folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Bir Sayının Tek Mi Çift Mi Oldugunu Gösteren Program

Bir Sayının Tek Mi Çift Mi Oldugunu Gösteren Program

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

TxT bunu yazdı:
    -----------------------------
    @zumzuk Abi mevzu  bu ötesini bilmem  :P istediğin gibi büyük sayılarda kasarmı ? kasar.. orasıda ayrı tabi :|

@TxT ustadim for dongusunu  for(i = 1; i<=sayi ; i++ )   <= sayi     ya kadr dondurecegine      i < (sqrt(sayi)+1)  e kadar dondurursen baya performans ve hiz kazanirsin :)

dusunsene  100000000   sayisini senin programa girdigimde :) kokunu alinca  10000 cikicak ve i 10001 e kadar loop yapicak(seninkide tekrardan 100000000 e kadar donucekti o loop ), gercekten ucuk bir performans kazandiricak sana :) ki bundan daha performanslilarida var allah onlari implement etmeyi nasip eylesin ilerde :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:

alp bunu yazdı:

alaka şu zumsuk, sen bi sayıyı kontrol ederken 1den 10a kadar olanlara bakarım yeter diyosun. 27 asal 13 de asal

bunların çarpımı 27*13 asal olmayan bi sayı çünkü 27e ve 13e bölünür, sen 27*13ün asal olup olmadığını kontrol etmek için 1den 10a kadar bakarsın, sıçarsın. anladın mı alakasını??

ayrıca asal sayıların hiç bi mantığı yok. sana 8000000000 basamaklı bi asal sayı verildiğinde ne yapacaksın?? 1den itibaren bölmeye mi başlayacaksın?

asal sayıların mantığı olmadığı için onlar asal sayılar ve belirli bi formülleri yok. 1den ve kendisinden başka böleni olmaması onun mantıktan ibaret olduğu anlamına gelmez. zaten her sayı 1e ve kendisine bölünür.

27 asal mı :S yok artık n'aptın hocam.

peh be hocam :S sen mantığı anladıysan sorun yok. 17 yazacağıma 27 yazmışım. bi önceki örneğime bakarsan 17 23 örneğini verdiğimi de görürsün. Ne yazmak istediğimi bilenler onu zaten anlamıştır da neyse.

ayrıca zumsuk. hocam beyin sulanması falan yok sadece 1 yerine 2 yazmışım o kadar. konuyu da kapatmaya gerek yok :) devam et sen asal sayı bulma işlemine güzel kardeşim..

velhasılkelam. sayısal işlemler yaptırsan da bulmaya çalışsan 32-64 her neyse belli bitte bi işletim sisteminde çalışacaksın. dolayısıyla bi noktadan sonra aritmetik işlemler sıçacak. diyelim ki benim gibi değerleri string'e atayıp normal kağıt üstünde yaptığımız gibi matematik işlemlerini yaptırsan sisteme, string'in de bi sınırı var sıçarsın. Bu sayıların sonu bucağı yok. 1000000000 tane bölme kuralını tanıtırsın bilmediğin 1000000001. sayı çıkar öyle sıçarsın.Formülü yok, mantığı yok, bu yüzden o sayılar asal, asil, hastasıyım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    bi de konuyu kapatalım millet beyni sulandı demiş :) ahahah komiksin la zumsuk. ortaokulda tartışıyoduk bunları da beynimiz sulanmıyodu.. neyse :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bu konu altında bazı arkadaşlara cevap vermek isterim

Programlamaya yeni başlayan arkadaşlarımız nerden başlaması gerektigini ogrenmek için ara ara konular açıyor.

Ben her mesajımda öncelikle algoritmaya bakmasını onermişimdir.Fakat bazı arkadaşlarımız algoritmaya ne gerek var,1 saatlik iş,programı yazarkende yaparım tarzında mesajlar attıgını bir çok gez gördüm 

bu konudan anlıyoruzki algoritma önemli bişiymiş en kolay şeyde ortak bir konuda bile algoritma farklılıkları olabiliyormuş önemli olan dogru algoritmayla düzgün ve performanslı çalışan bi uygulama yapmakmış.Hea bide büyük programlarda planın şaşmaması için. Algoritma onemliymiş :D

Sadece içimden geldiği için konuya bi ekleme yapmak istedim bana laf soleyenlere karşı :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

alp bunu yazdı:
    bi de konuyu kapatalım millet beyni sulandı demiş :) ahahah komiksin la zumsuk. ortaokulda tartışıyoduk bunları da beynimiz sulanmıyodu.. neyse :D

gerekeni yazdım ama olurda burda bir ALP vakası daha yaşanırsa diye yazıyorum ;

bir önceki mesajımda kaç kişi fark etti bilmem ama espiri yapılmıştır.

Bir konuda rahatsızlığım varsa admine mesaj atarım kapatın şu bu diye.Kalkıp konuya yazmam.

Mubalağa sanatını, espirileride keşke orta okulda görseydinde bu mesajı atmak zorunda bırakmasaydın..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

TxT bunu yazdı:
    @zumzuk Abi mevzu  bu ötesini bilmem  :P istediğin gibi büyük sayılarda kasarmı ? kasar.. orasıda ayrı tabi :|

hocam şimdi şunu merak etim ;

Bir formulu olsa bunu hallederdik dimi ..Nasıl ?

X sayısı 2 ye bölünüyorsa ( yani sürekli 2 ye böldüğümüzde kalan sayı 0 sa diyoruz mod da.. ) o sayı çifttir.Diyoruz.Şimdi asal sayıların mantığı şu değil mi ;

1 ve kendisine bölünecek..Bu neden kasıyor ?

-----

Yani çift sayı X sayısı çiftse üstüne başka bir çift olan Y sayısı geldiğinde yine çift oluyor.Yada x ve y tek ise aynı mantık.

Fakat asal sayılarda böyle bir kural olmadığı için mi zorlanıyoruz ?? İlk başta asal sayı tanımını yapınca kolay gelmişti..

---

Birde bir kaç sene önce bir yarışma varmış fransada , asal sayı formlünü bulana 3 milyon ( şimdi eurodur herhalde ) verceklermiş.Yani matematiksel ifadesi.öyle kendi ve 1 e bölünen değilde adam gibi ifade..

Enteresan cidden

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

@ SpArK  haklısın hocam senin o yöntemine laf yok zaten, açıkcası daha fazlada merak edip diğer yöntemleride hiç merak etmemiştim bu konuya kadar ama iyi oldu bilmediğimiz daha çok şey old, bi kez daha görmüş olduk üstadlarımız sayesinde :)

@zumzuk  hocam şu anki matematiğin asal sayılar için verdiği tanım için ve programlama olarakta en ilkeli oldu yazdığım bunu iyi görmüş oldum :) kasar derken benim programın hantallığını ve performansını demek istemiştim , bende yerli & yabancı kaynaklara bakınıyorum bu konuda ama öyle biraz bakmakla olmayacak gibi, ciddi bi kafa yormak gerek şu anki yöntemleride araştırıp onlar üzerindede düşünmek şart,  en son hangi aşamadasın araştırmalarında varmı asal gelişmeler :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    peki bir şey soracam :F mod2 ye bakmadan nasıl buldururz tek çift oldugnu :D tamam teklik çiftlik ikiye bölümden kalan demek ama varmı başka yolu fantazi yapalım :F

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

sLeymN bunu yazdı:
    peki bir şey soracam :F mod2 ye bakmadan nasıl buldururz tek çift oldugnu :D tamam teklik çiftlik ikiye bölümden kalan demek ama varmı başka yolu fantazi yapalım :F

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=97207&sayfa=3#1049829   buraya bakarsan, veya konu basligini tumden okursan, mod2 almadan nasil tek cift bulundugunu gorursun be ustad :) 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

lan başlığa bakınsana bi. benim kuyuya attığım taşla deli sayısı çoğalmış bakıyorum :) İyi iyi sıyırın işte böyle :D

ben de visual basicle yzarım artıık :D

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
Toplam Hit: 37354 Toplam Mesaj: 84