folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Bilgisayar Mühendislerinin Durumu Gerçekten Kötü Mü?

Bilgisayar Mühendislerinin Durumu Gerçekten Kötü Mü?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

hackworm bunu yazdı:
    -----------------------------

u235 bunu yazdı:

hacı mühendislik okumadım ama xpervisiona katılıyorum.Adam var ne bilgisayarda hevesi var ne bilgisi var diğer dersler 10 numara meslek derslerinden zar zor geçiyor yada teoriği ezberleyip geçiyor bi şekilde sonra adam mühendis oluyor mezun oluyor.En basitinden bizim sınıfda 3 tane kız var pcnin p sinden anlamıyorlar modülleri şiir ezberler gibi ezberleyip hep 90-100 alıyorlar.Diğer dersler zaten inek oldukları için sağlam.E yarın bigün o kızlar bilgisayar müh. kazanıp bitirdiklerinde al sana mühendis.Aynı durum erkeklerde de var.

2 senelik dediğiniz adamlar ne kadar ayak işine yakın düşüyor görünsede kendini gelistirip cok kral iş yapan 2 yıllıklarda var.Adamın ilgisi alakası bilgisayar üzerine zamanında matematiği fiziği zartı zurtu asılıp mühendislik kazanamamıs ama mühendiside cebinden cıkarır.Hangisi daha iyi bilgisayarcı diyoruz,hangisinin sayısalı daha sağlam demiyoz.Ben bir kısmını örnek verdim mühendislerden daha iyi olabilir 2 yıllıkların bazıları diyorum.

hocam bişeyi eksik anlatmışım heralde benim amacım bir şirkette ilkokul mezunu patronun kıçını yalamak falan değil

amacım kodlamaya falan yönelmek ürünler çıkartmak ben 10 liraya format atan yıllarca sükse yapıp 10 yıl sonra bugunun parasıyla 50 liraya format atan lüx bilgisayarcı tarzı işlerden bine sahip olmayı istemiyorum.. bir javacı olmak istiyorum iyi bir programcı olmak istiyorum bu modül ezberlemeyle yada inanılmaz ineklikle olacak bişey değil doğru şekilde kendini geliştirmeyle ilgili kanımca ayrıca 2-4 yıllık tartışması falanda yapmak hiç doğru değil ki 4 yıllığın zor durumundan bahsediyoruz siz 2 yıllığı yücelttiniz..

işini iyi yaparsan müh. paranı güzel alırsın aynısı 2 yıllıkda da var ama fark müh. olursan daha avantajlı olursun ve daha iyi kariyer olr.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mith
    mith's avatar
    Erkek

hackworm bunu yazdı:

u235 bunu yazdı:

hacı mühendislik okumadım ama xpervisiona katılıyorum.Adam var ne bilgisayarda hevesi var ne bilgisi var diğer dersler 10 numara meslek derslerinden zar zor geçiyor yada teoriği ezberleyip geçiyor bi şekilde sonra adam mühendis oluyor mezun oluyor.En basitinden bizim sınıfda 3 tane kız var pcnin p sinden anlamıyorlar modülleri şiir ezberler gibi ezberleyip hep 90-100 alıyorlar.Diğer dersler zaten inek oldukları için sağlam.E yarın bigün o kızlar bilgisayar müh. kazanıp bitirdiklerinde al sana mühendis.Aynı durum erkeklerde de var.

2 senelik dediğiniz adamlar ne kadar ayak işine yakın düşüyor görünsede kendini gelistirip cok kral iş yapan 2 yıllıklarda var.Adamın ilgisi alakası bilgisayar üzerine zamanında matematiği fiziği zartı zurtu asılıp mühendislik kazanamamıs ama mühendiside cebinden cıkarır.Hangisi daha iyi bilgisayarcı diyoruz,hangisinin sayısalı daha sağlam demiyoz.Ben bir kısmını örnek verdim mühendislerden daha iyi olabilir 2 yıllıkların bazıları diyorum.

hocam bişeyi eksik anlatmışım heralde benim amacım bir şirkette ilkokul mezunu patronun kıçını yalamak falan değil

amacım kodlamaya falan yönelmek ürünler çıkartmak ben 10 liraya format atan yıllarca sükse yapıp 10 yıl sonra bugunun parasıyla 50 liraya format atan lüx bilgisayarcı tarzı işlerden bine sahip olmayı istemiyorum.. bir javacı olmak istiyorum iyi bir programcı olmak istiyorum bu modül ezberlemeyle yada inanılmaz ineklikle olacak bişey değil doğru şekilde kendini geliştirmeyle ilgili kanımca ayrıca 2-4 yıllık tartışması falanda yapmak hiç doğru değil ki 4 yıllığın zor durumundan bahsediyoruz siz 2 yıllığı yücelttiniz..

akademisyen olup proje vb şeylerle istedigini yapabilme imkanın olabilir

Prozac Fan
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    myblackworldweb
    myblackworldweb's avatar
    Erkek

Kuzenim Odtü Bilg. Müh.   den geçen ay mezun oldu. 2 hafta önce işe girdi. Hafta sonları tatil mesayi saatleri ise sabah 9 akşam 6 aldığı ücret ilk ay olması dolayısı ile 2750 TL fakat 6 ay sonra 4500 Tl olacağına dair sözleşme imzaladılar.  Odtü de tekno kent i bilen bilir. Orayı bile yerde bırakacak bir işi var artık.

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

Ben üniversiye girerken Türkiye derecem 7500 dü şimdi 18000 inci giriyor benim bölümüme.

Adam Orman Mühendisi parayı basıp 2 tane sertifika alıyor bir bakıyorsun Sistem Administrator olmuş.

Adam Ziraat Mühendisi yarım yamalak bilgisiyle Visual Basic 6.0 la kod yazıyor, yaptığı yazılım berbat ama piyasada iş yapıyor.

Adam 2 yıllık programlama mezunu kendini geliştirmiş, bakıyorsun Bilgisayar Mühendisi diplomasına sahip olan format atmayı bilmeyen adamdan daha iyi durumda ve Yazılım Uzmanı oluyor.

Adam Elektronik Mühendisi devre programlayacak, "ne gerek var bilgisayar mühendisine ben hallederim" diyor kod yazıyor. Recursion la  4 satırda yazılacak kodu sadece if-else kullanarak 400 satırda yazıyor, üstüne üstlük yazdığı C kodunun uzantısını Cpp yapıp "bak C++ yazıyorum" diyor.

ve Türkiye'de piyasanın kalitesizliğinden dolayı bu adamlar iş sahasını işgal ediyor.

Son sözüm git Tıp oku, ömür boyu rahat edersin.

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

bende teknisyenlik okuyorm üniversitede sağlık seçmeyi düşünüyorum . bu konudan tedirginim. takipcisiyim konunun.

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Öncelikle "Mühendislik" kavramını iyi bilmek gerekir.

Mühendis olmayanın "Mühendis" kelimesinin anlamını bilmeden; "Abi benim bi arkadaş var adam bilgisayar mühendisliği okuyor ama daha format atmasını bilmiyor işte bunlar hep böyle mal" demesi ile mühendis olanın sikindirik bi üniversitededen 7 yılda mezun olup sıfır sertifika sıfır staj sıfır deneyimle "ne 800TL maaş mı hem de bilgisayar mühendisiyim ben bu işi yapmam" diyip ben işsizim diye ağladığı sürece Türkiyede bilgisayar mühendisliğinin durumu gerçekten kötü olacaktır.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

Sırf diploma için mezun olupta kendini geliştirmezsen, Devlet hariç kaldı ki artık devlet bile birçok kamu kuruluşunu özelleştiriyor oralarada girmek zorlaştı (bknz Türk Telekom), kolay kolay özel sektörde iş bulamazsın bu sadece bilgisayar mühendisliği için geçerli bişeyde değil.

Toplam Hit: 4243 Toplam Mesaj: 28