Bir Gençliğin Anatomisi
-
Bir Gençliğin Anatomisi
Merhaba gençler ve her zaman genç kalanlar , sevgi pıtırcıkları ! Bu yazımızda size toplumumuzun kanayan yarası olan , gençliğin yozlaştırılmasından bahsedeceğiz . Dİrek konuya dalış yapıyorum ..
--
Bilindiği üzere toplumumuz konum itibari ile , hem batı uygarlığının kültürünü (yaşam tarzı , müzik zevki , giyim tarzı vesaire vesaire..)hem de doğu uygarlığının kültürünü benimseyebilecek bir konumdadır...Ben bu yazıda sadece müzik tarzlarına ve onları benimseyen , hayatlarını o müzikleri söyleyenlerle özdeşleştiren kişileri aşağılayacağım pardon eleştireceğim..
Gözlemlerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki , günümüz gençliği dinlediği müzik türüne göre (ki yukarda da dediğimiz gibi , bunu benimsediği için biz buna hayat felsefesi de diyebiliriz ) 3'e ayrılmıştır . Bunları başlıklar altında inceleyecek olursak ;Küçük bir not : Sözüm arabesk , rap , pop , rock dinleyenlere değil , bu müzikleri yaşam felsefesi yapanlara ve hava atmak için dinleyenlere yani kısacası "OZENTI" leredir.Böyle değilseniz üzerinize alınmayınız. Sonra pop , rap , rock dinleyenler çıkıp neden böyle hakaret ettin demesinler . Kızarım! : P
1- Arabeskçi Derbederler (!)
Bu kişiler , artık aile baskısından mıdır , aşk acısından mıdır , yoksa maddi sıkıntıdan mıdır bilinmez (illa bir sıkıntı gerekir , mutluyken arabesk dinleyene rastlamadım) arabesk müziğe sarılmışlardır . Arabesk söyleyen kişilerin ağzından dökülen her nağme , onlar için sığınacak liman , sigaralarına eşlik edecek birer arkadaş , dost olmaktadır . Bu kişiler hayatlarını dinledikleri arabesk müziğe göre şekillendirirler . Yani , sokakta rastladığımız çoğu psikopat , manyak , akli dengesi bozuk insanlar bu kişilerdir . Bu kişilerin gözlerine bakıldığında , bir acı , eziklik rahatlıkla görülür . Bu kişiler , sürekli üzerinde yabancı kelimeler olan , beyaz - siyah renkli hırka giyerler ve her havada şapka takarlar . Şapkalarından ayırt etmek ise çok kolaydır , şapkanın önündeki çıkıntı kırılmış (eğrilmiş) ise bu kişi bashettiğimiz tehlikeli türden bir varlıktır . Şapkada imalat hatası yoktur , dengesiz kullanıcı daha karizmatik görünmek için (aklınca) bu yola baş vurmuştur , baş koymuştur. Geri döndürmek zordur , hatta imkansızdır . Bu kişilerin vücudunda mutlaka ama mutlaka jilet izi vardır , "hava atmak" için kesmiştir psikopat ... Bu toplum , modern kültürün ( olmaz olsun öyle kültür , ileride değineceğim ) temsilcisi (!) olan rap , hip-hop , rock gibi müzik türlerinin baş düşmanıdırlar , nefret ederler . Kıssadan hisse , bu kişiler hemen bir rehabilitasyon merkezine yazılmalıdır , kaybedilen zamanın telafisi olmayabilir !
2 - Uygar ve Modern (!) Rapçi ve RockçılarBu kişilerin çoğu , etraftaki kaşar kızlara hava atmak ve karizma yapmak için bu müzik türlerini dinlerler . Tamamen Avrupa özentisi olmakla beraber , kişiliksizdirler . Namussuzdurlar , pespayedirler ! : P Yani kişiliksiz dememin nedenini de söyleyeyim , bu kişiler , hoşlandığı kız tarz değiştirsin , arabeske geçsin bu adam arabeske geçer. Ve önceden karaladığı arabeski övmeye başlar . Rockçı kız bulduğunda da rockçı olur . Bukalemun gibidirler vesselam . Bu kişilerde dikkat ettiğim bir özellik de şudur ki , arabesk dinleyen kişilere (yukarda - 1. kısımda - bahsettiğim kişiler gibi olmasalar da ) bir hakaret ve kendisini üstün görme söz konusudur . Şiddetle kınıyorum bu davranışı .Bu vatandaşlara gündemden bir soru sorsan bilmezler , sadece "ayyy gıız rammstein şurda konser veeercekmiş , ayyy gidicem kesin , gelcean mii ? " gibi cümleler kurarlar, kelime dağarcıkları çok ama çok kıttır , sadece kendilerini ifade edebilirler.Bu mallar (afedersiniz ,sinirlendim efem) modernleşmenin yolunun bu müzikleri dinlemekten ve gerektirdiklerini yapmaktan (fazla bişey beklemeyin , sadece şarkıların içindeki yabancı kelimelerin anlamını ezberleyecekiniz) geçtiğini düşünürler.Ama burda kendime sinirlenmeden edemiyorum , ne düşünmesi yahu ? Kesin onu da onların yerine başkası düşünmüştür . Ayrıca bu kişilerin çoğu beyinsizdir . Ben sürekli dalga geçtiğim için biliyorum , bir kelimeyi 10 saat sonra anlıyorlar :D . Bu tipler rapçi / rockçı olmanın 1. gereğini siyah ve bol giyinip saçma sapan dövmeler yapmak olduğunu sanarlar ki , bu da en büyük yanlışlardan biridir . Ama ben fazlasıyla şüpheci biriyim , belki o siyahları da hava atmak için giyiyordur , kim bilir ? Tikkylerin bir alt seviyesi olan bu varlıklar , fazlasıyla tehlikelidir ve bunlara rehabilitasyon da işlemez . Onun için görüldükleri yerde dövülüp dine döndürülmelidirler !
3 - Mümtaz İnsanlar : Özgün müzik ve Türkü dinleyenler
Bu kişiler fazlasıyla sakin ve sıcakkanlı insanlardır . Gündemi takip eder , hayatı yaşarlar . Bu kesimin fazla eleştirilecek yanları yoktur , sadece biraz asosyaldirler. Üstte bahsettiğimiz her 2 grubun haline acır , kurtarma yolları düşünürler vs.vs..
4 - Kendi Halinde Takılanlar : Bu arkadaşlar hem rock , hem rap , hem hip-hop , hem arabesk , hem özgün yani kısacası her müzik türünü dinlerler . Ama bu arkadaşların diğerlerinden farkı , özentilik yapmayıp müziği sadece dinlemesidir . Yani dediğimiz gibi hayat felsefesi olarak benimsemeyip , hava atmak için kullanmayanlardır . Bu gruptaki ve 3. gruptaki insanlar da çok mümtaz insanlar olmakla beraber sevilesi insanlardırlar , sevgi pıtırcıklarıdırlar ! :P
Bir yazımızın daha sonuna geldik . Esen kalın efem :P(Yazı bir arkadaşım tarafından yazılmıştır)
Not:Başka siteden çalıştı değildir ...
Xursi:Topunuzun bayramı mübarek olsun
-
Eskiden ağzı olan konuşurdu şimdilerde götü olanlarda konuşmaya başladı.
Tüm rapçi ve rockcılar kişiliksiz ve namussuz olarak tanımlanmış, böyle bir tanımda bulunarak ne kadar kişilikli ve namuslu olduğunuzu göstermişsiniz zaten. Yazılanlara dikkat edin, genelleme yapmayın.
Sanada iyi bayramlar.
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Eskiden ağzı olan konuşurdu şimdilerde götü olanlarda konuşmaya başladı.
Tüm rapçi ve rockcıları kişiliksiz ve namussuz olarak tanımlamışsın, sen böyle bir tanımda bulunarak ne kadar kişilikli ve namuslu olduğunu göstermişsin zaten. Yazdıklarına dikkat et, genelleme yapma.
Sanada iyi bayramlar.
-----------------------------
Küçük bir not : Sözüm arabesk , rap , pop , rock dinleyenlere değil , bu müzikleri yaşam felsefesi yapanlara ve hava atmak için dinleyenlere yani kısacası "OZENTI" leredir.Böyle değilseniz üzerinize alınmayınız. Sonra pop , rap , rock dinleyenler çıkıp neden böyle hakaret ettin demesinler . Kızarım! : PEskiden kafası olan düşünürdü şimdi götü olanlar düşünüyor........Yazının tamamını okursan.... Başta n Yada baş taraftaki açıklamayı okursan. Yazının amacını anlarsın....Rockçılara sövmüyor amk bende rap dinliyorum....
Yazıyı tam oku sonra nerenden yorum yaparsan yap...
Selam ve dua ile ...
-
xursi bunu yazdı:
Swool bunu yazdı:
-----------------------------Eskiden ağzı olan konuşurdu şimdilerde götü olanlarda konuşmaya başladı.
Tüm rapçi ve rockcıları kişiliksiz ve namussuz olarak tanımlamışsın, sen böyle bir tanımda bulunarak ne kadar kişilikli ve namuslu olduğunu göstermişsin zaten. Yazdıklarına dikkat et, genelleme yapma.
Sanada iyi bayramlar.
Küçük bir not : Sözüm arabesk , rap , pop , rock dinleyenlere değil , bu müzikleri yaşam felsefesi yapanlara ve hava atmak için dinleyenlere yani kısacası "OZENTI" leredir.Böyle değilseniz üzerinize alınmayınız. Sonra pop , rap , rock dinleyenler çıkıp neden böyle hakaret ettin demesinler . Kızarım! : PEskiden kafası olan düşünürdü şimdi götü olanlar düşünüyor........Yazının tamamını okursan.... Başta n Yada baş taraftaki açıklamayı okursan. Yazının amacını anlarsın....Rockçılara sövmüyor amk bende rap dinliyorum....
Yazıyı tam oku sonra nerenden yorum yaparsan yap...
Selam ve dua ile ...
-----------------------------Rap bir kültürdür, ilk önce eleştirdiğin şeylerin ne anlama geldiğini öğrenmelisin. Özenti konusunda haklısın.
Selam ve dua ile - cw özentisisin. :)
-
swool bişi yok yazıda celallenecek... adam ayıracaklarını ayırmış zaten
(rockerık ruleszszsz) :D
zursi epeydir gorunmuorsun sen de
-
Bak birader sen hala mevzunu farkında değilsin galiba....Biz diyoz İstanbul boğazı sen ne diyon.....
Burada RAp ve rackçı olduklarını sanan hava atmaya çalışanlar aşşağılanmıştır...
Ayrıca selam ve dua ile mevzusuna gelince burada espri olduğunuda anlamaamışsındır...
Neyse bu yollardan çok kişi gelir geçer ....
Tatarramazan döndüm kardeş:D:D
-
xursi bunu yazdı:
-----------------------------Ayrıca selam ve dua ile mevzusuna gelince burada espri olduğunuda anlamaamışsındır...
O kadarda değil a.q anladık herhalde. :) -
Neyse KArdeş mevzu çözüldü :D: Her halde hepsini okudun :D:D
Hadi ben bilardoya gidiyom :D:D Rap dinliyip oyniyacaz:D:DRap tarzıyla..
-
Özenti ve Özgün olmanın kriterleri nelerdir bilmiyorum ama bir tarzın reklamını ve dayatmasını yapmak kakadır bana göre. Ve benim "özenti" kriterlerimden biriside budur.
Eskilerde arabesk dinlerdi insanlar şimdi hepsi büyüdüler, bizim kuşak metale rape sarmıştır. Sarabilir, dogru ancak bunun başlıca nedeni Ekonomidir;
Avrupa, dünya müziğini, yeni eğilimleri belirleyen bir ekonomiye sahip. Dolayısıyla halkına yayılmış sosyal devlet boyutları olan kapitalizme de. Yani İngiltere'de sıkıldıgın herhangi bir gün alışveriş yaparak mutlu olabilirsin. Türkiye'de ise durum arapsaçı. Biz akımları Belirlemediğimiz gibi tamamını buraya ithal ediyoruz, kopyalıyoruz. Bizdeki kapitalizm vahşi, saldırgan, harcarken kazandıran kredi kartlarıyla dolu. Bizde üçüncü sayfa haberleri var. Herneyse konu sapmasın. Demem o ki Ülke ekonomisinin %70inden fazlası yabancı sermaye ve dolayısıyla yabancı akımların etkisinde kalmak normal.
-
Kedi , organını görmüş yara sannetmiş...
dursi naber lan...:D
-
bence insanların giyim tarzlarından yahut dinledikleri müzik türünden yola çıkarak karakteristik bi tanımlama yapmaya kalkmak çok saçma bu yüzden daha fazla bişey söylemiyorum