folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Türkiye Hali : Motor Üretilemez

Bir Türkiye Hali : Motor Üretilemez

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

hoca tr de otomobil fabrikası kurmak zor değil ama tutulmaz..

adam amerikada kendi motorunu kendi yapıp trafiğe sokuyo tr de bunu yapamazsın işte ilk önce sanayi bakanlığından onay alacan teknik belgenle başvurup sonra kayıtları yaptıracan şifrket kuracan felan filan :)= 

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

arkadaşların fabrikası var yük kaldırma indirme vs.. ile ilgili büyük iş yapıyorlar.DÜnyaya falan pazarlıyorlar.Şimdi baraj yaptırıyorlar.Barajdan sonra planları var Türk arabası çıkartacaklar.Sordum %100 Türk mü dedim.Dediği baya bi şaşırttı izin yokmuş.Yaptıkları araçlar falan var bütün hepsinin motorunu üretebiliriz ama izin yok diyor.

Generals motordan alıyorlarmış.NAsıl birşey anlamadım.Kos koca ülkede motor yapmak yasak.Neden ?? Birilerinin cebine para girdiği için belkide.Ankaralı adamlar.Şaşırdım nasıl birşey anlamda veremedim.Üretim yok.Tabi olmaz mq bu saçma zihniyetle ne yapabiliriz

100% uretim yapilma karsisinda bir yasak yok. isteyen istedigini 100% turkiyede yapabilir. ancak bir otomobilin 100% turkiyede yapilmasi mantikli birsey degil. uzmanlasmak onemili birsey, kisacasi "economies of scope" eger olayi daha detayli incelemek istiyorsan bunu turkceye cevirip arastirabilirsin veya ingilizcen varsa internette bulabilirsin.

kisacasi bir sirketin motor uretmesi icin belli bir arastirma ve gelistirme departmanina ihtiyaci var, bunun yaninda devamli gelistirme projelerine yatirim yapmasi gerekiyor. bu tur harcamalar pahali, mesal olarak 1 milyar dolar diyelim, bu adamlar 1,000,000 motor uretirlerse motor basina sabit masraf $1,000 arti degisen masraf (her motor icin calisan isci fazladan alinan metal gibi masraflar) ucret pahaliya geliyor. GM 1,000,000,000 yatirim yapip sonra 10 milyon motor uretince sabit masraf motor basina $100 a dusuyor. bunuda turkiyedeki sirkete $200 a satiyorlar. Eh turkiyedeki sirkette kendi 1000 kusur dolara uretmey yerine gidip gmden $200 a aliyor.

uzun lafin kisasi arkadasinin soyledigi pek mantikli degil. bu arada hangi sirket bu turkiyede araba ureten?

ayrica, bir sirketin rekabet edebilme gucu olmasi icin uzmanlasmasi ve rakip avantaji bulunmasi sart. neyse cok kafa karistirmak istemem eger sorunuz varsa sorabilirsiniz.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

patates bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

arkadaşların fabrikası var yük kaldırma indirme vs.. ile ilgili büyük iş yapıyorlar.DÜnyaya falan pazarlıyorlar.Şimdi baraj yaptırıyorlar.Barajdan sonra planları var Türk arabası çıkartacaklar.Sordum %100 Türk mü dedim.Dediği baya bi şaşırttı izin yokmuş.Yaptıkları araçlar falan var bütün hepsinin motorunu üretebiliriz ama izin yok diyor.

Generals motordan alıyorlarmış.NAsıl birşey anlamadım.Kos koca ülkede motor yapmak yasak.Neden ?? Birilerinin cebine para girdiği için belkide.Ankaralı adamlar.Şaşırdım nasıl birşey anlamda veremedim.Üretim yok.Tabi olmaz mq bu saçma zihniyetle ne yapabiliriz

dostum sen kıbrıstaydın nasılla oralar barbarlık müzesi  ve birde silah kaçakçısının o köşküne gittinmi la:)

yok daha gitmedimde giderim belki.Sorma burda denize giremedim, bi yerde rakı, balık yapamadım ama yapıcam :)

---

& mtz:

pimakina arkadaşların fabrikası ankarada.

Uzmanlaşmak mı ? :) bu ülkede binlerce adam makina mühendisi ve yüzlercesi işlerini on numara yapabilecek kapasitede.Kaldı ki özel sektörse adam işini iyi yaptıkça para alacaktır.O halde mecburen iyi yapacaktır.Umarım Türk işi arabayı yaparlar.

Hea dersen ki kim bu dandirikten diye kurtlar vadisi ırakta amerikan komutanının arabasını üreten firmadır.Türk hamuru oldu falan diye maliye bakanı bi espiri yaptı.Humar falna diye çıkartmışlar.Onun dışında lastiği bir insan boyunu geçen makinalar falna üretiyorlar.

yani bu adamlar oturup düşünüp kararlaştırmıştır.Senin yaptığın hesaplardan daha detaylısını yapıp karar vermiştir.Yapacakları arabalarda şahin falan gibi olmayacak.Bildiğin normal araba gibi olacak.Ucuzuda olacak pahallısıda.Pahallısı daha donanımlı olacak...Adamların şirketleri çok büyük yaparlar inş.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

uluslararası kanunlar işte

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geberlan
    geberlan's avatar
    Erkek

T.C Bağımlı bir devlettir her konuda ; bagımsız demeyin  .. !!

vueeey ula hava patliiy ula gök delinuiii
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BilimAdami
    BilimAdami's avatar
    Erkek

hesi önceki leş türk yönetiminden kalma anlaşmalar yüzünden yapılamıyo mileltin hakkını hukukunu gözetmeden anlaşlma imzalıyolar yıllık sonra yönetim el değiştirince bi bok yapmıyo bunlar dşiye reçel atıyolar o. çocukları bunlar. farkederseniz bi ara su ile çalşan motor yapmışlardı suyu ayrıştırma yöntemi ile ama belli süre sonra ses kesildi neden? motor sürtünmesini neredeyse sıfıra indiren bi sistem geliştirdiler değişijk bir yağ sistemi onunda sesi kesildi benzinden yüzzde 30-40 tasarruf sağlayan cihaz yaptılar bir hafta haberler sonra onunda sesi gitti.

bor denen şeyi geçin zatenm bor ihtiyacı yok kimsenin maden rezerv olsa ne  işe yarar petrol sınırlı lanet olsun böle işe . 

ben seni ölesiye sevmiştim, sen beni öldürüpte terkettin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UploaDeR
    UploaDeR's avatar
    Erkek

geberlanxD bunu yazdı:

aynen 

Bizim yaptığımız paylaşımlar , o kadar emeğe bir gün de başkalarının yaptığı (Ç)ALINTI lar kadar değer verseniz ne olur ?ölmessiniz...,, ATEİZM ! ATeist Üye
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek
    UploaDeR bunu yazdı:

geberlanxD bunu yazdı:

aynen 

++++++++++++++++++++++++++++

50 yıl gerideyiz falan diyorlar... 50 yıl sonra düzelecekmişiz? Sömürülerek daha ne kadar ilerleyebiliriz..

bu saatten sonra kılıç kalkanda işlemez.

Nerde o eski TBT...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyReform
    HolyReform's avatar
    Erkek
    mtz bunu yazdı:
    bugün 1000$ a üretirsin 10 sene sonra 100$ a hocam.

mesele bir devletin kendi malını üretebilmesinde.

Hakkıdır nakte tapan milletimin istismar!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek

zumzuk,

uzmanlasmayi anlatan en basit bulabildigim bu,

http://www.ccee.org/downloads/powerpoints/06_production.ppt

burda 3. sayfadan 9. sayfaya kadar oku uzmanlasmak ile ne kasttettimi anlarsin.

holyreform bu sanada cok yardimci olur.

fazladan ilginizi cekerse ve ingilizcen yeterliyse http://www.nde.state.ne.us/SS/CSSAP%20Modules/CSSAP%20First%20Phase%20Modules/specialization/index.html , http://bmcee.uark.edu/teachingresources/arkansashistory/LN_ARSpecProduceGreatState.doc   ,   daha istersen bu konu hakkinda dokuman bulabilirsin.

holyreform

on sene sonra $100'a uretebilmen icin bugun bu mali $1000 dan satabilmen gerekiyor. 1000 lik mal ile gm in urettigi $100 luk mal arasindaki tek fark gminki su an daha kaliteli. ancak gm ile kapismak istiyorsan ya kendin cok buyuk olucaksin ki pimakina bu gucte bir firma degil yada devlet destegi alicaksin.(bu verdigimiz tahmini kucuk rakamlarla bile 10 senelik bir destek tahmini 5 miyar dolar civarinda olur ki gm tarafindan uretilen motor sayisi cok daha fazla sadece gectigimiz sene 17milyon uretildi ve motor ucretleri $1000 dan daha pahali). 

devlet destegi senin benim, ve burdaki herkesin odedigi vergilerden bu sirkete motor basina $900 verilmesi demek. Ancak hic bir devlet her onune gelen sirkete yardim edebilecek gucte degil. bundan 3 sene once Gm in butcesi turkiye devletinin butcesinin 2/3 u boyutundaydi, bu krizle dengeler biraz degisti. devlet, bazi dallarda rusvetle destek oluyor ve bazi dallarda akil yatan islere para yatirmakla destek oluyor.

amacim  turkiyeyi iyi gostermek veya sizi yaniltmak degil, ekonomi konusunda tartisip bilgilenmek ve bilgilendirmek.

Toplam Hit: 4876 Toplam Mesaj: 31