folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Bilgisayarıma Performans Testi Yaptım

Bilgisayarıma Performans Testi Yaptım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GICIKCAN
    GICIKCAN's avatar
    Erkek

Asker bunu yazdı:
    -----------------------------

GICIKCAN bunu yazdı:

aferim evladım iyi bir tespit yapmışsın. AMD gibi boktan işlemci bu oyunlara uygun olmaz birde intel gibi canavar işlemcide oynamayı dene ama core 2 duo 2.00 ghz altında olmasın işlemci.

hayatında kaç kere amd kullandın? fiyat performan açısından baktığında amd intel e takar

sallama hayatımda ilk aldığım laptopta amd işlemci idi o kadar performans vermedi bana sürekli ısınma problemi oldu. şimdi onu verdim üzerine intel işlemci aldım arkadaşım hatta şirkettede amd vardı onuda değiştirdim şirkettekilerin bir kısmıda amd idi yönetim onuda değiştirdi intel işlemci aldı çoğunu. siz amd'den memnun iseniz o sizin tercihiniz ona bişey demem ama amd'de çok kullandım bunu bil. kullanmadığım bir alet için yorum yapmam.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

eskiden amd de ısınma problemi hatsafadaydı.artık o problemi çözdüler.amd deyip geçmemek lazım.denildiği gibi fiyat-performans açısından tercih edilesi bir işlemcidir.hatta oyunlarda intel e göre daha iyi performans verir.

twitter.com/KezzapliMakarna
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

Anakartım bundan ;

Sapphire PE-AM2RS485M

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:
    ekran çözünürlüğün kaç?
    1024*768

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

Şunu bilir şunu söylerim intelin yerlerde süründüğü  uygulamalarda AMD şaha kalkıyor. 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

Stargazer bunu yazdı:

GICIKCAN bunu yazdı:

aferim evladım iyi bir tespit yapmışsın. AMD gibi boktan işlemci bu oyunlara uygun olmaz birde intel gibi canavar işlemcide oynamayı dene ama core 2 duo 2.00 ghz altında olmasın işlemci.

gereksiz yorum :|

+ oyun tadını ben hem amd'de yaşadım nedense . intelde kullandım. kullanmaktayımda ama nedense intelde bu kadar performans alamadım.

Oc'li +3600 x2. 2.8 işlemci kullanıyorum fazla alıştığımdan dolayı işlemcimi değiştirmeyi düşünmüyorum üzerinde kendime göre benchmark'a sokup tes ettiğim zamanlarda oldu. ne takılma ne başka birşey. kısadan kesiyorum,

Amd'ye b.k atmadan önce araştırmanı tavsiye ederim. :))

nidafilm

işlemci oyun performansını etkiler.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

milet kabul amd eskiden sefil bi işlemciydi ama artık o özelllklerin hiçbirini taşımıyor.eski defterlere bakıp yorum yapmayın son seri işlemcileri kullanın oyun oynayın grafik çalışın görürsünüz hangisinin stabil olduğunu. kaldıki amd zaten bir iki saat kullanılarak alışılan bi işlemci değildir. Amdyi 1 yıl kullanırsın ve aşık olursun olay bundan ibarettir. ben intele kimsenin aşık olduğunu görmedim. İntelin model aşıkları var vay yeni model çıkmış bu onun eline verir. Amd sevdalılarına bakın hala 3600 3800 4200 4800 x2 leri tavsiye edenlerle doludur ortalık. Onlar işlemcisine aşık olan kitlelerdir. Model sevdalıları değil. Neyse boşuna yazıyorum alın kullanın ve anlayın. bu kadar basit.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

nidafilm bunu yazdı:
    Asıl sonuç :D : İşlemcinin oyunun performansında fazla önem taşımadığına karar verdim

Soruna cevap veremeyeceğim ancak şunu da söylemeden edemicem: i5-750 @ 2.66 GHz işlemci(Kendisi Quad Core oluyor) ile Battlefield:Bad Company 2 oynarken işlemcinin yaklaşık %50'si oyun tarafından kullanılıyor. Aynı işlemciyle bir de bu oyunu deneyip aynı sonuca varabilecek misin bakalım bunu merak ediyorum. Şu yazdıklarımdan Intel kötü ondan o kadar kastırıyodur cpu'yu demeye yeltenenler olabilir o yüzden önce oyunun tavsiye edilen sistem gereksinimlerine de bi baksınlar, ayrıca o oyun açıkken küçültüp istediğini yap bana mısın demiyo...

Metallica Rules
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

GICIKCAN bunu yazdı:

sen yenisin galiba :)

amd phenom serisiyle oyunları oyna da bi gör oyunda performans nasıl oluyormuş :)))

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amd-x
    Amd-x's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:

milet kabul amd eskiden sefil bi işlemciydi ama artık o özelllklerin hiçbirini taşımıyor.eski defterlere bakıp yorum yapmayın son seri işlemcileri kullanın oyun oynayın grafik çalışın görürsünüz hangisinin stabil olduğunu. kaldıki amd zaten bir iki saat kullanılarak alışılan bi işlemci değildir. Amdyi 1 yıl kullanırsın ve aşık olursun olay bundan ibarettir. ben intele kimsenin aşık olduğunu görmedim. İntelin model aşıkları var vay yeni model çıkmış bu onun eline verir. Amd sevdalılarına bakın hala 3600 3800 4200 4800 x2 leri tavsiye edenlerle doludur ortalık. Onlar işlemcisine aşık olan kitlelerdir. Model sevdalıları değil. Neyse boşuna yazıyorum alın kullanın ve anlayın. bu kadar basit.

iyi bir kullanıcı olduğun belli.

evet eskiden çokta kullanılmayan alındığı vakit performans açısından umutsuzluk vakası vardı. amd son 2 yılda yaptığı atakla geliştirdiği işlemci mimarileriyle eski halinden eser bırakmadı hatta unutturdu.

grafik işlemcileri için tasarladıgı gpu'lar şu anda dünya üzerinde tekel konumuna gelmiş diğer firmalar tarafından sürekli takip edilip, onun getirdiği yenilikler ve kullanıcıya uygun göze carpan nitelikleri alıp geliştirmeye calışıyorlar fakat amd' her zaman yaptığı gizlilik esası (işin bir bölümünü gizlemekte) ve cıkardığı üründen belirli bir zaman sora bomba patlatmasına sahip bir firma.

intelin rekabet derdinde proje saklama ve ya ar-ge yaptığı yeni nesil işlemci mimarilerinde gizlilik yoktur tam kararı ile cıkartılır. Yetmedi üstüne bir üstü işlemci cıkartılır.

performans severler ; günümüz teknolojisine aşık olunduğundan dolayı intelin göz dolduran performanslı işlemcileri amd'yi reklam payında geri bırakmayı başarabildiğinden dolayı yeni nesil 32nm işlemcilerde karar kıldılar.

Fakat gpu' ekran kartı dünyasında fazla atağa kalktığından 8' ve 12 çekirdekli işlemcileri çıkartmasında epey geçikti. ( çıkardı ama hala geliştiriliyor ) gecikme yaşamasına rağmen yinede üstün başarı gösterip

mutlak performansı yakaladıktan sora belirli bir süre içerisinde yeniden atağa kalkacağını düşünüyorum.

Oyun bilgisayarı dediğinizde kişisel olarak amd' işlemcili bir bilgisayar geliyor aklıma. 3D ve grafiksel anlamda işlemciyi yoran oyunlar karşısında dimdik kalabilme başarısını aşşağı düşürmüş değil aksine dahada cok performans ve memnuniyet sağlamıştır.

ısınma problemiyle ilgili düzenli olarak takip ettiğim yeni işlemcilerde ( ufakfabrikasyon hatalılarını göz ardı ederek ki bu intelde de oluyor. ) ısınma sorunları Hakikaten büyük ölçüde giderildi.

bir amd' sever ve kendi alanımda araştırmacı olarak arkadaşlara tavsiyem. Amd'nin performansını bir deneyin.

klişe bir laf vardır :D .. Kontrolsüz güç güç değildir. güç sizde olduktan sora hiçbir şey önemli değildir. amaç kullanıcı memnuniyeti ve kararlılıkla çalışma.

Uzun lafın kısası ; Darısı kullanmayanların başına.

Toplam Hit: 6703 Toplam Mesaj: 43