRaKuLe bunu yazdı
haci valla gotu yemek degil de simdi ben de gidip gelsem ben de ayni bu iki gotu daha once yemis de gitmisler gibi konusurdum :D ama simdi gotmeyen icin zor hele bi de isi olan adama daha zor o yuzden bu gotu daha once yiyenleri maruz gorun yapacak bisey yok :)
hacı totoş falan demeseler kaldıracaz da, az buçuk onurlu gururlu anadolu evladıyız ağır geliyor anladın mı (:
bi yandan da, benim gibi "askerlik vaktim gelse de gitsem, vatan millet ulvi duygular şehitlik gibi heveslerle kesin komanda olmak isteyeceğim" diyen.
sonra terörist gruplar ile askerimizin aynı mihraklar tarafından yönetilip, ikisine de aynı güçler tarafından silah verildiğini birbirine kırdırıldığını ispatlı gördükçe, neyin piyonuyuz, nasıl bir inançla vatan millet için yaptığımıza inanacağız, vatan millet için ölüyoruz diyeceğiz, şehitlik zihniyeti taşıyacağız, doğuya ya da kritik mevzilere gitmeyip komutanın eşinin köpeğini gezdirerek mi? şeklinde çelişkilere düşen sayısı azımsanmayacak kadar adam vardır sanırım.
gidip güle oynaya gelmiş birçok totoştan daha adamdır kendileri diyip taş atayım ilgili mercilere (:
muaythaist tarafından 02/Ara/13 21:52 tarihinde düzenlenmiştir -
DarkFall bunu yazdı
cikacak, yas 30 olur, fiyatida 30 bin olur. daha ucuza olmaz.
mantığı olmaz ki hocam o zaman, önceden de aynı şekil yapmışlardı, beklenen sayıya ulaşılmadı.
tutarı bilemem ama hükümet para amaçlayacaksa yaşı düşürmeli.
-
SeRDaR bunu yazdıswordfish bunu yazdı
ulan amma çok totoş varmış :)
amma çok götü yemeyen adam varmış desek daha kibar olmaz mı abi :)
Bide kemiksiz 375 kg olup gitmeyen kelimenin tam anlamiyla totoslar var :)
Adam komple kictan olustugu icin kiciyla guluyor dogal olarak
-
muaythaist bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıswordfish bunu yazdı
birader emin olun gidemeyen birçok adamın götünün yememesiyle alakası yok.
adamın çoluğu çocuğu eşi ailesi var bakması gereken. iş kurmuş işi var başında durması ilgilenmesi gereken.
6 ya da 12 ay hepsini bırakıp gitse ocağında yemek pişemeyecek çoluğu çocuğu aç kalacak adamlar var.
bu kadar sığ bakmayın.
Istisnalar elbette olacaktir bunlara birsey diyen yok zaten..
-
bazılarını "adam" yerine koyup da cevap bile vermemek gerekiyor da iste neyse.
aferin askerliginizi yaptıgınız icin ülkenin en delikanlı adamları sizlersiniz oo hll hll.
-
swordfish bunu yazdıSeRDaR bunu yazdıswordfish bunu yazdı
Bide kemiksiz 375 kg olup gitmeyen kelimenin tam anlamiyla totoslar var :)
Adam komple kictan olustugu icin kiciyla guluyor dogal olarak
ha ha ha bunlardan bazıları kendilerini adam sıfatına koyup dolaşanlar varmış piyasada conconlar :)bilerek isteyerek askerden kaçan adam haindir adamda değildir.
Cezalar artınca 56 bin kişinin götü tutuşmuş gitmiş teslim olmuş :)
-
muaythaist bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
hacı totoş falan demeseler kaldıracaz da, az buçuk onurlu gururlu anadolu evladıyız ağır geliyor anladın mı (:
bi yandan da, benim gibi "askerlik vaktim gelse de gitsem, vatan millet ulvi duygular şehitlik gibi heveslerle kesin komanda olmak isteyeceğim" diyen.
sonra terörist gruplar ile askerimizin aynı mihraklar tarafından yönetilip, ikisine de aynı güçler tarafından silah verildiğini birbirine kırdırıldığını ispatlı gördükçe, neyin piyonuyuz, nasıl bir inançla vatan millet için yaptığımıza inanacağız, vatan millet için ölüyoruz diyeceğiz, şehitlik zihniyeti taşıyacağız, doğuya ya da kritik mevzilere gitmeyip komutanın eşinin köpeğini gezdirerek mi? şeklinde çelişkilere düşen sayısı azımsanmayacak kadar adam vardır sanırım.
gidip güle oynaya gelmiş birçok totoştan daha adamdır kendileri diyip taş atayım ilgili mercilere (:
Git gör gel sonra muhabbet edelim anlamazsın askerlik muhabbetlerini sen bizde yaptık ama bir ben görmedim bu köpek gezdirenleri görende 1 milyon er erbaş köpek bakıcılığına gidiyor sanacak bilmezler ki o işkembesinden atıp tutanların da götünü korumaya gittiğini oraya
kimse unutmasın bu memleketi bataktan çıkartıp kuranın insana insan gibi haklar verdirenin ve arkadaşlarınında bir Asker olduğunu ;)
@andrei: bu hükümete askerlik yapılmaz demişsin haklıda olabilirsin hükümete değil insanlara devlete yapıyorsun bu %50 yede yapılmaz ama bu vatanı bu cumhuriyeti seven Atatürk'ü seven 3 kişi bile kalsa ben onlar için askerlik yine yaparım
birileri kemiksiz 400 kilo olup kaçarken birileri atm den vatan borcunu öderken birileri taşşak kanseri palavrasıyla kaçarken ben eşşek gibi gittim 15 ay yaptım zoruma gitti mi gitti ama buna bakarak bende kaçsaydım onlara bügün kızmaya laf demeye hakkım olmazdı bugün bu topraklar için canını verenlere bu ülkenin kurucularına karşı borcumuzu nasıl öderdik
Atatürk'ün bir sözü var tam aklımda değil kıldan bir Türk çadırınI'n önünde azıcık ta olsa köz varsa bağımsızlık kaçınılmazdır biz buyuz
kurtuluş savaşında geleceği olan onca tıbbiyeli futbolcu vs vardı bunlarında gelecekleri projeleri yokmuydu
projeyi şunu bunu bahane edenlere söylüyorum bunu e savaş olsa o ortam olsa tabi giderim der bu tipler birde bok gidersin kaçar saklanırsın sulh da götü yemeyenin savaşta hiç yemez silah tutmayı bilmeden kendini kollayanazsın cs oynamak zannediyorsunuz herhalde b 3-1 değil yani
Çok önemli sebepten gidemeyene değil lafım türlü bahane ve korkuyla bilerek isteyerek gitmeyen kaçan hainlere
anasının koynundan çıkan kör kurşuna kurban giden kınalı kuzulardan ne üstünlüğünüz var lan
özürlüler gidip bir günlük askerlik yapıyor ben askerdeykende geldiler yemin ettiler o üniformayı taşıdılar bir tanesi
ben giderim sen kalırsın tertip demişti down sendromluydu çocuk gözlerim doldu
kalkıp burada bana haklıymış gibi laf yetiştireceğinize biraz utanın bence
-
SeRDaR bunu yazdımuaythaist bunu yazdıKaRaKuLe bunu yazdı
Git gör gel sonra muhabbet edelim anlamazsın askerlik muhabbetlerini sen bizde yaptık ama bir ben görmedim bu köpek gezdirenleri görende 1 milyon er erbaş köpek bakıcılığına gidiyor sanacak bilmezler ki o işkembesinden atıp tutanların da götünü korumaya gittiğini oraya
kimse unutmasın bu memleketi bataktan çıkartıp kuranın insana insan gibi haklar verdirenin ve arkadaşlarınında bir Asker olduğunu ;)
@andrei: bu hükümete askerlik yapılmaz demişsin haklıda olabilirsin hükümete değil insanlara devlete yapıyorsun bu %50 yede yapılmaz ama bu vatanı bu cumhuriyeti seven Atatürk'ü seven 3 kişi bile kalsa ben onlar için askerlik yine yaparım
birileri kemiksiz 400 kilo olup kaçarken birileri atm den vatan borcunu öderken birileri taşşak kanseri palavrasıyla kaçarken ben eşşek gibi gittim 15 ay yaptım zoruma gitti mi gitti ama buna bakarak bende kaçsaydım onlara bügün kızmaya laf demeye hakkım olmazdı bugün bu topraklar için canını verenlere bu ülkenin kurucularına karşı borcumuzu nasıl öderdik
Atatürk'ün bir sözü var tam aklımda değil kıldan bir Türk çadırınI'n önünde azıcık ta olsa köz varsa bağımsızlık kaçınılmazdır biz buyuz
kurtuluş savaşında geleceği olan onca tıbbiyeli futbolcu vs vardı bunlarında gelecekleri projeleri yokmuydu
projeyi şunu bunu bahane edenlere söylüyorum bunu e savaş olsa o ortam olsa tabi giderim der bu tipler birde bok gidersin kaçar saklanırsın sulh da götü yemeyenin savaşta hiç yemez silah tutmayı bilmeden kendini kollayanazsın cs oynamak zannediyorsunuz herhalde b 3-1 değil yani
Çok önemli sebepten gidemeyene değil lafım türlü bahane ve korkuyla bilerek isteyerek gitmeyen kaçan hainlere
anasının koynundan çıkan kör kurşuna kurban giden kınalı kuzulardan ne üstünlüğünüz var lan
özürlüler gidip bir günlük askerlik yapıyor ben askerdeykende geldiler yemin ettiler o üniformayı taşıdılar bir tanesi
ben giderim sen kalırsın tertip demişti down sendromluydu çocuk gözlerim doldu
kalkıp burada bana haklıymış gibi laf yetiştireceğinize biraz utanın bence
Nokta.
-
Ben 15 yaşından beri çalışıyorm aileme bakmakla yükümlüyüm ve babam yıllarca hastaydı tedavi masraflarıyla uğraşıyorduk... babamı kaybettik ve annemle ben kaldık sadece ve anneme ben bakıyorm o da hasta 12 veya 6 ay gittiğimde kim bakıcak ?? hangi akraba uğraşıcak kim ilgilenicek kim para vericek ??? yıllarca sürünen benim.. acıtasyon yapmıyorm çok şükür çalışıp işimizi yerine oturtuyoruz ama kusura bakmayında bilmeden etmeden hakaret etmeniz mantık dışı siz yaptıysanız yaptınız bende eğer 18 ay yapabilseydim böyle bir yasa çıktığında/ya da çıkacağında destek verirdim çünki toplumun kanayan yarası bu.. en yakın örnek arkadaşımın babası vefat etti 17 sinde dükkanın başına geçmek zorunda kaldı zar zor idame ettirdi işyerini ayakta tuttu tam toparladı şimdi kime emanet edip gidicek 5 ay da olsa kime güveneceksin abicim? 5 ay sonra bütün birikimin bi geliyorsun gitmiş..