folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...

Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

kemalperk bunu yazdı:
    -----------------------------

Kreyzi sana yediririm.

adam ol yada öyle davran 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek
    YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
    ozsar07 bunu yazdı:

madem ki kardesiz ayni topraklarda yasiyoruz memleket olarak zor zamanlarimizda birlik ve beraberlikle nice destanlar yaziyoruz savas zamani kurtlerin cogunlukda oldugu Antep, Maras, Urfa savas sonrasi GAZi, KAHRAMAN, SANLI ilan edilirken simdilerde o topraklarda yasayan torunlara HAiN, TERORiST yaftalari yakistiriliyor. Bu bile aslinda en buyuk ihanettir atalarimizin kanlarina.

Kardeşim iyi hoş güzelsin ama, 

Ezbere konuşuyorsun.

Ne savaş zamanı nede daha sonrası kürt kökenli vatandaşlarımız ne memleketim, yaşadığım şehir Antepde, nede maraşta, ve urfada çoğunlukda felan değildi.

Bu kadar düz mantık yürütmeyin.

Güneydoğu = kürt / dtp. ( Çizin üstünü )

O ismini zikrettiğin iller zamanında dünyaya meydan okumuş, MÜSLÜMAN - TÜRK kimliklerini korumak için savaşmışlar ve MÜSLÜMAN - TÜRK kimlikleri ile bu ünvanları fazlasıyla haketmişlerdir.

Irkçılık yapmıyorum bilginiz olsun,

Antep ve Urfa ( zamanla değişsede ) türkmendir. Maraş da hemen hemen öyledir.

Saygılar.

guzel kardesim kurtulus savasinda MÜSLÜMAN - TÜRK Antepli, Marasli, Urfali savasti da o bolgede bulunan KURT halki evinde mi oturdu cepheden cepheye kosmus nice kurt evlatlari var bu memleketin

Lutfen su sen yaptin ben yaptin en uzaga ben isedim sen isedin muhabbetini birakalim

neden anlamamakta israr ediyorsunuz ayni kana karismis iki milletin kanini ayirmaya calisiliyor insan vucudunda 10 litre kan var bu kanin 4 litresi kaybolursa o bunye soka girer ve olur basitce boyle anlatayim bari meseleyi

itidal gerek itidal

saksida ki cicegin yapraklarini veya kokunu kopartip atarsan o cicek olmaktan cikar

sevgi ve saygilar

dipnot: Milleti ve memleketi sevmek sadece sembollerini sevmek ve benimsemek degildir bayragimizi ustundeki renk ile sevip kumasini begenmez kotulersen o bayragi tasirken mutlu olamazsin

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

kemalperk bunu yazdı:

vay be foruma bak hacı

acaba türkiyede kaç tane türk kaldı? 15 milyon varsa şükretmek lazım.

hep kırma dolu.

söylediğin şey nerdeyse Türk milletinin özelliğidir zaten.

Sürekli farklı kültürlerle kaynaşmış ve hoşgörülü olmuş bir milletiz.

Onun için genetiği uyan değil "Türküm" diyen Türk'tür.

Sayı 15 milyon olamaz, ya 60 milyondur ya 60 kişidir, bakış açına göre değişir, buna sen karar ver =)

(evet nufus 70 milyondan fazla biliyorum, pay bıraktım biraz)

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Buyuk br cogunluk bilmeden veya bilerek ( cunki yillardir aldigi egitim ogretim boyle ) Kurtler hakkinda konusuyor

Kurt sorunu sadece Kurt demek degildir. bu isin Dersimli olmak, Alevi olmak ve ucuncu kimlik Kurt olmak tarafi var yani nereden tutarsan tut elinde kalan bir konu

her Kurt kokenli vatandasi PKK iti ile bir tutuyor gercek Kurt kokenli vatandaslarimiz (kendini bilen) kadar hic bir Turk vatandasi PKK itlerine ve kopek Ocalana nefret duyamaz Kopek apo saliverilse en once Kurt vadandaslar parcalar onu.

Gelin biraz ezberinizi bozayim asil PKK neymis azicik anlayin

PKK’nın bütün diğer kuruluş öyküleri birer kamuflajdan ibarettir. Öcalan, 1996’da yayınlanan “Devrimin Dili ve Eylemi“ adlı kitabında PKK’nın nerede, kimler tarafından ve nasıl kurulduğunu itiraf etmek zorunda kalmış, gerçek kuruluş öyküsünü anlatmıştır. Bu partinin Ankara’da kendisi, Pilot ve Kesire gibi “devlet adına hareket eden kişiler” tarafından, “bütünüyle” Türk devletinin olanakları, parası, silahları ve entellektüel gücüyle kurulduğunu ifşa etmiştir. Uğur Mumcu’nun dediklerini doğrulamıştır. Böylece istemeden de olsa Haki Karer ve O’nun Tekoşin’e katılan arkadaşlarının başlattığı PKK tarihindeki ilk muhalefetin ve kopuşun olduğunu da kanıtlamıştır.
    Öcalan, bu ifşaatlarında “Düşünün devlete Kürt partisi kurduruyorum” derken, PKK’nın “devletin Kürt partisi” olduğunu açık açık beyan etmiştir. Bu çirkin komplodaki rolünü, “Başka türlü bir Kürt partisi oluşamazdı” diyerek bir “taktik” marifet, politik yetenek ve ustalık gibi sunmaya çabalamıştır. Aynı itirafnamesinde “Biz devrimci Kürt partisini (yani PKK’yı) nasıl MİT’e dayandırarak kurduysak, Kürt devletini de Türk devletine dayandırarak kuracağız...Taktik buraya getiriyor” diyordu. Başka deyişle, “taktik”, “tarz” veya “yöntem” adı altında gerçekte bu partiye devlet tarafından verilen bir çizgiden, bir program ve stratejiden sözediyordu.
    Öcalan’ın partisinin “devrimci” olmadığı, olamayacağı açıktı. “Devrimci” ya da “yurtsever” nitelikte bir partinin düşmanın kendisi tarafından kurulamayacağı aklı başında herkesin bilebileceği bir şeydir. Düşmanın kurdurduğu bir partinin amacı ancak “devrimci” ve “yurtsever” güçlere karşı savaşmak olabilirdi. PKK’nın 1977-80 arasındaki pratiği, 1990-1991 yıllarındaki ayaklanma kırıcılığı (PKK tarihindeki ikinci önemli ayrışma bu tarihlerde yaşanmıştır), binlerle sayılan siyasi cinayetleri çarpıcı örneklerdir.
    15 Şubat (1999), PKK tarafından bir komplo olarak tanımlanmaktadır. Ama komplonun büyüğü PKK’nın bizzat kendisidir. 15 Şubat bilerek veye bilmeyerek bu komplonun açığa çıkmasına katkı yapmıştır.
    PKK’nın gerçek amacı bir Kürt devleti kurmak değil, bu görünüm altında böyle bir devletin kuruluşunu önlemekti. “Devlet konuğu” Öcalan’ın kendi “savunması” sırasında ve avukat görüşmelerinde söyledikleri orta yerdedir (örnek olarak 27 Nisan 2005 ve 13. 12. 2006 tarihli Avukat görüşmeleri).
    Öcalan’ın konu Kürtler ve baskı altındaki diğer halklar olunca “milliyetçiliğe ve devletçiliğe karşıyım”, “Ulus-devlete karşıyım”, “zorla devlet verseniz kabul etmem....Biz devlet istemiyoruz” derken, aynı anda Kemalizm şampiyonu kesilmesi, “Üniter devlete itirazım yok” diyerek Türk ulus-devletini savunması bir çizgi değişikliği değil, başlangıçtan beri kamufle edilmeye çalışılan gerçek çizginin açığa vuruluşudur. Konu baskı altındaki halklar olduğunda “devletçiliğe karşıyım” diyen Öcalan’ın sıra Türk devletine gelince birdenbire devletçi kesilmesi, amacının bu devletin çıkarlarını gözeterek bir Kürt isyanını/ayaklanmasını önlemek olduğunu söylemesi, bir dil sürçmesi değil, asıl amacın dışavurumudur. Misyonu ayaklanma önlemek olan, 1977-80 arasında, özellikle de 1990-1991’de tamda bunu yapan bir partinin “devrimci” olması olacak iş midir? “Kürtler iktidarı hedeflememeli” diyerek işgal otoritesinin yerinde kalmasını isteyen, siyasal mücadeleye karşı çıkan bir partinin “devrimcilik” veya “yurtseverlik”le ne ilgisi olabilir? Dahası, sadece silahlı değil, siyasi mücadeleyi de bıraktığını söyleyen bir partinin askeri ve örgütsel varlığının korunmasındaki sebep nedir?
    Öcalan; devletle işbirliğini, kendisi ve yakın çevresinin MİT’çiliğini “devrimci” bir “yöntem/taktik” ve politika gibi pazarlamaya kalkıştı. İhanete meşruiyet ve süreklilik kazandırmak için, tüm veriler tersini gösterdiği halde, devleti ve MİT’i kullandığını söyledi.
    İlginçtir ki imdadına yetişenler eksik olmadı. En idam cezasinin aleleacele kaldirilmasi ve bunun AB kisvesi altina saklanmasi bu yasaya izin verenlerin hiyanetinden baska birsey degildir

Kimseler dile getiremez aslinda Turkiyenin kendi eliyle yarattigi "yaramaz cocugu" PKK nin ic yuzunu bunu bilenler veya ogrenenler ya bir trafik kazasinda yada bombali saldirilarda can verir birer faili mechul olur ornegin UGUR MUMCULAR ABDi iPEKCiLER CETIN EMECLER TURAN DURSUNLAR CETIN ABABAYLAR MUSA ANTERLER KUTLU ADALILAR AHMET TANER KISLALILAR ESREF BITLIS PASALAR gibi

Bu isten rant saglayan sozum ona " milletvekilleri " yani silah kacakcisi, asiret reisi ve agalar oldugu surece bu savas bitmez ancak sehit analari gozyasi doker sehit cenazelerinde boy gosteren sozum ona uzgun makam sahipleri hep ayni teraneyi yineler

BASIMIZ SAOLSUN, VATAN SAOLSUN, SEHITLERIMIZIN KANI YERDE KALMAYACAK, TERORLE MUCADELE DEVAM EDECEK

acik acik diyemez cebime giren para senin evladindan degerli diye vazgecemem ben yesil dolarlardan diye

neden bir tek sehit yoktur kendilerinin icinden duydunuz mu hic bir aganin pasanin vekilin oglunun sehit dustugunu

ben neler gordum neler yasadim o cografyada iskembeyi kubradan sallamiyoruz emin olun  

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

NighT-7 bunu yazdı:

ShockMan bunu yazdı:

Çok Önemli Bir Açıklama yapma Gereği duydum, Tekrar Pos Kasıyorum. Gladyo Büyük Ortadoğu Projesinin Mimarı, Türk ve Kürtlerin Birleşmesini İstememektedir, Şayet Kelimenin tam anlamı ile Kaynaşırsa bu iki millet, Dünyada Yıkılması İmkansız Bir Süper Güç olacaktır Türkiye

:D:D:D aauahahahahahah

Neden Gülüyorsun Açıklarmısın. Night7, Türkiyenin Savaşçılık oynaması Ekonomisini ve Halkı ne hale Getirdi, Ortadayken Gülüşün pek anlamsız geldide. 

Gülüşünde iki mana algıladım.

1- Kürtleri Küçük Görmekten Ötürü.
    2- Gladyo yada Benzer Misyonlar la Bağlantılısın. (Gladyo Bağlantılı olduğunu sanmıyorum ama Düşündürttün.)

Yahu Benim yazılarıma Artık Alıntı yapmamınızı Rica ediyorum Konudan çekildiğimi Beyan etmiştim. Cevap hakkı Doğuracak şeyler Yazmazsanız sevinirim. Ben Fikir beyan etmeyecem Belirli Bir Siyasi Değişiklik olmayıncaya kadar. Beklemeye geçtim.

Ozsar Kardeşim, Biz Şu an için Boşuna yazıyoruz, Yukardaki postunda gayet Oturaklı ve Gündemdeki Konuları Ele Alan bir yazı yazmışsın, Ama Şu an için Dediklerimiz Boştur. Bu Yukarıdaki Kardeşimiz Gibilerin Sinsice Gülüşleri Ve Alayları Yüzünden Türkiye Halkı olarak Çok Ağır bir Bedel Ödüyoruz. Onlar Gibileri Anlamakta Zorlanıyorum ama Yinede onlarıda anlıyorum. Her kesin Babalarının Köpeği Olduğunu sanan Tiplerdir. 

Köpek Otur dediklerinde Oturacak, Köpek Kalk dediklerinde Kalkacak. Günümüz Dünyası için Son Derece İnsanlık Dışı Ve Gurur Kırıcı Düşünce Taşıdıklarının farkında değiller sanırım. Savaş ise onlar için BirMaceradır, Bu Macerada Türkiyenin Gireceği Durum Onları İlgilendirmiyor Kanaatindeyim. Tüm Mesele Halkı ile Kenetlenmek. Çok Zor Ve Onur Kırıcı Olmayan Bu İsteme Gülerler nedense. 

Sevgili Kaptan MağaraAdamı Söylemine Katılıyorum, Ben Geçici Olarak Siyaset Tartışmalarında Fikir beyan etmekten Çekildim, Şu an İçin Kritik Dönemin Neler Getireceğini Seyredecem, Ardından Türkiyenin Pozisyonunu Hep Birlikte Görecez Tekrar Fikir beyan edecem pek tabiki. 

Neden Kritik Dönem, Onuda Son olarak Açıklıyacam, Son Barış Müzakereleri Hususunda Apo nun açıklamalarına göre, Bir Barış Sağlanmazsa Kendisi Çekilecekmiş, Pkk Yönetiminden Çekilmesi Söz Konusudur. Bu Durumun Getirisi ve Götürüsü ne olacak, Şu an İçin Kestirmek Mümkün değil.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek
    kafatası milliyetçiliğinin ve ırkçılığın tavan yapabilitesi yüksek bir konu olduğunu düşünüyorum.

bi uyansak aslında .. alevi-sünni türk-kürt atatürkçü-cemaatçi olaylarıyla bizi nasıl meşgul ediyorlar farkında değil misiniz ? ülkeyi nasıl kutuplaştırıyorlar kamplara bölüyorlar.. yeter artık kendi içimizde yiyişip durduğumuz..bi uyanın be !

http://kocaer.me
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

bayzin bunu yazdı:

Bazı arkadaşlar faşizm bilmem ne diye yine nutuk atmaya başlamış,ben şahsen Almanyada yaşayıp Almanca bilmeyen Türklerede kızarım gerçi bunlar ayrı durumlar ama yani ben objektif bakıyorum olaya.

Orada ki kardeşlerimiz gurbetçi. Objektif bakmak için karşılaştırdığın şeylerin aynı nitelikte olması lazım.

Ayrıca Ayıntab'lı güzel kardeşim; Anteb'in, Urfa'nın ya da Maraş'ın demografik yapısı bir yana, MÜSLÜMAN-TÜRK kimliğini korumak gibi bir şeyden bahsetmişsin. Meşhur Ayıntab direnişinin liderlerinden Karayılan Kürt değil miydi? Bunu Kürt milliyetçisi bir söylem olarak algılama; ama hazır laf objektiflikten açılmışken bunu da anektod olarak geçeyim dedim.

Ayrıca 40 küsür kişinin öldürüldüğü olayı da buna bağladınız ya "bu kadar olur" demeden edemiyorum artık. Cigerim Bilge Köyü katliamnın ne Kürt kültürüyle, ne Kürt töresiyle, ne de geleneğiyle zerre kadar alakası yok. Aksine sistemin ellerine verdiği gücü, sisteme de ihanet ederek menfaat meselelerinde kullanan çapulcuların yaptığı bir vahşettir o olay ve bölgede Kürt, Arap, Süryani herkes tarafından şiddetle kınanmıştır.

Son olarak kimse kimsenin uçkurunun bekçiliğini yapmaya kalkmasın. 19-20 yaşındayım, Allah izin verirse de 2 yıla kadar evlenirim. Sıhhatim ve maddiyatım yeterse bende 7'den aşağı çocuk düşünmüyorum. Kısa ve öz; "kime ne?".

kendinize ayığ olunuz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

ReaL_KurD bunu yazdı:

bayzin bunu yazdı:

Bazı arkadaşlar faşizm bilmem ne diye yine nutuk atmaya başlamış,ben şahsen Almanyada yaşayıp Almanca bilmeyen Türklerede kızarım gerçi bunlar ayrı durumlar ama yani ben objektif bakıyorum olaya.

Orada ki kardeşlerimiz gurbetçi. Objektif bakmak için karşılaştırdığın şeylerin aynı nitelikte olması lazım.

Ayrıca Ayıntab'lı güzel kardeşim; Anteb'in, Urfa'nın ya da Maraş'ın demografik yapısı bir yana, MÜSLÜMAN-TÜRK kimliğini korumak gibi bir şeyden bahsetmişsin. Meşhur Ayıntab direnişinin liderlerinden Karayılan Kürt değil miydi? Bunu Kürt milliyetçisi bir söylem olarak algılama; ama hazır laf objektiflikten açılmışken bunu da anektod olarak geçeyim dedim.

Ayrıca 40 küsür kişinin öldürüldüğü olayı da buna bağladınız ya "bu kadar olur" demeden edemiyorum artık. Cigerim Bilge Köyü katliamnın ne Kürt kültürüyle, ne Kürt töresiyle, ne de geleneğiyle zerre kadar alakası yok. Aksine sistemin ellerine verdiği gücü, sisteme de ihanet ederek menfaat meselelerinde kullanan çapulcuların yaptığı bir vahşettir o olay ve bölgede Kürt, Arap, Süryani herkes tarafından şiddetle kınanmıştır.

Son olarak kimse kimsenin uçkurunun bekçiliğini yapmaya kalkmasın. 19-20 yaşındayım, Allah izin verirse de 2 yıla kadar evlenirim. Sıhhatim ve maddiyatım yeterse bende 7'den aşağı çocuk düşünmüyorum. Kısa ve öz; "kime ne?".

Çok Doğru bir Noktaya değindin. Bu Kişilerin Arzuladığı Bir Hususu ilgilendirir, Örneğin Ben 4 Çocukta Yeter Kıldım. Dahasını İstemiyorum. Ama Sen 7 İstiyorsan, Pek Tabiki Buna Saygı Duymak Gerekir, Nihayetinde Memlekete Sağlıklı 7 Çocuk Yetiştirebilmen Hayırlı bir Vaziyettir. Allah Önce Sağlık Ve Sıhhat Versin.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Konuyla pek alakası yok ama, böyle bir dünyada nasıl çocuk yapmayı düşünüyorsunuz yav?

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

SpoofU bunu yazdı:
    Konuyla pek alakası yok ama, böyle bir dünyada nasıl çocuk yapmayı düşünüyorsunuz yav?

İnsani Dürtü Diyelim. Evlendiğiniz zaman, Evin Sessiz oluşunu istemezsiniz, içinizdeki o yavrumu Kucaklamak istiyorum Hissi Daima Ağır Basar. Dünya Hiç Bir Zaman İstenen Standartları yakalamadıki, Sırf Standartlar Uygun gelmedi diye İnsan Çocuk yapmasa idi, İnsan Nesli Tehlikeye Girerdi.

Ayrıca Konuyla Alakası Olmayan Daha Neler neler Geri Postlarda Söylendi bi bilsen. Kürtlerin Dünyaya Gelen Her Çocuğuna Düşmanlık Besleyenler Var. O Yüzden Tavşanlar Gibi Ürüyorlar Diyorlar. Sende Üre Sana Üreme Engelimi Koyan var, Desen Kalbini Kırmak istemediğin için Demek istemezsin. Velhasılı Kelam Densizlik Aşılamışlar Çocuklarımıza, Gençlik Bu Densizlikle Büyüyor.

Toplum Önce Bireyden Başlar Düzelmeye, Biz İse Hep Toplumu tartışa duruyoruz, Önce Buradaki Her keste Topralanma Olacak, Sonra Buradakiler Etraflarındakileri Toparlamak için Söylemlerde Bulunacak, Derken Tüm Toplum Düzelmiş olacak. Ama Düşünen kim. Karma Düzeni Tartışıyoruz. Pkk Yı Destekliyoruz Hep Beraber. Çünkü o Olmazsa Askere Gidince Savaşçılık oynayacak kimse olmayacak. Garip bir durum.

Toplam Hit: 24919 Toplam Mesaj: 167