folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bilim Ve Dinin Çelişkisi..

Bilim Ve Dinin Çelişkisi..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mr66tr
    mr66tr's avatar
    Erkek
    İlim Çinde de olsa gidin alın.  Oku Oku oku.  1 saat tefekkur 60 yıl ibadetten iyidir.Yani 1 saat dini konulara kafa yormak. Alim uykusu cahilin ibadetinden üstündür.Daha neler neler. Ögreneceğiniz çok şey var.Daha islamı bilmiyoruz be.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Evet Tam 9 Sayfa uzunluğundaki Açılan Tüm Topickleri Sabırla vede Dikkatle okudum, Özellikle Spachetta Ve Xz nin yazıları son derece Çarpıcı. Şimdi Arkadaşlar Bende Konuya Katkıda Bulunacam, Görünen odurki, Büyük bir karmaşa ve hüsrana Adeta Teslim olmuş Gençliğin Büyük bir kısmı. Hüsran dedimde Açıklayacam neden nasıl çelişkisini.

Birincisi bu Arkadaşlara Cevap niteliğinde değinecem konuya, Spachetta Bak kardeşim, Tam olarak ne anlam içerdiğini ben anladım Cevaben Şunu Belirtmeliyimki Farzen Sen Bahsettiğin Yüce Çaydanlığın Peygamberisin (Bu Arada Tam bir çay Tiryakisiyimdir.) Bunları anlattın bize, ve inanmamızı istiyorsun, Çünkü Fokurdayan Suda Kaynamamızı istemiyorsun, Yalnız Hocam Bakınız bunları belirtirken Bilimsel, İlimsel bir potansiyel Sunmuyorsun, En Kötü ihtimalle Bir kitabın eksik. Son Din Dünyaya Hz. Muhammed (s.a.v) tarafından Geldi, Fakat bu adam ne okuma yazması vardı, nede Bilim Adamıydı. Ancak Çarpıcı gerçek şudurki, Kuran Adında Bizlere Sunduğu Kitaptaki Bilgilerden Günümüz Bilimide hala Faydalandığı gibi, Görünen odurki Çok İleri Zamana ait Bilim Adamlarıda faydalanacak. Kuranın Pek Çok Mucizesi vardır. İnsanları Cezbeden.

Ve Bu adam (Hz. Muhammed) ve Kitabındaki bilgileri Dikkatle Okuduğun Zaman, Kaynağa Olan Açlığını Tüm Benliğinle Hissediyorsun, Gözlerin yeşermeye Kaynağa Olan Sususuzluğun Kendini Vücudunun ürpermesiyle gösteriyor ve Hissediyorsun. Kusura bakma Örnekleme Olarakda Getirdiğin Din bu duyguları bana vermedi. Duyguyada İnanmıyorsan O Zaman Sana diyecek bişey yok. Çünkü Din Tüm Boyutları kapsayan bir Bilimle Gelmiştir. Ama Mevcut Bilim Hala Dindeki Bilimin ufak bir kısmını bile Çözememiştir Bilgilerine.

Gelelim Xz Kardeşimize, Sanada Diyeceğim Tek şey, Örnekleme Yaparken, lütfen Hakarete Heleki O Cihanın Tüm Boyutların Efendisine, Çöl Faresi Diyecek kadar, en azından kendi hidayetin için ileri gitmemeni önerebilirim. Cihanın Peygamberine Söylediğin bu laf için utanmalısın, Neticede Allahın Katında Senin Irkına Olan Sevgin, En ufak bir Ehemmiyet bahşetmez. Çünkü İnsanların Tümünü Adem İle Havvadan Yaratmış olan Allaha Karşı Gelmektir Yaptığın, Ne Edersen kendine edersin. 

Konu Hakkındaki Yorumumada Gelince, Bilim Dini Reddedme mek tedir Arkadaşlar, Netice itibari ile Reddeden Bilim adamları vardır. Ve Mucizelerine Tanık olup Kabullenen Bilim Adamlarıda vardır. Örnek Bakınız Kaptan Cousto Bu Adam Kuranda Belirtilen, Noktadaki Deniz Bölgesindeki Suyun Tatlı ve Tuzlu Birbirine karışmadığını Aralarında Görünmez bir perde ile karışmanın engellendiğini Görmüş ve iman etmiştir. Unutmayınızki Bilimide Dinin sahibi Yaradan Yaratmıştır, Bilim Bilgimizle Varolmuş Bir Etkendir. Bilgilerimizlede Devam edecek Bir Olgudur.

Allah Hiç Günah işlemeyip Kendisine inanmayanlarıda Yakacak diye bir olayda yoktur. O Bağışlayıcıdır, O Rahmeti en Bol Olandır,  Burada Hakim kesilmişiniz Cehenneme Gidecek demektesiniz, İnanmayıp Günah işlememiş biride Cennete gidecektir Emin olunuz. Sadece Geriye Şu kalıyor, Bir Çok Delillerde bize Sunarak İnanmamızı İsteyen İslam Dininin Sahibi Zalimler için Cehennemi Daima Sıcak Tutacaktır. Sizde Bağışlayıcı olun. Allahın Bağışlayıcı tarafı sizinle olsun. Sizde Cömert Ve yardımsever Olunuz, Allahın Tüm Rahmeti Sizi Kaplasın. Ama Tüm Deliller Göstermektedirki, Kıyamet Diye bahsedilen, Gün gelip çatacaktır. Son Bilimsel veriler, Evrenin giderek genişlediğini ve Bu Genişlemenin sonucunda Büzüşerek kendi içine Çökeceğini Göstermektedir. Bilimsel Verilerimiz bile henüz yeni yeni bazı durumları izah edebilmeye başlamıştır. Allah Hidayete erdirsin...

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

HADİS-İ ŞERİFLER: (Türkiye Diyanet İşleri Yayn.Riyazü’s-Salihin-Seçme Hadisler)

“İlim elde etmek her Müslüman kadına ve erkeğe farzdır.”

“İlim aramak için bir tarafa yönelen kimseye Allah,cennet yolunu kolaylaştırır.”

“Muhakkak ki alimler, peygamberlerin mirasçılarıdır.”

“Hikmet(ilim), mü’minin kaybolmuş malıdır,onu nerede bulursa alır.”

“İlim öğrenmek,beşikten mezara kadar farzdır.”

“ İLMİN YARISI, SORU SORMAKTIR.”

“Mahşerde alimin mürekkebi, şehidin kanından Mizan’da daha ağır gelir.”

“ BİR SAATLİK TEFEKKÜR (HİKMETLİ DÜŞÜNÜŞ ) 60 YILLIK NAFİLE İBADETTEN DAHA HAYIRLIDIR

… (Kuran'da) çok fazla doğru var ve tıpkı Dr. Moore gibi ben de bu açıklamaları yaptıranın İlahi bir ilham olduğu konusuna inanmakta kesinlikle zorlanmıyorum. (Prof. T. V. N Persaud Manitoba Üniversitesi'nde anatomi pediatri ve çocuk sağlığı obstetrik jinekoloji alanlarında profesör)

… Bence genetik ve din arasında hiçbir çatışma yok bilakis din bazı geleneksel bilimsel yaklaşımlara vahiy ekleyerek bilimi yönlendirebilir ki bunlar da Kuran'da var olan sözlerdir asırlar sonra geçerli olduğu gösterilmiştir ve Kuran'daki bu bilgi desteği Allah'tandır. (Prof. Joe Leigh Simpson obstetrik jinekoloji moleküler ve insan genetiği alanlarında profesör)

Bir bilim adamı olarak sadece kesin olarak gördüğüm şeylerle ilgilenebilirim. Embriyoloji ve gelişimsel biyolojiyi anlayabiliyorum. Kuran'dan bana tercüme edilen kelimeleri de anlayabiliyorum. Daha önce vermiş olduğum örnekte olduğu gibi eğer kendimi o çağa götürebilseydim bugün bildiklerimle ve tanımlayabildiklerimle o zaman tarif edilmiş olan şeyleri tanımlayamazdım… Öyleyse (Kuran'da) yazılan herşeyde İlahi müdahalenin olduğu düşüncesi ile hiçbir çelişki göremiyorum. (Prof. E. Marshall Johnson Thomas Jefferson Üniversitesi'nde anatomi ve gelişimsel biyoloji profesörü)

Bazı ayetler (Kuran ayeti) hücre karışımından organların yaratılışına kadar insan gelişiminin son derece kapsamlı tanımını yapar. Aşamaları terminolojisi ve açıklaması ile insan gelişiminin böylesine açık ve eksiksiz kaydı daha önce var olmamıştı. Hepsinde olmasa bile çoğu durumda bu açıklama geleneksel bilim literatüründe kayıtlı olan insan embriyosu ve insan cenini gelişiminin pek çok aşamasını yüzyıllar öncesinden bildirmektedir. (Gerald C. Goeringer Georgetown Üniversitesi'nde tıbbi embriyoloji dalında doçent)

İnsanın gelişimi hakkında Kuran'daki ifadelerin açıklanmasında yardımcı olmak benim için çok büyük bir zevk. Ben kesin olarak söylüyorum ki bu ifadeleri Hz. Muhammed (sav)'e Allah vermiştir çünkü bu bilginin çoğu pek çok yüzyıl sonrasına kadar keşfedilmedi. Bu bana şunu kanıtlıyor ki Hz. Muhammed (sav) Allah'ın elçisidir. (Prof. Keith L. Moore Toronto Üniversitesi anatomi ve hücre biyolojisi profesörü seçkin bir embriyolog ve pek çok tıp ders kitabının yazarı)

... İnsan embriyosunun geçirdiği evreler kompleks olduğundan -ki bunu gelişim sırasındaki sürekli değişim sürecine borçludur- Kuran ve sünnetteki deyimler kullanılarak yeni bir sınıflama sistemi önerilmiştir. Önerilen sistem basittir çok kapsamlıdır ve günümüzdeki embriyolojik bilgiyle tam uyum halindedir. (Prof. Keith L. Moore Toronto Üniversitesi anatomi ve hücre biyolojisi profesörü)

Son dört yıldır Kuran ve hadislerle ilgili yapılan yoğun çalışmalar sonucunda insan embriyosunu bölümlere ayıran yeni bir sistem ortaya çıkmıştır ki bu MS 7. yüzyılda kaydedildiği için çok şaşırtıcıdır... Kuran'daki açıklamalar MS 7. yüzyıldaki bilimsel bilgiye dayalı olamazlar... (Prof. Keith L. Moore Toronto Üniversitesi anatomi ve hücre biyolojisi profesörü)

(Hz. Muhammed’in) evrenin ortak kökeni gibi konuları bilmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum çünkü bilim adamları bunu son derece komplike ve gelişmiş teknolojik metotlar kullanarak son birkaç yıl içinde bulabilmişlerdir… 1400 yıl önce nükleer fizik hakkında hiçbirşey bilmeyen bir kişi örneğin; yeryüzünün ve gökyüzünün aynı kaynaktan geldiğini veya burada tartıştığımız diğer soruların cevaplarını kendi bulamaz. (Prof. Alfred Kroner Almanya Mainz Üniversitesi jeobilim profesörü dünyanın en ünlü jeologlarından)

Tüm bunları birleştirirseniz ve Kuran'da dünya hakkındaki konular ile dünyanın oluşumu ve genel olarak bilim ile ilgili tüm bu ifadeleri birleştirirseniz pek çok şekilde burada açıklanmış ifadelerin kesinlikle doğru olduğunu ve şimdi bunların bilimsel metotlar ile teyit edildiğini… söyleyebilirsiniz. Kuran'da geçen ifadelerin pek çoğu o zaman için henüz kanıtlanmamıştı fakat modern bilimsel metotlar şimdi Hz. Muhammed (sav)'in 1400 sene önce söylemiş olduklarını kanıtlayan bir pozisyonda. (Prof. Alfred Kroner Almanya Mainz Üniversitesi jeobilim profesörü)

www.yesilgrow.com - Growshop
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Mylitta bunu yazdı:
    -----------------------------
    Yıllardır fen derslerinde hocaların söylediği klasik cümle.. hiçbirşey yoktan var olamaz var olan birşey yok olamaz.

ama din derslerindede yıllardır bize. herşeyin yoktan varolduğunu öğrettiler.

bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Saygılarımla..

Yalan: Evrenin oluşumunu bilirsin. Big Bang dedikleri hani. 0 hacimde sonsuz yoğunluk. Bilimsel olarak imkansız ama kainatın bu şekilde yaratıldığını bugün bilim de kabul ediyor. Buna gücü yeten yüce bir varlık şart değil midir?

İslami bilgiler 2 kısımdır. Ulumi islamiyye: Din bilgileridir. Ulumi akliyye: fen ilimleridir. Gördüğün gibi fen ilimleri de islamın bir şubesidir. 

Bilim mi diyorsunuz? 17.yüzyılın büyük filozofu Descartes mutlak bir yaratıcının var olduğuna inanmaktaydı. En basit şekliyle şöyle bi tez söyleyim. Descartes diyor ki sonsuz mükemmelliğe sahip bir yaratıcı hakkında bir fikrim var. Bu fikir bi yerden gelmiş olmalı, çünkü bir şeyin hiçlkten gelmesi olamaz. 

Kopernik yaratıcıya inanmıştı. Hatta papasdı kendisi.Yine o övdüğünüz ünlü fizikçi Pascal da papasdı. Fransanın en büyük başvekili Rişliyo papasdı. Bugün tüm dünyada büyük felosof olarak bilinenFransız fikir adamı Bergson dinin varlığına inanmıştı. Yine Alman doktor ve şair Şiller de papasdı. Hatta ve hatta Fransız doktor Pasteur cenazesinin dini törenle kaldırılmasını vasiyet etmişti. 

liste uzar gider ama daha nice bilim ve ilim adamı yüce bir yaratıcının varlığına inanmayı seçmiştir ;)

We can be more, we can be much more.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zervalone
    zervalone's avatar
    Erkek
    Türkiyenin ilk kimya yüksek mühendisi Hüseyin Hilmi Işık ın yazdığı ve içindekileri Büyük islam kitaplarından aldığı bi kitap var türkçe. adı seadet-i ebediye bu aralar okuyorum içinde cidden çok hoş şeyler var. b atom bombasının yapılmasndan çeşitli hastalık tedavilerine islam bilgilerine islamda tartışılan konulara kadar bence okunması gereken bi kitap. burda tartışma yapan arkadaşlar o kitabı okuyun emin olun yanlış 1 cümle bile bulamıycaksınız bulursanız gelin burda söyleyin. orda müslümanlık fenni ilmi emreder diyor gerçektende öyle tasavvufta bile pozitif ilimleri bilmek lazımdır. zaten bu kiabıyazanda dediğim gibi kimya yüksek mühendisi kuleli askeri lisesinde de hocaydı tanıyanlar illaki vardır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek
    Şu ilk sayfadaki iki tabloyu harmanlarsak sorun kalmayacaktır hayatta.

He is finding himself.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korhan
    korhan's avatar
    Erkek
    17 yaşındaki liseye giden eleman çıkıo genelleştirilmiş klasikleşmiş daha anlamını kendi bilmediği bi cümle sölüyor ve ardından gelen ordan burdan alınmış ayetler ,bilimsel bilgiler içeren sayfalarca post.Devam edin=).süpersinizz...=)

https://www.fitnessaktif.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

http://reporting.journalism.ku.edu/fall08/adler-noland/assets_c/2008/12/Flying_Spaghetti_Monster_2-thumb-514x514.jpg

Belki spagetti canavarı da vardır arkadaşlar lütfen, ya bizi ham yaparsa!

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

http://reporting.journalism.ku.edu/fall08/adler-noland/assets_c/2008/12/Flying_Spaghetti_Monster_2-thumb-514x514.jpg

Belki spagetti canavarı da vardır arkadaşlar lütfen, ya bizi ham yaparsa!

daha ne canavarlar var hocam allah onlardan korusun hepimizi

We can be more, we can be much more.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

uzun zamandır hasret kaldıydık bu tartışmaya hadi bakalım :)

dinle bilimin çelişkisi yoktur değerli müritler , bilim ve mantık var ise yani bilmek ve düşünmek gibi "cürümler" işleniyor ise inanılmak ameli eksik bırakılmış demektir eğer inanmak seçilmiş ise düşünmeye gerek yoktur netekim birileri zaten bunu düşünmüş ve mantıksal olarak açıkladığını iddia etmiştir. Ben ikisinide koynumda beslerim gibi bir seçenek yoktur yanlız , ateş ve buz aynı cepte duramıyor sonuç su olup akıp gidiyor.

şindi çıkıp da allahü teale demeyin rica ederim , senin dinin yeryüzünde başlangıçtan beri oluşmuş N tane din ve N kare kadar inanç arasında sadece birisi , öbürüde çıkıp zeus der isa der ben hepsine tek birşey söylüyorum, din insanları yaratmaz insanlar dini yaratır ileridede başka dinler yaratacaklardır , ancak dinin reel sorunlara hiç bir çözüm geliştiremediğini açlık ve sefaletten ölüp cahil kör kafalarıyla bu duruma çözüm de bulamayınca ekmek yapmak yada çalınan haklarını sormak için "mantık ve bilimin" umutsuz gerçekliğine sarılacaklar. İnsanoğlu ne kadar gelişebilirse paralel olarak zekasıda gelişiyor ve mantığıda ne kadar kendi kazanımlarını elde ederse dine ya da birilerinin dediğine inanma / sığınma ihtiyacı o kadar azalıyor. 

Ayrıca şunu da demeden edemiyecem, din dedikleri şeyler bugün hiçbir soruna / soruya makul bir yanıt veremez iken - inananlarını vaadler ile kandırıp tehtidler ile korkutmaya çalışmaktan başka kendine bağlama yolu bulamaz iken - 2+2=4 eder diyen bilime saldırmalarının gereğini anlamak için artniyet yada haksız çıkar aramak zorunda kalıyor insan. Din denilen şey hiç bir soruyu tatmin edici biçimde yanıtlamamış varolduğu günden beri hatta kendisi başlı başına bir sorun olmuş , tek fonksiyonu toplumda kargaşa çıkarmak kafa karıştırmak ... 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 15016 Toplam Mesaj: 92