folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Bilgisayar Mühendislerinin Durumu Gerçekten Kötü Mü?

Bilgisayar Mühendislerinin Durumu Gerçekten Kötü Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar

merak ettiğim ciddi bir mesele var malumunuz haberlerde işsizlik falan fistan olayları anlatılıyor en yükek işsizlik oranının bilgisayar mühendislerinde olduğunu söylemişti son araştırma gerçekten öyle mi çok merak ediyorum.. toplumda bilen bilmeyen üzerinde(kendi çevremden bahsediyorum genelleme değil) bilgisayar mühendisinin popularitesindeki düşüşün başarıdaki düşüşe etkiettiği gibi bir izlenim var neredeyse bana asgari ücret ile köle gibi çalışıyorsun bile deniliyor gerçekten öyle mi bugun bir mühendis 1000 lira mı alabiliyor ? odtü mezunu falan olamıyacam akdenizde güzel şehirlerden birini seçmeyi düşünüyorum adana mersin antalya gibi yani... işin özeti şöyle en ufak gelecek garantili(bölüm değil çevre sayesinde bu garanti) iş gördüğümde direk aklım oraya kayıyor ve sıcak geliyor o iş... 4 yıldır hayalini kurduğum mühendislik elimin altındayken bir anda ruhum kalmamışçasına vazgeçiyorum... sanırım en büyük nedeni yukarıda yazdıklarım açıkçası kendi adıma garanti yollar varken sevdiğim bölüme girip rezil rüsva olup tüm ömrüm boyunca pişman olmak istemiyorum...

fikirleriniz nedir bilgisayar mühendisliğinin bugunkü ve 4 yıl sonraki durumu üzerine...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Kendi istemediği sürece türkiye de mühendis adam işsiz kalmaz, çünkü iş alanı çok geniştir. Yani mühends sadece mühendis yapmak zorunda değildir, daha ötesine hazır ve nazırdır

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mith
    mith's avatar
    Erkek

bilgisayar mühendisi gerektirecek işletme sayısıyla mezun olan mühendis sayısının orantısız olması olabilir mi acaba.. gördügüm kadarıyla çalıştıgım yerlerde orta derece bilgisayar bilen biraz bilgisayarla fazla içli dışlı şahıslar bu işin altından kalkabiliyor kanımca.. buda özel şirketlerin işine geliyor tabi..açılan kurslar vb şeylerde  cabası..

Prozac Fan
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

etrafımdan söyliyim tanıdığım işverenlerden yani xxx yyy programını bilen adam lazım bana diyor gelen mühendise de işine gelirse diyor mühendisler de ben o kadar sene okudum bu maaşa mı çalışıcam diyerek reddedyirolar.Türkiye'de Bilg.  mühendisinin yapacağı işi 2 yıllık programcılar da yapar dikkat edin altını çiziyorum Türkiye'de.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

İşe yeni başlarken sana 4000tl vermelerini bekleme alıcagın maaş her zaman iş tecrübenle orantılı olucaktır.Eger okurken kendini geliştirir o 4 yıl içersinde iş tecrübenide bir şekilde edinirsen işe girerken iyi bir parayla girersin

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:
    -----------------------------

etrafımdan söyliyim tanıdığım işverenlerden yani xxx yyy programını bilen adam lazım bana diyor gelen mühendise de işine gelirse diyor mühendisler de ben o kadar sene okudum bu maaşa mı çalışıcam diyerek reddedyirolar.Türkiye'de Bilg.  mühendisinin yapacağı işi 2 yıllık programcılar da yapar dikkat edin altını çiziyorum Türkiye'de.

bi git ya.

ftw
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

tagext bunu yazdı:

XpertVision bunu yazdı:

bi git ya.

xpert ne diyon yaw :) 

2 yıllık program okuyanı pratiğe göre yetiştirirler.. 

4 yıllığı teoriğe göre yetiştirirler :) lütfen bende 2 yıl okuyom.. ama mühendis benden daha çok hesaplama biliyor formül biliyor.. ayrıntı biliyor.. 

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

XpertVision bunu yazdı:

Mühendislik eğitimi ile söylediğin şeyin uzaktaaaan yakındaaaan alakası yok...

Bilgisayar mühendisliğne gelmiş elemanların %70'i hocalarım bana mouse nedir öğretsin istiyorlar...

Ondan sonrada cıkıp bi bok bilmeden mezun oluyorlar...

Bilgisayar mühendisliği diğer mühendislik dallarından daha fazla konuda hakimiyet gerektiren bir dal...

Kendini eğitmeyen adam her yerde sorun çeker...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

2 Yıllık okuyanla Bilgisayar mühendisini aynı kefeye koymuşlar ya :|

Saçmalamayın hocam, Türkiye piyasası o kadar berbat değil...

Ayrıca her mezun olan iş bulamayacak tabi. Bak bu sene veri yapıları diye bi ders aldık. 65 kişi aldı dersi, 13 kişi geçti. Geçenlerin 5-6 tanesi yüksek lisans. Geri kalan 7 kişi lisans. Bu 7 kişinin arasından 2 kişi bizim dönemdendi. (Daha önce dersten kalmamış olan)

Ama bu 65 kişinin 65i de mezun olacak bu okuldan. Şu veya bu şekilde.. Bunların hepsi yüksek maaşla çalışsa saçma olurdu di mi? :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bence Türkiye'de mühendislik bitti. Yani iş bakımından. Devlet de almıyor. Özel sektör eşek gibi çalıştırıyor. Gençlerin tıp yazmasını tavsiye ederim. Biraz konu dışı oldu :D

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:

XpertVision bunu yazdı:

Mühendislik eğitimi ile söylediğin şeyin uzaktaaaan yakındaaaan alakası yok...

Bilgisayar mühendisliğne gelmiş elemanların %70'i hocalarım bana mouse nedir öğretsin istiyorlar...

Ondan sonrada cıkıp bi bok bilmeden mezun oluyorlar...

Bilgisayar mühendisliği diğer mühendislik dallarından daha fazla konuda hakimiyet gerektiren bir dal...

Kendini eğitmeyen adam her yerde sorun çeker...

yani hocam diyelim ki eğittin meraklısın 4 yıl jkendini adıyorsun bu işe tamamen yeniliklere açıksın doğru yoluda buldun sonrası ne hocam neler olabilir bir doktora ne olacağı bellidir tusta babayı yer pratisyen olur tusu kazanır uzman olur yan dalını çift anadalını yapar parasını vurur yaş 40tır ama.. herşey bellidir +-2-3 yıl bilgisayar mühendisliği ne yapar onu merak ediyorum net bir yolu yani

Toplam Hit: 4239 Toplam Mesaj: 28