Bel Ağrısı Bel Fıtığı
-
Toplumda bu önyargı niye var anlamıyorum. Özellikle bel fıtığı hastaları ameliyat olmaktan çekiniyor. Ameliyattan sonra daha kötü olunduğuna dair bir efsane dolaşıyor ben çocukluğumdan beri duyarım.
Sebebi neyki acaba ameliyattan sonra bel iyileşiyor ama çük mü kalkmıyor birdaha ?
Eger böyle bişeyse saygi duyarim yani çük bütün uzuvlardan daha kıymetlidir.
-
Cumartesi sabah yüzümü yıkarken bir kramp girdi belime . Hala yataktayım . Dün gece mr çektirdim . Bakalım ne olacak .
-
C-force bunu yazdı
Merhaba mürid ve mürideler
Yaklaşık 10 gündür belim çok kötü ağrıyor yengeç gibi gidiyorum
1 yıl önce bel fıtığı başlangıcı teşhisi aldım
Doğal olarak ne önerirsiniz
Namussuz yürütmüyor
Hastane yerine doğal alternatif şeyler arıyorum
Önerim sülükatman,benim vardı 2 noktayıda elimle sülük atan adama işaretledim önceçizik attı ardından sülük yapıştı ve iyiyim şükür ben unuttum arık fıtığı...
-
yıllardır bende cok cektım bu hastalıktan ilaç vs gecıcı tedavı oluyor.2 sene saglam spor yaptım yürüyüş koşu spor salonunda spor tam fit hale geldikten sonra bıraktım
yaklasık 4 senedir aramız iyi hiç rahatsız etmiyor -
Hacı abi öncelikle kilo durumun nedir bilmiyorum ama varsa fazlaları erit, yüzmeye başla... 3 kere 1 er ay raporlu, halıda yattığım fıtıktan böyle yırttım.
(Dikkat bu çözüm değil semptom giderici) Arada belden kortizon yaptırabilirsin, Algoloji bölümü yapıyor, bir hafta 10 güne anca etkisini gösteriyor ama sonra en az 5-6 ay rahat ettiriyor. Benim 1 seneyi geçkin sesi çıkmadı mesela. Ama bu geçicci çözüm, dayanamayacak durumdaysan kendini düzeltene kadar ağrı kesici oalrak düşün, diş çürükse dolgu yapana kadar idare gibi yani.
Bunun dışında bol hareket, ne sürekli otur ne sürekli ayakta dur. Zaten jimnastik hareketleri var nette her yerde, kolay bulursun.
Bir de hanımın ısrarıyla hacamat yaptırdım iki kere, birincide çok fayda gösterdi, ikincide fayda etmedi diyebilirim. Onu tavsiye edemiyorum ama yaptırıp çok memnun kalan da oluyor. Sana kalmış denemesi.
Şahsi tecrübelerim bunlar...
-
korkarabatak bunu yazdı
Toplumda bu önyargı niye var anlamıyorum. Özellikle bel fıtığı hastaları ameliyat olmaktan çekiniyor. Ameliyattan sonra daha kötü olunduğuna dair bir efsane dolaşıyor ben çocukluğumdan beri duyarım.
Sebebi neyki acaba ameliyattan sonra bel iyileşiyor ama çük mü kalkmıyor birdaha ?
Eger böyle bişeyse saygi duyarim yani çük bütün uzuvlardan daha kıymetlidir.
:) gunun sonunda bicak altina yatiyorsun ve her sey mumkun. Misal 15 dakikalik basit anjiyo gibi olayda annemde beyne pihti atti, gorme yetisini kaybetti. 1 hafta yogun bakimda kaldi vs. Sonradan toparladi ama simdi surekli kontrole gitmek zorunda.
Birde ameliyat olunca tekrar bel fitigi olmayacaksin diye bir durum yok. Hatta ameliyat olunca sonraki ameliyatlarin basari oranini dusuruyorsun. Bu yuzden bence dayanabildigin yere kadar dayanmak mantikli bir karar.
Sonuc olarak yasam kaliteni etkilesede olduren bir rahatsizlik degil, en uc noktasinda altina kaciriyorsun. Oradada zaten ameliyat olursun.
Zaten yazilmis ama ben de tercubelerimi paylasayim:
Sirt ve karin kaslarini guclendirmeye bak.
Yuzmek yapabilecegin en iyi spor. En olmadi bildigin yuru (kosma). Evde oturarak durma, uzan.
Kiloluysan zayifla.
Baslarda 5 kg'dan fazla tasima, biraz toparlayinca egilerek degil comelerek bir seyleri al - kaldir.
Fizik tedavi iyi gelir, bele elektrik almanin tadi baska. Duzgun birisi uygulaman gereken pilates hareketlerini de soyler.
Sonrasinda zaten toparlarsin.
50 kg.lik onlarca cuval tasirsin da bana misin demezsin, baska bir zaman hafiften ileri dogru egilip yarim kilo olmayacak bir sey alirken belinde tatli bir kitlenme hissedip "aha simdi s.ctik" dersin, boylede vefali kendini unutturmayan bir rahatsizlik iste.
Aslinda kurallara uydugunda seni saglikli yasama tesvik ediyor (sike seve).
telekom tarafından 31/Oca/24 14:15 tarihinde düzenlenmiştir -
korkarabatak bunu yazdı
Toplumda bu önyargı niye var anlamıyorum. Özellikle bel fıtığı hastaları ameliyat olmaktan çekiniyor. Ameliyattan sonra daha kötü olunduğuna dair bir efsane dolaşıyor ben çocukluğumdan beri duyarım.
Sebebi neyki acaba ameliyattan sonra bel iyileşiyor ama çük mü kalkmıyor birdaha ?
Eger böyle bişeyse saygi duyarim yani çük bütün uzuvlardan daha kıymetlidir.
ameliyatın yapıldığı yer sıkıntılı bi yer. bacağa giden sinirlere zarar gelebilir bu durumda tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalabilirsin. bütün ameliyatlarda sinirlerin kesilmesi/hasar görmesi durumu var ama yüzün gülmese çok sorun yaşamazsın ama bacaklar tutmayınca dunya değişiyor
-
3 yıl önce kortizon iğnesi olmuştum ,o zaman başlangıç seviyesinde idi.3 yıl geçti hareketlerime dikkat etmediğim için orta derece seviyesine yükseldi tekrar kortizon iğnesi vurdurdum.doktor bir daha hareketlerine dikkat etmezsen yanıma gelirsen seni ameliyat ederim dedi.

-
asi_mali bunu yazdı
3 yıl önce kortizon iğnesi olmuştum ,o zaman başlangıç seviyesinde idi.3 yıl geçti hareketlerime dikkat etmediğim için orta derece seviyesine yükseldi tekrar kortizon iğnesi vurdurdum.doktor bir daha hareketlerine dikkat etmezsen yanıma gelirsen seni ameliyat ederim dedi.

Sonuncu hareket tehlikeli.
Edit:// cidden çok tehlikeli sakatlanmayin. Ufak bir tüyo vereyim. Bu hareket yanlış çünkü. Bunun yerine süperman hareketi yapılmalı. Düz yatarken sağ el ve sol ayak kalkacak sonra sol el sağ ayak.
Edit 2:// Bir omur açan hereket daha söyleyim yillardir yaparim 10 yıllık bel hastasıyım.
sırt üstü yatin ayakları havaya karına doğru kirilarak cekin. Iki kolunuzu yana doğru açın. Kafanizla sağa bakarken kırılan ayalar sola doğru dönsün. Sonra tam tersi. Baslarda çok zorlamayin. Zamanla hareket bel omurunu iyice açacak. Ağrı varken yapmayın. Güçlendirme değil omur egzersizi.
Megalados tarafından 31/Oca/24 18:18 tarihinde düzenlenmiştir -
benim de 1 ay önce ağır bir eşya ile ters bi hareket yapmam sonucu belimde bi ağrı hissettim. önemsemedim. 1 hafta sonra sırtımın sol ve orta aşağı kısmı uyuşmaya başladı. uyuşmalardan 2 gün sonra ağrılar başladı. doktora gittim. fıtık başlangıcı dedi. amelyata gerek yok ama spor yapmazsan ve fizik tedaviye gitmezsen ilerler dedi. şimdi ağır kaldırma diyor ama bel kasların zayıf kalmış güçlendirmen lazım diyor. ama ben nasıl hareketler yapacağımı bilmiyorum. bi spor salonuna gittim ama ordaki hocaya güvenemedim sakat bıraktırabilir gibi geldi.
malesef oturarak yapılan bir işim var. ve hergün ağrıyor belim. öne doğru gerginleştirdiğimde o zamanda ağrıyor... fizik tedaviye başlayacağım ama yüzme harici spor salonuna giderek sakat kalmadan kasları güçlendirmenin yolu var mıdır. hangi hareketler yapılmalı vesaire. internette bilgiler çorba olmuş ağzı olan konuşmuş. online randevu ile bu bel fıtığı fizik tedavi ve fitnes üçleminde yardım alabileceğim bir profesyonel tanıdığınız var mı ?
gittiğim dokjtor bunun tedavisi kaslarını güçlendirerek omura olan baskıyı azaltmak dedi. ağrıların olursa geçici çözüm için sıvı enjekte etmek dedi. spor konusu önemli yardım almak lazım
