Bilgisayarım Ve Sorunları V1.0 :)
-
sabah bilgisayarı açtım açılmadı bişi is misson yazıyodu sanırım 2. hddden açılıyodu felan filan uğraştık 4 saatte yaptık :D başka olaylarda olmuş bios felan sıfırlanmış sürücü harfleri karışmış felan
sanırım elektriklerden oldu durmadan gelip gidiyor birde evde mesela bazı zaman herhangi bir odada lamba açıldığı zaman bilgisayardan zırıltı geliyo usbler devre dışı kalıyo bazen...
bu neden kaynaklanır power 300 W omu yetersiz geliyor pawer elektrik çıkıymarında yer yoktu birini fandan aldık felan
powerı yükseltsem düzelirmi yoksa güç kaynağı şartmı pek lazım olmaz ama ben sistemi yazam yinede
intel core 2 duo 2,3gzb işlemci
2 gb ram
1 seagete hdd 150
1samsung hdd 80
1 asus ekran kartı
1 tv kartı
markasını bilmediğim dvd rw (yazmıyo üstünde :) )
işte usbler dolu klavye var usb ses kartı yazıcı kamerara bluetooht ıttır zıttır 8 usb portu da doluha bide 1600w mı ne 2+1
bunları yazmamın nedeni yetersizmi geliyo yoksa elekktrik kaçağı felanmı yoksa güç kaynağımı alacam
-
cakma 300w powersa yetmeyebilir benim makinada 350 w var harbi power :) intel quad q6600 2.4 - 8 gb rm 2 dvd 3 hdd atinin 4800 kart.. tv karti.. 2 tane ethernet karti .. vs vs vs yetiyor hoca buyuk ihtimal power da dir sorun
-
Martech bunu yazdı:
-----------------------------
cakma 300w powersa yetmeyebilir benim makinada 350 w var harbi power :) intel quad q6600 2.4 - 8 gb rm 2 dvd 3 hdd atinin 4800 kart.. tv karti.. 2 tane ethernet karti .. vs vs vs yetiyor hoca buyuk ihtimal power da dir sorun
-----------------------------fisby in orjinal powerı işte üstünde gelen
-
onlara orjinalmi digin hoca :)
-
-
Çizgi bilgisayarın sitesinde sistem güç hesaplayıcı vardı ordan hesapla istersen.
http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx
Ben ileriyi de düşünerek 450 watt asus aldım (A-45GA). Evde bir gün 3 kişi benim makinede pes 2009 oynuyorduk elektrikler çok kısa süreli gidip geldi ışık bile söndü tüm makineler kapandı benimki kapanmamıştı :)
-
Ben Regülatör+İnvertör Bir Arada Kullanıyorum Sorun yok. Tavsiye ederim. Elektrikler Kesildimi 15 Dakika Net Bilgisayar hatta Kalıyor. Üstelik Modeminde Enerjisini Bilgisayar Powerinden Bağlamışım. Bilgisayar kapanmadan Modemde Kapanmıyor. Ayrıca Ses Sistemini de Bilgisayarın Kasasına Gömdüm Ve Beslemesini Yine PowerSuplya bağladım. Gayet Hoş Ve Estetik bir Modifikasyon, Pek Çok Kablo Kalabalığınıda Ortadan kaldırdım.
Not. : Ama Sesi Sona açtımmı Pc Kilitleniyor, Sanırım Powerim güç yettiremiyor. O Yüzden Değiştirecem.
-
intel core 2 duo 2,3gzb işlemci -- bu ne la ? at çöpe a.q :X :D ?
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------Çizgi bilgisayarın sitesinde sistem güç hesaplayıcı vardı ordan hesapla istersen.
http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx
Ben ileriyi de düşünerek 450 watt asus aldım (A-45GA). Evde bir gün 3 kişi benim makinede pes 2009 oynuyorduk elektrikler çok kısa süreli gidip geldi ışık bile söndü tüm makineler kapandı benimki kapanmamıştı :)
-----------------------------ekran kartını bilmiyom en düşük baktım 352 w çıkıyo ya 450 den aşağı kurtarmaz ozaman
-
hocam power alacaksan iyi bisey al gidip 20 25 ytl ye 450 w alirsan:) yine ayni sorun cikartabilir bilgin olsun .. dassakli power suply alman lazim:)
-
O zaman benim söylediğimi tavsiye ederim. 12 cm fanı var mavi ışıklı :) (Led'ler enerji harcamıyor fanı elle döndürünce de yanıyorlar:) ) Kabloları da güzel yeteri kadar sata falan var. Takıp çıkartırken hiç zorlanmıyorsun. Her türlü memnun kalırsın. Fiyatı pahalı olmaması lazım internette araştır bakalım.
Bu arada farkettiysen güç hesaplarken 30 watt mı ne fazla hesaplıyordu güvenlik amacı ile. Orda bir yerde yazıyor.