Bilgisayara Local Host Nasıl Kurulur?
-
s.a müritler yardımınıza ihtiyacım var,tabi yardım ederseniz.
şimdi ben forumlarla ilgilenecem bozup bozup öğrenecem fakat bunun için local host lazım.
şimdi bana local host neyle kurulur ve nasıl çalışır her detayını anlatacak bir müridimiz veya müridemiz varmı?
-
-
thehunturk bunu yazdı:
-----------------------------
EASY PHP yi indirip kuracaksın
http://www.tamindir.com/program/3315/Easy_PHP_1.8.htm
-----------------------------kullanımı?
-
Pek anlamam ama easy php diye bi program var onu dene bi.
Yada git ücretsız ftplerden al orda kurcala ben öyle yapıyorum daha zevklı oluyo
-
kavram kargaşasını çözmek üstüne; local web serverdan bahsediyosun "localhost" default olarak oluşturulan bir yerel DNS A record'dur hosts dosyasına yer alır ve local ip ye işaret eder 127.0.0.1 yani localhost kurmak diye bir kavram yok. localhost sadece bir işarettir tahribat.com un 67.43.232.10 ip adresine işaret etmesi gibi. umarım anlatabilmişimdir doğru kavramlar kullanın
-
EOF bunu yazdı:
-----------------------------kavram kargaşasını çözmek üstüne; local web serverdan bahsediyosun "localhost" default olarak oluşturulan bir yerel DNS A record'dur hosts dosyasına yer alır ve local ip ye işaret eder 127.0.0.1 yani localhost kurmak diye bir kavram yok. localhost sadece bir işarettir tahribat.com un 67.43.232.10 ip adresine işaret etmesi gibi. umarım anlatabilmişimdir doğru kavramlar kullanın
-----------------------------diyorumki bilmiyorum yeni başlayacam taviz göster sağol uyarı için.
-
appserv daha kullanıslı
-
bilmediğini anladım ama bişeyler öğretebilmek, yanlışını doğru yapmak için uğraşıyorum. hepimiz bi zamanlar hiçbişey bilmiyoduk.
-
App serveri tavsıye ederım dostum easy fln kullandım cesitli scriptlerde problemler yaratabılıyor tabıı sadece easy degıl hemen hemen hepsınde cesıtlı sorunlar olustu appservi neredeyse 2,5 seneden berı sorunsuz kullanıyorum ;)
AppServ 2.5.10
- Apache 2.2.8
- PHP 5.2.6
- MySQL 5.0.51b
- phpMyAdmin-2.10.3
http://prdownloads.sourceforge.net/appserv/appserv-win32-2.5.10.exe?download
bu adresten yayınlanan son sürümünü indirebilirsin ;)
Kurulumunda sorun yaşayacagını sanmıyorum next next next .D bır ara senden sıfre ve server name tarzı seyler ısteyecektır server name onemlı degıl ama sıfre ve k.adına yazdıgını unutma mysql sıfresı olucak onlar (:
tavsıyem root yaz kullanıcı adına passıda bos bırak o kadar onemı yok (:Kolay gelsın ;)
-
SiyanojeN bunu yazdı:
-----------------------------s.a müritler yardımınıza ihtiyacım var,;Ptabi yardım ederseniz.
şimdi ben forumlarla ilgilenecem bozup bozup öğrenecem fakat bunun için local host lazım.
şimdi bana local host neyle kurulur ve nasıl çalışır her detayını anlatacak bir müridimiz veya müridemiz varmı?
-----------------------------
Php mi Asp mi?
Herkes php anlatmış. -
DarkF4Te bunu yazdı:
-----------------------------App serveri tavsıye ederım dostum easy fln kullandım cesitli scriptlerde problemler yaratabılıyor tabıı sadece easy degıl hemen hemen hepsınde cesıtlı sorunlar olustu appservi neredeyse 2,5 seneden berı sorunsuz kullanıyorum ;)
AppServ 2.5.10
- Apache 2.2.8
- PHP 5.2.6
- MySQL 5.0.51b
- phpMyAdmin-2.10.3
http://prdownloads.sourceforge.net/appserv/appserv-win32-2.5.10.exe?download
bu adresten yayınlanan son sürümünü indirebilirsin ;)
Kurulumunda sorun yaşayacagını sanmıyorum next next next .D bır ara senden sıfre ve server name tarzı seyler ısteyecektır server name onemlı degıl ama sıfre ve k.adına yazdıgını unutma mysql sıfresı olucak onlar (:
tavsıyem root yaz kullanıcı adına passıda bos bırak o kadar onemı yok (:Kolay gelsın ;)
-----------------------------e bi deneyelim sağolasın hocam =)
bakalım nasıl kullanacaı varmıydı :D