Bir Uzman Jandarma Ve Askeriye Gerçekleri..
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------jandarma nasil sivillestirilecek ben onu anlamadim ?
veya soyle yapsinlar tiyatro ya yaptigi gibi yapsinlar, jandarmayi da bulundugu ilin ilcenin belediye baskan yardimcisinin sekretererine baglasinlar.
-----------------------------Sivilleşecek derken şu şekilde, askerdeyken isth.çı komutanımız demişti bitti geldim burda da emekli bir asker yakınım söylemişti, jandarma kalkacak, tek polis kalacak güvenlik olarak, sınırlara da elektronik bir sistem kurulup özel güvenlik bakacak.
-
ben turizm jandarmasıydım jandarmanın yapacağı iş değil polislik. teknik imkanlar 0 ve yeteri kadar personel yok. bir kurum hem askeriyeye hem bakanlığa bağlı olamaz. kim neyin patronu belli değil.
-
tagext bunu yazdı:
-----------------------------ben turizm jandarmasıydım jandarmanın yapacağı iş değil polislik. teknik imkanlar 0 ve yeteri kadar personel yok. bir kurum hem askeriyeye hem bakanlığa bağlı olamaz. kim neyin patronu belli değil.
-----------------------------Teknik imkan polislerin kadar gelişmiş hatta hatta yarişabilecek durumda.. JKDB çok güzel çalışıyor polis delilleri dahi geliyor. JANDARMANIN tek sorunun askerlerdir.Jandarma teşkilatından askerin alınması jandarma için çok çok iyi olacaktır.
-
Ben gerçi askerde rahattım ama zorluklarda çok çektim 15 ay yaptım gayet memenundum bilmiyorum bende jandarmaydım askerde uzman jandarmalar muvazzaf olduğundan astsubay gibiler he üzlük hakları fazla yok doğru ama onların özlük hakkının olmaması subaylarar bok atacakları suçlyacakları kakaışacakları anlamına gelmez subayla uzman tabi karşılaştırılamaz ayrıca sonuçta kimse kimseyi bu yola zorla sokmadı uzman olurken herkes biliyordu neyin ne olacağını elbetteki özlük haklarının onlarda almalı ama bunların hakkını ararken askeriyeye ve subaylarar saldırılması hoş değil.
jandarma tehlike olarark gözülmekte diye düşünüyorum hükümetçe özellikle mahalle ve köylere çok rahat ulaşabildiğinden olası darbelerde jandarmanın rolu çok olacağıjdan tehlike oalrark görülmektedir :) jandarmanın mevcudu kararkuvvetlerini aşmasına rağmen ayrı bir sınıf yapılmaz kararkuvetlerine bağlı oalrark durur o yüzden bir yere jandarma geç ulaşır kararkollarda adam sayısı çok azdır öyle tahmin ediyorum ki istenmez karakuvvetlerini aşsın jandarma mevcudu bir olay olduğunda fırıncısını aşçısını şunu bunu alır göreve giderler :) -
Orduya bir reform şart. Sadece astsubay, uzmanlara değil erlerede haklar tanınmalı. Elin amerikalısı ırakta savaşırken odasında müzik seti, bilgisayarı, cep telefonu var bizde yasak. Yasak olmasına rağmende kullanmayan yok a.k. Oda hapsi ve çarşı kesintileri kalkmalı. Komutanı ceza verdi diye 50 yaşındaki astsubay erlerle yatıyo a.k. Bizim bölüğün banyo kazanını yazın durmuşlar durmuşlar kışın değiştirdi o.çları. Topçekerle başka bölüğe banyo yapmaya gittik tam 1.5 ay boyunca. Yasak olmasına rağmen erlerden para toplayıp bölüğün eksikleri alınıyodu. Biz ligtv istedik para toplayalım dedik komutanlar para toplamak yasak dedi (: Bir sürü saçmalık ve insanın mantığını zorlayan şeyler var. Orduya hakkaten bir reform şart. Yakında oyakta parça parça satılacak zaten. Ordu sadece işini yapsın.
-
Birde bu saçmalık çıktı. Astsubay astsubaydır. Yani subayın astı. Bu mesleğe girerken bunu bilerek girerler. Tabiki subayla statüsü ve hakları farklı olacak. Bir emniyet müdürü ile amirin memurun statüsü aynımı? Bir profösörle araştırma görevlisi birmi? Bütün meslek guruplarında bu hiyerarşi vardır.
Astsubaylar 30 yıllık kıdemide olsa subayın emrinde ve satatü olarak altında olacaktır. Ast üst ilişkilerinde keyfilik varsa onun yolu bellidir ve bu yol statü eşitliği istemek değildir.
-
27 dk'dır falan izliyorum. kele ayar oldum. subay güzel konuşuyor ama gerçekten. bakalım neler konuşacaklar başka. bide hangi kanal bu.??
-
harbiden şu yarbay albay emeklilerinin durumları fln kıyak ha
akşama kadar önlerindekini avuçluyorlar ondan sonra emekli olup ayda 5-6 bin lirayı cebe indiriyorlar...
memur 30 sene çalışsın emekli olsun 1000 liraya talim etsin...
inşAllah devlet şu ibişlerin maaşlarını kırpsında anlasınlar anyayı konyayı... -
karabudun bunu yazdı:
-----------------------------Birde bu saçmalık çıktı. Astsubay astsubaydır. Yani subayın astı. Bu mesleğe girerken bunu bilerek girerler. Tabiki subayla statüsü ve hakları farklı olacak. Bir emniyet müdürü ile amirin memurun statüsü aynımı? Bir profösörle araştırma görevlisi birmi? Bütün meslek guruplarında bu hiyerarşi vardır.
Astsubaylar 30 yıllık kıdemide olsa subayın emrinde ve satatü olarak altında olacaktır. Ast üst ilişkilerinde keyfilik varsa onun yolu bellidir ve bu yol statü eşitliği istemek değildir.
-----------------------------1 müdüre 10 lojman, 10 memura da 5 lojman vermenin mantığı ne? bunun gibi bir sürü şey.
konuya ne kadar hakimsin? bi yerde müdürsün galiba :D
-
Videoyu izleseniz anlıyacaksınız arkadaşlar kimse subaylarla eşit olsun demiyor zaten. Birde gelip burda TSK'yı karalama kampanyası demişsiniz. Adam komutanının keyfi verdiği ceza yüzünden, yüzü yanan karısını görmeye gidemiyor bana gelipte bunları bilip girdi demeyin. Adamın evi 10 mt ötede. Herif sanki teröristte görmeye gidemiyor.
Bir diğer olayıda anlatmış adam, dağda 15 gün durmuşlar sonra canları baklava çekmiş şehire inip almaya gidecekler inzibatlar çeviriyo. Saç sakal ne felan deyip adamı fırçalıyorlar birde karakola götürüyorlar. Cidden mantıksız işler dönüyor.
Bir de bu adam boş bir adam değil. Onca savaşa girmiş adamın bir ton takdir belgesi, madalyası var. Eski istihbaratçı ve özel timci. Ve şuan adama keyfi olarak silah kullanma ruhsatı vermiyorlar. Adam yaralanıyor askeriye ambulans yollamıyor olduğu halde, gataya gidiyorlar adamı 23 gün boyunca keyfi olarak bekletiyorlar ve bu beklemenin sonucunda adam sakat kalıyor.
Öte yandan bu adamın aldığı aylık emekli maaşıi 920 TL, şaka gibi. :)