Bill Gates:20 Yıl İçinde İşsizlik Patlayacak
-
Verdiğin linkte bili elinde oyun konsoluyla fotoraflamışlar. dünyanın en zengin insanı olarak emekli olan bil asgari ücretin artırılmaması noktasında fikir beyan etmesi ilginç olmuş.
bil amca nın bu teorisi olmayacak. belki kısmen gerçekleşecektir ama tüm dünyayı etkisi altına alacak bir teori olmayacaktır.
robot teknolojisi insanların el emeklerine göz dikmekle beraber onları açlığa sevk etmeyecektir. mesela e posta hizmetleri kullanılınca insanlar mektup göndermedi ama çalışanlar başka sektörlere geçiş yaptı.
günümüzde kullanılan cnc teknolojilerinden dolayı işsizlik var dendiğini hiç duymadım. ama usta işçi nitelikli eleman sayısı azaldı.
nitelikli insan değerlenecektir.
Robotların yapamadığı, insan ilişkileri ve iletişim becerileri ön plana çıkacaktır. buna sahip insanlar değerlenecektir.
insanlar iş hayatında yer bulabilmek için kendilerini geliştirmeleri daha da önem arz edecektir. bu da kaliteyi beraberin de getirir.
robotlar daha hassas iş yapmak için kullanılacak bu kaliteyi arttıracaktır.
robotlar zor üretim şartlarında kullanılacaktır bu da insan yaralanmalarını ölümlerini iş kazalarını önleyecektir.
robotlar seri üretimler de kullanılacktır buda ürün fiyatların da azalmalar yapacaktır.
resmin başka boyutu biz şu anda zaten robotlaşmış insan kültürü yetiştiriyoruz. düşünmeyen okumayan yorumlamayan menfati için çalışan menfati için yaşayan, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek hareket eden, bir nesil yetişiyor.
-
roccocan bunu yazdı
Verdiğin linkte bili elinde oyun konsoluyla fotoraflamışlar. dünyanın en zengin insanı olarak emekli olan bil asgari ücretin artırılmaması noktasında fikir beyan etmesi ilginç olmuş.
bil amca nın bu teorisi olmayacak. belki kısmen gerçekleşecektir ama tüm dünyayı etkisi altına alacak bir teori olmayacaktır.
robot teknolojisi insanların el emeklerine göz dikmekle beraber onları açlığa sevk etmeyecektir. mesela e posta hizmetleri kullanılınca insanlar mektup göndermedi ama çalışanlar başka sektörlere geçiş yaptı.
günümüzde kullanılan cnc teknolojilerinden dolayı işsizlik var dendiğini hiç duymadım. ama usta işçi nitelikli eleman sayısı azaldı.
Robotların yapamadığı, insan ilişkileri ve iletişim becerileri ön plana çıkacaktır. buna sahip insanlar değerlenecektir.
insanlar iş hayatında yer bulabilmek için kendilerini geliştirmeleri daha da önem arz edecektir. bu da kaliteyi beraberin de getirir.
robotlar zor üretim şartlarında kullanılacaktır bu da insan yaralanmalarını ölümlerini iş kazalarını önleyecektir.
robotlar seri üretimler de kullanılacktır buda ürün fiyatların da azalmalar yapacaktır.
resmin başka boyutu biz şu anda zaten robotlaşmış insan kültürü yetiştiriyoruz. düşünmeyen okumayan yorumlamayan menfati için çalışan menfati için yaşayan, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diyerek hareket eden, bir nesil yetişiyor.
konuda ki en doğru mesaj aynen katılıyorum .
-
roccocan bunu yazdı
Hocam biraz haklı olmak ile birlikte aynı zamanda haksızsında. Bugun çinde milyonlarca insan henüz robotlar yapamadıgı veya ucuz işçilik hala robotlardan ucuz oldugu için iş sahibiler.
Bu nitelikli insan dediklerin zaten günümüz dünyasında yerini koruyan insanlar. Bir başka değişle işsizlik patlayacak çünki niteliksiz insan gibi nufusun belki %80 ini oluştran halkı işsiz bırakmış olacağız. Ondan daha iyi yapan daha ucuza yapan robotlarımız oldugunda ve robot yapan robotlar oldugunda sadece zenginler daha zengin fakirler daha fakir olacak , gelir dağılımını eşit şekilde paylaştırmadıgın veya robot üretiminden halkında faydalanmasını sağlamadıgın sürece hiç birşey olmaz.
eski romaya bak kolelik sayesinde zenginler okadar zenginlerdiki istediklerini öldürüp kesip biçip becerme hakkına sahiplerdi, fakat roma halkı fakir olan yine fakirdi.
Sonuç : zamanla robotlar robot üretebildiği ve en ucuz işçiden ucuz olugunda sen o işçilere iş bulamayacaksın onlarda açlıkla yüz yüze gelecek.
-
-
Yaklaşık 4 yıldır her sektöre makine yapıyoruz.
10 kişinin yaptığı işi 1 kişiyle yapılacak hale getirdiğimiz oldu bazı projelerde.
Ama o fabrikaların hiçbirinin elemanları çıkardığını görmedim.
Başka birimlere kaydırdılar hep..
İstisnalar vardı tabi.
Robotların yapamayacağı çok şey var.
-
HowL bunu yazdı
hocam o değilde hala doğru düzgün yürüyenini yapamadılar :D saçma sapan dizlerini kırıpta yürüyor :D
-
İnsanlığın en büyük sorunu para olarak adlandırdığımız kağıt parçasıdır. Robotlar insanlığa hizmet etmesi için yapılmalıdır, para kazanmak için deyik.
http://www.youtube.com/watch?v=sV6mr7g7wVQ
-
manhyak bunu yazdı
İnsanlığın en büyük sorunu para olarak adlandırdığımız kağıt parçasıdır. Robotlar insanlığa hizmet etmesi için yapılmalıdır, para kazanmak için deyik.
Yapsalar kaç yazar hocu, elimizdeki telefonları söküp takmaya, sürekli nandları flashlamaya aşığız.
Robotlara da yaparlar aynısını, suikastçi masrafları epey düşer bence o şekilde.
Yada pekala I, Robot filmindeki gibi de olabilir, tek bir merkeze bağlı birsürü robot. -
bil gatesin böylesine nefret söylemleri beni hasta ediyor.
-
640 kb ram herkese yeter diyen adam ne kadar ileri görüşlü olabilir ki?
CnkGn tarafından 27/Nis/14 11:11 tarihinde düzenlenmiştir