Bilgisayar Gözlüğü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

ben zamanında amerikadan gelen bir müride 10 dolar a aldırmıştım. bir s.şeye yaramıyor bence, çöpe gitti :d

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    banneduser bunu yazdı

Hocalar Tr 'den gözlük alıp paranızı çar çur etmeyin. Kimse kusura bakmasın Ucuz camları satıp adam mikiyolar. Bazı yerler de İyi cam diye Döşüyor.

Ayrıca gözlükçüden Cam değil Çerçeveye para gömüyorsunuz ve ben bu duruma aşırı tilt oluyorum. Özellikle boktan çerçeveleri koyuyorlar 50 liraya,

mecbur kazık paralara marka alıyorsun.

www.zennioptical.com

Ben bu siteden aldım acayip memnun kaldım. En ucuza ne alırım nasıl alırım derseniz;  sattıkları gözlük çerçevesi bu; (6.95 doalr başka Çerçeve'ler de var) Lens'leri numarasız olarak alabilirsiniz.

Details kısmında lens olarak BLOKZ seçin. Japan malı bir Mineral' Cam kullanıyorlardı sanırım, araştırmıştım. 

Parlama ve Buhar oluşmaması için, Yağ ve parmak izi oluşmaması için Kaplama var. Onu seçebilirsiniz bayağı işinizi görür. Açıkçası ben seçmediğime pişmanım. 

Başka bir özellik eklemenize gerek yok. 

Ayrıca çok daha ucuz gözlükler var. ancak Mavi Işığın hepsi zararlı değil. Mesela o ışık spektrumu'ndaTurkuaz da var. Ucuz olanlar bu spektrumu engelliyor, oysa o Turkuaz insanı dinlendiren ve sağlıklı bir spektrum. Yani yararlı. Zenni müşteri hizmetlerine bu blokz hangi spektrum arasında engelliyor diye sorabilirsiniz veya araştırabilirisiniz.

Şuan indirim varmış kodu kullanın BF2020. 75 dolar üstüne de % 25miş.

Bunun haricinde güneş gözlüğü de yapabilirsiniz, aynalı şekil şükül, ulan tl bu kadar değersiz olmayacak inanılmaz ucuz fiyatlar....

Ayrıca; 

https://www.tahribat.com/forum/zennioptical---20-indirim---gozluk-alacak-muridle-241340

yazının bazı yerleri güzelmiş öyle alıntıladım. özellikle de Turkuaz spektrum kısmı.

~@~

fakat arkadaş, yok mudur şöyle, Standart Dışı çerçeve'ler.

şöyle Kaş hizası biraz kalın olup 50-52mm ekartman,

Köprü'sü de(Hmm nasıl anlatsam, böyle biraz) Semer gibi bombe'li olup 17-18mm , ve bağlantısı da kaş hizasında olan.

Sap(^^`) kısmı da, çerçeveye Yandan ama  Ortasından bağlanan. kulak arkası kısmına gelen kısmı da, Kulağa değil de kısmen Kafaya saran(yada dolanan),  ve biraz da enli olup kulak üstünü kesmeyen, kulak üstünde de hafif Girintisi  olan, çerçeveye bağlanmadan önce incelen yada boşluk olan, Yarım  Çerçeve tarzı bir'şey.

böyle anlatmak zor oluyor, 

Ankara'da bu tarz veya değişik, standart Dışı  çerçeve'lerin satışının olduğu bir Toptancı Parakendeci iş merkezi yok mudur? Atasun,OpMar, Soysal İşHanı ve çevresi, ve bilimum optikçi'lere , ve genelde devlet göz hastanelerinin etrafındaki Esnaflara da baktım gibi.   vv/)

varsın İstanbul olsun, gittiğimizde oraya da bakarız.

ilginç, net'ten de bulamadım. (gerçi denemeden almam da.)

öteki türlü Kulağımın üstü ve arkasını yara yapıp, Gözlük yüzümden düşecek'miş gibi oluyor. Pantoskopik açı vs. çok sonraki iş.

Birde Dünya göz hastanesi gibi Zincir hastanelerin etrafına bakayım.

~@~

@CukurOva ?makâle

RitmFarbRacourci tarafından 30/Kas/20 21:26 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

GÖZLÜK HAYATTAN BEZDİRİR.

Ben bezdim. 

An itibariyle normalde kullandığım lensleri de kullanamıyorum çünkü süreleri doldu ve g*tümü kaldırıp doktora gitmeye üşeniyorum. 

ABİ ÇOK KÖTÜ BİŞİ GÖZLÜK OSURUYORSUN VE Bİ ANDA MAGICALLY KİRLENİYOR. 

Çok sıkılıyom
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

ekran mat değilse, flux benim gözümü daha çok ağrıtıyor. eğer matsa flux etki etmiyo.

gunnar onyx kullandım yıllarca, özellikle parlak ekranlı aletlerde o parlaklığı baya kesiyo. bütün gün takarsam akşam gözümde kuruma acı vs nerdeyse olmuyor.

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maniacrelax
    maniacrelax's avatar
    Erkek

Windows gece ışığını aktif etsen daha mantıklı değilmi gözü yormuyor bi deneyin ondan sonra gözlük alın bence 

Bir Gün Ölmek İçin Hergün Yaşıyoruz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    securespy
    securespy's avatar
    Erkek

Xiaomi Mijia TS Anti-Blue Glass

https://www.aliexpress.com/item/1005001448036338.html
    Yaklaşık 2 senedir ofiste kullanıyorum. Memnunum. Dilerseniz alternatifiniz olabilir. TR satış fiyatı baya yüksek.

Yoruldum..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    micropin
    micropin's avatar
    Erkek

Bende de uzun süre bilgisayar başında kalınca gözlerim kızarıyor, başım ağrıyordu. Devlet hastanesinde rastgele bir göz doktoruna gittim, baktı, ölçtü, biçti senin gözünde astigmat var dedi, dedim "nasıl olur, ben gayet iyi görüyorum", yok dedi bozuk. 0.25 numera gözlük yazdı, camları yaptırırken filtre de eklettim. şimdi mis gibi, bütün gün başında duruyorum ne ağrı var ne de kızarıklık. o doktorun gidip elini öpesim geldi.

"Nasıl doğabilirsin ki yeniden önce küle dönmeden..."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XanTos
    XanTos's avatar
    Erkek

https://justgetflux.com/

Ben bu yazılımı kullanıyorum, işe yarayabiliyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    RitmFarbRacourci bunu yazdı

~@~

@CukurOva ?makâle

Hocam konuyu unutmuşum kusura bakma, makaleyi google scholar bulmuştum. Tekrar arayayım, bulursam sana pm den atarım.

Ben hala boşuna gözlük kullanma, ışık kaynağından sorunu çöz derim ama illa alacam dersen gidip internetten felan alma, ben şimdiye kadar Hoya, Nikon, Carl Zeiss marka camları kullandım, bu camlar sana özel lisans kartlarıyla birlikte gelir. Son zamanlarda yerli Essilor güzeldir.

Bir diğer konuda gözlük camlarında kâr oranı %300-500 civarındadır. Yani gözlükçü 350- 600 tl aldığı cam için senden 1000-2000 tl isteyebilir. Bende astigmat ve özel numaralar olduğu için camlar pahalı ama sen sadece kaplamalı düz cam alacaksın. Çok tutmaz. Mutlaka pazarlık yap, birden fazla yere sor. Hepsinde cam ana malzemesi aynı, fark ve teknolojileri cam kaplamalarında ortaya çıkar. mesela nikon da 50 kata kadar antifle kaplama olan camları var. Blue cut (block) da aslen bir kaplama teknolojisi. Çerceve işide sana kalmış, milyon tane seçenecek var. Ucuz çinli ürünlerden tutta tag heuer pahalı markalara kadar var. Yinede %90 çinde üretiliyor, rayban dahil.

cukurova tarafından 02/Ara/20 02:45 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neverland
    neverland's avatar
    Erkek

Monitörlerin kendi göz koruyucu modları var. Onu kullanıyorum ben.

O yoksa parlaklığı 50%'ye düşürüp f.lux kullanıyorum geceleri.

Gözlüğün cam rengi neyse aynısını yazılımla yapabilirsin, rgb değerleriyle de oynayabilirsin.

Bedavadan para vermeni gerektirecek bir fark yok gözlükte. 15 sene önceki monitörler yok artık, gözlük kullanmak eski moda kalıyor yani monitörler bu kadar yetenekli değilken tercih ediliyordu.

Bir de suni gözyaşı damlası kullanabilirsin, eğer gözlerin kuruyorsa. 

neverland tarafından 02/Ara/20 03:20 tarihinde düzenlenmiştir

Bir gece her zamanki gibi yatağına girip gözlerinin ağırlığına dayanamayıp huzurla uyuduğunu düşün. Sonrasında da hiç uyanmadığını düşünmeye çalıştığında aklında hiçbir şey canlanmayacaktır, çünkü beynin kapalıyken neler olup bittiğini bilemezsin, bu yüzden bu noktayı hayal edebileceğin bir veri yok elinde. Ölüm de tam olarak böyle bir şey. Uykunun 4. saatindeki hissettiklerin, yani; hiçlik, hissizlik. Varlığından ya da yokluğundan haberinin olmaması. Böyle düşününce ölüm biraz daha tanıdık geliyor, daha kabullenilebilir geliyor. Belki de içindeki o çılgın yaşama arzusuna sahip olan egonu ancak böyle ehlileştirebiliyorsun. Aksi halde çılgınca yaşama arzusuna sahip egon sana tanrılar yaratıyor, cennetler vaat ediyor, seni sonsuz bir yaşamın varlığı ve zevkleri ile kandırıyor.
Toplam Hit: 5001 Toplam Mesaj: 36
bilgisayar gözlük