Bilgisayarı Fiziksel Hasar Vermeden Kullanılamaz Hale Getirmek
-
en ucuzu çal1_m1cak hale getirmek güç kayna1 ile olur 20 lira bi güç kayna1 onu bozmaya younlas
-
tacir bunu yazdı:
-----------------------------hoca uzatma şeysi görülür bişeyse anlar
uzaktan kumanda şeysi güzelmiş uğraşılabilir ama anlayan birini getirirse anlaşılabilitesi yüksek ne kadr sinirlendirsede evde kalmam lazım :I
virüse de format attırır hoca
bana bilgisayardan komple kurtulacağım bişey lazım bu arada evin tesisatına da zarar vermesin anakart fln yansa yeter
dönüşü olmayan bi yol...
-----------------------------madem bilgisayar tamamen takla atsın diyosun o zaman seninle geri dönüşü olmayan bi yola girelim.
belli olmayacak şekilde işlemcinin fanına giden bi kabloyu yakçan.yada kısa devre fln yaptırcan.ama tabi 'kaza süsü vermelisin' snin yaptığın blli olmasın.kendiliğinden ısınmış yanmış gibi.
fan çalışmazsa havalar zaten sıcak işlmci tıss :) babanda görsün bilgisayarda kul yapısı çok uzun oturursa yanar. havalarda sıcak zaten normal ;)
-
Spacheata bilgisayarlar dahaa sorusu anakartlar okadar aptal değil eğer işlemci fanının fişini çekerse bilgisayar bios hatası verir bipler ozaman elinde patlar :D ama illa işlemci dersen içlemcinin aliminyum oeteğini çıkar sonra ordaki termik macunu sil sonrada tam oturtma ozaman sürekli res atar ısındığı içiin yada kitlenir ama yanmaz kanımca
edüt : biosa gir cpu tempature alarm seviyesini çok düşür devir sayısı ve fan voltajını düşür ısı yükselince bi altta olan olay olur mavi ekran çıkar
-
Bende tam onu yazıyodum. hoca fanı yakacan. yok o olmaz önceden yakarsam anlaşılır diyosan fan hızını düşürecen. cpu fazla ısınıp kapanır pc. kapanmazsada yanar.
-
The-ExTaCy bunu yazdı:
-----------------------------
Bende tam onu yazıyodum. hoca fanı yakacan. yok o olmaz önceden yakarsam anlaşılır diyosan fan hızını düşürecen. cpu fazla ısınıp kapanır pc. kapanmazsada yanar.
-----------------------------hoca tam aradığım şey nasıl yapıcam bunu? fanın hızını düşürmek ??
sürekli restart yaparsa 10 numara olur formatla da düzelmez bunu birine yamayayım ayağına satar 3-5 kuruş ta alırız bi anlat hele
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------
Spacheata bilgisayarlar dahaa sorusu anakartlar okadar aptal değil eğer işlemci fanının fişini çekerse bilgisayar bios hatası verir bipler ozaman elinde patlar :D ama illa işlemci dersen içlemcinin aliminyum oeteğini çıkar sonra ordaki termik macunu sil sonrada tam oturtma ozaman sürekli res atar ısındığı içiin yada kitlenir ama yanmaz kanımca
-----------------------------o zaman fanı sürekli çalıştırıp ısındırıp restart atmasına neden olan bi virüs bulcaz.fan sürekli vııııııııııııınnnn diye çalışırsa zaten restart atmasına gerek yok.bana bazen oluyo deliriyodum.susmuyor.kasayı camdan atasım geliyodu. :)
edit:doğru hızınıda düşürebiliriz.
-
en kolay yolu işlemcinin fanına kağıt sıkıştır
-
restart atan virüs diosan msconfig yazacan çalıştıra shutdown -r yazacan orda başlatta açılanlara yada masaüstü kısayol ooluştur shutdown -r yaz kısayolu başlattan başlangıç klasörüne koy. hep res atar zaman ayarlıda yapabiliriz
fan için programı war hoca.
Edit: hoca olur diosan anlatıyım virüs filanda yok istediğin zaman silersin. silmediğin sürece hep res atar -
BIOS a gir
POWER MANAGEMENT SETUP a gir ordanda
CPU Fan Off in Suspend:
"Enabled" a ayarlandığında, BIOS Suspend - Mod'unda işlemci fanı için olan bağlantıyı keser
böylece tısss -
extacy kardeş anlat o da dursun bi kenarda ne süper programlar varmış be :)