folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Bilişim Sistemine Hukuka Aykırı Olarak Girmek Davası. Ne Yapmalıyım? (Msn Şifresi Kırmak)

Bilişim Sistemine Hukuka Aykırı Olarak Girmek Davası. Ne Yapmalıyım? (Msn Şifresi Kırmak)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sokarfeys
    Sokarfeys's avatar
    Erkek

HannibALgan bunu yazdı:
    -----------------------------

Öncelikle geçmişler olsun kardeşim.

Konuya geçecek olursak bir şey çıkmaz o işten. Çünkü delil bulmak o kadar kolay değil. MSN, yani Hotmail'in merkezi Amerika'da. Öyle haa deyince de bilgi göndermiyorlar. O yüzden güzel bir savunma ile, yani Wireless'e şifre koymayarak hata ettiğini belirtip, mağduru tanımadığını, şifre kırma konusunun bir uzmanlık alanı olup bu yetilere sahip olmadığını, evde ki bilgisayarların incelenmesini ve buna göre kesin karar verilmesini istersen; Böyle bir savunma daha dürüst ve güvenilir.

Kaldı ki ceza verseler bile (sicilinin temiz olduğunu varsayarak) bu cezanın erteleneceğini sanıyorum. 

Saygılar

Fatih çok güzel açıklama yapmış gözlerim yaşardı

neyse bende bişi çıkacağını sanmam efendilik en büyük sanattır bunu bil öle çık mahkemeye

İşimi bitirmek için koca bir ordu lazım!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    feykbey
    feykbey's avatar
    Erkek

arkadaşlar sicilim temiz :) askeri personelim zaten.

dosyayı incelediğimde önce microsoft türkiye bürosundan msn'i kıran ip'nin yani benim ip'nin numarası istenmiş ve cevapta gelmiş.

daha sonra telekomdan ip'nin kime ait olduğunu tespit etmişler. ondan sonra beni çağırmışlar.

tespit olayı bu aşamaya gelmiş. ama sorun şu ki gerçekten de bu boktan ben anlamam. ben yapmadım. hanımda hayatta anlamayacağına göre.. boşu boşuna

uğraşmak adamın canını sıkıyor. kanun maddesine baktığımda da 1 yıla kadar adli para cezası verilir miktarı hakim belirler diyor.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DonnieDarko
    DonnieDarko's avatar
    Erkek

Öncelikle geçmiş olsun. Hocam baştan şunu söylim, bu forumda takılıp wireless şifresi kullanmayan kişi yoktur kanaatimce.

Eğer yapıp, kablosuz wireless hattıma girdiler diyorsan, iyi bahane tebrik ederim. En azından bilgisayarıma girmişler klasiğinden iyidir :)

Yaptın yada yapmadın bilemeyiz ama ben yanıt vermeye çalışayım.

Söylediğin gibi microsoft belirli tarihte password değişim sonrası ip'yi bilişime veriyor, telekomdan da o tarihteki ip nin kime ait olduğunu bulmak basit iş.

Şöyle söyleyebilirler, sen yasal olarak, hattını koruma altına almakla yükümlüsün. 

Sende şöyle söyleyebilirsin, bilmiyordum, sadece ip den beni yargılayamazsınız.

Hatırlıyorum 3-4 yıl önce Baykalın şöförünün internet ağına girerk bazı işlemler yapmışlardı. Gelen yetkililer, aynı ip den ama farklı pc den bağlanıldığını, anlamışlardı. Basit bir işlem, aynı ip den bir den fazla çıkış varsa, porta bakacak.

Bunu örnek olarak gösterebilirsin. Detaylı araştırılmasını iste. Eğer sen o pc ile msn şifre değişim işlemini yapmadıysan, bu seni temize çıkarır.

Kolay gelsin.

Sanki tüm hayatım boyunca, yanlış melodiyle dans etmiş gibiyim...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    feykbey
    feykbey's avatar
    Erkek

DonnieDarko bunu yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun. Hocam baştan şunu söylim, bu forumda takılıp wireless şifresi kullanmayan kişi yoktur kanaatimce.

Eğer yapıp, kablosuz wireless hattıma girdiler diyorsan, iyi bahane tebrik ederim. En azından bilgisayarıma girmişler klasiğinden iyidir :)

Yaptın yada yapmadın bilemeyiz ama ben yanıt vermeye çalışayım.

Söylediğin gibi microsoft belirli tarihte password değişim sonrası ip'yi bilişime veriyor, telekomdan da o tarihteki ip nin kime ait olduğunu bulmak basit iş.

Şöyle söyleyebilirler, sen yasal olarak, hattını koruma altına almakla yükümlüsün. 

Sende şöyle söyleyebilirsin, bilmiyordum, sadece ip den beni yargılayamazsınız.

Hatırlıyorum 3-4 yıl önce Baykalın şöförünün internet ağına girerk bazı işlemler yapmışlardı. Gelen yetkililer, aynı ip den ama farklı pc den bağlanıldığını, anlamışlardı. Basit bir işlem, aynı ip den bir den fazla çıkış varsa, porta bakacak.

Bunu örnek olarak gösterebilirsin. Detaylı araştırılmasını iste. Eğer sen o pc ile msn şifre değişim işlemini yapmadıysan, bu seni temize çıkarır.

Kolay gelsin.

eyvallah hocam.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

bilgisayarına trojan soktugunuz birisinin internet bağlantısını kullanarak kendi msn'nizi hackletin ve dava açın adama :) 

hem suçlu hemde güçlü olursunuz bölece 

türk hukuku böle işte

"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Allura bunu yazdı:

bilgisayarına trojan soktugunuz birisinin internet bağlantısını kullanarak kendi msn'nizi hackletin ve dava açın adama :) 

hem suçlu hemde güçlü olursunuz bölece 

türk hukuku böle işte

Nasıl bir psikopatlıktır bu böyle (: deneyeceğim bunu. Sende cevher var kardeşim, peki hâla şu soruna da yardımcı oluver bakalım. Benimle sürekli uğraşan birisi var ve ben bu insanın hatlarını kapattıracak kadar çıldırtmak delirtmek istiyorum, bir süre vo ip kullanarak delirtme noktasına fakat yurtdışı aramalara kapatarak önüne geçti, öyle bir çözüm bulmalıyım ki telefonunu kullanamaz hale getirip yeni hat almasını sağlamalıyım (: hattı alacağı yeri bildiğim ve orada çalışan ajanım olduğu için ve yeni sime işlem yaptırabileceğim. Bütün güzel önerilere açığım.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

Benim adıma kayıtlı bulunan adsl hattından girilerek bir şahsın msn hotmail şifresi kırılmış, mağdur 

---------------------------------------

ipin sana ait oldugu tespit eden kim onun hakkında bilgi varmı? 

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yalcinkayaa
    yalcinkayaa's avatar
    Erkek

ifadeni güzel vermişsin..bir şey çıkmaz emin ol..Takipsizlik verecek hakim..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    feykbey
    feykbey's avatar
    Erkek

önce microsoft türkiye bürosundan msn'i kıran ip'nin yani benim ip'nin numarası istenmiş ve cevapta gelmiş.

daha sonra telekomdan ip'nin kime ait olduğunu tespit etmişler. ondan sonra beni çağırmışlar.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    feykbey
    feykbey's avatar
    Erkek

up

Toplam Hit: 10002 Toplam Mesaj: 46