folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...

Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

SEN kimsinki soruyorsun?

Hiçbir Kürdün buna cevap verme zorunluluğu olduğunu sanmıyorum verilen cevaplarsa sadece yanlış anlaşılma psikolojisine son vermek amacı taşımaktadır bence.

vatan için sen ne yaptınki bu soruyu soruyorsun dingil.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    Saygısızlıktı bu soru. Kimsenin kimseye bir şey kanıtlamaya çabalması beklenemez. Misak-ı Milli çizilmiştir. Türk-Kürt vs kardeştir. Bu ülkeye katkı yapan veya yapmayan diye bir ayrıma atamız bile gitmemişken bu densizliği anlamak mümkün değil.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Son tarihi geçmiş ırkçılık modeli... Bireysel bir tutuma dayanan olgular hiçbir toplumda özerklik ifade etmez.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    Gayet guzel ve dogru bir yazi. Ayrica Baal'in yazdiklarina da katiliyorum.

Shaban Interactive Pro.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek
    BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------

Farazi edebiyatını geçiceksiniz ilk önce.

Soru açık ve net olmak ile birklikte kimin yazıp yazmadığı önemli değildir.Tamami ile objektif yaklaşarak,bu sorunun kürtlere yönelik ayrımcılığa sebebiyet vereceği de nereden çıktı ?.Nereden böyle bir kanıya vardınız ?.Artık bırakalım dolanbaçlı yollardan geçmeyi,kaçıp saklanmak için binbir strateji üreterek basma kalıpları sıralamayı.Ortada bir gerçek olması neden ayrımcılığa yol açsın ki,cevap verin yeter.Sorun çıkmıyacaktır emin olun.Çünkü bu tür muğlak yanıtlar dolaylı yoldan yazının öne sürdüklerini doğrular.Açık ve net olun.Deyin ki,biz bir toplum olamadık kendimize ait adam akıllı yerleşik bir kültürümüz yok,ne bilim adına ne sanat adına bu ülkede bir taşta biz koymadık şu hamilik yapan koca devletin inşaa ettiği büyük kubbeye.

Bugün kıyı şehirleri aşiret-çete-pkk üçgeninde işgal altında.Başta terör,kapkaç,tecavüz,uyuşturucu alım satım,hırsızlık,gasp vb suçların tekeli kürtlerin elinde.Bu bir gerçektir üstelik kitaplarda ki ağdalı yazılardan,sosyolojik bilimsel makalelerden nail olunabilcek bir gerçeklik değildir.Dışarıya adımınızı attığınızda gördüğünüz,şahit olduğunuz hatta bizzat başınıza gelerek tecrübe ettiğiniz salt bir gerçeklik.

Şimdi bunu kabul edip,evet doğrudur uzun süreli bir ıslahat gerektirir demek yerine,farazi edebiyatı yapmayı tercih ediyorsunuz.Asıl ayrımcılık bu gerçeği basma kalıp ile öteye itekleyip dolaylı yoldan destekler görünmektir.Asıl ayrımcılık,bu yozlaşmaya bizi eğitmediler,devlet destek çıkmadı diyerek meşru görmektir.

Bundan sonra bir şey yapmak için başlıyacağınız en önemli adım,bu gerçeği kabul edip üstesinden gelmek için fikir üretmektir.Kaçıp,saklanmak ve sorunları Türklere ihale ederek değil.

Edebiyatı geçeceksiniz diyip büyük bir edebiyat soykırımında bulunmuşsun .

Bir suç unsurunu kökenlere dayamak kadar cahil bir düşünce şekli yoktur.

sülalende şu an hiçbir hırsızın ,kapkaççının, tecavüzcünün ,gaspçının olmadığını varsaysak bile, bu gelecek nesillerinizdede olmayacaktır anlamına gelmez.

daha önce x bir konuda belirtmiştim vatanı satmanın ırklarla alakası olmadığını yurdun batı kesimlerinden çıkan paşaların da zamanında dışdevletlere bilgi verdiğini hatta askeri yıkıma uğrattıklarını anlatmıştım.

ayrıca bahsettiğin suç şekillerinin ırklarla ilgili değilde İnsani karakterlerle alakalı olup olmadığını herhangi bir psikologdan sorup anlayabilirsin.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek

Beni bilen bilir,hiçbir zaman ayrı gayrıcı birisi olmadım,olmamda.Yazının bütününü okudum.Bazı yerler bence yanlış ama büyük oranı ne yazıkki doğrudur.

Mesela bakın güzel değinmiş burasında;

"Kürt toplumu yüzyıllardır kendisini sömüren, geri bıraktıran, kulun kula kulluk ettiği ''FEODAL DÜZEN'' denen ilkel sistemden ne zaman vazgeçecek? Ne zaman HANIM FERTLERİNE gereken ''ÖZGÜRLÜĞÜ'' teslim edecek? Ve neden ülkede en yüksek kadın intiharları Batman'da? Neden aile içi şiddet sorununda ve TÖRE CİNAYETİ denen illette ekseriyetle Kürt kökenli insanların yaşadığı iller  başı çekmekte? "

Üstelik hiç değinilmemiş olan kaçak elektrik kullanımı mevzunu..Urfada %68 lere varıyor bu sadece bir örnek ve rekor urfanındı sanırım diğerleride %60 larda seyrediyor.

sürekli olarak eşitliği savunurum beni bilen bilir.Ama sinirimi bozan son zamanlarda bu şekilde enayi yerine konmak.Yani kardeş kardeşi enayi yerine koyar mı?Neden sizin faturanızı ben ödemek zorundayım?Aynı devletin vatandaşları olarak eşit şartlarda yaşamak hakkımız değil mi?Şimdi Irak ucuz elektrik alıyor ona ses etmeyenler doğuya kızıyor demeyin lütfen bu bizim milletimizin suçudur bütün olarak.

Öncelikle aynı konuya değinmek istiyorum,bizim forumumuzda bu konularda bilgili saygı duyduğum doğulu  kardeşlerimiz var.Siz bu konularda bu şekilde düşünebiliyorsanız,doğudaki herkes düşünebilir.Feodaliteden gerçekten neden kurtulamıyor bu insanlar?

Üniversite mezunu namus cinayeti işleyen bir herifi gördüğümde "Eğitim,eğitim,eğitim" demeyi bıraktım..Bu işin çözüm yolu doğudaki ailelerdenden gelecek birşey demekki,toplumsal bir sorun bu.Ama doğu zaten kendi arasında "x aşireti" "y aşireti" diyerek bölünmüş,aşiret reislerinin,şıhların yönetiminde.

Siverek'e gittim yemin ederim bir yerde sırf brodway arabalar var."Lan bu ne?" dedim.Bana gelen cevap: "şıh bu arabalar güzel dedi herkes bundan aldı"..Ya abi bu kadar körü körüne bağlanılır mı?

Bence doğudaki insanlar başlarındaki denyolardan kurtulabilirse işler yoluna girmeye başlar.

Şimdi söyleyeceğim,doğudaki halkı düşünen,seven insanlar ellerinden geldiğince oradaki insanları aşiretlerden kurtarmaya çalışmalıdır.Oradaki konuşamayan,oy kullanmaya bile gidemeyen insanlar kendi iradelerince işlere girmeye başlarlarsa,yani aşiretler işlevini yitirirse pkk nasıl bir darbe yer siz onu düşünün.

edit:Bu arada şıhmıydı,şeyh miydi o tip bişeydi tam hatırlamıyorum ama öleydi sanırım...

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek
    Bu Ülkeye Birşey Vermeyenin Kaçının Torunları Hala Bu Ülkede Yaşamakta Sizce ? Ha Ben Ne Mi Yaptım. Bakınız İmzam :)

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozsar07
    ozsar07's avatar
    Erkek

Holy

sevdigim saydigim ve bir o kadar taktir ettigim 3-5 kisiden birisin

yazdiklarina aynen katiliyorum

ama kacak elektrik ve namus meselelerinde ayni kafaya sahip Turk vatandasda var Laz vatandasda Cerkez de vs. vs.

Doguda ki FEODAL yapinin cokertilmesi toprak reformu ile bir donem denenmis ama olusan oy kaybini hicbir hukumet goze alamadigi icin hem korkulur hem istenmez biliyorsun adam bir kisi ile 100 binleri yonetecek iken neden herkese derdini tek tek anlatayim derdinde yoksa o bolgede cehalet varmis halk acmis agalik seyhlik sihlik varmis kimsenin umurunda degil

en buyuk firsat su siralarda olan Mayin meselesi sirf bu mesele o topraklari koylulere biraksalar ve agalarin o topraklari koylulerden zorla veya para ile satin almalarini onleseler bu bile FEODAL yyapinin gerilemesine yara almasina yeter

sen ve senin gibi aydinlik beyinlere selamlar sevgiler

Ne deli ne kör Ne sağır ne de sayrı Mutluyum kısacası Ve hiçbir şey istediğim yok Senden felek Ama yine de Ucuz olsun ekmek Ve pahalı olsun insan hayati.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

ExcaliburTBT bunu yazdı:

güzel yazı akm . herzamanki gibi kürt konularının  tayfası yine fakir edebiyatı yapmı$ :/

Ben Artık Bu Konularda Fikir beyan etmekten Yoruldum. Gladyo ve İtalyan Masonlarının Ülke üzerindeki Oyunları Kürde Yönelik değil, Bizzat Türke Yöneliktir. Türkün Yokedilmesine Yöneliktir. Türkün Kürdü Sürekli Rencide Etmesi Bu Amaçları Gütmektedir. Kendi Yokoluşlarına Sebepler Yaratmaları için Kışkırtma yapmaları Sağlanmaktadır. Sen Gibi İnsanlar Bu Oyunlara Gayet Güzel Sarelle Sürmektedirler. Ekmeğe Yağ değil Sarelle Sürüyor Senin Gibiler. 

Başbakanın bile Bu İstekleri Yerine getirmesi Gizli Sözleri ile Başa Geçebildiği Bir Ülkede Yaşadığını Bilmeyen Sen Gibi Kardeşlerimiz Sayesinde Ülke Olması Gereken Yıkım Noktasına Hızlı bir Şekilde Gitmektedir.

1071 Alparslan bile Kürtlerin Desteği ile Anadoluya girmiştir, Bu Gerçekleri Tarihinden Bi haber Olmuş Oldurulmuş Gençlerimiz Bilmiyorlar, Ve Bel Kemiği Bir Milleti Sürekli Rencide ediyorlar, Olası Sonuçları Kestiremiyorlar, Ulus Devlet Oyunu Bir Dış Mihrak Oyunudur. Burada Yaşça Küçük Müritler var Bazı Söylemlerimi Anlayamamktadırlar, Olası Şiddeti Desteklemektedirler. İşlerine Gelmeyen Söylem için Fakir Edebiyatı Demektedirler. Oysa Karşılarında Bulunan Güç Bir Fakir Gücü değildir. Bunu Anlamak Siyasi bir Tecrübe işidir. 

Türkiyede Siyaset Tıkanmıştır. Ülke Bir Fiil Yabancı Firma Çöplüğüne Dönüşmüştür. Ordu Kurumununda Geleceği Tehlikeye Atılmıştır. Bu Seferki Barış İmkanları Reddedilier ise, Artık geriye Dönüşü olmayan Bir Yola Türkiye Girecek. Oluk Oluk Akan Kan Belki Aklımızı Başımıza Getirecek ama Bazılarımız için Artık Çok Geç olacak. Mağrur Haline Bakarak Aldananların Söylemiyle Fakir Edebiyatı yapmakla Suçlanan Halk İnsanları Artık Bişey yapamaz. Bu Siyasi Fikir Beyanatlarımın Sonudur. Artık İzleyici olmayı tercih edecem. Çünkü Aydınlanmak Öğrenmek isteyen yok.

Son DipNot.. : Haçlı Seferlerinden beridir, Türkler le Olan Amansız Mücadelelerinde Her Zaman, Türklere Destekçi olan Kürtlerin Desteği ile Bozguna Uğratılan, Bu Dış Mihraklar, Türkleri Kardeşleri Kürtlerden Aldıkları Destekten Mahrum Bırakmak için Ellerinden Geleni Yapmaktadırlar. Ve Öyle Görünüyorki, 30 Yıldır Sürdürülen Siyaset Bilimleri Sonuçlarını Vermiş. Türkiyede Her kes için Asıl Düşman Kürtler Gibi Bir Görüntü Zihinlerde Yaratılmıştır, Dedelerinin İntikamını Türklerden Almak isteyen Bu Güçler, O İntikam Gününü Bekliyorlar, Ve Kürtlerinde Desteğini Yanlarına Aldıktan sonra, Artık Türkiyede İstediklerini Yapabileceklerini bilyorlar.

Kürt Uysaldır, İyi Davranırsan İyi Davranır, Kötü Davranırsan Kötü Davranır, En Kötüsünü Yapabilir. O Yüzden Kendi Milletimide Bildiğim için Olası Bir Yıkım Hızlı bir şekilde Cereyan edecek Türkiyemizde. Her kesi Yazılarında Ilık yazmaya ve Düşmanlık Kin Öfke ile yazmamaya Davet ediyorum. Geçtiğimiz Bu Dönem Kritik bir Dönemdir. Allah Hayırlısını Nasip etsin. Ateist insanlarımızda Bildikleri Gibi Bir Dua etsinler, Neye inandıklarını bilmiyorum ama inandıkları şeyden istedikleri Barış olsun.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Xz Belirtmiştim, Ben Artık Fikir beyan etmiyorum, Her Zamanki gibi Bir Avuçluk İsyan edenleri, Örnek olarak Tutup Kullanırsınız zaten, Şu anki Durumu Sanırım Anlamıyorsunuz, Şu anki 3 -5 Kişinin İsyan çıkarması olayı değil, Türkler Ve Kürtler Burun Buruna Getirilmiş. Olay Olduğundan Çok Daha Ciddi Pozisyonda. Genel Anlamda Kürtler Türkler ile Birlik içinde idiler, Son 50 Yıllık Siyaset Zamanı Hariç.

Celali İsyanlarıda Şeyh Sait Gibi İsyanlarda, Ufak Çaplı İsyanlar idiler, Ve Şunu Belirtirimki, Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz. Ayrıntılı olarak O Konular Ayrı İrdelenmelidir Bence.

Düşününki Anadoluda bir Köy Vardı o zamanlar, Bir Asker Sadece Bir Asker, Gelip Köylüleri Her Gün Sıra Dayağından Geçiriyordu, Ve O Köy Komple İsyan ediyor. Böyle Durumları da Yaşadı bu insanlar. Ben Örnekler Vermektende Bıktım. Genelleme içerisine Tek Kişilik Densizlerin Yarattığı Durumlarıda Alıyorsunuz.

Neyse Artık ilgilenmiyorum. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
Toplam Hit: 24922 Toplam Mesaj: 167