folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Biontech Vs Sinovac Aşısı

Biontech Vs Sinovac Aşısı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    twilight_flame
    twilight_flame's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı

H.ici bende biontech olmaya gidecem ama su agri olayi kafa karistiriyor. İl merkezine gitmem gerekiyor biontech icin donuste arac kullanmak sikinti olur mu acaba ?

Hocam ben 12.04.2021 tarihinde Biontech oldum, aşı yapılırken en ufak bir ağrı vs olmadı, dönüşte araba sürdüm, herhangi bir rahatsızlık hissetmedim, ancak 1 gün sonra kolumu yere paralel olacak şekilde kaldırırken iğnenin yapıldığı kısım ağrıyordu, ama bu günlük işlerimi etkileyecek şekilde bir ağrı değildi, yaklaşık 24 saat içerisinde o ağrı da kalmadı, ama çevremde biontech olup, kolumu kaldıramıyorum diyen insanlarda vardı, bana bir yan etkisi olmadı, ayrıca yan etkisi olan kişilerde genelde bir gün sonra ağrıların arttığını söylüyorlar, yani başka bir alerjik durumun çıkmazsa ağrı araba sürmene engel olmayacaktır diye düşünüyorum

Sevgimizin Bittiği yerde Nefretimiz Başlar...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo
    mrkps bunu yazdı

tartışmasız kesinlikle biontech

neden hocam ?

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WindayS
    WindayS's avatar
    Erkek

Sinovac aşısının faz 3 çalışmalarının 65 yaş grubunda ve kronik hastalarda etki göstermediğini ve Biontech'in bu konuda daha başarılı olduğunu okumuştum. Fakat alerjik bünyelerde mRNA aşılarının diğer aşılardan daha çok yan etkisi olduğu da gözlemlenmiş. 2. durumda sinovac daha mantıklı gibi geliyor.

WindayS tarafından 26/Nis/21 02:02 tarihinde düzenlenmiştir

Yoğ yaw
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

1. Ayda Çin aşısı sinovac oldum, biontech olsa onu olurdum. 

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeg392
    zeg392's avatar
    Erkek

Ben sağlık personeliyim sinovac vuruldum. Benim gibi sinovac vurulan arkadaşlarım  antikor testi yaptırdılar çoğunun aşısı tutmamış benimde tutmadığını tahmin ediyorum. Yenidende aşı yapmıyorlar bize eğer seçme şansımız olsaydı biontech seçerdik.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    Pikacu bunu yazdı
    salihgs bunu yazdı
    Kaan bunu yazdı

Hastanede çalışan arkadaşa sordum,

Çin aşısını övdü, biontech olma dedi. 

İngiltereye gittiğimde orda biontech yaptıracam. 

Sorarım ederim yine kendi dediğime gelirim :)

Aynı ben amk. 

Ahahaha,

Hocam ingilizler yaş tahtaya basmaz. Tüm nüfusu biontech yaptılar. Trye gelen biontech ile ingilizlere yapılan biontech aynı olmayabilir.

Bir akrabam boğma rakı yapıyor , ilk damitilan kalite kismi kendine alır, kalanının oranını vs ayarlayıp satıyor. Bu adamlar amerika ve ingiltereye kalitelisini verip bize kalani veriyor olabilir.

Hastanede çalışan arkadaş uzun uzun anlattı, trde Çin aşısı daha iyi. Binlerce kişiye yapmışlar. 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    twilight_flame bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

H.ici bende biontech olmaya gidecem ama su agri olayi kafa karistiriyor. İl merkezine gitmem gerekiyor biontech icin donuste arac kullanmak sikinti olur mu acaba ?

Hocam ben 12.04.2021 tarihinde Biontech oldum, aşı yapılırken en ufak bir ağrı vs olmadı, dönüşte araba sürdüm, herhangi bir rahatsızlık hissetmedim, ancak 1 gün sonra kolumu yere paralel olacak şekilde kaldırırken iğnenin yapıldığı kısım ağrıyordu, ama bu günlük işlerimi etkileyecek şekilde bir ağrı değildi, yaklaşık 24 saat içerisinde o ağrı da kalmadı, ama çevremde biontech olup, kolumu kaldıramıyorum diyen insanlarda vardı, bana bir yan etkisi olmadı, ayrıca yan etkisi olan kişilerde genelde bir gün sonra ağrıların arttığını söylüyorlar, yani başka bir alerjik durumun çıkmazsa ağrı araba sürmene engel olmayacaktır diye düşünüyorum

Tesekkur hocam. En kotu donusu dolmus ile yaparim diye planladim bakalim. Carsamba 3te yapacaz.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

Aşı gününe kadar da Sinovac diyordum. 1 gün öncesinde şunları düşündüm;

1- Biontech zararlı olsa gelişmiş ülkelerin büyük çoğunluğu neden Biontechi tercih etti?

2- Sinovac faydalı bişi olsa bize milyon milyon doz verirler miydi?

Ertesi günü gidip Biontech oldum :D

bizde de anne-baba-abla hepsi sinovac oldu. Gerçi sağlık çalışanlarına başladıklarında sadece Sinovac vardı mecburiyetten oldu da. Sonra hatuna aşı sırası geldi, Sinovac olacaktı o da.
    Benzer kriterlerden yürüdük;
    -İsrail biontech yaptıysa biz de onu alalım ( tabi aynı aşılarsa :p )
    -Bize bu aşı yağdığına göre bi b.kluk olabilir :)

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek
    Castaway bunu yazdı
    mrkps bunu yazdı

tartışmasız kesinlikle biontech

neden hocam ?

o kadar çok sinovac vurulup üzerine covid geçiren gördüm ki. bunların bir kısmı hafif bir kısmı da ağır geçirdi. seçme şansımız olmadığından ben de sinovac vurdurdum. eğer seçme şansım olsaydı kesinlikle biontech olurdu. ikinci aşıya izin verilirse tek doz da biontech yaptıracam.

biontech antikor yanıtı sinovac göre kat kat daha fazla. ayrıca sinovac aşısı yaptıranlarda antikor düzeyi gittikçe düşmekte. 

aşı stokları yeterli olunca görün üçüncü dozu yaptırın denecek.

mrkps tarafından 26/Nis/21 03:45 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

Hepiniz mi önceliklisini anlamadım ki. İş yerim virüsten kırılıyor aşı olamıyorum :/

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
Toplam Hit: 14325 Toplam Mesaj: 96
covid19 sinovac biontech