Bilgisayarıma Performans Testi Yaptım
-
Pc Özellikleri :
3 Gb DDR - 2 Ram
512 mb Ati HD Ekran Kart - ( 128 Bit )
Amd Sempron 3000+ 1.6 ghz işlemci
Oynadığım Oyunlar ;
COD'nin Bütün Serisi - Grafik ayarları son seviyede
Crysis 1 - Crysis Warhead - Grafik ayarları orta seviyede
Fifa ve Pes'in Bütün serisi - Grafik ayarları son seviyede
Need For Speed - Undercovere kadar grafik ayarları son seviyede sonrası orta seviyede
Yaptığım testten çıkardığım sonuç ; Her kuşun eti yenmez :D .D
Asıl sonuç :D : İşlemcinin oyunun performansında fazla önem taşımadığına karar verdim
Soru : Amd Sempron işlemci satan varmı ? 2.0 ghz veya daha fazlası ? 3D modelleme için işlemci lazım olacak :) -
aferim evladım iyi bir tespit yapmışsın. AMD gibi boktan işlemci bu oyunlara uygun olmaz birde intel gibi canavar işlemcide oynamayı dene ama core 2 duo 2.00 ghz altında olmasın işlemci.
-
GICIKCAN bunu yazdı:
-----------------------------
aferim evladım iyi bir tespit yapmışsın. AMD gibi boktan işlemci bu oyunlara uygun olmaz birde intel gibi canavar işlemcide oynamayı dene ama core 2 duo 2.00 ghz altında olmasın işlemci.
Hocam şimdi onunla ilgili bi soru soruyum , şimdi ben anakartıma amd athlon takmayı denedim ama soket sayısı farkı var olmuyo , sempron başka bişey takamazmıyım bu anakarta ? -
nidafilm bunu yazdı:
GICIKCAN bunu yazdı:
Hocam şimdi onunla ilgili bi soru soruyum , şimdi ben anakartıma amd athlon takmayı denedim ama soket sayısı farkı var olmuyo , sempron başka bişey takamazmıyım bu anakarta ?
-----------------------------senin anakartın markası ve modeli nedir arkadaşım.
-
GICIKCAN bunu yazdı:
nidafilm bunu yazdı:
GICIKCAN bunu yazdı:
Hocam şimdi onunla ilgili bi soru soruyum , şimdi ben anakartıma amd athlon takmayı denedim ama soket sayısı farkı var olmuyo , sempron başka bişey takamazmıyım bu anakarta ?
hocam şuan evde değilim eve geçince bakıp yazarım -
nidafilm bunu yazdı:
GICIKCAN bunu yazdı:
nidafilm bunu yazdı:
GICIKCAN bunu yazdı:
hocam şuan evde değilim eve geçince bakıp yazarım
-----------------------------tamam arkadaşım yazda donanımcı arkadaşlarda yardımcı olurlar sana bende konuyu yukarılara çıkarayım.
-
Board'ın marka ve modelini öğrendikten sonra üretici firma sitesinde arama yap boardın desteklediği işlemcilerin listesini bulabilirsin.Üretici firmaların bir çoğu board desteklediği işlemcilerini sitesinde yayınlıyor.En doğru kaynak 1. ağız diye tabir edilen üretici web siteleridir.
-
şu amd ye sallayan vatandaşın söylediklerine akarak mevzudan zerre kadar anlamayan bir insan olduğuna kanaat getirdikten sonra.
nida
sempron amd nin ucuz işlemcileridir. düşük bütceli performans beklentisi olmayan makinalarda kullanılır genelde. intelin celeron u gibidir.
sen özellikle render işinde perdormans bekliyorsan phenom (X2, X4, X6) serisi cpu ve adam gibi bi vga ya ihtiyaç duyacaksın. hatta sli yada crossfire denen teknolojiden faydalanman daha mantıklı olacaktır.
vga yı nvdia dan seçmeni tavsiye ederim, cpu da ise phenom x4 den aşağısına bakma. anakart da 790 chipset ve üstü bir seçim yap.
belki masraflı olacaktır ama geleceğe dönük bir cihaz olur.
kıl tüy. yardımcı olabileceğim bi konu olursa pm den ulaş
-
ekran çözünürlüğün kaç?
-
AMD CANDIR.
-
GICIKCAN bunu yazdı:
-----------------------------hayatında kaç kere amd kullandın? fiyat performan açısından baktığında amd intel e takar