Bir Zar Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:
    -----------------------------

yok mu bunun cevabı ? kendin mı yazdın hocam ?

bunu ararken şunu buldum

Yüzde Yüz Sonlu Sonsuz Oyunlar

web: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:DqxP9PiOeOIJ:www.alinesin.org/popular_math/O_0_4_11_yuzde_yuz_sonlu_sonsuz_oyunlar.doc+e%C4%9Fer+1+gelirse+bitiyor+ve+0+puan+al%C4%B1yorlar&cd=4&hl=tr&ct=clnk&gl=tr

güzelinden olsun: http://www.alinesin.org/popular_math/O_0_4_11_yuzde_yuz_sonlu_sonsuz_oyunlar.doc

ali nesin'in ntv bilim de yayınladığı bi soru hocam ödüllü olduğu için cevabı şimdilik yok.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek

cunup olana attırmam :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

cıktı mı cevabı :D

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:

unutmadın mı hala sen bunu :D 15-20 gün önce mail attım cevap gelmedi. senin için tekrar araştırmaya başlıyorum mail falan atıcam :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:

SyspioniC bunu yazdı:

unutmadın mı hala sen bunu :D 15-20 gün önce mail attım cevap gelmedi. senin için tekrar araştırmaya başlıyorum mail falan atıcam :D

ahhaahah aklımın bi köşesine yazdım :D

yalnız benım anlamadıgım sorunun cevabını derginin bi sonraki sayısında vermiyor mu ali nesin?

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

SyspioniC bunu yazdı:

ahhaahah aklımın bi köşesine yazdım :D

yalnız benım anlamadıgım sorunun cevabını derginin bi sonraki sayısında vermiyor mu ali nesin?

ben de ağustos sayısında verir diye bekliyordum. ağustos sayısında haziran sorularının cevapları var :S ama mail attım cevap gelirse eklerim buraya.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Clickanddie
    Clickanddie's avatar
    Erkek

zarın 6 olan kısmını kıl testeresiyle keser içine mıknatıs yerleştirir sonra zemni açar içene yine mıknatıs yerleştirirdim daha sonra belli etmeyecek gibi yağıştırırım sonra hayatım üzerine bile zar atardım 1 gelmiyecek nede olsa :D:D:D yahyah

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

bu soruda bi gariplik var zaten..Bence zar üzerine herhangi bi strateji oluşturulamaz..Tamamen değişken bişey şansa bağlı..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Tnrsk bunu yazdı:

bu soruda bi gariplik var zaten..Bence zar üzerine herhangi bi strateji oluşturulamaz..Tamamen değişken bişey şansa bağlı..

Yahu yine mi bu soru :P

Zamanında ben de senin gibi dedim, grafik çizdim kafalarında bir şey canlansın diye inandıramadım bir türlü.

Ama bildiğim bir şey var ki çözümü bulmamak istiyorsan bu sorunun kesin bir cevabı (bir strateji) olduğuna inanmak ve bu ön yargından asla vazgeçmemek...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

Clickanddie bunu yazdı:

zarın 6 olan kısmını kıl testeresiyle keser içine mıknatıs yerleştirir sonra zemni açar içene yine mıknatıs yerleştirirdim daha sonra belli etmeyecek gibi yağıştırırım sonra hayatım üzerine bile zar atardım 1 gelmiyecek nede olsa :D:D:D yahyah

6 olan kısmına mıknatıs koyarsan daha ilk atışta 1 gelir. en çabuk nasıl 1 gelir sorusunun cevabı bu senin söylediğin. 1 olan kısmına mıknatıs koyman gerek. hile yapmayı da beceremedin. :)

Toplam Hit: 7531 Toplam Mesaj: 56