Bilgisayar Öğretmenliğimi Yoksa Özel Sektörmü ? (Yazılım + Network + Sistem Yönetimi)
-
konuyu actıgın iyi oldu.
ilerde ne bok yesem diye düşünüp duruyodum konuyuda acmaya üşenıyodum hoca
dipnot: ben olsam "parası iyi ama güvencesi olmayan, rahat bi çalışma ortamı olan ama işverenin pestilimi çıkarmak için elinden geleni yaptığı ve bi o kadarda zevk alarak yapabileceğim yazılım yada Network+Sistem yöneticliği işinimi yapardım"
aç millerı arkadan bide slow blues
oooooh kebap sabaha kadar kodla babam kodla ...
-
Clostridium bunu yazdı:
-----------------------------
konuyu actıgın iyi oldu.
dipnot: ben olsam "parası iyi ama güvencesi olmayan, rahat bi çalışma ortamı olan ama işverenin pestilimi çıkarmak için elinden geleni yaptığı ve bi o kadarda zevk alarak yapabileceğim yazılım yada Network+Sistem yöneticliği işinimi yapardım"
-----------------------------Bir de tabi öğretmen olup göbek büyütmekte var. Sonra her ay 1400 ytlden başlayan maaş ile.. oh :) Gel iki şey öğret git.
Sonra sinirlendiğinde öğrencilere bağır çağır. Stres at. Sonra keyfi işlerinde kullan. Onu taşıt bunu taşıt. Sonra müdürden ya da ilçe müdürlükten gelen kağıtları akşama kadar imza at.. öyle yani ....
-
TeknikA bunu yazdı:
Clostridium bunu yazdı:
konuyu actıgın iyi oldu.
-----------------------------Bir de tabi öğretmen olup göbek büyütmekte var. Sonra her ay 1400 ytlden başlayan maaş ile.. oh :) Gel iki şey öğret git.
-----------------------------öğretmenlik bana ters hoca..
ne o öle takım elbise resmiyet filan benı bozar (yanlış anlamıyorsam giyim kuşama karışılıyordu onun için böle dedim tam anlamıyla heryerde bölemı bılemıcem)
yazılım müh. seneye kısmetse kazanırım bu sefer vın giderim sonra bide ilersi için biraz daha ilerletirim sonra hayatının sonuna kadar kodla babam kodla ohh mis kendi patronun kendinsin fazla öle resmiyette yok işin içinde. para desen allahın ıznıyle verirler yüksek mebla zaten tamam bak iki dakkada hayatımı ; en güzel sekilde çizdim bence düşünsün :d
-
klasik bir hayat yasamak istiyorsan ogretmenlik..
ama kendine ve bilgine guvenin varsa, ben bu isi guzel yaparim ve piyasada aranan kisi olurum diyorsan ogretmenlikten hem cok daha iyi konumda olursun
hemde ogretmenin hayalinde gorecegi paralari kazanirsn. tabi bilgine guvenmiyorsan piyasada ayaga dusmekte var.
yani kalem sende kagit sende
kendin cizeceksin :)
-
Clostridium bunu yazdı:
TeknikA bunu yazdı:
Clostridium bunu yazdı:
konuyu actıgın iyi oldu.
-----------------------------öğretmenlik bana ters hoca..
ne o öle takım elbise resmiyet filan benı bozar (yanlış anlamıyorsam giyim kuşama karışılıyordu onun için böle dedim tam anlamıyla heryerde bölemı bılemıcem)
yazılım müh. seneye kısmetse kazanırım bu sefer vın giderim sonra bide ilersi için biraz daha ilerletirim sonra hayatının sonuna kadar kodla babam kodla ohh mis kendi patronun kendinsin fazla öle resmiyette yok işin içinde. para desen allahın ıznıyle verirler yüksek mebla zaten tamam bak iki dakkada hayatımı ; en güzel sekilde çizdim bence düşünsün :d
-----------------------------Hocam zaten öğretmenleri yaşlandıran ve pes ettiren o resmiyet....
-
Hocam bence öğretmenlik sakat iş hiç bir ilerleme kaydedemiceksin sittin sene öğretmen olucaksın ve öğrenci adı altında bir çeşit canlılarla uğraşıcaksın ki ben bir öğrenci olarak tavsiye etmiyorumm ;) :) sevdiğin işi yap..
-
Arkadaşlar ben bu konuyu bi kaç ay önce açmıştım bir arkadaş hortlatmış iyide etmiş :|
Ben aslında karar verdim gibi ama yinede tam anlamıyla oturmuş değil.
Planımı size açıklayayım;
Okul biter bitmez formasyon için uğraşıcam yani ALES e girip formasyon yapabilmek için uğraşıcam
ama o zamana kadar özel sektörde çalışıcam o aradada özel sektrde işler nasıl yürür ve bana hitap ediyormu özel sektör onu anlamış olucam.
Formasyona hak kazanır kazanmaz ilk iş formasyon almak olacak en azından öğretmen olarak askerliğide aradan çıkarmış olurum.
Ayrıca artık devlet memurları mesai saatleri dışında özel sektörde çalışabiliyor bu yüzden öğretmenlik yaparkende dışardan iş bağlantıları kurup
klasik öğretmen rutinine düşmeden hem öğretmenlik hemde özel sektörü götürücem bi süre, sonrasında tam olarak karar verdikten sonra
ya sadece özel sektör yada aynen devem diyicem ve ona göre yapıcam yapacaklarımı.
-
Dengbej bunu yazdı:
Arkadaşlar ben bu konuyu bi kaç ay önce açmıştım bir arkadaş hortlatmış iyide etmiş :|
Ben aslında karar verdim gibi ama yinede tam anlamıyla oturmuş değil.
Planımı size açıklayayım;
Okul biter bitmez formasyon için uğraşıcam yani ALES e girip formasyon yapabilmek için uğraşıcam
ama o zamana kadar özel sektörde çalışıcam o aradada özel sektrde işler nasıl yürür ve bana hitap ediyormu özel sektör onu anlamış olucam.
Formasyona hak kazanır kazanmaz ilk iş formasyon almak olacak en azından öğretmen olarak askerliğide aradan çıkarmış olurum.
Ayrıca artık devlet memurları mesai saatleri dışında özel sektörde çalışabiliyor bu yüzden öğretmenlik yaparkende dışardan iş bağlantıları kurup
klasik öğretmen rutinine düşmeden hem öğretmenlik hemde özel sektörü götürücem bi süre, sonrasında tam olarak karar verdikten sonra
ya sadece özel sektör yada aynen devem diyicem ve ona göre yapıcam yapacaklarımı.
-----------------------------O da olabiler.
-
Başkanım, eğer tek başına değil de bir ekiple çalışacaksan özel sektörde, insani ilişkilerinin çok iyi olması lazım.
Ayrıca yok o 3 kuruş fazla alıyor halbuki benden az biliyor bilmemne gibi triplerin de olmamalı...
Ya da ne biliyim, "Bana bu işi yaptıramazlar! Yapmam!" gibi tripler de hayırlı değildir.
Yani özel sektörde yazılımcı olarak çalışmak için, uyumlu + mütevazi + sessiz + takıma uygun olman gerekir, aksi takdiri huzursuzluk getirir...
Tek başına çalışmak için de, Reporting'den tasarıma kadar (Hatta belli noktalarda sike sike web işine de girmen gerekir) herşeyden anlamak lazım.