folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Bir Türkiye Hali : Motor Üretilemez

Bir Türkiye Hali : Motor Üretilemez

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

benim bildiğim 6 sayfa okumakla tecrübe edilmiyor.Arkadaşımın babası çocukken çobanlık yapmış.Lisede okumamış sonra çalışmaya başlayınca anlamış okulun değerini.Daha sonra lise bitince direk iş hayatına atılmış.Zamanla gelişmiş ve şu anda ukranya, arabistan (neredeyse yarısı kullanıyor pimakina yı) gibi devletlere satmış.

Ben sana soruyorum 6 sayfa  okursam belki 40 yılını bu işe adamış adamdan daha mı tecrübeli olacağım ? Onuda geçelim bir sürü kafası çalışan danışmanlardan daha mı iyi hesaplayacağım ???

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------
    patates bunu yazdı:
    zumsuk bunu yazdı:

arkadaşların fabrikası var yük kaldırma indirme vs.. ile ilgili büyük iş yapıyorlar.DÜnyaya falan pazarlıyorlar.Şimdi baraj yaptırıyorlar.Barajdan sonra planları var Türk arabası çıkartacaklar.Sordum %100 Türk mü dedim.Dediği baya bi şaşırttı izin yokmuş.Yaptıkları araçlar falan var bütün hepsinin motorunu üretebiliriz ama izin yok diyor.

Generals motordan alıyorlarmış.NAsıl birşey anlamadım.Kos koca ülkede motor yapmak yasak.Neden ?? Birilerinin cebine para girdiği için belkide.Ankaralı adamlar.Şaşırdım nasıl birşey anlamda veremedim.Üretim yok.Tabi olmaz mq bu saçma zihniyetle ne yapabiliriz

dostum sen kıbrıstaydın nasılla oralar barbarlık müzesi  ve birde silah kaçakçısının o köşküne gittinmi la:)

yok daha gitmedimde giderim belki.Sorma burda denize giremedim, bi yerde rakı, balık yapamadım ama yapıcam :)

---

barbarlık müzesi biliyorsundur belki rumlar kuvete saklanan bir kadın ve 3 çocuğunu taramışlardır..

merak eden barbarlık müzesi yazıp gogleda görsel oalrak araştırabilirler.

onu fotodanda gösen olur ama silah kaçakçısının köşkünü araştır özellikle ordayken git dostum süper birşey girne yolunda idi ingiliz  bir  kaçakçı ama kırmış kafayı dehşet bir evi var şarap banyoları gizli geçitler debrem sırasında birbirinden ayrılan odalar silah mahzeni filan falan dehşet bir yer ilgilen 

& mtz:

pimakina arkadaşların fabrikası ankarada.

Uzmanlaşmak mı ? :) bu ülkede binlerce adam makina mühendisi ve yüzlercesi işlerini on numara yapabilecek kapasitede.Kaldı ki özel sektörse adam işini iyi yaptıkça para alacaktır.O halde mecburen iyi yapacaktır.Umarım Türk işi arabayı yaparlar.

Hea dersen ki kim bu dandirikten diye kurtlar vadisi ırakta amerikan komutanının arabasını üreten firmadır.Türk hamuru oldu falan diye maliye bakanı bi espiri yaptı.Humar falna diye çıkartmışlar.Onun dışında lastiği bir insan boyunu geçen makinalar falna üretiyorlar.

yani bu adamlar oturup düşünüp kararlaştırmıştır.Senin yaptığın hesaplardan daha detaylısını yapıp karar vermiştir.Yapacakları arabalarda şahin falan gibi olmayacak.Bildiğin normal araba gibi olacak.Ucuzuda olacak pahallısıda.Pahallısı daha donanımlı olacak...Adamların şirketleri çok büyük yaparlar inş.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek
    Zumsuk müridim dediğin gibi teoride herşey kolaydır. İş uygulamaya gelince biraz tecrübe istiyor.

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Branxian bunu yazdı:
    Zumsuk müridim dediğin gibi teoride herşey kolaydır. İş uygulamaya gelince biraz tecrübe istiyor.

ne var ne yok anlatmak istemiyorum ama dün telefon etmiş babası 10 tane motor generals motordan gelmiş.Deneme falan yapacaklar.Eğer herşey olumlu giderse 4 sene içerisinde çıkacak.Zaten duyarsınızda adını.Benim sorunum ise motor izninin verilmemesi.Tek sorun bu.Yoksa maliyet falan değil.ADam hesaplamış ölçmüş biçmiştir adamlar çok taşaklı.Kalkıp yiyemeyeceği karpuzu kaldırmaz.

Yani burda önemli olan işin içinden çıkarlar mı değil.ADamlar zaten bunu ölçüp biçmiş.Önemli olan motor yapımının sertbest kalmaması

& patates :

biliyorum magosada o mezarda falan olan yer.Dükkan gibi birşeydi.Bana öyle dediler ama anıtı galba tam hatırlayamadım.İçine giremedim.Kapalıydı.Türk bayraı pis, rengi atmış ve yırtık olmasıydı.Aynı şekilde ufak kıbrıs bayrakları vardı onlarda aynı haldeydi. Eğer açık olsaydı fırçalayacaktım

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nihat
    nihat's avatar
    Erkek
    nabalım fred çakmaktaş arabası yapsınlar bize motorsuz:S
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek

msj ikikere gitti.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

benim bildiğim 6 sayfa okumakla tecrübe edilmiyor.Arkadaşımın babası çocukken çobanlık yapmış.Lisede okumamış sonra çalışmaya başlayınca anlamış okulun değerini.Daha sonra lise bitince direk iş hayatına atılmış.Zamanla gelişmiş ve şu anda ukranya, arabistan (neredeyse yarısı kullanıyor pimakina yı) gibi devletlere satmış.

Ben sana soruyorum 6 sayfa  okursam belki 40 yılını bu işe adamış adamdan daha mı tecrübeli olacağım ? Onuda geçelim bir sürü kafası çalışan danışmanlardan daha mı iyi hesaplayacağım ???

benim sana gonderdigim 6 sayfa sadece uzmanlasmanin ne anlama geldigini anlaman icin. bu kelimenin anlamini bilmek seni bu konuyu daha iyi anlamani sagliyacak.

ben amazon.com da seattle da finansal analistim, pimakina hakkinda cok fazla bilgim yok ancak sen soyledikten sonra arastirmaya basladim. benim bilgim ekonomi ve finans. senin ilk sorun motor neden turkiyede yapilmiyor. bende cevabini verdim yapilmamasinin nedeni yasak degil finansal ve ekonomiksel acidan sirkete deger kazandirmamasidir.

eger az cok bir ingilizcen varsa sen o gonderdigim 6 sayfa resimli slightlara bak ondan sonra bekli durumu daha iyi kavraya bilirsin.

eger hala sorun varsa daha detayli anlatirim nedenini.

bu arada merak ettim arkadasinin soyadi ne?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

mtz bunu yazdı:

benim sana gonderdigim 6 sayfa sadece uzmanlasmanin ne anlama geldigini anlaman icin. bu kelimenin anlamini bilmek seni bu konuyu daha iyi anlamani sagliyacak.

ben amazon.com da seattle da finansal analistim, pimakina hakkinda cok fazla bilgim yok ancak sen soyledikten sonra arastirmaya basladim. benim bilgim ekonomi ve finans. senin ilk sorun motor neden turkiyede yapilmiyor. bende cevabini verdim yapilmamasinin nedeni yasak degil finansal ve ekonomiksel acidan sirkete deger kazandirmamasidir.

eger az cok bir ingilizcen varsa sen o gonderdigim 6 sayfa resimli slightlara bak ondan sonra bekli durumu daha iyi kavraya bilirsin.

eger hala sorun varsa daha detayli anlatirim nedenini.

bu arada merak ettim arkadasinin soyadi ne?

arkadaşımla iligli fazla bilgi vermeye gerek yok.

Benimde tartıştığım şey ve dediğim şey burda önemli olan şeyin şirket kar eder mi değil.Sağolsun devletimiz demek zarar ederiz diye izin vermiyormuş..

Yiyemeyeceğin y.rrağın altına yatma mevzusu vardır.Adamlar ölçüp biçer, hesaplar buna göre kararlaştırır ve yapar.Adamlar yapmak istiyor.Onların karı ne seni ne beni nede devleti ilgilendirir.

Burda benim ilk sorum motor Türkiye de yapılmıyor değil.Neden Türkiye de motor yapılmasına izin verilmiyor.Tekrar söylüyorum millete ne benim şirketimin karı ve zararı.Hatta devlete ne ? Ben yaparım vergimi öder geçerim olay bu.

Esas sorun olan nokta ise şu : bir millet üretmiyorsa borçlanır.Bir milletin başındaki devlet üretime izin vermiyorsa o zaman borçlanmayada göz yumuyordur.Tekrar tekrar diyorum ki burda senin yaptığın hesaplar konuyla alakasız.Sorduğum şey şu ;

Neden Türkiye de motor üretimine izin verilmiyor ?? Neden ?? Eğer yıllardır milleti müşteri gibi gören devlet şimdi birden yumuşadıysa ve bizim zarara girmememizi istiyorsa devlete giren çıkan ne ? 

Olay yalnızca budur. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek

zumzuk,

malesef olayi tam olarak anlatamamisim sana, daha baska nasil anlatirim bilmiyorum. Neyse, sirketin kurucusu s. mufit erbilgin , su an 80 yasinda, tema kurucularindan birisi, oz gecmisi senin anlattigindan farkli o yuzden arkadasinin soyadini sordum.

bu konu uretici bir yonde gitmiyor. baska bir ilgi cekici konuda konusmak uzere.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek
    çalar saatler bile ithal getiriliyor türk malı çalar saat yok
Toplam Hit: 4888 Toplam Mesaj: 31