Bel Ağrısı Bel Fıtığı
-
durumuna göre önce
1 istrahat
2 kültür fizik
3 yüzme
4 fizik tedevi
5 algolojinin iğnesi
6 ameliyat
-
Ben de benzer şikayetlerle ilgili yerden randevu aldıydım.
Belirli hareketler verdi. Oturma şekli için uyarılar yaptı. Kilo alma vs.. Belirli hareketleri günlük yapıyorum. Açıkcası işe yaradı gibi. Fizik tedaviye git derim en yakın zamanda, önerileri dinle.
Anlık hareketler, ağır kaldırma vs.. yapma. Anlık hareket yapınca birkaç defa kilitlenip kalmıştım.
-
Fizik tedavi doktoruna git
ameliyat olma
Prp veya Acp iğnesini doktorlar uygun görür se konuş
kırık çıkık tanıdığın varsa ara gelsinler
bizim komutan nöbet kulesinden düşmüştü askerliği bitti gözüyle bakılırken Erzurum dan bir adam geldi. Yatırdı yere çıplak balık yağı mıydı neydi bilmiyorum hassas yerlere masaj yaptı. 2 hafta sonra dipçik gibi olmuştu.
kaygusuz tarafından 31/Oca/24 09:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam geçmiş olsun. Bel fıtığının kralını yaşadım, o yüzden iki kelam edebilirim.
Öncelikle adı duyulmuş üç farklı hastaneye gittim üçü de ameliyat kararı verdi. Son hastanedeki doktora ameliyat olmak istemediğimi, alternatif çözüm sunmasını istedim.
Önerdikleri:
1- Fizik tedavi
2- Kilo vermem
3- Yüzme yada pilates
Bunlara rağmen sakat kalma ihtimalimin yüksek olduğunu söylediler.
Hepsini yaptım, 20 kilo verdim. Düzenli yüzüyorum ve şuan hiç bir ağrım yok. Tavsiye ederim.
Etrafımda bu arada ameliyat olup, çözüm bulana denk gelmedim. Bir süre sonra (1 yıl-10 yıl) mutlaka tekrar ağrıları yaşamaya devam ediyorlar.
-
hali hazırda benim de var hatta bugün saat 10:30 da fiziktedavi doktoruna gidiyorum. 2. randevum
asla ameliyat olmayın, ben olmadım olanları gördüm. kimisi rahat etmiş oluyor ama tekrarlayanlar da var.
omurilik kısmınızın S şeklinde olması gerek. çok fazla oturuyorsanız bir süre sonra oturma şekliniz L gibi oluyor. S'nin alt kısmı yumuşak dokuları içerde tutuyor. S'nin alt kısmını diğer tarafa büktüğünüz zaman yumuşak dokular dışarı çıkmaya sinirleri baskılamaya başlıyor. çok basit bir mekanik.
bol bol spor yapmak, duruşunuzu düzeltmek, sürekli oturmamak, arada ayağa kalkıp öyle durmak lazım.
bir diğer durum ise dıştan içe doğru sıralarsam en dışta deri sonra kas kemik, kemik içinden geçen sinirler en sonda da yumuşak dokular var. buradaki kas grubunuzu ne kadar büyütürseniz, yumuşak dokuların dışarı çıkmak için alanı kalmayacak dolayısı ile sinirlerinize baskı yapamaycak.
geçmiş olsun
-
C-force bunu yazdı
Merhaba mürid ve mürideler
Yaklaşık 10 gündür belim çok kötü ağrıyor yengeç gibi gidiyorum
1 yıl önce bel fıtığı başlangıcı teşhisi aldım
Doğal olarak ne önerirsiniz
Namussuz yürütmüyor
Hastane yerine doğal alternatif şeyler arıyorum
10 Yıldan fazla fıtıkla yaşadım sonunda patladı ameliyat olmak zorunda kaldım. Tek doğal yol doktor fizik tedavi ve egzersiz kardeşim. Hiç ama hiç aksatmaman gerek .
-
Aramıza hoş geldin. Burada yazan yazmayan bir çok yöntemi deneyeceksin. Sonunda sen kendin çözeceksin.
Benim önerim uzun olmamak kaydıyla israat ve ağrı kesiciler.
Biraz toparlayinca yürüyüşler.
Daha sonra karın bölgesini geliştiren hareketler.
Eğilip kalkmalarda ve yük tasimalarda posturü korumayı da öğren.
-
Hocam kas gevşetici vs takviyeden başka çaren yok. Güzel bir doktr bul herkese elletme ama doğal çare diye birşey yok bunda.
8 senedir aktif bel ağrısı olan biri olarak söylüyorum Kocaeli Üniversitesinde Savaş Ceylan Hoca var. İşin piri o ne derse odur. Kaç doktora gittim ne çare. Savaş hoca ameliyat yapmayacağım dedi ama 6 ayda bir uğra dedi. Tavsiyem sende bir gel baktır.
MrZach tarafından 31/Oca/24 11:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Bende de var hocam en son manisa alaşehirde traktörcü var ( lakabı traktörcü deden gelme ) oğlu var fizyoterapist. Oraya gittiğimden beri çok rahatım tavsiye edebilirim.
-
Bunlarin tedavisi var piriformis sendromu en krali varmi cozumu ?