Biraz Huzurunuzu Bozacak Bir Video.
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------azrail_rapi bunu yazdı:
-----------------------------
kemalist emogibi bisimi?
-----------------------------arkdaşlar ben bu arkdaşı ortalıyorum size :) siz uygun şekilde kaleye gömün
emoculuk tarz stil . Tarikat da diyebilirz .kemalizm de bir bakıma tarikada girer.
Benim demek istedigim Gençler Birşeylere sıfat uydurmayin hepimizin kalbinde atatür sevgisi haddinden fazla var. ama şu olayi abartip da kemalizmciyiz demek olmuyor. ümmetcilikten ne farki kaliyor. direk sen ülkeyi bölüyorsun digerlerinden farkin kalmiyor bunu anlatmak çok mu zor , pkk nakşibendi , nurcular. ibda-c bilmem ne bilmem ne bunlar deyimi yerindeyse CEMAAT - sen ben kemalistim dedigin zaman . buda cemaate girer benim görüşüm. kemalizmi degik cumhuriyeti ve onun ilkelerine sahip çık - ne diyor yüce atatürk sözlerini iyi yorumlayin çok zeki bir insan o bize kemalizmi birakmadi . TÜRKİYE CUMHURİYETİNi Birakti , sahip çıkacaginiz kemalizm degil Cumhuriyet ilkeleri . Bu sözlerim le beni Atatürk düşmani ilan da edebilirsiniz. ben kalbimi bilirim. Vijdanim hür aklim fennim geniş. özgürlügüme zincir v urdurmam atatürk ilke ve inkilaplarina da yürekten bagliyim.
dedim ya kemalizm ümmetcilik den farki kalmiyor bu bir tartişma konusu olabilir. açiniz lütfn
-
bende bir Kemalistim,ancak Kemalizm kelimesi bazı insanların farklı düşünmesine yol açıyor.Kemalizm bir din değildir.ayrıca bu video yu izlediğimde hiçte huzurum bozulmadı,çünkü elimden gelenin fazlasını yapıyorum ben zaten,şüphesi olanlar profilimdeki fotoya bakarlar,Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş ve aynı zamanda kılını kıpırdatmayan insanlara burdan çağrıda bulunuyorum,hadi gelin hep birlikte inelim meydanlara,hep birlikte savunalım Atamızın emanetini
-
mehmetcan bunu yazdı:
patates bunu yazdı:
-----------------------------azrail_rapi bunu yazdı:
kemalist emogibi bisimi?
-----------------------------arkdaşlar ben bu arkdaşı ortalıyorum size :) siz uygun şekilde kaleye gömün
emoculuk tarz stil . Tarikat da diyebilirz .kemalizm de bir bakıma tarikada girer.
Benim demek istedigim Gençler Birşeylere sıfat uydurmayin hepimizin kalbinde atatür sevgisi haddinden fazla var. ama şu olayi abartip da kemalizmciyiz demek olmuyor. ümmetcilikten ne farki kaliyor. direk sen ülkeyi bölüyorsun digerlerinden farkin kalmiyor bunu anlatmak çok mu zor , pkk nakşibendi , nurcular. ibda-c bilmem ne bilmem ne bunlar deyimi yerindeyse CEMAAT - sen ben kemalistim dedigin zaman . buda cemaate girer benim görüşüm. kemalizmi degik cumhuriyeti ve onun ilkelerine sahip çık - ne diyor yüce atatürk sözlerini iyi yorumlayin çok zeki bir insan o bize kemalizmi birakmadi . TÜRKİYE CUMHURİYETİNi Birakti , sahip çıkacaginiz kemalizm degil Cumhuriyet ilkeleri . Bu sözlerim le beni Atatürk düşmani ilan da edebilirsiniz. ben kalbimi bilirim. Vijdanim hür aklim fennim geniş. özgürlügüme zincir v urdurmam atatürk ilke ve inkilaplarina da yürekten bagliyim.
dedim ya kemalizm ümmetcilik den farki kalmiyor bu bir tartişma konusu olabilir. açiniz lütfn
-----------------------------ya abimd icem normalde demem ama benden büyük olmadan dikkat çekmek istiyorum kemalistlik tarikat olması ne alakası var ya kemalizm bir ideolijidir.bir düşünce sistemidir marksizm gibi sosyalim gibi.senin nakşibendi dediğinin bi birliği var düzenli toplantıları oluyor o bir oluşum kamlistim demek için bir yere üye olman gerekmez ama b u dediklerinin gerekir . bunu bu yaşa gelip anlayamadıysan ayıp
-
onur35 bunu yazdı:
bende bir Kemalistim,ancak Kemalizm kelimesi bazı insanların farklı düşünmesine yol açıyor.Kemalizm bir din değildir.ayrıca bu video yu izlediğimde hiçte huzurum bozulmadı,çünkü elimden gelenin fazlasını yapıyorum ben zaten,şüphesi olanlar profilimdeki fotoya bakarlar,Atatürkçü düşünce sistemini benimsemiş ve aynı zamanda kılını kıpırdatmayan insanlara burdan çağrıda bulunuyorum,hadi gelin hep birlikte inelim meydanlara,hep birlikte savunalım Atamızın emanetini
fotona baktım ve evet haklıymışın elinden gelenin fazlasıını yapmışsın bayrak taşımışsın aferim:)küçümsemek istemem küçümsencek birşeyde değil çoğu insan otururken eyleme geçmen güzelde.şüpesi olanlar resmime bakın bakın ben abyrak taşıyorum ve yapacağımdan fazlasını yapıyorum diye bir mesaj seni küçültüyor.yaptığın abartılacak bir şey değil çünkü güzel ama bu şekilde anlatılacak kadar değil.
-
ben genç bir beyinim. düşürüm araştiririm demek istedigim neden böyle bir idolojiyi var etmeye çalişmalari yok böyle birşey idoloji olamaz kemalizm
Yaşam biçimini mi örnek aliyorsun dünya görüşünümü yoksa başka şeylerini mi
Bizler Atatürkün ilke ve inkilaplarini geliştirmeliyiz, Tek amacimiz Cumhuriyeti bölmemek . sen diyorsun kemalistim buradan başlamaz mi kardeşim bölmek ülkede birligi saglamak zamani varken sen diyorsu ben kemalistim o diyor bilmem neyim . böyle lafta degil de , icraatte ön plana çıksak olmaz mi
-
onur35 bunu yazdı:
evet dedigim de bu zaten söz de degil öz de atatürkcülük. -
mehmetcan bunu yazdı:
-----------------------------ben genç bir beyinim. düşürüm araştiririm demek istedigim neden böyle bir idolojiyi var etmeye çalişmalari yok böyle birşey idoloji olamaz kemalizm
Yaşam biçimini mi örnek aliyorsun dünya görüşünümü yoksa başka şeylerini mi
Bizler Atatürkün ilke ve inkilaplarini geliştirmeliyiz, Tek amacimiz Cumhuriyeti bölmemek . sen diyorsun kemalistim buradan başlamaz mi kardeşim bölmek ülkede birligi saglamak zamani varken sen diyorsu ben kemalistim o diyor bilmem neyim . böyle lafta degil de , icraatte ön plana çıksak olmaz mi
kemalizm demek zaten cumhuriyetçilik laiklik devletçlilik milliyetçilik halkçılık... demektirbuda türk ulusu demektir.türkiye bu temmelelr üzerine kuruludur. politikası siyaseti ekonomisi(kkısmen)
bölücülük diyorsun keamlistim diye her birey beyan etmek zorunda değil.kaldıki ülkesini severken kemalist olmasından değil sadece bu ülke topraklarında doğmasından da kaynaklanabilir.ama kemalizm zaten ülkeyi seveni sever kucak açar ben kemalistim derken kemalist olmayanlarla kendimi ayrı görmem.kendimi ayrı gördüğüm kişilerde kemalistmi değilmi diye bakmam.bu ülkeyi severmi sevmezmi amacınamı zararınamı diye bakarım. ha eğer öyleyse işte ben kemalistim işte ben bu karşıyıda bölerim.
anlatabildimmi bilmiyorum.bölücülük diyorsun.bu noktata biim bakışımız atatürkçü olunması yada olunmaması değil bu bir düşünce sistemi hepsi o kadar.ülkesini sever ama laik liği sevmez oturur tartışırız asla git defol ya sev y aterket olayına girmem ülkeni seversin seninde kendine göre herkes içi n daha ideal bir toplu düzenin vardır kafanda oturalım tartışalım. ama sen ülkeni sevmeyip başka şeyler peşindeysen o zaman ben bölücüyüm istemem snei.
-
Şu kemalizm karsıtlıgı eskiden bu kadar yoktu.Yeni yeni peydah olmaya başladı.Aslında uzun uzun yıllarca öncede var olmasına karsı bu açıkca itiraf edilemiyordu.Asıl sorun bu cesaretin nerden geldiği.Bu konu hakkında bu görüşü sarfeden şahsa ansiklopedik bilgide dökseniz önüne bilin ki pas geçicek ve düşünclerinden milim oynamıyacak.Kısaca birşey degişmiycecek.Zaten formdan şurdan burdan yorumlara bakarak kendine bir görüş belirleyen adamların o günün şarlarında en makul en iyi ve kesin fikri benisemiş olasalar da benimsedikleri düşüncelere hiç bir katkıları olmıyacagı aşikardır.Hani şahısları geçtim burada ki bilgiler ile kafasında ki düşünceleri oturtmaya çalısanları kastediyorum.Hülasa,zaman kaybetmeyin karsıtlıgın temeli siyasal islamın kendisiden baska bir şey degildir.Bu görüşü savunanlara ise tek çözüm şiddettir.Şiddetin olmadıgı bir ideoloji asla siyasal islamın önüne geçemez.Ne kadar eleştirseniz ve bu eleştirler sonucunda bir şeyler yapıcagınızı düşünsenizde karsınızda ki onların hepsini bizde Allahın askerleriyiz diyerek cevaplar.Şimdi her götü boklu çıkıp ben Allahın askeriyim şuyum buyum diyo buna destek olarakta bu ülke din ile kazanıldı diyor.Her çözümü dogmatikleştirerek eleştirme hususu siaysal islamın bel kemigi olmuş durumda.Bu yüzden şiddet kacınılmaz.Ben bu konularda tartısmam direk adamın agzına s.çarım,karsımda oldugu vakitte ya ölürüm yada öldürüm diyerek işi bitiririm.Kemalizmin bir nefret degil sulh doktorini olması muhakkak bir gerçek olmasına ragmen çözüm eger sulh ile saglanmıyacaksa şiddet uygulamakta kemalizme ihanet olmaz olamaz.
-
patates bunu yazdı:
-----------------------------onur35 bunu yazdı:
fotona baktım ve evet haklıymışın elinden gelenin fazlasıını yapmışsın bayrak taşımışsın aferim:)küçümsemek istemem küçümsencek birşeyde değil çoğu insan otururken eyleme geçmen güzelde.şüpesi olanlar resmime bakın bakın ben abyrak taşıyorum ve yapacağımdan fazlasını yapıyorum diye bir mesaj seni küçültüyor.yaptığın abartılacak bir şey değil çünkü güzel ama bu şekilde anlatılacak kadar değil.
katıldığım mitinglerin üstten çekilmiş fotolarını atarım sana özelden istersen,bakalım kırmızıdan başka bi renk görebilecekmisin ;) ben kendini övmek için bunu söylemedim,Atatürkçüyüm diye geçinen insanlara vurguda bulundum,belki de onlar yataklarında uyurken ben izmirden istanbula yola çıkmıştım.bunda gocunulcak bişey yok ki,gelin hep birlikte savunalım diyorum -
BAAL soyle bir soz vardir haci "Iktidar namlunun ucundadir" .Hicbir devrim , hicbir ihtilal kansiz olmaz.Nutuk okuyanlar Ataturk'un bu mevzuyla ilgili yazilarini gormustur.
Lenin'de derki , demokrasi bizim sistemimizin cikarlarini savundugu surece demokrasidir.
Tarafsizlik olayi ,en kil oldugum seydir tarafsiz olmak , tarafsizlik .Herkesin bir tarafi vardir , tarafsizlik kadar bos bir kelime yoktur.Demokrasi de taraftir , iktidar kimse demokrasi ona taraftir.