Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...
-
Farazi edebiyatını geçiceksiniz ilk önce.
Soru açık ve net olmak ile birklikte kimin yazıp yazmadığı önemli değildir.Tamami ile objektif yaklaşarak,bu sorunun kürtlere yönelik ayrımcılığa sebebiyet vereceği de nereden çıktı ?.Nereden böyle bir kanıya vardınız ?.Artık bırakalım dolanbaçlı yollardan geçmeyi,kaçıp saklanmak için binbir strateji üreterek basma kalıpları sıralamayı.Ortada bir gerçek olması neden ayrımcılığa yol açsın ki,cevap verin yeter.Sorun çıkmıyacaktır emin olun.Çünkü bu tür muğlak yanıtlar dolaylı yoldan yazının öne sürdüklerini doğrular.Açık ve net olun.Deyin ki,biz bir toplum olamadık kendimize ait adam akıllı yerleşik bir kültürümüz yok,ne bilim adına ne sanat adına bu ülkede bir taşta biz koymadık şu hamilik yapan koca devletin inşaa ettiği büyük kubbeye.
Bugün kıyı şehirleri aşiret-çete-pkk üçgeninde işgal altında.Başta terör,kapkaç,tecavüz,uyuşturucu alım satım,hırsızlık,gasp vb suçların tekeli kürtlerin elinde.Bu bir gerçektir üstelik kitaplarda ki ağdalı yazılardan,sosyolojik bilimsel makalelerden nail olunabilcek bir gerçeklik değildir.Dışarıya adımınızı attığınızda gördüğünüz,şahit olduğunuz hatta bizzat başınıza gelerek tecrübe ettiğiniz salt bir gerçeklik.
Şimdi bunu kabul edip,evet doğrudur uzun süreli bir ıslahat gerektirir demek yerine,farazi edebiyatı yapmayı tercih ediyorsunuz.Asıl ayrımcılık bu gerçeği basma kalıp ile öteye itekleyip dolaylı yoldan destekler görünmektir.Asıl ayrımcılık,bu yozlaşmaya bizi eğitmediler,devlet destek çıkmadı diyerek meşru görmektir.
Bundan sonra bir şey yapmak için başlıyacağınız en önemli adım,bu gerçeği kabul edip üstesinden gelmek için fikir üretmektir.Kaçıp,saklanmak ve sorunları Türklere ihale ederek değil.
-
Bende bir kürt olarak cevap veriyorum
inanın okurken neler hissettigimi buraya kelimelerle anlatamam
ben kürdüm kürtçü degilim türküm türkçü degilim
bunu belki anlamazsınız şu toplumda yaşıyosun aklında ne türk ne kürt kavramı yoktur
karsındakine gözünü diktiginde soyuna sopuna degil adamlıgına göre degerlendirirsin
ama içinde orda bi yerde bi kürt damarı vardır bunu bilirsin
neyse dersin bizim birbirimizden bi farkımız yok dersin
hem yurtta oda arkadasım
mahallede de kan kardeşim türk değilmi dersin
sonra kendi kendine kızarsın ya ne saçmalıyorum ben türk ne kkürt ne arkadas dersin
sonra biri çıkar karşına bi yerlerden acısı vardır
kürt dedinmi öldürmek ister aklına kimbilir neler gelir neler
aslında bunu türklerde yaşamadımı daha 10 yıl öncesine kadar hatta bazı yerlerde hala
türk denince akla gelenler nelerdi sorarım size
neyse...
öyle bi dışarı vururki acısını öfkesinio agzına aldıgı kelimeleri acısı olan biri söylemese oracıkda emekli edersin hayattan
sıkarsın dişini
tövbeler edersn içinden sabır dilersin
biraz daha anlayışlı olmayı denersin karşında seni anlayacak birinin olmadıgını düşünerek
sonra bir türk moralini bozdu diye tüm türklere kızarsın işte bunlar böyle bir millet dersin
bunun aynısınıda türkler bize yapıyo
bu yazıyı okurken mesela çok sinirlendim sinirlenmeye degmez dedim
biliyorum hep boşuna yazıyorum yazıyoruz ne benim nede aramızda birinin fikirleri degişmeyecek yine aynı arkdaslar
türk kürt konuusnda aynı yorumları yapacaklar
yazmayacam bir daha böyle tartısmalara girmeyecem diyorum olmuyor
Çünkü ben bir kürdüm çünkü ben böyle şeyleri duyunca kanım kaynıyor
bence asıl ihanet yazılan bu yazıdır
corbana dogradıgın ekmegin nerden geldigini bilmemektir ihanet
eğer bir ihanet arıyorsanız
beraber doydugun sofraya hakarettir ihanet
nave mın şervan'a
ez kurdum ez muslumanın
ez serbılındım
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Farazi edebiyatını geçiceksiniz ilk önce.
Soru açık ve net olmak ile birklikte kimin yazıp yazmadığı önemli değildir.Tamami ile objektif yaklaşarak,bu sorunun kürtlere yönelik ayrımcılığa sebebiyet vereceği de nereden çıktı ?.Nereden böyle bir kanıya vardınız ?.Artık bırakalım dolanbaçlı yollardan geçmeyi,kaçıp saklanmak için binbir strateji üreterek basma kalıpları sıralamayı.Ortada bir gerçek olması neden ayrımcılığa yol açsın ki,cevap verin yeter.Sorun çıkmıyacaktır emin olun.Çünkü bu tür muğlak yanıtlar dolaylı yoldan yazının öne sürdüklerini doğrular.Açık ve net olun.Deyin ki,biz bir toplum olamadık kendimize ait adam akıllı yerleşik bir kültürümüz yok,ne bilim adına ne sanat adına bu ülkede bir taşta biz koymadık şu hamilik yapan koca devletin inşaa ettiği büyük kubbeye.
Bugün kıyı şehirleri aşiret-çete-pkk üçgeninde işgal altında.Başta terör,kapkaç,tecavüz,uyuşturucu alım satım,hırsızlık,gasp vb suçların tekeli kürtlerin elinde.Bu bir gerçektir üstelik kitaplarda ki ağdalı yazılardan,sosyolojik bilimsel makalelerden nail olunabilcek bir gerçeklik değildir.Dışarıya adımınızı attığınızda gördüğünüz,şahit olduğunuz hatta bizzat başınıza gelerek tecrübe ettiğiniz salt bir gerçeklik.
Şimdi bunu kabul edip,evet doğrudur uzun süreli bir ıslahat gerektirir demek yerine,farazi edebiyatı yapmayı tercih ediyorsunuz.Asıl ayrımcılık bu gerçeği basma kalıp ile öteye itekleyip dolaylı yoldan destekler görünmektir.Asıl ayrımcılık,bu yozlaşmaya bizi eğitmediler,devlet destek çıkmadı diyerek meşru görmektir.
Bundan sonra bir şey yapmak için başlıyacağınız en önemli adım,bu gerçeği kabul edip üstesinden gelmek için fikir üretmektir.Kaçıp,saklanmak ve sorunları Türklere ihale ederek değil.
-----------------------------bu konuya bısey yazmıcaktım ama baal ın yazdıklarını görunce ınanamadım ve bır cevap vermek ıstedım .genel kültürünün ve bilgi dagarcıgının ıyı ve cok ıyı oldugunu bılırdım ve ole dusunurdum yazılarını hep takıp ederdım her ne kadar ılk okuyusta anlamasamda defalarca okuyup anlamya calsırdım .şimdi sen kalkmıs dıyosunkı cete kürtlerin elınde uyusturucu onların elınde ve böle oldugu ıcın (kı böle degıl)sucu devlete ve türklere yıkmayalım dıyorsun .size göre zaten bütün pislik kürtlerden cıkıyor zaten bütün sanatsal egıtımsel kültürel zengınlıkler türkler tarafından yapılmıstır bumudur yanı bunamı ınanıyorsun baal
hocam barı sen yapma bıraz arastır bakalım kürtler bu ülkeye neler katmıs ve sen inanıyormusun ki uyusturucunun alımın satımın gasp gıbı cetecılerın basında kürtler var .ayrımcılık yapmadıgının farkındayım hatla yol gösterdıgınınde farkındayım ama gözünle görerek ınandıgın seylerı bıde ıcınde olarak görmenı ısterdım
saygılar şelale
-
svs bunu yazdı:
-----------------------------Bende bir kürt olarak cevap veriyorum
inanın okurken neler hissettigimi buraya kelimelerle anlatamam
ben kürdüm kürtçü degilim türküm türkçü degilim
bunu belki anlamazsınız şu toplumda yaşıyosun aklında ne türk ne kürt kavramı yoktur
karsındakine gözünü diktiginde soyuna sopuna degil adamlıgına göre degerlendirirsin
ama içinde orda bi yerde bi kürt damarı vardır bunu bilirsin
neyse dersin bizim birbirimizden bi farkımız yok dersin
hem yurtta oda arkadasım
mahallede de kan kardeşim türk değilmi dersin
sonra kendi kendine kızarsın ya ne saçmalıyorum ben türk ne kkürt ne arkadas dersin
sonra biri çıkar karşına bi yerlerden acısı vardır
kürt dedinmi öldürmek ister aklına kimbilir neler gelir neler
aslında bunu türklerde yaşamadımı daha 10 yıl öncesine kadar hatta bazı yerlerde hala
türk denince akla gelenler nelerdi sorarım size
neyse...
öyle bi dışarı vururki acısını öfkesinio agzına aldıgı kelimeleri acısı olan biri söylemese oracıkda emekli edersin hayattan
sıkarsın dişini
tövbeler edersn içinden sabır dilersin
biraz daha anlayışlı olmayı denersin karşında seni anlayacak birinin olmadıgını düşünerek
sonra bir türk moralini bozdu diye tüm türklere kızarsın işte bunlar böyle bir millet dersin
bunun aynısınıda türkler bize yapıyo
bu yazıyı okurken mesela çok sinirlendim sinirlenmeye degmez dedim
biliyorum hep boşuna yazıyorum yazıyoruz ne benim nede aramızda birinin fikirleri degişmeyecek yine aynı arkdaslar
türk kürt konuusnda aynı yorumları yapacaklar
yazmayacam bir daha böyle tartısmalara girmeyecem diyorum olmuyor
Çünkü ben bir kürdüm çünkü ben böyle şeyleri duyunca kanım kaynıyor
bence asıl ihanet yazılan bu yazıdır
corbana dogradıgın ekmegin nerden geldigini bilmemektir ihanet
eğer bir ihanet arıyorsanız
beraber doydugun sofraya hakarettir ihanet
nave mın şervan'a
ez kurdum ez muslumanın
ez serbılındım
-----------------------------Ere Hewalo ere Bele veki kü te gotiye, Em Çıkas Bıvejınji Degış nabe. Devru Devran Xade Çı Nıbısandıbe eve ev çebıve. Kurbana Xadebım.
Türkçe= Evet Sevgili Arkadaşım Seninde dediğin gibi, Ne dersek diyelim Devir Devran Değişmiyor. Allah ne yazdıysa o olacak. Kurban Olduğum Allah.
-
baal güldürme beni, bu ülkeyi soyup soğana çeviren çeteleri eminim sende biliyosun ama dürüst olamadığın için, onlar Türk asıllı olduğu için söyleyemiyorsun. Tamam Kürt çeteleri de vardır ama biz sizin gibi bütün Türkler çeteci vs. demeyiz. Bu tarz konuları gördükçe, insanların böyle düşüncelerini öğrendikçe Kürtlüğüme sıkı sıkı bağlanıyorum. Sağolun, varolun.
-
adamgibi
İlk önce teşekkür ederim.
Ancak yanılgıya düştüğün için doğal olarak yanlış anlamışsın.Çeteleşme ve onun doğurduğu suç,günün siyasal konjoktüründe ki gelişmesini ufak çaplı analiz etme şansına sahip olucağın gerçekci bilgiler ile takviye edersen,yazdıklarımın sıradan ideolojik suçlamardan öte olduğunu anlıyacaksın.Burada ne kadar bahsetsem üç aşağı beş yukarı bilinen genel bilgileri tekrar etmiş olucam ancak zan altında kalmamak için ufak bir parantez açarak konuyu biraz irdelersek ;
80 öncesi çeteleşme ve suç ağı,yozlaşmış milliyetcilerin elinde idi.Zaten mevcut konjoktürde bu organizasyona temel zemin,iç koordinasyonu sağlıyacak eleman bakımından el verişliydi.Fakat zaman içinde ki gerek devlet içi tasfiyeler gerek mevcut siyasal alanın değişmesi ile bu organizasyon,aşiret-çete-pkk üçgeninde gelişim göstermiştir.Dikkat edersen üçünü aynı anda yazmış,bağlantılarını ve bu bağlantıların doğurduklarının üzerinden geçmişim.Buda beni sıradan ideolojik suçlamalarda bulunan biri olmaktan çıkarıp konuyu,sosyolojik bakımdan inceleyen ve etrafı yogun teknik terimlere boğmadan vermeyi uygun görmüş biri yapar.
Burada suçu Türklere ve devlete yıkmayalım diyen yok ilk önce sunu düzeltelim.Burada,ortak bir sorunu,"Ben kürdüm ama ülkemi seviyorum" "Bu konular ayrımcılıktır" diye kestirip atan tabiri caize tozu halının altına itip kaçan ve herşeyi tek taraflı karşından bekleyenere binaen söylenmiştir ki zaten bunuda belirtmişim.
Bir kürdün bana gelip ben vatanımı seviyorum demesi hiçbir şeyi ifade etmez.Çünkü vatanperverlik herşeyden önce ailenin,toplumun ve degerlerin korunmasındaki en önemli kilit fakötürdür ki buda vatanperverligi bir lüks degil bir zorunluluk kılar.Ancak bu bir savunma olarak tartışma arasında çıktıgı vakit tek anlamdadır "Bakın vatanperverim ve kürdüm bunu yazıyorum ki anlayın hiçbir sosyoljik analize gelemem ve onları görmem.Çünkü vatanseverim diyerek bir zorunlulugu dolaylı yoldan lüks kılıp,aslında satır arasında hiçbir kürdün vatanperver olma zorunlulugu yoktur" demesi anlamına gelir.Bu yüzden bu ifadelerin hemen hepsi sorunu karşı tarafa itmeye yöneliktir.
-
xz bunu yazdı:
-----------------------------
allah diye bişey yok , sadece güçlünün dediği olacak. bugün güçlü olmak için ne yapabilirz bunu düşünemiyorsak yarın kaybedenler olarak ölmeyi hakedeceğiz
-----------------------------Buyrun, Bir Xz Klasiği Daha... Taarruzun Geçmesini Bekliyorum. Bari İnsancıl Gözük şu Nadide Forum ortamında. Çok yazık Yaş Kemale Ermiş ama İnsansı Düşüncelerini Yitirmişsin arkadaşım....
-
yazdigi yazinin arkasinda duramayan sirf kiskirtma ve pislik kokusu olan bu yaziya kendisini Milliyetci goren bazilari elinde benzin bidonu ile kosuyor yangina
simdi Kutlere yakistirilan suclarin Turkler tarafindan yapilmadigini kim savunabilir
Mafia sadece Kurtler mi? gayet iyi biliyorsunuz Milliyetci kimligi ile ortalikda kac mafya babasinin gezdigini Dundar Kilinc, Sedat Peker, Alaaddin Cakici vs. vs.
93 yılına kadar kürt mafyası tartışmasız liderdi.* 80 sonrası dönemde, kademeli olarak, laz mafyasına* yol verdi devlet. bir anlamda kendi mafyasını oluşturdu. amacı yeraltı dünyasını denetim altında tutabilmekti. kürt mafyası hem silah hem de uyuşturucu kaçakçılığını denetimi altına almıştı. tansu çiller'in, hainler listesinde bulunan kürt mafyasının önde gelen liderleri birer birer öldürüldü. öldürülmeden önce paraları da haraç olarak alındı. işin içinde devlet olduğu için haraçlar verilmek zorundaydı.
görüntü, mafyanın temizlendiği görüntüsüydü ama gerçek hiç te öyle değildi. olan, sadece gücün el değiştirmesi olayıydı. 80 döneminin hızlı ülkücüleri yeni dönemin acımasız mafya liderleri oldu. işin daha da kötü yanı, halkın hiç te azımsanmayacak kadar büyük bölümünün bu yeni mafyözlere sempati ile bakmasıydı. cezaevlerine sokulan ve birkaç ayda serbest kalan liderleri 'memleket sizinle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşıladılar. medya onları hep vatansever olarak tanıttı ama kendi vatanlarındaki insanları soymalarını, öldürmelerini, gasp etmelerini hiç sorgulamadı.*
mafyanın tanımı da yaptıkları da dünyanın her yerinde aynıdır. ülkücü mafyanın da diğer mafyalardan hiç bir farkı yok aslında. ülkücüler, siyasetle ilgileneceklerine, daha yatkın oldukları mafyözlükle ilgilenmişlerdir, o kadar. iyi de etmişlerdir kanımca. zira siyasetle ilgilendiklerinde daha çok zarar vermişlerdir ülkemize. zaten örnekleri aşağıdaki bknz.larda mevcut:
(bkz:maraş katliamı)
(bkz:piyangotepe katliamı)
çatlı, peker, kırcı, eken, falan filan. ne benim zamanım yeter hepsini yazmaya, ne de sizin zamanınız yeter hepsini okumaya.Kultur yok diyorsunuz tabii bu memleketde sadece rumeli ve laz turkuleri soylenir
sadece Bursa iskender kebabi yenir
Sanat camiasinda siir olsun film olsun resim olsun sadece Ozan Arif vardir, Namik Kemal vardir. BATTAL GAZI, GENC OSMAN, ISMET INONU, TURGUT OZAL
Ozcan Deniz, Mahsun Kirmizigul, Hulya Avsar, Yilmaz Erdogan, Emrah, Alisan, Yildiz Tilbe, Ibrahim Tatlises, Tuncel Kurtiz, Izzet Yildizhan, Ceylan, Ferhat Tunc, KEMAL SUNAL, OKTAY KAYNARCA, KENAN ISIK, ZERRIN OZER, SELCUK URAL, YONCIMIK, RAGA OKTAY, SELAHATTIN ALPAY, NIL KARAIBRAHIMGIL, SABAHAT AKKIRAZ, BULENT INAL, OZLEM OZDIL, ALI SAG, PINAR SAG, ARIF SAG, ORHAN OLMEZ, FAHRIYE EVCEN, SUMER TILMAC, SONGUL KARLI, BURAK CIVIT, CAN TANRIYAR, ASKIN NUR YENGI, ESRA CEYHAN, KAMER GENC, KIVIRCIK ALI, HASAN SAS, UMIT KARAN, MUSTAFA OZARSLAN, YAVUZ BINGOL, YASAR KEMAL, MUSTAFA SANDAL ROJIN, SIBEL PAMUK, SERDAR ORTAC, BINNUR KAYA, CMYLMZ, ZARA, YUSUF HAYALOGLU, KIRAC, SEHER DILOVAN, SAFAK SEZER, YASEMIN YALCIN
valla ben yoruldum yazmaktan kulture katkisi olmayan kimi sanatcilari ( kurt ve alevi) yazmakdan daha bunlar ilk etapda aklima gelen yakin tarih kisiler
Kimse bu oyuna dusmesin Ne TURK ne KURT hepimiz oyle birlesmisiz ki et ile tirnak bile yeterli tarif degil anlatmaya
Kurtlar vadisinde Nazirin dedigini kafaniza sokun bari
KARDASLAR BIR OLABILER EL ELE VEREBILER O ZAMAN AVCUMUZDA BOGARIZ DUSMANI
Arabi Kurdu Turku bir yasamasini ogrense rahat biraksalar super guc kim gorulur ama daha biz kendi icimizde bogaz bogazayiz
teyyy ki teyyyy
-
cok agir provakosyon iceriyor yazi ki genelleme yapilip bütün kürtlerin üzerinde ithamlara gidilmis. Milleti birbirine düsman etmeye calisan 3 5 kurusluk adamlar biri iste.
-
ozsar07 'nin dediği gibi; devlet payını ve menfaatini kendisinden esirgeyen bütün mafya babalarını temizledi tansu çiller döneminde. ülkücü mafyaları nasıl ki hapisten çıkınca türk milliyetçisi kitlelerce yüceltildiyse; behçet cantürk ve türevleri de hapisten çıkınca kürt milliyetçisi kitlelerce yüceltildi. mafyayı kürtlerin üzerine ihale etmekte sadece türklerin üzerine ihale etmek kadar gereksiz. çünkü devlet bunun ırkını asla gözetmedi. aşiret meselesine gelince; yine devlet güdümlü bucak aşireti de baal arkadaşımızın tezini çürütüyor. ki her zaman söylemişimdir, feodal zihniyet kendini yeni dünyaya adapte edebildiği ve değişebildiğince iyidir. kürtler aşiretçidir lafını olumsuz bir ithamdan çok bir iltifat gibi kabul ederim.