folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Bilgisayar Öğretmenliğimi Yoksa Özel Sektörmü ? (Yazılım + Network + Sistem Yönetimi)

Bilgisayar Öğretmenliğimi Yoksa Özel Sektörmü ? (Yazılım + Network + Sistem Yönetimi)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

siyahbereli bunu yazdı:
    -----------------------------

bilgisayar eğitmenliği daha mantıklı olur.ben okumadım uzun zamandır çalışıyorum. faturalırımı zor ödüyorum.ve kapı önüne koyulmam an meselesi.yakında patron burda çalışıyorsun bana para ödemelisin diyecek gibime geliyor.piyasa okadar öldü.

sen iyi ol kimse kapı önüne koymaz diyen olabilir, hayır hocam iyi olmakla iş bitmiyor.bi şekilde bişeyler ters gidiyor.ya maaşın yetmiyor ya senin yaptıgın işin yarısını yapamayan bi adam senden daha fazla maaş alıyor.bi şekilde huzursuzluk alıp başını gidiyor.bazen diyorum ne biliyim ticaret yapılmadan para kazanılmıyor.özel sektörden bıktım.yakın bi zamanda kendi ekmek kapımı açmayı düşünüyorum.

Hoca çalışan arkadaşlarımın bir kaçı aynen senin gibi diyor zaten. Hatta biri yazılım işini bırakıp polis oldu valla. 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Fikret bunu yazdı:

Antikky bunu yazdı:

vb6'dan vaz geç

C#'a başla.

paranı kazan mutlu mesut yaşa.

aynen.

vb6 ölüp gömüleli çok oldu hocam. vb.net öğrenip veritabanı uygulamaları yazabilirsen ve bu işi çok çok ilerletirsen hayatını yaşarsın. bunu bilen adamda öğretmenlik yaparak harcamaz kendini. çünkü bilgisayarı yalnızca kapatıp açmayı bilen öğretmen çok bilirsin :)

Bilirim hoca iyi bilirm :) VB.NET a gelince tam anlamıyla uğraşabilsem eminim 2 ayda  dedğin seviyeyi bile aşarım ama okul var daha bitiremedim okulu.

Ve zaten bu konuyu açma sebebimde o aslında, yani öğretmenlik yaparsam kendimi ve o kadar uğraşı emeği harcamış gibi hissederim kendimi diye açtım bu konuyu.

@Antikky

Mesela ayda ne kadar kazanılır hoca ?? 

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:

hocam peki bu bankada calısan arkadasların ne iş yapıyor tam olarak biliyor musun

Hoca valla tam olarak bilmiyorum ama ufak işler değil onu biliyorum. Yani maaşları fena değilmiş duyduğum kadarıyla. Bi kaç kez  şube  müdür yardımcısı olarak falan başlıyorlar diye duydum ama ne kadar doğru bilmiyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

3 yıl deneyim.

en az 6 lira.

(istanbul)

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:

3 yıl deneyim.

en az 6 lira.

of of offfff :) Süpermiş hoca, harbi harbi süper.

Peki hoca ben C# biliyorum diye bilmek için en az nasıl bir uygulama yapabilecek seviyede olmak lazımdır, varmı bi bilgin  ??? 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasin_55
    yasin_55's avatar
    Erkek

hah işte

bugün tam dersteydim bu konuyu gördüğümde

yani bi bilgisayar öğretmeni oalrak deerste idim

çok yorum yazmak istedim ama elden bişe gelmiodu :(

çünkü meb den login olamıyosunuz tahribata , tahribat kabul etmio çünkü proxy benzeri bişiler olabilir

abicim bak 4 yıllık öğretmenim 3 farklı okulda toplam 3 müdür, 9 müdür muavini, 190 öğretmen, 4000 öğrenci ile çalıştım

özeliikle idareciler ve öğretmenlerin hepsiyle ciddi iletişimim oldu

bilgisayarcı sıfatım dolayısyla.

devlet daireleri kokuşmuş devlet daireleri bayağı

devlet adireleri iğrençççç

hiç düzene ayak uydurma yaşşın genç otur çalış programcılık mı network web mi artık birisini seçersin

hiç girme bu devlet ortamına, bi alışrısan sıçtın bittin gittin , ne uzarsın ne kısalırsın

adam kayırma burda,dedikodu burda,fiziksel yetersizlikler dizboyu, kimse sana üniversite bitirdin diye ( ki şuanda meb de olanların çok büyük

bir kısmı 45 yaş ve üssü ünv mezunu deildir) saygı göstermez daha fazla değer vermez

sen bilgisayar bilirsin , dilin vardır, dünyayı takip edersin hatta tahribatın farkına varmış bi adamsındır

ama vasıfsız ne bilgisayardan anlayan ne dilden haberi olan ne dünyadan habaeri olan adamlar başına geçer sana iş verir

şunu yap bunu yap der bi de sana akıl vermeye çalışır kafayı yersin

çoğu yozdur özellikle ilçe ve il bazındaki idarecilerin insan yönetimiden anlamazlar, iş bilmezler, hayatları protokolden ibarettir

kasabın manavın gösterdiği saygıyla ayakta dururlar kendilerini bi bok sanarlar

yani idostum girme bu deliğe girme.. valla döverim bakk..

kendini yetiştir özele at kendini arkası gelcektir , bana güvenn.

resmen kustum la :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

yasin_55 bunu yazdı:

hah işte

bugün tam dersteydim bu konuyu gördüğümde

yani bi bilgisayar öğretmeni oalrak deerste idim

çok yorum yazmak istedim ama elden bişe gelmiodu :(

çünkü meb den login olamıyosunuz tahribata , tahribat kabul etmio çünkü proxy benzeri bişiler olabilir

abicim bak 4 yıllık öğretmenim 3 farklı okulda toplam 3 müdür, 9 müdür muavini, 190 öğretmen, 4000 öğrenci ile çalıştım

özeliikle idareciler ve öğretmenlerin hepsiyle ciddi iletişimim oldu

bilgisayarcı sıfatım dolayısyla.

devlet daireleri kokuşmuş devlet daireleri bayağı

devlet adireleri iğrençççç

hiç düzene ayak uydurma yaşşın genç otur çalış programcılık mı network web mi artık birisini seçersin

hiç girme bu devlet ortamına, bi alışrısan sıçtın bittin gittin , ne uzarsın ne kısalırsın

adam kayırma burda,dedikodu burda,fiziksel yetersizlikler dizboyu, kimse sana üniversite bitirdin diye ( ki şuanda meb de olanların çok büyük

bir kısmı 45 yaş ve üssü ünv mezunu deildir) saygı göstermez daha fazla değer vermez

sen bilgisayar bilirsin , dilin vardır, dünyayı takip edersin hatta tahribatın farkına varmış bi adamsındır

ama vasıfsız ne bilgisayardan anlayan ne dilden haberi olan ne dünyadan habaeri olan adamlar başına geçer sana iş verir

şunu yap bunu yap der bi de sana akıl vermeye çalışır kafayı yersin

çoğu yozdur özellikle ilçe ve il bazındaki idarecilerin insan yönetimiden anlamazlar, iş bilmezler, hayatları protokolden ibarettir

kasabın manavın gösterdiği saygıyla ayakta dururlar kendilerini bi bok sanarlar

yani idostum girme bu deliğe girme.. valla döverim bakk..

kendini yetiştir özele at kendini arkası gelcektir , bana güvenn.

resmen kustum la :)

:))) Ah o şerefsizler ah. Hoca harbi kusmuşun, ama çokta iyi etmişsin. Birincisi beni haberdar ettin bu durumlardan,  ikinciside en azından biraz rahatlamışsındır :)) 

Benim zaten gönlümdeki Network işi hoca ama daha kesin kararda vermedim. Buradaki mesajları ve kendi fikirlerimi birleştirip tam karar vericem.

Ama bilgisayar öğretmenliğini seçersem yazmam buraya, sen kesin dalarsın bana :))  

Bu arada maaş ne kadar hocam ? En azından bi fikrim olsun. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeknikA
    TeknikA's avatar
    Erkek

Hocam nadide bir üninin nadide computer teacherini okuyorum. Benim de senin gbii çıkmazımv var. Bir arkadaşın dediği gibi devlet daireleri afedersin kabız olmuş insana benzer. Hiç bir şekilde kendini geliştiremezsin. Ama tabi git gite ortam değişiiyor. Değiştirmek de elimizde. Öğretmen olursun proje geliştirirsin. Öğrencilerine yardım edersin.

Bana sorarsan ben lisede güncel bir eğitim gördüm .net ve C# biliyorum. tsql biliyorum. Kendimi geliştirmeye bakıyorum. Sektöre atılacam :) Ama içimde yanıp tutuşan bir öğretmenlik sevdası var. Kendimi anlatabilme. Birşeyler anlatabilme...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Antikky haklı. Özellikle türkiyenin şartları altında öğretmen olmaktansa hele hele bilgisayar öğretmeni özel sektör daha iyi olur.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

yazılım.

Toplam Hit: 4355 Toplam Mesaj: 30