Bilgisayar Mühendislerinin Durumu Gerçekten Kötü Mü?
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
etrafımdan söyliyim tanıdığım işverenlerden yani xxx yyy programını bilen adam lazım bana diyor gelen mühendise de işine gelirse diyor mühendisler de ben o kadar sene okudum bu maaşa mı çalışıcam diyerek reddedyirolar.Türkiye'de Bilg. mühendisinin yapacağı işi 2 yıllık programcılar da yapar dikkat edin altını çiziyorum Türkiye'de.
-----------------------------5 mühendsi cebimden çıkarırım diye ahkâm kesen programcılık mezunları dikey geçiş yapıp mühendislik eğitimini bitirdiklerinde mühendislik kavramını içinde barındıran -misal verecek olursak "analitik düşünme " yeteneğini kazanır hâle geliyorlar..belki istisnalar çıkabilir .. Ama konuya bakış açın /önyargın bana yanlış geldi ..
-
rene hocam konuyu özetlemiş. Bilgisayar mühendisi oluyosan mühendis sıfatını hak edecek kadar bilgiye de sahip olmak gereklidir. Bu bahsi geçen işsizler bir halttan çakmayan ite kaka mühendis(!) olmuş kişilerdir. 100 kişilik mühendislik bölümlerinde en fazla 15 kişi layığıyla mühendis sıfatını hak etmektedir. Eğer sen bilgisayar işini seviyosan seni kimse tutamaz.
-
Türkiye'de ki mühendislik anlayışı bakkal manav takip programı yazmak üzerine.
Türkiye'de ne bakkal biter ne manav biter. Onlara iş bitmez.
Ama yakında C# sayesinde manavlar kendi programlarını kendileri yazacaklar ayrı konu :|
-
Benim anlamadıgım mühendisligi neden illa yazılım olarak görüyorsunuz?Bu işin hiç mi donanımı yok hiç mi networkü hiç mi sistem kısmı yok?
Donanımdan kastımda anakart takmak degil ülkemiz de azda olsa devre ve chip üretimi var.Bazı arkadaşlarım bu konuda iş buldu
-
Herkes beni günah keçisi yapmış ama ben doğruları söylüyorum çevremden Türkiye'de bilgisayar mühendisinin yapabileceği işi gerektiren yer sayısı az amerikada ingiltere'de felan mı oturuyorsunuz sanıyorsunuz.Ben sanki almadım sizi işe :D
-
XpertVision bunu yazdı:
Herkes beni günah keçisi yapmış ama ben doğruları söylüyorum çevremden Türkiye'de bilgisayar mühendisinin yapabileceği işi gerektiren yer sayısı az amerikada ingiltere'de felan mı oturuyorsunuz sanıyorsunuz.Ben sanki almadım sizi işe :D
-----------------------------hocam bu ülke mükemmel bir deha cenneti değil ama bu ülkede her alkanda yükselmek zordur 2 yıllık bölümdeki insalar 4 yıllığı cebinden çıkarıyorsa 4 yıllıklarda turkcellin ceosunu cebimizden çkarırız der çizgileri aşmaya gerek yok
-
hocam kendini sürekli geliştirdikten sonra elindede diploman varken aç kalıyosan bu kişinin kendisi ile alakalıdır. ama biilgisayar müh bölümüne öle insanlar geliyorki daha winrarın ne oldugunu keyboard denilince ne oldugunu anlamayan insanlar bile gördüm. böle adamlarında işine konsantre olması biraz zaman alcaktır. nede olsa sıfırdan yetişcek. o yüzden iş bulmasıda zor olabilir ama bilgisayar dünyası yazılım teknolojileri hiçte hız kesmiş gibi gözükmüyor.
-
chaigg bunu yazdı:
hocam kendini sürekli geliştirdikten sonra elindede diploman varken aç kalıyosan bu kişinin kendisi ile alakalıdır. ama biilgisayar müh bölümüne öle insanlar geliyorki daha winrarın ne oldugunu keyboard denilince ne oldugunu anlamayan insanlar bile gördüm. böle adamlarında işine konsantre olması biraz zaman alcaktır. nede olsa sıfırdan yetişcek. o yüzden iş bulmasıda zor olabilir ama bilgisayar dünyası yazılım teknolojileri hiçte hız kesmiş gibi gözükmüyor.
-----------------------------doğrusun hocam
-
hacı mühendislik okumadım ama xpervisiona katılıyorum.Adam var ne bilgisayarda hevesi var ne bilgisi var diğer dersler 10 numara meslek derslerinden zar zor geçiyor yada teoriği ezberleyip geçiyor bi şekilde sonra adam mühendis oluyor mezun oluyor.En basitinden bizim sınıfda 3 tane kız var pcnin p sinden anlamıyorlar modülleri şiir ezberler gibi ezberleyip hep 90-100 alıyorlar.Diğer dersler zaten inek oldukları için sağlam.E yarın bigün o kızlar bilgisayar müh. kazanıp bitirdiklerinde al sana mühendis.Aynı durum erkeklerde de var.
2 senelik dediğiniz adamlar ne kadar ayak işine yakın düşüyor görünsede kendini gelistirip cok kral iş yapan 2 yıllıklarda var.Adamın ilgisi alakası bilgisayar üzerine zamanında matematiği fiziği zartı zurtu asılıp mühendislik kazanamamıs ama mühendiside cebinden cıkarır.Hangisi daha iyi bilgisayarcı diyoruz,hangisinin sayısalı daha sağlam demiyoz.Ben bir kısmını örnek verdim mühendislerden daha iyi olabilir 2 yıllıkların bazıları diyorum.
-
u235 bunu yazdı:
hacı mühendislik okumadım ama xpervisiona katılıyorum.Adam var ne bilgisayarda hevesi var ne bilgisi var diğer dersler 10 numara meslek derslerinden zar zor geçiyor yada teoriği ezberleyip geçiyor bi şekilde sonra adam mühendis oluyor mezun oluyor.En basitinden bizim sınıfda 3 tane kız var pcnin p sinden anlamıyorlar modülleri şiir ezberler gibi ezberleyip hep 90-100 alıyorlar.Diğer dersler zaten inek oldukları için sağlam.E yarın bigün o kızlar bilgisayar müh. kazanıp bitirdiklerinde al sana mühendis.Aynı durum erkeklerde de var.
2 senelik dediğiniz adamlar ne kadar ayak işine yakın düşüyor görünsede kendini gelistirip cok kral iş yapan 2 yıllıklarda var.Adamın ilgisi alakası bilgisayar üzerine zamanında matematiği fiziği zartı zurtu asılıp mühendislik kazanamamıs ama mühendiside cebinden cıkarır.Hangisi daha iyi bilgisayarcı diyoruz,hangisinin sayısalı daha sağlam demiyoz.Ben bir kısmını örnek verdim mühendislerden daha iyi olabilir 2 yıllıkların bazıları diyorum.
-----------------------------hocam bişeyi eksik anlatmışım heralde benim amacım bir şirkette ilkokul mezunu patronun kıçını yalamak falan değil
amacım kodlamaya falan yönelmek ürünler çıkartmak ben 10 liraya format atan yıllarca sükse yapıp 10 yıl sonra bugunun parasıyla 50 liraya format atan lüx bilgisayarcı tarzı işlerden bine sahip olmayı istemiyorum.. bir javacı olmak istiyorum iyi bir programcı olmak istiyorum bu modül ezberlemeyle yada inanılmaz ineklikle olacak bişey değil doğru şekilde kendini geliştirmeyle ilgili kanımca ayrıca 2-4 yıllık tartışması falanda yapmak hiç doğru değil ki 4 yıllığın zor durumundan bahsediyoruz siz 2 yıllığı yücelttiniz..