Bilgisayar Öğretmenliğimi Yoksa Özel Sektörmü ? (Yazılım + Network + Sistem Yönetimi)
-
Sevgili müridler ben İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünde okuyorum,Bizim bölümden mezun olan arkadaşların hemen hemen yarısı bankalarda çalışıyor geriyek kalan yarısınında hemen hemen hepsi yazılım sektöründe.Ama biz mezun olduktan sonra formasyon alıp Bilgisayar Öğretmenliğide yapabiliyoruz.
Ben bu sene büyük ihtimalle mezun oluyorum ama iş olarak ne yapacağımı kafamda netleştiremedim.
Ben bilgisayar ve bilişim alanında cidden epey şey bilirim hatta mevzu PC ise, rene nin büyükannesinin tabiriyle bok işin ustasıyımdır :) ve severek yaparım.
Uzman sayılabileceğim ve kendime en çok güvendiğim konu ise VB6.0 ile programlamadır, ama onun dışında Güvenlik, Network, Linux, Sistem yönetimi,Sanallaştırma.... gibi gibi bir çok koundanda anlarım, ama tabi VB kadar profesyonel değil. Ve okul bittikten sonra diploma hariç hiç bir sertifikam yok malsesef..... ah mani ahhh....
Şimdi siz benim yerimde olsanız işi kolay ama getirisi az olan, ama sağlam kapı olupta çokta istemediğim ve çalışırken kendime boş zaman yaratarak dışardanda iş yapabilirim diye düşündüğüm bilgisayar öğretmenliğininmi seçerdiniz.
Yoksa parası iyi ama güvencesi olmayan, rahat bi çalışma ortamı olan ama işverenin pestilimi çıkarmak için elinden geleni yaptığı ve bi o kadarda zevk alarak yapabileceğim yazılım yada Network+Sistem yöneticliği işinimi yapardınız.
Özellikle Network yada Yazılım veya Sistem Yöneticisi olarak çalışan müridler işleriyle ilgil bilgiler verirse çok çok makbule geçer.
Şimdiden eyvallah cevap veren arkadaşlara.
-
valla hacım bence önce atanmaya bak geçen gün arkadaşa formata gittiydim.. ev arkadaşı bilgisayar öğretmeniymiş.. adam bildiğin para kazanıyo.. düşün ki evinde bilgisayar bozuk ve başkasına emanet ediyo :D
önce devlet kapısı açabiliyosan aç derim.. ondan sonra ayrıca vaktin olacak zaten ama bi süre kendi ayaklarının üstünde durursun en olmadı kendi işini kurarsın belki..
zaten öğretmenlerin aşırı boş vakti oluyo(ben arkadaşlarımdan biliyorum ki bende öğretmenlik okuyorum onu unuttum bak :D ).. bi kaç bilgisayar öğretmeni daha biliyorum hep dışarıya iş yapıyolar.. ama bknz: devlet kapısındalar.. bence bi kaç öğretmenlede yüz yüze görüş..
-
Gardiyan istatistik + bilgisayar gibi iki bilimi bir arada okuduysan bunca sene neden "Veritabani" kismina hic yanasmadin isin.Istatistik bolumunu okuyupta gonlu bilgisayar tarafinda olan butu tanidiklarim veritabani alaniyla ugrasirlar ve gunumuzde bilgiyi analiz etmek buyuk para demektir.Gerci bizim ulkemizde her halukarda ayaga dusersin :D.
-
tarzan bunu yazdı:
-----------------------------
valla hacım bence önce atanmaya bak geçen gün arkadaşa formata gittiydim.. ev arkadaşı bilgisayar öğretmeniymiş.. adam bildiğin para kazanıyo.. düşün ki evinde bilgisayar bozuk ve başkasına emanet ediyo :D
önce devlet kapısı açabiliyosan aç derim.. ondan sonra ayrıca vaktin olacak zaten ama bi süre kendi ayaklarının üstünde durursun en olmadı kendi işini kurarsın belki..
zaten öğretmenlerin aşırı boş vakti oluyo(ben arkadaşlarımdan biliyorum ki bende öğretmenlik okuyorum onu unuttum bak :D ).. bi kaç bilgisayar öğretmeni daha biliyorum hep dışarıya iş yapıyolar.. ama bknz: devlet kapısındalar.. bence bi kaç öğretmenlede yüz yüze görüş..
-----------------------------Aslında benim kafamdakide o, nede olsa devlet kapısı sağlam kapi :) ama ben o kadar çok uğraştımki bilgisayarla öğretmen olursam bebelere "Bırakın onları gelis size Linux anlatayım " demekten korkuyorum :))
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Gardiyan istatistik + bilgisayar gibi iki bilimi bir arada okuduysan bunca sene neden "Veritabani" kismina hic yanasmadin isin.Istatistik bolumunu okuyupta gonlu bilgisayar tarafinda olan butu tanidiklarim veritabani alaniyla ugrasirlar ve gunumuzde bilgiyi analiz etmek buyuk para demektir.Gerci bizim ulkemizde her halukarda ayaga dusersin :D.
-----------------------------Hoca onlada uğraştım ama profesyonel değil işin aslı PIC programlamadan tutta IP soofinge kadar bir ton şey bilirim ama herşeyiyle değil sadece bilirim .
Veritabanı olarak MS Access ve Oracle kullanmışlığım var, ama Oracle çok baba bi DB nerdeyse işletim sistemi gibi bişey o yüzden onu tam anlamıyla bilebilmek için başka şeylerle çok uğraşmamak gerekir. Ondan yazmadım DB kısmını.
Bu arada sen San FaransCISCO dan olduğuna göre Network la ilgili bi iştesin sanırım doğrumudur ???
-
Up... -
Son bir Up daha......
-
bilgisayar eğitmenliği daha mantıklı olur.ben okumadım uzun zamandır çalışıyorum. faturalırımı zor ödüyorum.ve kapı önüne koyulmam an meselesi.yakında patron burda çalışıyorsun bana para ödemelisin diyecek gibime geliyor.piyasa okadar öldü.
sen iyi ol kimse kapı önüne koymaz diyen olabilir, hayır hocam iyi olmakla iş bitmiyor.bi şekilde bişeyler ters gidiyor.ya maaşın yetmiyor ya senin yaptıgın işin yarısını yapamayan bi adam senden daha fazla maaş alıyor.bi şekilde huzursuzluk alıp başını gidiyor.bazen diyorum ne biliyim ticaret yapılmadan para kazanılmıyor.özel sektörden bıktım.yakın bi zamanda kendi ekmek kapımı açmayı düşünüyorum.
-
vb6'dan vaz geç
C#'a başla.
paranı kazan mutlu mesut yaşa.
-
Antikky bunu yazdı:
vb6'dan vaz geç
C#'a başla.
paranı kazan mutlu mesut yaşa.
-----------------------------aynen.
vb6 ölüp gömüleli çok oldu hocam. vb.net öğrenip veritabanı uygulamaları yazabilirsen ve bu işi çok çok ilerletirsen hayatını yaşarsın. bunu bilen adamda öğretmenlik yaparak harcamaz kendini. çünkü bilgisayarı yalnızca kapatıp açmayı bilen öğretmen çok bilirsin :)
-
hocam peki bu bankada calısan arkadasların ne iş yapıyor tam olarak biliyor musun