folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Bir Yoksulu Da Sen Doyur Tahribat...

Bir Yoksulu Da Sen Doyur Tahribat...

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Merhaba Dostlar,

Malumunuz Müslümanlar için Ramazan ayı yaklaşmakta. Her gün çevremizde ki fakiri insanların hatırlayabildiği tek zaman dilimi bu ay. Malesef 1 aylık, göstermelik Müslüman sezonu bir kaç gün içerisinde açılacak. 

Burada, bu sitede farklı bir enerji var. Kimse kimseyi tanımasada yardım edebiliyor. Peki hergün yanından geçip gittiğimiz bir evsizin en son ne zaman hatrını sorduk? En son ne zaman bir öksüz çocuğu sevindirdik? Bunu kendi adıma da sordum. Cevap bulamayınca vicdanım rahat etmedi. 

Kızılay ile mailleştim. Bu mail trafiğini aşağıda paylaşıyorum. 

____________________________________________________________________________________________

Kimden: Mohis N***m, mohis*****@gmail.com

Kime: bilgi@kizilayizmir.org.tr

Tarih: 13.07.2012 14:29

Merhabalar,

Sizlerin de malumudur ki Müslümanlar için Ramazan ayı gelmek üzeredir. Tüm semavi dinlerde olduğu gibi İslam’da da düşene yardım etmek, el uzatmak vardır. Kaldı ki merhametin rengi, ırkı, dini, sınıfı olmadığı ve olmaması gerektiği bütün peygamberler tarafından dile getirilmiştir. İşte bu amaçla hem kişisel olarak kendim, hem de bana bu konuda destek verecek olan arkadaşlarımla; Dünyanın her hangi bir yerinde ki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Ramazan Paketlerinden bağışlamak istiyoruz. Kurumunuzun hazırlamış olduğu Ramazan Paketleri’ni bağışlamak için hangi prosedürlerin uygulanması gerektiğini anlatır mısınız? Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Mohis N***m ve www.tahribat.com ‘da ki arkadaşları.

Saygılarımızla

_________________________________________________________________________________________

Kimden: Kızılay İzmir, bilgi@kizilayizmir.org.tr

Kime: mohis*****@gmail.com

Tarih: 16.07.2012 10:02

Merhaba Mohis bey,

Gönderdiğiniz mail için teşekkür ederiz. Hassasiyetiniz ve iyi niyetinizden dolayı sizi ve arkadaşlarınızı tebrik ederiz.

Kızılay’ın Ramazan Paketi bağışlarını 55 TL birim fiyatı (Büyük Boy Paket)  üzerinden yapabilmektesiniz. Ayrıntılı bilgi almak ve bağış yapmak için lütfen https://secure.kizilay.org.tr/urunbagisi.aspx?kodu=6 adresini ziyaret ediniz. Siz veya arkadaşlarınız bağışçı olmak isterse bundan memnuniyet duyarız.

Kızılay Bilgilendirme Servisi

Kızılay Bağış Sayfası

http://secure.kizilay.org.tr/default.aspx?nocache=17071215

Saygılar

Not: Güvenlik gerekçesi ile mail adresimi gizliyorum

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Verilen paraların nereye gittiği yüzdekaçı vergi olacağı belli değil. Belki çok klişe olacak ama aç bir insana balık verirsen bir gün doyacak 364 gün yine aç, sadaka ekonomisinin kimseye yararı yok. birilerinin insanlığa balık tutmasını öğretmeye ihtiyacı var.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kafkafkaf bunu yazdı:
    -----------------------------

Verilen paraların nereye gittiği yüzdekaçı vergi olacağı belli değil. Belki çok klişe olacak ama aç bir insana balık verirsen bir gün doyacak 364 gün yine aç, sadaka ekonomisinin kimseye yararı yok. birilerinin insanlığa balık tutmasını öğretmeye ihtiyacı var.

Haklısın tabi, o insanlara meslek kazandırma işini sen ben yapamayız malesef. Patron olsak iş veririz ama değiliz. Öyleyse yapabileceğimiz bu malesef.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

ben 5-10 elimden geldiğince çıkma yaparım iş ciddiye binerse.

Avukat/Hukukçu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeYaZZZ
    BeYaZZZ's avatar
    Erkek

Bu şekilde yapıcağınıza mahallede yada çeverenizde gerçekten ihtiyacı olanlara geceleyin kapısının önüne bırakın aldığınız paketi zili çalıp kaçın..

Bir elin verdiğini öteki el görmesin kimseye de söylemeyin..

Hayırlı ramazanlar yazın paketin üzerine geçin inanın bu onları daha mutlu eder..

THE BeYaZ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

kızılaya kan dışında birşey bağışlamam yoksul doyurmaya gelince  benim vereceğim adresler belli

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Bendede 10 koliye yakın giysi var, afrikaya yollamayı düşündüm, nerelere müracaat edebilirim bunun için ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

Bendede 10 koliye yakın giysi var, afrikaya yollamayı düşündüm, nerelere müracaat edebilirim bunun için ?

ülkende onca aç/yoksul varken niye afrika :(

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

SharpShooter bunu yazdı:

VBDream bunu yazdı:

ülkende onca aç/yoksul varken niye afrika :(

bulunduğum şehirdede dağıtım yaptım(İstanbul), deprem zamanı gölcük-adapazarınada yardım yolladım, şimdide afrikaya yollayacağım

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

Allah, Adaleti, İyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt veriyor.

Nahl, 16/90 

buyrulurken emınım tum yakınlarınız bolluk ıcınde degıldır ılk once yakın cevrenıze yardım edınız sonra kızılay vs. nacızane gorusum  

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

Bir yoksulu doyursan o ertesi gün yine aç kalıcak ömür boyu doyursan vatana millete kendisine bi faydası olmadan ölcek gitcek.

Bir öğrenciyi doyursan çalışıp büyük adam olup o işsizlere yoksullara iş vericek onlara insanlığa fayda sağlamayı öğreticek. O yüzden öğrencilere yardım edin. 

1 hafta aç yattımı bilirim. Yardımlarınızı benim gibi öğrenci kardeşlerden eksik etmeyin. 

Allah cc bile ilk önce oku diyor. Aç karnınada okunmuyor yani.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
Toplam Hit: 2061 Toplam Mesaj: 16