Bir Ales Anısı Ve Başvurusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    @Roark bir örneğine bakmıştım. söyle birşey vardı.

bir zar var. 3 yüzü görünüyor. arkada kalan yüz kaçtır gibi gibi.

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

bende katihal fiziginde yuksek lisanstayim akademisyenlik icin ugrascam enson 72 aldim bu sefer 80 zorlayacagim bakalim hayirlisi

ulan bunu halletsek yds var yds yi halletsek kadro acilmasi var var oglu var 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    HarmOniYa bunu yazdı
    @Roark bir örneğine bakmıştım. söyle birşey vardı.

bir zar var. 3 yüzü görünüyor. arkada kalan yüz kaçtır gibi gibi.

:) universite bitimine 1 yil kala oturup yazlari ya da bos zaman da yemeyip icmeyip ales calismak lazim o zaman :) 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LeveragEffect
    LeveragEffect's avatar
    Homo

Zaman tutarak deneme çözün.

Mutlaka ösym'nin yaptığı sınavları çözün bunun yanı sıra.

Okumak çok etkiliyor. Biz burada siteye duyuru koydugumuzda bir ton öğrenci arıyor, bunu mu demek istediniz diye. Bunların bir çogunun ciddi manada ALES'leri düşük. -üşenmeden otomasyondan baktım-

Bir de her zaman soruların sıralaması aynıdır. Son 4 soru geometri ondan onceki 15 soru su bu gibi. Bunları da bilin ki süreye göre önünüze düşecek sorulardan haberdar olun. Buna göre takıldıgınız sorularda geçme ya da uğraşma gibi karar verme süreçlerinde yardım olacağına inanıyorum.

Ayrıca olarak sayısal puan türünde birşey gözüme çarptı. Önceden sadece mat sorularını fulleseniz 80 85 arası puan alınıyordu. Şimdi sözel soruların puan katsayısını arttırmışlar sanırım. Ya da Standart deviation hep sözel sorularında çok fazla. Yani sakın "sözeli bırakayım ya" demeyin, çözün.

Son olarak mat 2 den başlarım ben genelde. hangisi sizde nasıl bir etki yapıyor ona da bakmak lazım. Mat1 daha az zeka gerektiren kısım mat2 ye göre. Mat2 yi sona bıraktıgımda dalgınlıgımın fazlasıyla etkisinde soruları yanlış yaptıgımın farkına vardım.

Bu arada 150 soruluk sistemdeki sorular daha kolaydı. Bu sene bunların geçerlilik süresi sona eriyor. Yani bu sınavlardan yüksek almak artık zor. Düşük aldım diye üzülmeyin. Örnek abim 2011'de girmişti 93.5 almıştı sıralaması 4bin gibi birşeydi. Ben 2013'de girdim 91.5 aldım sıralamam 932 idi.

Bu dönem tekrar gireceğim. Doktora başvurusu için. 

Allah herkesin gönlündekine erişmeyi nasip etsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Aslında teknik olarak yaptığın beyni etkin tutmak.

Saati farketmeksizin gün içerisinde az biraz okuma yapsan bile anlama eşiğinde artış olur. Düzenli okuyan birisinin daha hızlı okuması ve okuduğundan daha fazla şey anlaması doğaldır. Ama bu adam 2 ay okumaya ara verdiğinde sonra cin ali kitabı bile okusa öncekine oranla daha yavaş okur, daha geç odaklanır, daha az şey anlar. 

Özellikle sözel bölümlerde okuyanlar ve sınava girenlerin sürekli okuması işlerini çok kolaylaştıracaktır. Sayısalcılar pratik yaparak, sözelciler okuyarak kendilerini zinde tutarlar.

8 Mayısa kadar kaç tane kitap ya da makale okunur. İlla beyin yakacak kıvamda olmaları gerekmiyor. Bakmak yerine okumayı tercih ettiğiniz vakit her şey yararınıza. Diğer türlü aman kitap bitsin diye üstünkörü bakarak geçiştirirseniz size faydası olmaz. 

Sınava girecek arkadaşlara başarılar. 

Austen tarafından 22/Mar/16 11:10 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ALES e spor olsun diye bir keresinde girmiştim. Nasıl olduysa 79 almıştım.

Sınav yeri amfiydi. Binanın kuzeyinde bir yerdeydi ulan hiç mi aklınıza gelmez ısıtmayı açmak.

sorudan çok sabit durarak nasıl hasta olunmaz düşündüm.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Alesten dusuk aldiginiz takdirde yuksek lisans ya da doktora isiniz yaniyor mu?.

atiyorum adam 50 aldi , ya da 40 aldi bu adamin yuksek lisans isi hayal mi oldu? 

yoksa universite atiyoeum bana y.lisans basvurcak kisi alesten 50 almis veya daha ustu almis olsun mu diyor? 

Ya da cok iyi universite bana basvuracaklar alesten 80 ve ustu alsin mi diyor? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

@Roark Üniversite sınavı gibi düşün hocam. ALES,YDS ve diploma notu baz alınarak YL başvurularında da sıralama oluşturulur. Ne kadar yüksek puan o kadar yüksek şans.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mekatronik
    Mekatronik's avatar
    Erkek

Az önce kayıt oldum bende, 3 yıldır ÖSYM nin sitesine uğramadıydım baya güzelleştirmişler, 2007 den sorna girdiğim sınavların sonuçları görünüyor duygulandım. İnternetten ödeme olayı güzel olmuş oturduğum yerden yaptım kayıdı. Üniversitenin ÖSYM binasın da deli gibi sıra var anlamıyorum milleti yap işte internetten kayıdını facebook a girmekten başka birşey bilmiyorlar. Hocam tavsiye için teşekkür ederiz.

Zaman geriye dönmemek üzere kapıyı çarpar umursamaz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı

@Roark Üniversite sınavı gibi düşün hocam. ALES,YDS ve diploma notu baz alınarak YL başvurularında da sıralama oluşturulur. Ne kadar yüksek puan o kadar yüksek şans.

Anladim hocam misalen bogazici yuksek lisans isteyen ales 80 yds 80 diploma 3.50 ise 

bilecik universitesi yuksek lisans 60 ales 60 yds 2.50 diploma gibi olur 

ne kadar yuksek o kadar iyi universite de yuksek lisans 

Toplam Hit: 3425 Toplam Mesaj: 24
ales