Bir Uzman Jandarma Ve Askeriye Gerçekleri..
-
Bu ara gündemde olan astsubaylarla ilgili videoları izlerken bu videoyuda buldum burda subayların sürdüğü saltanat çok güzel anlatılmış arkadaşlar. Çok faydalı bir röportaj olmuş meraklısı olan varsa izlemesini öneririm.
-
valla 2 saat uzun geldi izleyemedim.benim baba emekli albay .
paylaştığın vidyounun içeriğini bilmiyorum.ama bu saltanat lafına filan bakılırsa doğru birşeyden bahsediyorsun çok boktan muhaberler dönüyor. benim babada subay olmasına rağmen rahatsızdı.biz çocuklar olarakta rahatsızdık zamanında. aynı lojmanda top oynadığın arkdaşınla orduevine gidiceksin.o astubay çocuğu diye ibnetorlar almıyordu filan falan.onun haricinde birde subay astubay eşleri muhabetti var. onlarında kuaför olayları filan falan. ben daha çok sosyal durumlardan bahsettim.ama mesleki oolarakda sikik durumları çok.
-
bu arada izlemeye başladımda konuşan uzman çavuş güzel konuşuyrda .
kel adam ne ayak anlamadım.
hem konuşamıyor.konuşup anlatmak isteğini anlatamıyor. madem konuşamıyorsun neden o işi yapıyorsun anlamadım
-
askerliğini yapan her akıllı normal türk erkeği zaten herşeyin farkında.
özellikle 15 ay yapanlar daha da farkında.
ama yapan kurtuldum artık oh diyor.bidaha geri arkasına bile bakmıyor. :)
askeriyenin içi gerçekten farklı bir ülke ve farklı bir millet
-
bu kel akp ci itin teki bence.
taraf gazetesi mantığı ile işliyor kafası.
provakatör zihniyetli taşşak suratlı adam.
fakat uzman çavuş yine söylüyorum doğru söylüyor
-
bura benim..
izlemedeyim.
eğer, trafik kazası geçirmeseydim şu aylarda kendimden emin olarak konuşuyorum uzman jandarma sıfatını almıştım ama nasip olmadı..
halada düşünmüyor değilim hani.. inşallah bacağım eski haline kavuşunca orduya katılacağım o günü merakla ve büyük bir azimle beklemekteyim.
taksim buluşmasında @ serdar abimle bu konuyu konuştuğumuz da, 2013'te jandarmanın dağıtılacağı ve polislere kaydırma yapılacağından bahsetti. bu bilgiyi bi kaç gün sonra doğruladım.
bu demek oluyor ki burda bir meslek kargaşası var, ve bir çok sorun ortaya çıkacak. bi yandan da üzülmedim değil hani. ( uzman çavuşlara göre daha iyi pozisyonları var ) olsun ben yinede her ne şekilde olursa olsun sağlığım yettiği sürece katılmayı düşünüyorum.
unutulmamalıdır ki, vatanın en çok seven en hayırlı ve en tehlikeli işleri yapanlardır. bunun maaşla vs ile alakası yok. bu insanlar sevdikleri şey uğruna yıllarını verdiler ve şu anda sevdikleri şey dediğim yani vatanında, 7 kat yabancı durumuna düştüler.
sosyal hakları çok az ve bir çok şeyden faydalanamıyorlar.
rütbelerine göre geri tepme muamelesi görenler var... ah ah
adamların dağlarda g.tüne bin tane taş ot kaçıyor, o astekler vsler daha üstleri jilet gibi üniformalarla askeri sınırlar dışında adama laf sokmalar belden aşşağı vurmalar.
kısacası şu ; yüksek rütbeliler alayları gezmeye gelirken hummalı bi çalışma olur, her taraf pırıl pırıldır alayın yollarına bal döküp yalanacak vaziyettedir.(ciddiyim döküp yalayın o derece..!)
çimenler bile daha yeşil olsun diye boyatılır, alayda tabiri yerindeyse sükse bir karşılama yapılmaya özen gösterilir.aslında gereken özeni gösteren er & erbaş / uzmanlardır.. gerisi s2kim t4ş4ğım birdir. kurmay başkanı veya garnizon gibi üst rütbeliler geldiğinde bu gereken özveriyi gösteren insanlar ortalıklardan kaybolur, ya bi yerlere saklanılır veyahut uzun mesafeli koşuya gönderilir. alayda gözükülmesi istenilmez.
ve bunun gibi bir çok vaka...
neyse artık burdan anlayacağınızı anlayın.
hadi bırakın şu yazdıklarımı bide şunlara göz atın.. eğer vaktiniz varsa ne demek istediğimi okuyup anlayabilirsiniz.
ordunun bir çok değişime gitmesi lazım bir çoook.
-
Ya şimdi subayla astsubay ın arasında mutlaka bir fark olmalı bence bunu askerde de gorebiliyorsunuz zaten. subay herzaman daha mantıklı kararlar verip sizi daha iyi anlarlar.
Ama soyle olsa daha iyi olurdu astsubayların subay olması icin daha fazla destek verilirse daha iyi olur bence.
-
a.q bide ben kendi kendime video döküman hazırlarken çok duraksıyorum diye yakınıyordum
-
aq şartlar böle işte.. uzmanların astsubayların haklarını hukukunu herkes biliyo ama nedense bunu bile bile başvuruyor ondan sonra da bizi eziyorlar yok şöle yok böle diyorlar... yaw arkadaş sen bu mesleğe girmeden şartları bilmiomuydun?? bilmiosan neden öğrenmedin?? bırakın artık TSK'yı karalama faaliyetlerini!! düzgün şekilde hakkını aramak var bide karalama yaparak hak aramak var!! askerlikte hiyerarşi vardır subay-astsubay ve uzman arasında tabiki fark olacak.. kanunda tabiki bazı hatalar vardır düzeltilmelidir ama yok sosyal tesisleri kullanmayalım yok oyaktan çıkalım ne biliyim daha başka çocukça önlemler!! arkadaş çok rahatsızsan seni zorla TSK'da tutmuyorlar istifa edip gidersin bu kadar basit..yiyosa istifa et!! bu kadar..
-
kiNki bunu yazdı:
-----------------------------aq şartlar böle işte.. uzmanların astsubayların haklarını hukukunu herkes biliyo ama nedense bunu bile bile başvuruyor ondan sonra da bizi eziyorlar yok şöle yok böle diyorlar... yaw arkadaş sen bu mesleğe girmeden şartları bilmiomuydun?? bilmiosan neden öğrenmedin?? bırakın artık TSK'yı karalama faaliyetlerini!! düzgün şekilde hakkını aramak var bide karalama yaparak hak aramak var!! askerlikte hiyerarşi vardır subay-astsubay ve uzman arasında tabiki fark olacak.. kanunda tabiki bazı hatalar vardır düzeltilmelidir ama yok sosyal tesisleri kullanmayalım yok oyaktan çıkalım ne biliyim daha başka çocukça önlemler!! arkadaş çok rahatsızsan seni zorla TSK'da tutmuyorlar istifa edip gidersin bu kadar basit..yiyosa istifa et!! bu kadar..
-----------------------------astsubayların ezildikleri en büyük noktalar meslegin yasal olarak getirdikleri degil ki
insan faktörü çok uç noktalarda olan bir meslek
üstünüz ezer ses etmessin belki ama üstünün hanımı hem seni ezer, hemde hanımını
üstün hanımı bile üst rütbeli olan bir başka meslek ülke gezegen varmı.?
ben bu adam haklı haksız demiyorum ama bu meslegin kanun ve nizamları olmalı diyorum
paşa kızının köpegini gezdirmekle mükellef bir askerin nasıl bir vatan görevi yaptıgının bir izahı varmı.:?
-
jandarma nasil sivillestirilecek ben onu anlamadim ?
veya soyle yapsinlar tiyatro ya yaptigi gibi yapsinlar, jandarmayi da bulundugu ilin ilcenin belediye baskan yardimcisinin sekretererine baglasinlar.