Ben Dardayım,Hiç Düzlüğü Göremedim
-
herşeyi kolay kolay elde edemiyorsun, ben gecelerce dua yaptığımı hatırlıyorum Allah'a.. ama uğraşırsan bazı şeyler oluyor... ben yıllardır bir yerimi yırttım inşaallah yakında hizmetini alacağım.. her sabah şu cümle ile evden çıktım: Beklenen gün gelecekse, çekilen çile kutsaldır... bende senin yazdıklarını hisseder gibiyim dostum... eyvallah
-
Böyle zamanlarda insan hep başkalarının mutluluğunu, güzelliklerini görüp daha bir efkarlanıyor. Sanki zorlukları sıkıntıları sadece sana yüklemişler gibi geliyor. Fazla takmamak lazım diyeceğim ama demekle olmuyor. Kendi çözümünü kendin bulmalısın. sarsılmaz bir irade ancak sarsılmaz bir güce tutunmakla elde edilir. Bana göre bu Allahtır. Yüzünü ondan çevirme. Sana şöylede bir hikaye anlatabilirim. Lokman adında bir köle varmış. Efendisi bu lokmanı çok severmiş ne zaman güzel bir şey olsa onuda çağırır beraber yer içerlermiş. Bir gün efendiye bir kavun hediye gelmiş. Yanındakilere Lokmanı çağırın demiş. Lokman gelmiş efendisinin karşısına oturmuş. efendisi kavundan bir dilim kesmiş Lokmana vermiş. O da afiyetle yemiş. sonra bir dilim daha kesmiş onuda Lokmana vermiş. Lokman onuda afiyetle yemiş. Baktı iştahla yiyor Lokman kavunu son dilim kalana kadar dilim dilim vermiş Lokmana lokmanda hepsini yemiş. son dilimide kendisi tatmak istemiş.Daha ağzına atar atmaz ağzı ateş topuna dönmiş o kadar acıymış ki kavun tükürmek zorunda kalmış. Sonra Lokmana dönüp bu kadar acı kavunu nasıl yedin böyle niye demedin acı diye demiş. Lokmanda; efendim demiş. Bu güne kadar elinizden o kadar güzel nimetler yedim ki bir tane kavuna bu acıymış demekten utandım demiş.
İşte bunun gibi sende Allah'ın sana verdiği diğer güzellikleri düşün. Bir kavun kelek çıktı diye diğer nimetleri görmemezlik etme. Ve şunuda unutma ki ; leyse lil insani illa ma sea. İnsana yalnız çalıştığı vardır. der Ayet'i kerimede.
-
50 Mg Lustral 14 TL fln sabahları birer tane iç 1 aya kalmaz düzelirsin :R
-
ben parasal olarak değilde manevi olarak bu yaşımda gerçekten yaşlandım.lise 1 e kadar herşey iyiydi.fakat başka okula gitmemle resmen hayatım yıkıldı diyebilirim önce okul çok zor geldi ( kendim ders yapmayı filan sevmeyen biriyim ) ve okulun bana ağır geldiğini tabi iş işten geçmişken anladım.buda bana pahalıya mal oldu şuan bu liseyi geçiceğim bile belli değil 2 yıldan beri uğraşıyorum.şuan lise 3 teyim ve durumlar hala aynı sorunlar devam ediyor.buna bağlı olarak evde not yüzünden çıkan sorunlarda cabası.evde herkes gergin en ufak bi şeyden kavga çıkar oldu.gerçekten artık ölsemde kurtulsam psikolojisi geldi.bazı kişilere göre bunlar hafif bir sorun olabilir fakat benim yaşımdaki biri için bu gerçekten büyük sorun.şimdi ise ne yapıcağımı hiç bilmiyorum daha okulu geçemiyorumki üniye gireyim.geleceğimi göremiyorum kısaca.herkesin tabiki iyi dilekleri var hiçbişeyi takma işte kafanı başka yönlere ver.bunun gibi ama malesef bu durumlarda öyle olmak mümkün olmuyo.gerekse psikolojik destek aldım fakat gerçekten bir çözüm yolu çıkmıyor.heleki benim gibi içine kapanık biriysen.allah zora düşenlere yardım etsin.diyecek o kadar şey varki.elden bişey gelmiyor bazen.
-
Avira bunu yazdı:
-----------------------------
ben parasal olarak değilde manevi olarak bu yaşımda gerçekten yaşlandım.lise 1 e kadar herşey iyiydi.fakat başka okula gitmemle resmen hayatım yıkıldı diyebilirim önce okul çok zor geldi ( kendim ders yapmayı filan sevmeyen biriyim ) ve okulun bana ağır geldiğini tabi iş işten geçmişken anladım.buda bana pahalıya mal oldu şuan bu liseyi geçiceğim bile belli değil 2 yıldan beri uğraşıyorum.şuan lise 3 teyim ve durumlar hala aynı sorunlar devam ediyor.buna bağlı olarak evde not yüzünden çıkan sorunlarda cabası.evde herkes gergin en ufak bi şeyden kavga çıkar oldu.gerçekten artık ölsemde kurtulsam psikolojisi geldi.bazı kişilere göre bunlar hafif bir sorun olabilir fakat benim yaşımdaki biri için bu gerçekten büyük sorun.şimdi ise ne yapıcağımı hiç bilmiyorum daha okulu geçemiyorumki üniye gireyim.geleceğimi göremiyorum kısaca.herkesin tabiki iyi dilekleri var hiçbişeyi takma işte kafanı başka yönlere ver.bunun gibi ama malesef bu durumlarda öyle olmak mümkün olmuyo.gerekse psikolojik destek aldım fakat gerçekten bir çözüm yolu çıkmıyor.heleki benim gibi içine kapanık biriysen.allah zora düşenlere yardım etsin.diyecek o kadar şey varki.elden bişey gelmiyor bazen.
-----------------------------lanet olsun.. herkesin bi sorunu var.
-
Avira bunu yazdı:...
-----------------------------Kolay kolay olunmuyor, olemiyor, oldurulemiyor insan. Ama mucadeleye devam ta ki ipin kopacagi raddaye kadar. ama farkli seyler denemn lazim. firsatin varsa. su renegedien soyledigi thk parasut baslangic egitimleri varmis ucretsiz onlara katilmani tavsiye ederim. en azindan bir farklilik yaratirsin. kendin icin. mart 31 son basvuru tarihi unutmadan.
ha varsa elinden gelen birsey baskalari icin yap biseyler. :)
edit: kavun hikayeside yada gercegide guzelmis bu arada :)