Bir Hayvandan Alıntılar- Issız Öküz ( Issız Adama Eleştiri)
-
"Gerçek" izlemek isteyen gitsin belgesel izlesin. Evet "Filmdir bunlar en nihayetinde", kurgudur, seyir zevkdir, eğlencelikdir. İlla ki gerçekleri yansıtacak diye bir kanun yok. Zaten çoğunlun yaşadığı yada alışık olduğu hayat tarzını yansıtsaydı film muhtemelen çok daha sıkıcı olurdu. Film olduğu için olayların sıradışı olması, alışılmışın dışında olması normal olarak karşılanabilir hatta genelde eser için bir avantajdır.
Kısaca, büyütecek ne var bunda! Filmdir kardeşim, yazar da ana karakteri şikişken yazmış. Bunda gerçeklik aramaya ne hacet???!!!
-
SilenC3 bunu yazdı:
-----------------------------
tabi ki avrupada çekilmiş olsa böyle bi eleştiri yapılma olasılığı daha düşüktü eleştiren arkadaş zaten sahnelerin avrupai havda ithal kültürel yaklaşım olduğunu düşünerek yazmış bi bakıma da haklı fakat sanırım senin dediğin gibi "çünkü bu türk filmi ya bizimkiler bi boktan çakmıo ya ondan" gibi bir düşünceyi vurgulamak değil amaç araklama sahnelerin ve kültürümüzde olmayan şeylerin sosyal ilişkiler içindeki etkisinin saçmalığına karşı düşüncesini dile getirmiş mesela diyorum bekaret olayı kültürlere göre nasıl anlamlar kazanıyor şimdi bi Türk filminde avrupai şekilde özellikle bayan için bi ortam oluşturulup avrupai algıyla sunmaya çalışırsa hasiktir lan derim ben bi ikincisi herkesin beğendiği sdevdiği bişeyi eleştiremez diye bi olay yok adam bi çoğunun gözünden kaçanı ortaya koymuş belki de üstelik zararsız gibi görünmesine karşın kültürel yozlaşmaya da adım adım gidiyoruz eğer bizim sinemacımız kültürü ithal edip insanların önüne koyuyorsa biz değil ama bizden sonrakiler daha genç nesiller var mı lan böyle bi dünya edasına bürünebilir amerikayı almanyayı yaht başka bi yeri genelde filmlerden tanımıyor muyuz tanıtıldığı gösterildiği gibi yabancıyız bizden sonra gelenler de yabancı olacaktır büyüme sürecinde de toplumsal ahlakın öngördüğünce bi kişilik geliştirecektir dolayısıyla bu furya özentiyle birlikte devam ederse ıssız adamlar görmemiz işten bile değil gerçi üç beş var gene -
kabuCe bunu yazdı:
-----------------------------"Gerçek" izlemek isteyen gitsin belgesel izlesin. Evet "Filmdir bunlar en nihayetinde", kurgudur, seyir zevkdir, eğlencelikdir. İlla ki gerçekleri yansıtacak diye bir kanun yok. Zaten çoğunlun yaşadığı yada alışık olduğu hayat tarzını yansıtsaydı film muhtemelen çok daha sıkıcı olurdu. Film olduğu için olayların sıradışı olması, alışılmışın dışında olması normal olarak karşılanabilir hatta genelde eser için bir avantajdır.
Kısaca, büyütecek ne var bunda! Filmdir kardeşim, yazar da ana karakteri şikişken yazmış. Bunda gerçeklik aramaya ne hacet???!!!
sen izlediğin filmlere bu kadar yüzeysel bakıyorsan, hiç sinema filmi izleme.
filmdir bunlar cem yılmaz'ın lafıdır ve sadece espriden ibarettir.
sinema koskoca bir dünyadır.binlerce eleştirmen vardır.neden vardır bunlar hiç düşündün mü ?
neyse.bu kadar yüzeysel bakmayın konuya.sinema kültürleri doğrudan etkileyen birşeydir.insanlarıda tabi...
ve ıssız adam saçma sapan bir filmdir.aynen katılıyorum şu uzun yazıyı yazan arkadaşa.ıssız adam değil, ıssız öküz...
-
fatihack bunu yazdı:
kabuCe bunu yazdı:
-----------------------------"Gerçek" izlemek isteyen gitsin belgesel izlesin. Evet "Filmdir bunlar en nihayetinde", kurgudur, seyir zevkdir, eğlencelikdir. İlla ki gerçekleri yansıtacak diye bir kanun yok. Zaten çoğunlun yaşadığı yada alışık olduğu hayat tarzını yansıtsaydı film muhtemelen çok daha sıkıcı olurdu. Film olduğu için olayların sıradışı olması, alışılmışın dışında olması normal olarak karşılanabilir hatta genelde eser için bir avantajdır.
sinema koskoca bir dünyadır.binlerce eleştirmen vardır.neden vardır bunlar hiç düşündün mü ?
neyse.bu kadar yüzeysel bakmayın konuya.sinema kültürleri doğrudan etkileyen birşeydir.insanlarıda tabi...
ve ıssız adam saçma sapan bir filmdir.aynen katılıyorum şu uzun yazıyı yazan arkadaşa.ıssız adam değil, ıssız öküz...
-----------------------------tekrar hatırlatma yapalım o zaman
http://hayvanyasar.blogspot.com/
yazıyı beğendiyseniz lütfen diğer yazılarada göz gezdirin
-
Arkadaşlar ben eleştirileri başarılı buldum.Burada bazı arkadaşlar eleştirmene siktir çekmişler.Daha iyisini sen yap demişler.Ama gözden kaçırdıkları bir nokta var.Bu düşünce ile yola çıkarsak; Siyasetçi olmayanlar siyaset yapmasın.Ekonomist olmayanlar ekonomi konuşmasın.Futbolcu kimlşiği olmayanlar da Hakan Şükürü eleştirmesin.Bu kadar basit.İsteyen istediğini eleştirebilir kardeşim.Daha iyisini yapmak zorunda diye bişey yok.
-
fatihack bunu yazdı:
-----------------------------Eleştiri ayrıdır, her filmde gerçekçilik aramak ayrıdır. Sen de izlediğin filmler gerçekçi değil diye filmlere bu gözle bakıyorsan hiç film izleme.
Issız Adam'da benim de beğenmediğim bir çok yön vardı. Diyaloglar yapmacıkdı, ilkokul piyeslerini hatırlattı bana çoğu yerde. Aynı şekilde Ada'nın ses tonunu da ezbere şiir okuyan çoçukların sesine benzettiğim yerler oldu. Yer yer video klip mi izliyorum dediğim yerler oldu, müzikler gereksiz uzatılmıştı. Çoğu Türk filminde aynı durum var, şarkıları illa sonuna kadar dinletecekler...
Burada benim eleştiri yapmayı eleştirmedim, gerçekçilik aramayı eleştirdim. Yazar, kendi ütopik/distopik dünyasını kurmuş, onda bir kahraman yaratmış ve oynatmış olabilir. Kurtlar Vadisindeki gibi "Günümüz Türkiyesinde" yaşanan gerçekleri anlattığını da nerden çıkardınız !:?
Ayrıca söz konusu eleştirideki erken boşalma konusuna gelince: Bu adamın fahişelerle yaşadığı ilişkilerde erken boşalma problemi yaşamadığını görüyoruz. Ada'nın farklı oluşu, belki elde edilmesinin zor oluşu, Issız elemanın gözünde Ada'yı yüceltmiş olabilir. Bu durumda da, Ada'yla olan ilk ilişkisinde, heyecanından dolayı erken boşalma yaşamış olması kuvvetle muhtemel.
-
Bu özentilikten bahseden eleman Alpay Erdem'in Lombaktakı "Film tanıtıyorum" köşesine özenti olduğunun farkında mı acaba?
-
HolyReform bunu yazdı:
Bu özentilikten bahseden eleman Alpay Erdem'in Lombaktakı "Film tanıtıyorum" köşesine özenti olduğunun farkında mı acaba?
http://hayvanyasar.blogspot.com/dostum sitesini incelersen özenmeye bu kadar karşı birinin özenmeyeceğini bilirsin. alpay erdemi filan da çok iyi belir kendisi zaten sıkı bir kemik lombak okuru ydu şu andada penguen filan okuyo aynı zamanda yazılarının bazıları çıkmıştır incele derim siteyi
-
prisoner bunu yazdı:
bence romantik sahneleri kesip yeine güzel erotik sahneler koysaydılar hem daha fazla hit yapardı yani erotik filmi yapsalardı şahsen orjinal cd sini alırdım :D
-----------------------------İşte aynı kanaatteolduğum bir mürid daha
-
HolyReform bunu yazdı:
Alpay Erdem'i çok severin. Özellikle yazılarını. Mizah dergilerindeki yazı köşeleri arasında en iyisi onun penguendeki köşesi bence. Kendisini şu sıralar sadece Penguen'den takip ediyorum. Lombak sevmiyorum pek, sevmediğim köşeler çok orda çünkü. 1-2 kere aldığımda bahsettiğin köşeyi görmüştüm ve hani bana "abartmış" diyorlar ya, abartmak benimki değil Alpay Erdem'in o köşede yaptığıdır...Alpay Erdem'in tek sevmediğim işi o köşesi yani öyle diyeyim sana...
Özentiliğe de benim kadar karşı birini bulamazsın :D