Biontech Vs Sinovac Aşısı
-
Kreyzi bunu yazdı
Hocam ben 12.04.2021 tarihinde Biontech oldum, aşı yapılırken en ufak bir ağrı vs olmadı, dönüşte araba sürdüm, herhangi bir rahatsızlık hissetmedim, ancak 1 gün sonra kolumu yere paralel olacak şekilde kaldırırken iğnenin yapıldığı kısım ağrıyordu, ama bu günlük işlerimi etkileyecek şekilde bir ağrı değildi, yaklaşık 24 saat içerisinde o ağrı da kalmadı, ama çevremde biontech olup, kolumu kaldıramıyorum diyen insanlarda vardı, bana bir yan etkisi olmadı, ayrıca yan etkisi olan kişilerde genelde bir gün sonra ağrıların arttığını söylüyorlar, yani başka bir alerjik durumun çıkmazsa ağrı araba sürmene engel olmayacaktır diye düşünüyorum
-
-
Sinovac aşısının faz 3 çalışmalarının 65 yaş grubunda ve kronik hastalarda etki göstermediğini ve Biontech'in bu konuda daha başarılı olduğunu okumuştum. Fakat alerjik bünyelerde mRNA aşılarının diğer aşılardan daha çok yan etkisi olduğu da gözlemlenmiş. 2. durumda sinovac daha mantıklı gibi geliyor.
-
-
-
Pikacu bunu yazdı
Ahahaha,
Hocam ingilizler yaş tahtaya basmaz. Tüm nüfusu biontech yaptılar. Trye gelen biontech ile ingilizlere yapılan biontech aynı olmayabilir.
Bir akrabam boğma rakı yapıyor , ilk damitilan kalite kismi kendine alır, kalanının oranını vs ayarlayıp satıyor. Bu adamlar amerika ve ingiltereye kalitelisini verip bize kalani veriyor olabilir.
Hastanede çalışan arkadaş uzun uzun anlattı, trde Çin aşısı daha iyi. Binlerce kişiye yapmışlar.
-
twilight_flame bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
Hocam ben 12.04.2021 tarihinde Biontech oldum, aşı yapılırken en ufak bir ağrı vs olmadı, dönüşte araba sürdüm, herhangi bir rahatsızlık hissetmedim, ancak 1 gün sonra kolumu yere paralel olacak şekilde kaldırırken iğnenin yapıldığı kısım ağrıyordu, ama bu günlük işlerimi etkileyecek şekilde bir ağrı değildi, yaklaşık 24 saat içerisinde o ağrı da kalmadı, ama çevremde biontech olup, kolumu kaldıramıyorum diyen insanlarda vardı, bana bir yan etkisi olmadı, ayrıca yan etkisi olan kişilerde genelde bir gün sonra ağrıların arttığını söylüyorlar, yani başka bir alerjik durumun çıkmazsa ağrı araba sürmene engel olmayacaktır diye düşünüyorum
Tesekkur hocam. En kotu donusu dolmus ile yaparim diye planladim bakalim. Carsamba 3te yapacaz.
-
joe_black bunu yazdı
Aşı gününe kadar da Sinovac diyordum. 1 gün öncesinde şunları düşündüm;
1- Biontech zararlı olsa gelişmiş ülkelerin büyük çoğunluğu neden Biontechi tercih etti?
2- Sinovac faydalı bişi olsa bize milyon milyon doz verirler miydi?
Ertesi günü gidip Biontech oldum :D
bizde de anne-baba-abla hepsi sinovac oldu. Gerçi sağlık çalışanlarına başladıklarında sadece Sinovac vardı mecburiyetten oldu da. Sonra hatuna aşı sırası geldi, Sinovac olacaktı o da.
Benzer kriterlerden yürüdük;
-İsrail biontech yaptıysa biz de onu alalım ( tabi aynı aşılarsa :p )
-Bize bu aşı yağdığına göre bi b.kluk olabilir :) -
Castaway bunu yazdımrkps bunu yazdı
tartışmasız kesinlikle biontech
neden hocam ?
o kadar çok sinovac vurulup üzerine covid geçiren gördüm ki. bunların bir kısmı hafif bir kısmı da ağır geçirdi. seçme şansımız olmadığından ben de sinovac vurdurdum. eğer seçme şansım olsaydı kesinlikle biontech olurdu. ikinci aşıya izin verilirse tek doz da biontech yaptıracam.
biontech antikor yanıtı sinovac göre kat kat daha fazla. ayrıca sinovac aşısı yaptıranlarda antikor düzeyi gittikçe düşmekte.
aşı stokları yeterli olunca görün üçüncü dozu yaptırın denecek.
-
Hepiniz mi önceliklisini anlamadım ki. İş yerim virüsten kırılıyor aşı olamıyorum :/